donacja Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='marlenka'] Donacja czy Ci pasuje sobota i ta godzina??? Pani pracuje do 15 i chce się jeszcze przygotować na wizytę więc wczesniej nie da rady .[/quote] Pasuje, pasuje:) Quote
żabusia Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 marlenka napisał(a):Słuchajcie Kropka wróciła:multi::multi::multi: Więc muszę ja na sterylkę umówić ( tylko sprawdze czy cieczki nie ma) to został mi dług po Zuzi:-( Żabusia deklarowała 50 zł ( teraz mogę podac numer konta;)) to jeszcze brakuje 200 zł . Deklarowałam ale od tego czasu mam do wysterylizowania całkowicie na swój koszt już 3 sunie (w sumie 4 ale za jedną mam nadzieję jej opiekunowie mi zwrócą). W tą sobotę mam w planach zawieźć dwie do Celestynowa, tam sterylizują po 160 za jedną, trzecia ma cieczkę to zabieg będzie kosztował 220 (planuję go zrobić we wtorek za tydzień), gdzie będę sterylizować czwartą jeszcze nie wiem, zwłaszcza, że póki co nie mogę się skontaktować z jej panem pijaczkiem. To już jest w sumie 540 + paliwo. Bardzo mi przykro ale nie dam rady pomóc tym razem, no chyba, że ktoś za mnie założy a ja w sierpniu zwrócę mu te 50 pln (mam nadzieję, że sierpień będzie spokojniejszy). Quote
marlenka Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Zapraszam na bazarek , zbieramy kase na spłatę sterylki Zuzi Pierwszy raz robiłam bazarek więc jeśli coś nie tak to od razu piszcie http://www.dogomania.pl/forum/f99/encyklpopedie-na-splate-steryli-zuzi-141150/#post12544257 Quote
marlenka Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 Zuzia dziś pojechała do nowego domu!!!!!:multi::multi::multi::multi: Ludzie adoptujący ją okazali się świetni , dom super (tfu tfu żeby nie zapeszyć) Udało się suni, juz nigdy nikt ją nie uwiąze na łańcuchu . Do dyspozycji ma mieszkanie w bloku, i 3 swoich ludzi. Jak dojechałam do domu zadzwoniłam do nowej Pani Zuzi to chyba Zuza wybrała sobie Panią . W trakcie wizyty Pani Zuzi była nia zachwycona , a jej 6 letnia córka upodobała sobie mojego Baraka, a Baraczek dał plamę bo zrobił koopę w nowym domu Zuzi co zniechęciło dziecko do niego i stwierdziła "mamo masz rację wolę Zuzię niż tego srającego psa":evil_lol::evil_lol: Pan Zuzi też ja polubił -chociaż kto nie lubił Zuzi , grzecznej , spokojnej suni. Zdjęcia z nowego domku w poniedziałek , bo w domu mi net działa jak nie powiem co :angryy::angryy: Quote
marlenka Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 __Lara napisał(a)::multi::multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu::loveu: super, strasznie się cieszę :D :D A wypowiedź tego dziecka... rozbrajająca :-o:evil_lol: ale takie są właśnie dzieci :loveu: Gratuluje marlenko!!! :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: P.s. a co z długiem sterylkowym? ile jeszcze zostało do spłacenia? Lara własciwie to nie ma żadnych deklaracji . Sterylka kosztowała 250 zł , ja oczywiście się nie uchylam od dołożenia do tego , ale samej ciężko mi będzie całośc spłacić :-( ale jak będe zmuszona to coż wyjścia nie będzie . Quote
__Lara Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 marlenka napisał(a):Zuzia dziś pojechała do nowego domu!!!!!:multi::multi::multi::multi: Ludzie adoptujący ją okazali się świetni , dom super (tfu tfu żeby nie zapeszyć) Udało się suni, juz nigdy nikt ją nie uwiąze na łańcuchu . Do dyspozycji ma mieszkanie w bloku, i 3 swoich ludzi. Jak dojechałam do domu zadzwoniłam do nowej Pani Zuzi to chyba Zuza wybrała sobie Panią . W trakcie wizyty Pani Zuzi była nia zachwycona , a jej 6 letnia córka upodobała sobie mojego Baraka, a Baraczek dał plamę bo zrobił koopę