Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 616
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najgorsze jest to,ze do tej pory martwiłysmy sie 2-3 ty.czy psiak sie zaaklimatyzuje....a teraz zycie pokazało inaczej...nawet nie chce myslec o adopcjach ze schronu....chyba wszystko na łancuchach jak nie ma zwrotów.Tfu,tfu,tfu...{Amon,Figaro}Załamka.

Posted

Ehhh, ludzie, ludzie, jesli was w ogole ludzmi mozna nazwac :-(
Zycze panom Rudego wszystkiego co najgorsze na swieta i na zawsze, i ze ich tez ktos porzucil na starosc czy nie na starosc, ale wywalil jak stare kapcie. Gowniarze sie pewnie psa odechcialo. Ostatnio do schroniska pisala 18-latka, ze chce psa adoptowac, to napisalam jej, ze ma przyjsc z rodzicami po psa, zeby potem pies nie wyladaowal w schronisku jako zwrot.

[B]Halcia[/B], troche musisz to swoja goraca, niecierpliwa nature poskromic i naprawde nie brac takich duzych za duzo do hoteliku liczac na szybkie adopcje, bo nie damy rady. Jak widac szybkie adopcje, to zle adopcje !!!

Rudy chyba nie byl kastrowany z powodu tempa adopcji, czy sie myle?

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kiedy trzeba zabrac Rudego z 'tego domu'?

Obiecaliśmy, że w ciągu tygodnia się do nich odezwiemy jak coś ustalimy z Wami.
Powiedzieliśmy, że zabierzemy Rudiego, bo przecież strach, aby nie oddali go do schronu :crazyeye:
Na razie jesteśmy bez samochodu. Już nie wspomnę o psiowozie, ale dzisiaj wysiadł nam golf. Musimy postawić na kółka choć jednego grata w przeciągu kilku dni. Wtedy odwiedzimy Erę i jak wszystko będzie ok, to TZ pojedzie po Rudiego.

Ja się tylko zastanawiam czy to niszczenie to prawda, bo łatwo psiakowi przypiąć łatkę... a jaka jest prawda? :roll:

Posted

Wg mnie gdyby niszczył,to robiłby cały czas.Tak jak pisałam,pewnie brakuje mu teraz ruchu,bo wyjścia krótkie tylko na sikanie.Albo na swieta im nie pasuje.Ale gdyby chodziło o wyjazd,wiadomo,ze nie kazdy przyjmie z duzym psem,to tez mozna by Murce powiedziec i psa zostawic na tydz lub 2[jesli by tak wyszło w rozmowie]

Posted

Halcia ludzie sobie niby po grob milosc przed oltarzem przysiegaja, a zobacz w pierwszym lepszym sadzie powiatowym ile jest spraw o rozwod. Teraz nie ma sentymentow, nowe, mlode, prezne pokolenie weszlo do gry. Latwo przyszlo, latwo poszlo, nie podoba sie wymienic na inny model jak telewizor. Nie ma dobrego, solidnego wychowania w szacunku, honorze i odpowiedzialnosci.

Posted

Ale pies sie inaczej zachowuje niz mąz czy zona.:pWierny,przyjazny,rozsmieszy,nie wraca w nocy,nie ma pretesji nie pyszczy,kazdy obiad smakuje,zawsze sie przytuli{ie ma migreny}I zyje sie z nim 10-15 lat,nie 50!

Posted

Dotarłam po informacji na wątku Halusia...
Jestem załamana.
Dołączam do jak najgorszych świątecznych życzeń dla tych "ludzi". Niech później nie narzekają jak ich dziecko na stare lata wystawi na ulicę i też kopnie w d...

Posted

Nawet nie chcę myśleć co Rudy będzie czuł w tej chwili... :( dobrze, że wraca do Murki.
O skrajnej znieczulicy tych ludzi świadczy fakt, że w ogóle rozważali oddanie psa do schroniska. Sądzę, że każdy człowiek powinien choć raz na własne oczy zobaczyć jak wyglądają schroniska w Polsce.