Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
Cały dzień nikt nie zaglądnął do Sary???? :mad:
Z pomysłem na Dt dla ON-ka u mnie cieniutko :shake:

Za to wieczorna załoga na posterunku:lol:

Posted

Cantadorra napisał(a):
On-ek z Radziejowic czeka na wlasciciela, bo ladna i zadbana bestia. Jednak jak wlasciciel sie nie ujawni, to w przyszlym tygodniu jedzie na Slask. Ma juz DS.

Ufff... To dobrze.

Posted

Nie przeczytalam całego wątku, więc nie bijcie,że pytam. Czy macie pewność,że suczka poradzi sobie na wózku? Czy jej kręgosłup to wytrzyma? Wózek sporo waży mimo wszystko i nie każdy pies chce go używać.

Posted

joanna83 napisał(a):
Nie przeczytalam całego wątku, więc nie bijcie,że pytam. Czy macie pewność,że suczka poradzi sobie na wózku? Czy jej kręgosłup to wytrzyma? Wózek sporo waży mimo wszystko i nie każdy pies chce go używać.

Nie będziemy bili ;) Przecież wszystkie pytania i wątpliwości płyną z troski o psa :)
Sara jest pod opieką doświadczonej osoby i myślę,że dostosują wózek tak,żeby jej to ułatwiło życie.
Napewno jak Mosii będzie widziała,że Sara się męczy,nie daje rady,jest dla niej za ciężki to nie będzie go Saruni podpinała lub ewentualnie przerobi go tak żeby było dobrze.

Dzwoniła przed chwilą Mosii :) Strasznie się cieszy,że Sara będzie miała wózek :)
Cantadorra kiedy mniej więcej zostanie wysłany? I ile trzeba przelać za przesyłkę i komu?

Poza tym u Sary OK. Bardzo dobrze znosi zimę. Wariuje na śniegu jak tylko jej tylne łapy pozwalają :)
Ogólnie czuje się dobrze. Ma tylko ciągły problem z oczkami. Mosii dba o nie,przemywa,zakrapla itd...,ale Sara ma troszkę wywinięte powieki i tutaj tylko operacja by pomogła.Ale w jej wieku to już ryzyko.

Posted

Czyli wózek już zakupiony?
No cóż znowu się spóźniłam. Jakby był jakiś psiak wielkości owczarka, ewentualnie odrobinę większy potrzebujący wózka inwalidzkiego to ja takowy posiadam. Zakupiony był jakieś 3 lata temu dla mojego Atosa [*], ale on go w ogóle nie używał. Później jedna osoba z dogomanii miała go wziąć dla innego psa i w tym celu przetransportowałam go do Warszawy,ale tamta osoba niestety nie zgłosiła się po niego. Jest u mojego brata, tzn mam nadzieję,że nadal jest...

Posted

Joanna83 dziękujemy za dobre chęci! :)
Wózek dostałyśmy za darmo :) Nasza nieoceniona Cantadorra załatwiła :)
A podarowała go Aga-czakra :)
Cantadorra, dobrze mówię? :)

Posted

Dobrze mowisz Magda. Joanna, a ty sprawdz czy wozek jest. Co jakis czas pytaja na dogo o wozek i na pewno sie przyda. To droga i wazna rzecz, takze dowiedz sie, co z tym twoim wozkiem.
Magda, wozek jest do odebrania u Agi Czakry. W przyszlym tygodniu wezme go i wysle kurierem. Za przesylke ja place. Oby wyszedl malutkiej na zdrowie!

Posted

Cantadorra napisał(a):
Dobrze mowisz Magda. Joanna, a ty sprawdz czy wozek jest. Co jakis czas pytaja na dogo o wozek i na pewno sie przyda. To droga i wazna rzecz, takze dowiedz sie, co z tym twoim wozkiem.
Magda, wozek jest do odebrania u Agi Czakry. W przyszlym tygodniu wezme go i wysle kurierem. Za przesylke ja place. Oby wyszedl malutkiej na zdrowie!

Dobrze sprawdzę. Już kiedyś zakładałam wątek w sprawie tego wózka. Mówiłam też którejś fundacji,ale nie było zainteresowania. Teraz przez przypadek zobaczyłam wątek tej ślicznotki i pomyślałam,że tu się przyda.

Posted

Oooo Sarunia, ale u ciebie się dobrych ciotek nazbierało:loveu: jakież to szczęście:lol:. Tylko cos mi ostatnio cioteczki Krysi :loveu: tutaj brakuje.Krysiu odezwij się do nas i Saruni, nie prowokuj swoim milczeniem abyśmy sie o Ciebie niepokoiły :cool3:

Posted

[quote name='marysia55']Oooo Sarunia, ale u ciebie się dobrych ciotek nazbierało:loveu: jakież to szczęście:lol:. Tylko cos mi ostatnio cioteczki Krysi :loveu: tutaj brakuje.Krysiu odezwij się do nas i Saruni, nie prowokuj swoim milczeniem abyśmy sie o Ciebie niepokoiły :cool3:
Krysia u Balbinki się troszkę zasiedziała:evil_lol:

Posted

Daję GŁOS Marysiu, jestem.

To jest już wózek dla Sary, a ja myślałam, że trzeba dopiero szukać kogoś kto by nam taki pojazd zrobił. Ale ja czytam, no naprawdę.
Ale Sara by chyba nie używała tego wózeczka u siebie w zagrodzie bo tam za mało miejsca na takie coś

Posted

Wiesz Marysiu nie chciało mi się nawet napisać jednego słowa. Taki marazm.
Parę dni temu zasnęła suczka, której losem się interesowałam. Tak po prostu położyła się spać i już się nie obudziła.
Tosia
[*] ..... :-(

Posted

[quote name='KrystynaS']Daję GŁOS Marysiu, jestem.

To jest już wózek dla Sary, a ja myślałam, że trzeba dopiero szukać kogoś kto by nam taki pojazd zrobił. Ale ja czytam, no naprawdę.
Ale Sara by chyba nie używała tego wózeczka u siebie w zagrodzie bo tam za mało miejsca na takie coś

Mosii ma duży ogród gdzie napewno Sara jest wypuszczana.
I z tego co wiem chodziły też na spacerki dopóki kondycja Sarci pozwalała :)

Posted

[quote name='KrystynaS']Wiesz Marysiu nie chciało mi się nawet napisać jednego słowa. Taki marazm.
Parę dni temu zasnęła suczka, której losem się interesowałam. Tak po prostu położyła się spać i już się nie obudziła.
Tosia

• ..... :-(
  • Krysiu, nawet nie wiesz jak bardzo znane jest mi uczucie. Zdarza mi się czasami taki marazm duchowy i emocjonalny. Wiem, że dobrym lekarstwem jest albo z kimś porozmawiać, albo sobie pomilczeć. Posiedzieć tak z boczku i podumać nad tym wszystkim.

Posted

marysia55 napisał(a):
    Krysiu, nawet nie wiesz jak bardzo znane jest mi uczucie. Zdarza mi się czasami taki marazm duchowy i emocjonalny. Wiem, że dobrym lekarstwem jest albo z kimś porozmawiać, albo sobie pomilczeć. Posiedzieć tak z boczku i podumać nad tym wszystkim.

Porozmawiałyśmy sobie z Krysią na wątku naszej Tośki...
    Chociaż to pewnie nie to samo co wygadać się w cztery oczy...
    Tosieńka
  • :(