w nowym domu Zuzi co zniechęciło dziecko do niego i stwierdziła "mamo masz rację wolę Zuzię niż tego srającego psa":evil_lol::evil_lol: Pan Zuzi też ja polubił -chociaż kto nie lubił Zuzi , grzecznej , spokojnej suni. Zdjęcia z nowego domku w poniedziałek , bo w domu mi net działa jak nie powiem co :angryy::angryy: :multi::multi::multi::multi: :loveu::loveu::loveu::loveu: super, strasznie się cieszę :D :D A wypowiedź tego dziecka... rozbrajająca :-o:evil_lol: ale takie są właśnie dzieci :loveu: Gratuluje marlenko!!! :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu: P.s. a co z długiem sterylkowym? ile jeszcze zostało do spłacenia? Quote
Poker Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 marlenko, a czy nowi państwo Zuzi dołożyli się chociaż trochę? Super,że sunia ma domek :multi::multi: Quote
donacja Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Super, że się udało. Miałam jechać, wspierać, ale syn mi zachorował... ale Marlenka i Zuzka dały radę:). No i przede wszystkim nowy domek:loveu: Quote
gameta Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Dziewczyny, właśnie staram się zrobić bazarek. Bazarek będzie wspólny dla trzech zwierzaków - 50% na Rexa z mojego podpisu, 25% na Zuziowy dług i 25% na konia, którego Dorothy ma wykupić przed rzeźnią. Jak skończę to dam znać, ale wpierw muszę wszystko obfocić i poskładać, bo mi się megabazar kroi :razz: Quote
marlenka Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Poker napisał(a):marlenko, a czy nowi państwo Zuzi dołożyli się chociaż trochę? Super,że sunia ma domek :multi::multi: Nie nie dołożyli się , prawdę mówiąc to nawet nie proponowałam im . Największą nagrodą jest to że Zuza ma dom taki fajny a z resztą się jakoś uporam Quote
marlenka Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Wiadomość od Pani Zuzi " Zuzia przespała całą nocke spokojnie , a mało tego zaczyna pilnować domu bo szczeka jak coś usłyszy , spała na fotelu , nigdzie nie nabrudziła. Wszysko jest ok" To znaczy że Zuzia jeszcze nie czuje się pewnie, bo jakby tak było to by próbowała wpakowac sie do łóżka, ale wszystko przed nią . Sunia dużo przeszła i ma prawo tak reagować , u mnie zawsze wieczorem wpychała się na łóżko , ale nie nachalnie tylko tak delikatnie jakby chciała powiedziec " ja tylko tak sie przytulę " Ona zachowywała się jak księzniczka , spokojna i dystyngowana - nie to co moja chołota szczeka , biega gryzie. Brakuje mi Zuzi ale tak sobie myslę że jak będę o niej tak mocno myślała to ją ściągnę myslami i ona to będzie czuła . Ale ja głupia jestem co? Quote
mgie Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Powodzenia Zuziu na nowej drodze życia :) Kasuje ogłoszenia w takim razie Quote
Poker Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 ja uważąm to za niesłuszne, że się nie sugeruje jakiegoś datku na następne bidy.przecież i tak musieliby wydac pieniadze na sterylkę czy leczenie.Dostają gotowego psa i to oni powinni być wdzięczni,że go mają. A potem my się głowimy skąd wziąć środki. Poza tym darowanego się tak nie szanuje jak zapłaconego, chociażby symbolicznie. Jak rozmawiam z ludźmi, to nie mają zielonego pojęcia , skąd sa pieniądze na ratowanie psów, sterylkę, itd.Operują określeniami ONI. ktoś...., a jak się pytam kogo mają na myśli, to wywalają oczy,więc ich mocno uświadamiam.Ludzie myślą,że to państwo, organizacje,które mają pieniądze z nieba wszystko finansują, schroniska. Trezba ludziom mówić skąd są pieniaze,że to z naszej kieszeni.Wiele osób chętnie da pieniądze w zamian za psa,ale trzeba czasem im w tym pomóc. Często mają pieniadze ,ale jak się ich nie prosi , to nie dają, bo nawet nie wiedzą,że jest taka potrzeba. Quote
