Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='soti']A ja ostatnio widziałam w naszym tyskim l'eclercu (więc nie wiem jak reszta) lodówkę z psim jedzeniem. Są to kilowe lub półkilowe woreczki z zamrożonym jedzieniem - jakieś skrawki mięsa, podroby, chyba tez kości. I różne rodzaje - wołowina, cielęcina. Nie ma niestety składu procentowego.
Co prawda te woreczki trzeba gotować 20 minut, ale może można podać też na surowo.
Ja się nie skusiłam, bo półkilowy worek 4 zł, więc ja wolę za ta samą cenę sama kupić podroby i mięso.[/quote]

Od paru miesiecu kupuje Karme z Aspolu Wolowine z chrzastkami,dokladnie w woreczku zamrozona.

na ulotce jest napisane gotowac w woreczku 20 minut .Nie podawac na surowo!!!

Ja rozmnazam mieso i gotuie bez worka 35 min albo i wiecej,poczym przelewam mieso na sito i przelewam wrzatkiem aby wyplukac tluscz.

mieso jest grubo mielone,jest w nim sporo chrzastek z zprzelyku,Niema KOSCI!!! Dodaje do tego starta marchewke i gotowany ryz.

To zjadaja moje Yorki,i bardzo im smakuje.

Aspol dowozi mieso do domu! jesli zamowisz powyzej 20 kilo

Posted

[quote name='Akitka']Halo! Czy ktoś wie, gdzie na Śląsku można kupić w przystępnej cenie koninę (lub gdzie ją w ogóle kupić), królika, kaczkę? Zrobiłam suni testy alergiczne i nie może ona jeść wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, kurczaka, ryb. Wobec tego muszę poszukać jakichś bardziej niespotykanych gatunków mięs, gdyż przez 9-10 tygodni ma być na diecie eliminacyjnej. Proszę o odzew.[/quote]
W kazda Srode i sobote na Targowisku miejskim w Bedzinie,kupisz mieso konskie i wyroby

Posted

[quote name='jeana']Za mieszankę mięsną netto 3,50zł za kilogram (brutto = plus 3% vat). Za mieszankę mięsną z warzywami, owocami i olejem 6zł za kg. Jedno opakowanie waży 250g. Jednostkowe opakowania są zbiorczo pakowane w woreczek 1 kg - to mieszanka z warzywami, i w 5 kg - to mieszanka mięsna. Na naszej stronie są firmy, które dystrybuują nasze mieszanki w całej Polsce. Najbliżej Torunia jest w tej chwili hurtownia we Włocławku, ale nad samym Toruniem też pracujemy :) . Proszę o kontakt, chętnie podeślemy do Włocławka darmowe próby. Pozdrawiam.[/quote]

A do Rzeszowa dałoby się podesłać?? Może w Kielcach na wystawie będziecie?? Okrutnie mnie ciekawi to Wasze mięsko.

Posted

[quote name='Bura']A do Rzeszowa dałoby się podesłać?? Może w Kielcach na wystawie będziecie?? Okrutnie mnie ciekawi to Wasze mięsko.[/quote]

Będziemy w Kielcach na wystawie :) Zastanowię się też nad możliwością przesłania do Rzeszowa darmowych prób. Proszę o kontakt telefoniczny lyb mailowy - wszystkie namiary są na naszej stronie: [url]www.primex-barf.eu[/url].
Pozdrawiam serdecznie.
Marzena

Posted

[quote name='Jarek']A macie może w planach dystrybucje w Szczecinie lub okolicach bardzo by nam odpowiadało takie mięsko.[/quote]

Jeśli znajdzie się tylko ktoś chętny do dystrybucji w okolicach Szczecina, to oczywiście - jesteśmy "za" :) Może poleci nam Pan kogoś?
Pozdrawiam
Marzena

Posted

Czy jest tu ktoś zorientowany dobrze w tym targu będzińskim? Jaki tam jest wybór dla psów i jakie ceny?
ALbo w ogóle czy ktoś wie, gdzie na Śląsku można kupić mięso dla psa najlepiej wołowe (lub inne niż drób i wieprzowina) tak do 10 zł za kg?
Bo na razie kupuję mięso mielone wołowe w lidlu. Wbrew pozorom jest to chyba najlepsze marektowe mielone bo jest w nim aż 87% mięsa... No ale chciałabym jakiejś zmiany...

Posted

jeana a bedziecie na wystawie we Wrocławiu. Wprawdzie jestem z Zabrza ale trochę mi do was daleko;) Chętnie kupiłabym od was pare kilo i sprawdziła jak mój psur na to zareaguje. :loveu:Na razie jesteśmy na drobiu ale chętnie coś odmienię!

Posted

jumbolot jesteś z Zabrza? Masz dogi? Uważaj... szykuje się napad niepotrzymanej wariatki bez instynktu samozachowawczego... uwielbiam dogi i jak tylko was dopadnę to... wygłaszczę za wszystkie czasy :D

Posted

[quote name='jumbolot'].....poza tym wieści o was rozchodzą się i co chwila ktoś pyta mnie czy już do was dotarłam.....i czuję sie w obowiązku.....:cool3:[/quote]

Witam :)
Cieszę się, że wieści się rozchodzą :) Na wystawie we Wrocławiu będzie nasz regionalny dystrybutor - p.Magda Dytko. Proszę się z nią skontaktować - namiary na naszej stronie [url]www.primex-bafr.eu[/url]. Ona doradzi też, jak zaopatrzyć się w nasze jedzonko w Zabrzu :)
Pozdrawiam serdecznie

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='bonsai_88']jumbolot jesteś z Zabrza? Masz dogi? Uważaj... szykuje się napad niepotrzymanej wariatki bez instynktu samozachowawczego... uwielbiam dogi i jak tylko was dopadnę to... wygłaszczę za wszystkie czasy :D[/quote]
mam doga a ty jakiego sierściucha posiadasz?

Posted

Nikt się nie orientuje?Od 2 tygodni łaże po Krakowie i szukam,w masarniach i mięsnych robią wielkie oczy :crazyeye: kiedy pytam o te żołądki....

Posted

[quote name='Mona']Nikt się nie orientuje?Od 2 tygodni łaże po Krakowie i szukam,w masarniach i mięsnych robią wielkie oczy :crazyeye: kiedy pytam o te żołądki....[/quote]

Stawiam na to, że żołądków nie znajdziesz, szczególnie nieoczyszczonych, to smród ponoć nie do zniesienia. W ludzkim sklepie nie ma szans. W USA możesz sobie zamówić w puszce.

Posted

[QUOTE] Moge ci podpowiedziec o końskich zołądkach...[/QUOTE][QUOTE][/QUOTE]

Muszą być wołowe albo od biedy kurze, ale pomysł z halą targową dobry,jesli mozna tam dostać końskie to może wołowe też mozna wyszperac...Dzięki:p

Posted

[quote name='Śnieżynka']Moge ci podpowiedziec o końskich zołądkach... musiała bys sie przejsc pod hale targowa i popytac bo oni sami rozbieraja konia...i moze by ci zostawili...[/quote]

Matko, a gdzie ta hala?? Będę w Kraku w sobotę może i ja coś ciekawego przywiozę??

Posted

[quote name='Bura']Matko, a gdzie ta hala?? Będę w Kraku w sobotę może i ja coś ciekawego przywiozę??[/quote]

Hala targowa koło ronda grzegorzeckiego...tam jest z boku sklep z sama konina... tylko i wyłącznie końskie :D ale zawsze świeże i tanie :loveu: