Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MartynaP napisał(a):
imię dla niego mam takie...
ufać....vertrauen po przestawieniu kilku liter daje mi verter

oczywiscie czekamy na inne propozycje ;)

Mi też się podoba to imię :) choć ciotka Martyna coś ciągle w niemiecki idzie :eviltong: a tego języka akurat nie lubię :eviltong: ale imię ładne ;)

Posted

A można mu sesję zdjęciową zrobić? To jedno zdjęcie to trochę mało do ogłoszeń. Jak mu pomóc, skoro w schronie nie ma wolontariatu? Hotelik? Adopcja w Niemczech? Wyróżnione allegro, alegratka, cafeanimal z jakimś ckliwym tekstem? Może kogoś ujmie widok tej wystraszonej bidy?

Czy Verter jest już w boksie? Jak sobie radzi?

Posted

agata51 napisał(a):
Martyna, Lara, biegacie po różnych wątkach, zachęcajcie ciotki, żeby zajrzały do biedaka z waszego podpisu. Może się zbiegną.

Tak Agato, myślałam o tym, ale wciąż brakuje mi na to czasu :-(

Co do zdjęć to niestety nie da się więcej zrobić, w schronie nie ma jeszcze wolontariatu i nie godzą się na więcej zdjęć, zwłaszcza jakichś super, np. w plenerze - psa nie można wziąć poza teren schroniska :(

Co do allegro to psiak ma allegro, ale tylko zwykłe. Fajnie jakby miał wyróżnione, ale na to potrzebna jest kasa :(

No i fajnie by było jakby miał ogłoszenie na cafeanimal, może akurat wydrukowaliby go w metrze.

Posted

agata51 napisał(a):
Czy Verter jest już w boksie? Jak sobie radzi?
Verter jest już w boksie. Radzi sobie ok. Jest w o wiele lepszym stanie niż był. Ale ciężko mu będzie znaleźć dom, bo za kratami bawi się w agresora... Szczeka i warczy, jak wstawia się rękę za kraty to nawet próbuje chapnąć (ale tak ostrzegawczo). Jednak wyprowadzony z boksu zmienia się nie do poznania - jest przyjazny, łagodny, nawet troszkę się boi (tak, jak było na zdjęciach). Tak powiedziała mi dziś pracownica schroniska. Powiedziała, że tak samo było jak do zdjęć mi go przyprowadzali - też się wściekał za kratami.

Jeśli chodzi o zdjęcia to jest dokładnie tak, jak napisała _Lara. Więc mam tylko fotki zza krat:

Posted

agata51 napisał(a):
Verter. Ładnie.

mi się kojarzy z dziełem Goethego "Cierpienia młodego Wertera"
może taki tytuł powienien mieć wątek ;)

Posted

Podnoszę biedaczka.
Jeszcze nie przeczytałam wątku, ale to nadrobię.
Nie wiem jakie piesek ma warunki w schronisku, ale czy nie potzreba go stamtąd wyciągnąć ? Była przecież pomoc oferowana na innego katowickiego pieska Miśka.