Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marlena:) napisał(a):
Szczeniak już u mnie.Jest źle...ale Toffik napewno nauczy go jak dochodzić do normalności,wkońcu sam to przeżył.
Jak już odetchniemy to zrobimy fotki...

Napisz coś o dzikusku bo ,martwie sie bardzo:shake:

Posted

teraz są w sumie tylko 3. Oraz pieć z matką
ale to szybko sie zmienia i przybywaja nowe .W zimie było wielokrotnie ponad 30 ,sterylizacja jest u nas traktowana po macoszemu i stąd efekty,

Posted

funia napisał(a):
Napisz coś o dzikusku bo ,martwie sie bardzo:shake:

No więc wstępnie i roboczo nazwałam go Decybel,z racji na bardzo dobrze rozwinięte struny głosowe:diabloti:. Bardzo ładnie warczy,szczeka.. jego zachowanie jest smutne,bo przeciez psie dziecko powinno się cieszyć na widok człowieka.
Godzinę 'siłowałam się' z nim,żeby jak najdelikatniej przenieść go w czyste, suche i bezpieczne miejsce, niestety wkońcu musialam użyć siły, bo maluch okropnie gryzie i nie sposób 'wziąć' go po dobroci.. zarzuciłam wiec na niego sweter i dla bezpieczenstwa założyłam pętlę ze smyczy, noi przeniosłam.. to dopiero panika,piski,skargi i złośc jednocześnie, a jaka ulga kiedy dałam mu spokój.. Cały czas robił pod siebie :shake:.
Jedzonko grzecznie zjadł,teraz śpi. Myślę,że będzie dobrze. Minie troche czasu zanim dojdzie do 'stanu używalności' (na dojscie do normalności tez są jakies szanse..a my jestesmy optymistami przecież;)).
Z fotek narazie nici,ale jak juz dojdzie do siebie napewno sie pokażemy.

Tymczasem idę spać,bo padam...

Tak więc życzymy wszystkim miłej nocy :)

Posted

O ,Jezu wiedziałam ze nie będzie lekko .Modlę się o szybkie postępy oraz dla Ciebie Marlena o cierpliwość i siłę .To jest biedny dzikus w schronie nie miał szans:-(

Posted

Cierpliwości mi nie brakuje,dzisiaj przez kilka sekund szczekał na mnie, ale jak zaczęłam odpowiadać tym samym popatrzył jak na głupka i wziąl sie za warczenie,jak i to spapugowałam,jego mina mówiła wszystko:diabloti:...

Posted

CZYLI ,ZROZUMIELIŚCIE SIE BEZ SŁÓW:evil_lol:

mASZ ,GO W BLOKU CZY W DOMU WOLNO STOJĄCYM .jAK ODBYWA SIĘ WYCHODZENIE NA ZEWNĄTRZ ZA POTRZEBĄ !?

Posted

funia napisał(a):

mASZ ,GO W BLOKU CZY W DOMU WOLNO STOJĄCYM .jAK ODBYWA SIĘ WYCHODZENIE NA ZEWNĄTRZ ZA POTRZEBĄ !?

Mieszka na zewnątrz,w budzie.Narazie wogóle z niej nie wychodzi i potrzeby załatwia w środku:razz:,ale nie chcę go do niczego zmuszać. Jak dojdzie do siebie to zaczniemy spacerowanie i nauke czystości, teraz pomalutku bedziemy sie ze wszystkim zapoznawać,wszystko w swoim czasie ;).

Posted

Marlena:) napisał(a):
Mieszka na zewnątrz,w budzie.Narazie wogóle z niej nie wychodzi i potrzeby załatwia w środku:razz:,ale nie chcę go do niczego zmuszać. Jak dojdzie do siebie to zaczniemy spacerowanie i nauke czystości, teraz pomalutku bedziemy sie ze wszystkim zapoznawać,wszystko w swoim czasie ;).

To trzymajcie sie oboje.
Zyczę wytrwałosci.
Mam nadzieję, ze piesio zrozumie, ze ma wielka szanse do wykorzystania.
Przelałam pieniadze za transport.

Posted

Pierwszy raz w domu..
Na poczatku troche szczekania,warczenia i agresji , ale potem.. oceńcie sami...

Szczeniak jest jeszcze wystraszony na tyle,że w pewnych momentach reaguje agresją,albo poprostu robi pod siebie,ale wydaje mi się,że jest już baardzo dobrze.Dzisiaj poznał Wampirka,Toffika i Spajka,ale największą jego uwagę zwracał Crystal:)
Głaskanie początkowo przez sweterek,dzikusek dużo spokojniej reaguje na sweter,niż na rękę..
Aż miło patrzeć na 'odpływającego' szczeniaka;):

A tak proszę o jeszcze (i merdam ogonkiem!!!!!!)

Posted

Patrzcie jaki jestem odważny :)

Tutaj już w budzie pancia dzieli się ze mną ;)

Nieśmiało,baardzo nieśmiało proszę o miłość...

I pozdrawiamy wszystkie cioteczki:loveu:

Posted

brawo:multi:

Będzie dobrze. wiedziałam, że Marlena da radę:cool3:

BTW Soema czyż on nie jest podobny do Sigmy i Alfy:diabloti:

Ktoś tam sobie nieźle mnoży:angryy:

Posted

przesliczny chłopaczek - on tak jak Toluśka bardzo wystraszony. Ale zobaczysz Marlenka jak się rozochoci to zje Ci meble, pilota, buty, że o tabnorecie nie wspomnę:evil_lol::evil_lol: Co oni w tym Zamościu wyprawiają z tymi psiakami??

Posted

jogi napisał(a):

BTW Soema czyż on nie jest podobny do Sigmy i Alfy:diabloti:
Ktoś tam sobie nieźle mnoży:angryy:

O tym samym pomyślałam... Że to nie pierwsze "w typie" są..:shake:
Kiedyś Halbina już podobne miała.. Zboczeni ci ludzie, czy co..:roll:

Pięknie go nazwałaś Marlenko, a on równie pięknie sobie zasłużył :evil_lol:
czego Ty go tak stresujesz, Ty niedobra kobieto :mad:

Posted

(...) Będzie dobrze. wiedziałam,(...)

Nie licząc tego,że musiałam się dłuugo szorować po tym jak zrobił pod siebie i wlazł mi na kolana :evil_lol:

przesliczny chłopaczek - on tak jak Toluśka bardzo wystraszony. Ale zobaczysz Marlenka jak się rozochoci to zje Ci meble, pilota, buty, że o tabnorecie nie wspomnę:evil_lol::evil_lol: Co oni w tym Zamościu wyprawiają z tymi psiakami??

Nie no do zniszczeń nie dopuścimy,troche podwórka może zdziałać cuda:eviltong:. A co do Zamościa to w jego przypadku największą role odegrało to co przed schronem - wkońcu to zagłodzony ,dziki szczeniak z pól...

Pięknie go nazwałaś Marlenko, a on równie pięknie sobie zasłużył :evil_lol:
czego Ty go tak stresujesz, Ty niedobra kobieto :mad:

O widzisz,a jemu sie nie podoba,jak tylko mówie do niego Decybel, to on pokazuje mi ząbki :-( :evil_lol:
A stresowanie to mój żywioł :diabloti: ,lepszy smalec:evil_lol:

Posted

Marlena - czarodziejka:lol:
Decybelek całkiem, całkiem, zupełnie inaczej wygląda teraz niz w schronie, taki mniej pochmurny:cool3:
Juz wiem, ze bedzie dobrze:p