__Lara Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 marlenko, a może spytać Państwa czy nie dołożyli by się do spłacenia długu po Zuzi? Co jak co, ale podjęli się opieki nad nią, więc uważam, że powinni też partycypować w kosztach, w końcu to ich pies. Nie możemy wszystkiego fundować, bo za niedługo to wszyscy z torbami pójdziemy. Quote
mtf zalesie Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 pewnie ci bedzie troche glupio ale sprobuj sie zapytac czy nie zwrocili by choc w czesci kosztow sterylki lub szczepien,nawet w schronie sa oplaty.sprobowac mozna ,masz jeszcze inne psy w potrzebie Quote
marlenka Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Żebym wiedziała to bym to zrobiła wcześniej teraz rzeczywiście będzie mi nieładnie pytać o kasę . :oops: Tym bardziej że Zuzi Państwo zwrócicil koszty paliwa jak wiozłam Zuzię do nich . Quote
Poker Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 jeśli można spytać jakie były koszty przewozu Zuzi? Można im napomknąć w rozmowie,że po Zuzi sa długi i musisz prosić różnych ludzi i pomoc w spłaceniu ich i że jest Ci niezręcznie prosić,ale może by mogli jeszcze parę groszy dołożyć. Jeżeli sa mądrzy i dobrzy , to zrozumieją to i pomogą. Quote
gameta Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 wybaczcie, ale piszecie jakieś bzdury :shake: I tak ładnie z ich strony, że zapłacili za transport. Pokażcie mi wątek na dogo, gdzie nowy właściciel płaci za zabiegi, których nie zlecał i nie miał o nich pojęcia... Marlena, daj spokój, damy radę ;) Quote
marlenka Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Poker ja wogóle nie miałam zamiaru brać kasy za transport, ale Pani Zuzi sie uparła. Koszt transport 50 zł ( 200 km w dwie strony) Gameta dobrze że mój wet jest cierpliwy to poczeka , mój mąż mam nadzieję ze od połowy lipca pójdzie do pracy będzie mi łatwiej to jak nie będzie żadnych deklaracji to spłacę dług sama. Trudno. Zuzia jest tego warta. Ciesze się że znalazła taki wspaniały dom , bo warunki w jakich była wcześniej to po prostu jakaś masakra. A naprawdę mi nie ładnie prosić teraz tych ludzi o kasę , jeśli by mi ktoś podpowiedział wczęsniej to bym napomknęła im o tej sytuacji , a teraz to już musztarda po obiedzie . To była moja w zasadzie 1 adopcja gdzie włożony był jakiś wkład finansowy . A co tam pochwalę się może nie zapeszę że mimo że tak krótko jestem na dogo ( od czasu adopcji mojego Baraczka ) czyli gdzieś od lutego -to już moja 3 piesek który ode mnie poszedł do nowego domu . I mam nadzieję że to nie koniec chociaż teraz musze troszkę odpocząć a została mi jeszcze Kropka(Alfik) - która tylko do mnie ma zaufanie i nie wiem czy znajdzie się dom który będzie chciał takiego psa . Quote
Poker Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 gameta napisał(a):wybaczcie, ale piszecie jakieś bzdury :shake: I tak ładnie z ich strony, że zapłacili za transport. Pokażcie mi wątek na dogo, gdzie nowy właściciel płaci za zabiegi, których nie zlecał i nie miał o nich pojęcia... Marlena, daj spokój, damy radę ;) wcale nie piszemy bzdur, bo to wcale nie jest słuszne , ani wychowawcze dostarczac psa gotowego za darmo.W umowie jest na ogół ,ze wymagana jest sterylizacja, więc właściciele i tak muszą to robić na własny koszt. Poza tym oddając psa za darmo utwierdzamy ludzi,że nie musza wkładać wysiłku,żeby mieć psa, pstryk i pies jest. Oczywiście każdy ma prawo do swoich poglądów. Quote
donacja Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Super:loveu:. Zuziu, wszystkiego najlepszego w nowym domku! Quote
Recommended Posts