Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas na wsi często pojawia sie wyrzucony pies. Najczęściej siedzi potem na przystanku pks albo pod jednym ze sklepów. Ludzie czsem rzucą kawałek chleba, częscjej przegonią.

Tego biedaka widziałam w poniedziałek, miałam nadzieję, ze za kimś przyszedł do sklepu. Ale codziennie idąc do pracy go widzę. Daję mu jeść, głaszczę, ale nie mogę go wziąć! Tymczas zajety przez Lady, suczkę z Wołomina!
Wczoraj pies był niemrawy, a facet, który opiekuje sie naszym ryneczkiem i zielenią, a który lubi psy, powiedział, ze chyba chory, ale on się nim zajmie. Dziś jednak pies leżał na jezdni przy krawężniku, myślałam, ze już po nim :placz: Podniósł się jednak i dał sfotografować.

To ok. 7 miesięczny mieszaniec, śliczny, ma takie niespotykane umaszczenie piaskowo-białe. chudy bardzo, mokry i brudny.
Takie wielkie ciapowate dziecko :placz:

kontakt:
[email protected]
0692 781 745

Co z nim zrobić? Pomocy!

• Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi:
Dziewczyny kochane ratujcie go szybko bo on mi coś się nie podoba:shake:
(na bank coś mu jest)
Chyba że tak przeżywa tę koszmarną sytuację...

ziele77 napisał(a):
aż dziw bierze, że takie sliczne psie dziecię tuła się po ulicy!:crazyeye:Mogłabym mu dać tymczas od przyszłej soboty...:roll:tylko nie wiem czy on tyle wytrzyma :shake:chyba, że go ktoś przetrzyma a za tydzień ja go przejmę, bo teraz to mam tyle pracy, że prawie mnie kurcze w domu nie będzie...
PS.Jeżeli by mu się u mnie spodobało tymczas mógłby się zamienić w DS ;)

Posted

aż dziw bierze, że takie sliczne psie dziecię tuła się po ulicy!:crazyeye:Mogłabym mu dać tymczas od przyszłej soboty...:roll:tylko nie wiem czy on tyle wytrzyma :shake:chyba, że go ktoś przetrzyma a za tydzień ja go przejmę, bo teraz to mam tyle pracy, że prawie mnie kurcze w domu nie będzie...
PS.Jeżeli by mu się u mnie spodobało tymczas mógłby się zamienić w DS ;)

Posted

Chyba nic. Zagubione, przeganiane psie dziecko, głodne i spragnione - tylko, albo aż tyle :-(

Od wczorajszego wieczora jest u mnie, ale to tymczasowy tymczas!
Umowa z rodziną była na 1 tymczasowiczke (małą sunię, i taka jest od poniedziałku na miejsce Linki)...
Siedzi w kojcu ze starą sunią Sońką, przyjęła go dobrze, ale nie wpuszcza do budy! Mały spi na betonie!

To co, robimy zrzutkę na podstawowe zabiegi i szczepienie? Ja juz mam na tymczasie Lady (a tymczas mam płatny :oops:, ale nikt za psa nie płaci, sama ja utrzymuję), choć kilka zł na biedaka :oops:

Nazwaliśmy go Kumpel.

Posted

Bardzo się cieszę Malagos, że szczyl jest u Ciebie:) Daj na PW dane do przelewu, przeleję obiecane 50 zł:) Ziele, mam nadzieję, że ten piesek się u Ciebie zaaklimatyzuje i Twój syn nie da mu popalić!!! To szczeniak, więc powinien się przyzwyczaić do każdych warunków, które nie urągają zwierzęciu!

Posted

agusiazet! o co chodzi? myślałam, że sprawa została wyjaśniona, mój synek nie dał popalić żadnemu psu :angryy: szczerze mówiąc zaczynam mieć tego dość!
przylepiasz mi jakąś etykietkę.Chcę pomóc jakiemuś psiakowi i adoptować go ale zastanawiam w tym momencie czy ma to sens przez dogomanię, bo szczerze mówiąc nie rozumiem twojego postępowania...Mam rozumieć, że mój dom jest nieodpowiedni dla psa tak? To może od razu wpisać mnie na czarne kwiatki i będzie o jedną osobę chętną do pomocy mniej :shake:
Jak narazie wpłacę na Kumpla 50 zł, przynajmniej tyle mogę zrobić.

Posted

Ziele, kochana.
Jeśli tylko możesz to weź tego niunia...
On nie możne u malagos zostać na tymczasie nawet na płatnym...:shake:
Z tego co zrozumiałam malagos wzięła go tylko na chwilę skoro miał mieć dom u Ciebie.
Gosia niedawno miała przejścia z rodziną i warunki postawione ma jasno.
Tak jak pisała mąż się zgodził na jeden tymczas i amba.
I jeden tymczas Gosia ma .
Malagos może mu zrobić podstawowe szczepienia i przegląd ogólny i na to prosiła o wpłaty ale trzymać psa nie może.
Zresztą sama się tu na pewno wypowie - choć już pisała o tym wcześniej.

Posted

Mam mieć jutro odpowiedź od zainteresowanych ludzi z Mławy - dobry dom z polecenia jednej z dogomaniaczek
Takiego biedaka z ulicy nikt u nas na wsi nie weźmie. Ale jak juz boczki mu sie zaokraglą, bedzie śliczny i błyszczący - to aż będzie kolejka :evil_lol:

Posted

ziele77 napisał(a):
agusiazet! o co chodzi? myślałam, że sprawa została wyjaśniona, mój synek nie dał popalić żadnemu psu :angryy: szczerze mówiąc zaczynam mieć tego dość!
przylepiasz mi jakąś etykietkę.Chcę pomóc jakiemuś psiakowi i adoptować go ale zastanawiam w tym momencie czy ma to sens przez dogomanię, bo szczerze mówiąc nie rozumiem twojego postępowania...Mam rozumieć, że mój dom jest nieodpowiedni dla psa tak? To może od razu wpisać mnie na czarne kwiatki i będzie o jedną osobę chętną do pomocy mniej :shake:
Jak narazie wpłacę na Kumpla 50 zł, przynajmniej tyle mogę zrobić.

Nic Ci nie przylepiam, tylko pamiętam o rudej suczce, którą chciałaś zabrać z mieleckiego schroniska, później o jakimś piesku, którego miałaś, ale oddałaś, bo dziecko, Twoje własne, za bardzo mu dokuczało. Dlatego zastanawiam się jak jest teraz! Na czarne kwiatki Ciebie nie mam najmniejszego zamiaru wpisywać, nie mam podstaw. Chcesz psa, tylko, czy już możesz go mieć??? sama to musisz ocenić! Dobrze, ze malagos znalazła mu już chyba dom! Ziele nie gniewaj się, to tylko zwykła ostrożność!

Posted

agusiazet skąd masz informacje, że moje dziecko dokuczało psu? Bo mi nic o tym nie wiadomo, a może wiesz coś czego ja nie wiem :cool1: nigdy czegoś takiego nie pisałam ani nie mówiłam, więc wysuwasz zbyt daleko idące wnioski nawet nie mając pojęcia o kim i o czym piszesz.
Miałam już się nie wypowiadać w tym temacie, ale ciężko wytrzymać takie wypowiedzi...Psiak napewno znajdzie super dom dzięki Malagos czy to u mnie czy u kogoś innego, już o to się nie martw :eviltong: