Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 808
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę, że jednak Zuzia wraca do marlenki... marlenko, zastanów się nad umieszczeniem ich na czarne kwiatki, tu chodzi o dobro zwierząt. Może i są dobrymi ludźmi, ale widać, że nie mają kompletnie podejścia do zwierząt.

Posted

Słuchajcie a tak z innej mańki , moja ciocia u siebie w ogrodzie znalazła zółwia . Podobno ma około 30 cm skorupa , więc to chyba duży . Ponieważ moja ciocia sie brzydzi (goopia) go chce go natychmiast oddać . Oczywiście nie mogę jej narazić na stres , więc co robię ???zabieram tuptusia do siebie.
Popytajcie może ktos chce takiego gada , a powiedzcie mi jeszcze co takie "coś " je . Żółwia nigdy nie miałam więc nie chce zeby umarł z głodu

Posted

Żółwie jedzą sałatę, jabłka, mlecz, babkę, trawkę, wody w płaskie naczynko mu możesz nalać. Miałam 2 żółwie jak byłam mała i trochę jeszcze pamiętam.

[SIZE="1"]Śledziłam trochę wątek i trzymam cały czas kciuki za Zuzię :). Ci ludzie jak widać sami nie wiedzą czego chcą :shake:

Posted

*Monia* napisał(a):
Żółwie jedzą sałatę, jabłka, mlecz, babkę, trawkę, wody w płaskie naczynko mu możesz nalać. Miałam 2 żółwie jak byłam mała i trochę jeszcze pamiętam.

Śledziłam trochę wątek i trzymam cały czas kciuki za Zuzię :). Ci ludzie jak widać sami nie wiedzą czego chcą :shake:

Z checia Ci oddam tego żółwia . Nie zamierzam go zatrzymać - z gadów to tylko mojego męża lubie

Posted

Trochę daleko jestem chwilowo (Oslo), ale jak bym miała bliżej to chętnie bym wróciła do czasów kiedy ganiało się po świeży mlecz i trawkę :evil_lol: (króliki jednak więcej jedzą niż takie maleństwo..). Żówie nie są trudne w obsłudze i nie są wymagającymi stworami ;). Polecam Ci patrzenie jak taki gadzik je, bardzo przyjemny widok :loveu:

Posted

Ja z chęcią przygarnę żółwia :) Tylko trzeba by pomyśleć o transporcie ;)
Przydałoby się też zdjęcie gada - żeby sprawdzić jakiego typu toto :)

Posted

Gameta Ty poważnie? Ja pracuję w firmie transportowej więc zółw może do Ciebie jechać jak tylko będzie transport do Gdańska , mogłabyś go odebrac ? Jutro zrobię zdjęcia gada bo dzis wrócę z Zuzia poźno a jutro odbieram od cioci "Perszinga" to wrzucę Ci fotki . Ogólnie to moja teściowa miała żółwia wodnego gryzł jak cholera , nawet babci opuszek palca ugryzł bo myslał że to mięcho . A śmierdział jak nie wiem co choć codziennie woda zmieniana była .

Gameta jak naprawdę chcesz żółwia to daj na PW telefon do siebie to jak sie tylko transport trafi to pojedzie do ciebie

Posted

gameta napisał(a):
Ja z chęcią przygarnę żółwia :) Tylko trzeba by pomyśleć o transporcie ;)
Przydałoby się też zdjęcie gada - żeby sprawdzić jakiego typu toto :)

Gameta jest chętna na żółwia :lol::multi: ostatnio w sklepie zoo widziałam jednego za... 449zł :O

Posted

sleepingbyday napisał(a):
marlenka, sprzedaj gamecie po taniości, za jakies 300 z ł, będzie na pilne potrzeby :diabloti:

gameta, larze podziękuj za słuszną uwagę o cenach żółwi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ja oczywiście tylko tak, mimochodem rzuciłam, bo mnie powaliła ta cena :crazyeye: gameta musi dostać żółwia za free :diabloti:

Posted

sleepingbyday napisał(a):
o matko, dziewczyny, zartowałam :roll:

Wieeeeeeeeeemy :diabloti:

Niech każdy ma świadomość, że żółw to drogocenny nabytek :diabloti:

Posted

Oczywiście, że chcę :p Jak "londowy" - bo jak "mokry" to nie - właśnie z powodów tu opisanych - jest mięsożerny i musi żyć w wodzie. A ja w wodzie mam rybki, których nie rzucę na pożarcie :shake:
A wogóle z takim żółwiem to jest trochę zabawy - trzeba gada odrobaczyć, skorupę smarować witaminami w płynie i dogrzewać, jak zimno... Jak się nie dogrzewa, to wychodzi lipa ...
telefon wyślę wieczorem na pw (jak się ogarnę z pw co przyszły - ma 17 nieprzeczytanych :placz:)

Posted

Dostałam zdjęcie - piękny żółw stepowy. Karmić zielonym i np. jabłkami. Witamia A+E w płynie jeśli skorupa spękana - wcierać. Nie wsadzać do akwarium :diabloti: Choć można wodą zrosić ;)
Więcej wieczorem - ale jak by ktoś pytał, to ja jak najbardziej za :)
No chyba, że Marlenka zmieni zdanie - to naprawdę fajny gad :)

Posted

gameta napisał(a):
Dostałam zdjęcie - piękny żółw stepowy. Karmić zielonym i np. jabłkami. Witamia A+E w płynie jeśli skorupa spękana - wcierać. Nie wsadzać do akwarium :diabloti: Choć można wodą zrosić ;)
Więcej wieczorem - ale jak by ktoś pytał, to ja jak najbardziej za :)
No chyba, że Marlenka zmieni zdanie - to naprawdę fajny gad :)

To gameto, przygarniesz żółwika? :razz:

Posted

gameta napisał(a):
No toć cały czas piszę, że tak - o ile Marlena nie będzie chciała go zatrzymać ;)

:multi::multi::multi: żółwik będzie miał też swój domek :loveu:

Posted

gameta napisał(a):
No toć cały czas piszę, że tak - o ile Marlena nie będzie chciała go zatrzymać ;)

Nie absolutnie ja mam za dużo zwierzaków w domu a żółwia nigdy nie miałam i chyba nie mam ochoty być jego posiadaczką . Jak tylko znajdę transport a nie znajdzie się własciciel to Perszing pojedzie do Ciebie.

A teraz o Zuzi . Jak mnie zobaczyła to się tak ucieszyła że jak się schyliłam to mi jęzor az do buzi włozyła świnka mała. Całą drogę spała w samochodzie ( a to troche trwało) , bąki straszne sadziła ( czy można jej dawac coś ludzkiego na żoładek lub wątrobę ?) Po przyjeździe do domu obskoczyła Olka i Tadka , chciała zjesc Korolkę i poleciała do michy . Zjadła troszke makaronu z mięsem , napiła się i posżła spać . Rano nie było ani koopy ani siku w domu . O 7 wyszłam znią na dwór to dopiero siusiu zrobiła .
W tamtym domu wychodziła o 22 a póxniej o 5 rano i tak juz było podobno nasiusiane. Jest taka radosna , porobiłam troszkę zdjec i filmik ale to jutro.
Zauważyłam że Zuzka prytyła , dziś ją zważę bo wczoraj juz nawet siły nie miałam ( nigdy więcej w takich godzinach do stolicy)

Mi to się wydaje ze oni jej nie chcieli i szukali pretekstu żeby się jej pozbyć to wymyślili ta historyjkę z brudzeniem . Najwazniejsze jest to ze Zuzia juz jest szczęśliwa a oni zrozumieli że nie moga mieć psa. Sama mi to Pani powiedziała ze na psa się nie zdecydują już . I całe szczęście dla psa