kikou Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 w sumie już nic nie powinno sie zmienic.... po prostu zamęczyłam grubymi pannicami ten staruszkowy, zaprzyjaźniony dt, który już wielokrotnie poratował nas przy najbardziej chorych i starych pieskach... w piątek jedziemy...;) Quote
Wet-siostra Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Czyki suczki będą bezpieczne i tylko im DS będzie potrzebny? Quote
kikou Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 panienki pojechały!! niestety sytuacja jest trudniejsza niż sie wydawało... rudej suni kapie mleko... albo ma ciąże urojoną albo naprawde jest szczenna:crazyeye: obie panny po niedzieli będą miały usg biała panna ma rujke.... ale zbyt obfitą... jest poważne podejrzenie ropomacicza... po usg i innych badaniach bedzie wiadomo czy trzeba bedzie ją operowac czy nie i czy w ogóle z tą tuszą nadaje się do zabiegu.. obie dziewczynki brzydko brunatnie sikają co może wskazywac jeszcze dodatkowo na jakąs infekcje... ciężka sprawa.... Quote
Poker Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 no to niewesoło się porobiło, w schronie chyba były bez szans . Quote
Wet-siostra Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 kikou napisał(a):panienki pojechały!! niestety sytuacja jest trudniejsza niż sie wydawało... rudej suni kapie mleko... albo ma ciąże urojoną albo naprawde jest szczenna:crazyeye: obie panny po niedzieli będą miały usg biała panna ma rujke.... ale zbyt obfitą... jest poważne podejrzenie ropomacicza... po usg i innych badaniach bedzie wiadomo czy trzeba bedzie ją operowac czy nie i czy w ogóle z tą tuszą nadaje się do zabiegu.. obie dziewczynki brzydko brunatnie sikają co może wskazywac jeszcze dodatkowo na jakąs infekcje... ciężka sprawa.... Jak zobaczyłam nowy tytuł,to się bardzo ucieszyłam.Ale powyższy wpis szybko ostudził moją radość...Niczego dobrego to nie wróży...:-( Quote
malagos Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Brunatny mocz jest - m. innymi przy babeszjozie! Quote
Ank@ Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 zapisuję wątek i trzymam kciuki, żeby psinki wyzdrowiały i schudły. Quote
Wet-siostra Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 Wstajemy i biegamy!!! :multi::multi::multi: Quote
kikou Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 już nie ma co podrzucac dziewczynek...;) a wieści konkretne bedą w połowie tygodnia... Quote
Basia i Barni Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 kikou napisał(a):już nie ma co podrzucac dziewczynek...;) a wieści konkretne bedą w połowie tygodnia... więc czekamy :razz: Quote
Ank@ Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='kikou']już nie ma co podrzucac dziewczynek...;)/quote] ??? Mój mózg nie nadąża To znaczy że zostają w DT ? Quote
kikou Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 wieści są dośc pomyślne... mocne krwawienie było spowodowane guzem w pochwie kremowej dziewczyny (którą Pani nazwała Agnes:evil_lol:)... to oczywiście niezbyt dobra wiadomośc.. natomiast pocieszające jest to że wyniki miały obie panny przyzwoite jak na tę tuszę, w związku z tym odrazu w poniedziałek guz został zoperowany i przy jednej narkozie odrazu sterylka. Jeśli nie ma przerzutów (płuca były czyste ale nigdy nie ma pewności...) to powinno byc w porządku... Również ruda panna (nazywa sie teraz Urszula;)) miała sterylke... nie miała ciąży urojonej, lekarz mówi że rodziła niedawno... i teraz tylko pytanie czy stało sie to tuż przed wywaleniem do schroniska... czy urodziła już w schronisku (tego sie już nie dowiemy..) jeśli chodzi o mocz nie było w nim nic niepokojącego... może ze względu na to mocne krwawienie wydawało sie, że jest ciemniejszy niż powinien... rozmawiałam z Panią wczoraj wieczorem, to dziewczynki były już dobe po zabiegach, już wczoraj normalnie zjadły i wychodziły na krótkie spacerki, wet rozpisał im diety co mają jeśc... no i teraz muszą dojśc do siebie i chudnąc... a podnosic nie trzeba, bo Pani nie ogłasza psów na dogo, korzysta z pomocy jednej, jedynej fundacji niemieckiej, sprawdzonej przez 30 lat, którą prowadzi jej przjaciółka i jak psiunie sie wykurują to będą miały szukane domki w niemczech... Quote
Recommended Posts