kikou Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 dzisiaj rozmawiałam o nich z Panią ze schroniska, imion w karcie nie ma... bo jak je właścicielka przyprowadziła to miało byc tylko na jakiś czas a potem tylko ktoś zadzwonił i w związku z tym jest adnotacja w karcie, że już ich nikt nie odbierze ale nikt nie wie na pewno co się z tą właścicielką stało.... jakie sunie " z charakteru" są już Agniesia napisała;), pytałam o stan zdrowia... oczywiście poza tym że są grube nikt ich dalej nie badał, schronisko nie zauważyło żadnych niepokojących objawów...:cool3: nowe fotki- w tej chwili nic nie moge obiecac:shake: Quote
majqa Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 2 ofiary "miłości" błagają o ratunek! Pomocy! Czy można skrzywdzić miłością? Niestety, odpowiedź brzmi: "TAK". Do wrocławskiego schroniska, trafiły dwie, około 8 letnie, wspólną przeszłością związane sunie. Ich pani, na określony czas pobytu w szpitalu, zmuszona była oddać swoje pupilki pod opiekę obcych jej ludzi. Pracownicy schroniska stanęli na wysokości zadania. Nie przewidzieli, nic bowiem na to nie wskazywało, że obie czterołapki staną się stałymi rezydentkami, a schroniskowa rzeczywistość, z całym jej wydźwiękiem samotności, poczucia porzucenia, niezrozumienia, tęsknoty za utraconym domem, wyczekiwania na ukochaną osobę, stanie się ich udziałem. Nie wiadomo, za jaką to przyczyną, nie zostały zabrane z powrotem, czemu się nie zgłoszono po nie. Cóż ma do tego wspomniane skrzywdzenie miłością? Właścicielka, najprawdopodobniej pod dyktando tego uczucia, wespół z jakąś źle pojętą troskliwością i zapobiegliwością, postawiła te stworzenia na drodze ku nieszczęściu kalectwa i innych powikłań zdrowotnych. Funkcjonując, gdzieś w połowie drogi między zdrowym rozsądkiem, a jakąś postacią szaleństwa, karmiła obie sunie bez opamiętania. Te "zwierzęce worki" zdawały się nie mieć dna. Zgrozą napawa myśl, co się stanie, jeśli pomoc w postaci adopcji obu suń nie przyjdzie na czas. Nie będą w stanie poradzić sobie wśród innych psów, nie obronią się przed nimi w podbramkowej sytuacji. Ich otyłość, brak ruchliwości staną się przysłowiowym krzyżykiem do trumny. Najlepsza dieta nie zastąpi im spacerów, które wpłynęłyby na spalenie zabójczych kalorii. Schronisko nie zapewni tu komfortu konsekwentnego odchudzania, nie pozwoli na to zarówno brak czasu jak i niemożność uprzywilejowywania wybrańców. Jeśli sunie nagle przestaną chodzić, zaczną wysiadać im stawy, a serca nie podołają właściwemu monitorowaniu pracy podległych organów...... Nie trzeba tłumaczyć, jaka może zostać podjęta decyzja w ich sprawie. Tym ogłoszeniem apelujemy o ratunek, o odsunięcie znad czółek suczek widma "tego najgorszego"...!!! Obie sunieczki są gotowe opuścić schronisko z nowym właścicielem, który wiedziony sercem i przemyślaną decyzją zechce przywrócić im piękno utraconych kształtów, a jednocześnie zyskać dwie, wspaniałe towarzyszki "na dobre i na złe". Bez wątpienia każda z nich (a każdą śmiało można polecić na psa rodzinnego, z racji nie przejawiania agresji i odznaczania się zaletami: delikatnością, łagodnością, zrównoważeniem, spokojem, pogodą i ciepłem) ofiarowaną szansę wykorzysta, a darowane, nowe życie, spożytkuje ku zadowoleniu wybawcy. Jeszcze nie jest za późno, niedługo jednak tak być może... Osoby zainteresowane którąkolwiek z suczek, proszone są o kontakt z panią Katarzyną, pisząc na adres mailowy [email protected] lub dzwoniąc na numer 792 333 938 Quote
majqa Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Ogłoszenia są na: ogloszenia-drobne.com.pl ogloszenia.aleokazja.pl ojej.pl ogloszenia.interpress.net.pl spacerek.net info-max.eu/index.php psy.elk.pl darmobranie.pl psytulisko.pl psy-ogloszenia.pl www.morusek.pl/ogloszenia/polska/psy-oddam-psa zakurzone.pl wa.stacja.biz fistak.pl ogloszenia.jard.pl nalepka.info kupsprzedaj.pl/zwierzeta ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/wszystkie_0,1,0.html expresowe.pl sprzedasz.pl gablota.com ogloszenia.tasdj.pl najpewniej.pl oglosili.pl twojeanonse.com offer.pl ale.gratka.pl zoonet.pl bono-polska.pl gumtree.pl Quote
kikou Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 cudowna akcja Majeczko!!!! :calus::calus:bardzo dziękujemy!!:calus::calus: Quote
kikou Posted May 7, 2009 Author Posted May 7, 2009 majqa napisał(a):Niech tylko odezwie się choć jeden tel. :-( w tym przypadku niestety....myślę ze bedzie jeszcze trudniej niż zazwyczaj.... 1. dwa pieski razem 2. stare 3. szpetne-czyt. niepodobne do żadnej rasy 4. grube 5. średnioduże... więc nawet nie da rady nosic ich po schodach... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Uwazam ze jedyna szansa dla nich sa osobne domy.. trzeba je rozdzielic Quote
Charly Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 :placz: jak można tak utuczyć zwierzaka:-o:placz::-( Quote
Wet-siostra Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Jak widać,można...Chora miłość...Babcia niczego nie odmówiła suczkom...:shake: Założę się,że jadły czekoladki,cukiereczki,mięsko itd itp...:roll: Żal mi tych suczek...:-( Quote
Koperek Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Dzisiejszy RUDZIELEC- ta jaśniejsza siedziała wewnątrz... Quote
kikou Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 no i można powiedziec, że na placu boju u grubasek została jeszcze tylko Wet.... a może wszyscy zgadzają się z tym żeby usypiac brzydkie starsze psy... wyglada na to, ze nawet na dogo jest takie ciche przyzwolenie... na wątkach słodkich rasowych lub podobnych do jakiś ras pieseczków... tłumy na watki starej brzydoty nawet sama boje sie zaglądac (chociaz je zakładam...) bo co tu opowiadac?... jeszcze pare tygodni, może miesięcy i bedzie po wszystkim...:-(:-(:-( Quote
ecci Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 nie zgadzam się, że została tylko WEt...jestem jeszcze ja...ale co sama mogę zrobic? tym bardziej teraz???:shake: Quote
Wet-siostra Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji,tylko czasem trzeba zaryzykować... Quote
Recommended Posts