Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak pisałam, mam zaległości w przekazywaniu informacjo o zamojszczakach, nie wiem czy zaczynać  od dobrych, czy od tych smutniejszych...

Posted

Napoleonka vel Carla, która zamieszkała w Sosnowcu  jest jednak koteczką niesłyszącą; rodzina była na to przygotowana -  mała radzi sobie świetnie, jednak trzeba uważać,  aby jej nie przestraszyć.

67726132_472232490286443_458598534644498432_n.jpg

Kontaktowałam się z DS białego  Omlecika w Krakowie - kocurek był na badaniu słuchu -   słyszy bardzo dobrze:)

SAVE_20190808_190431.jpeg

Posted

Wiecie już, ze mamy pod opieką szczeniaka ze schroniska  - Majora...

Majorek jest w naszym kojcu, nawet rozmawiałyśmy, ze szkoda, i nie pojechałam wczesniej do schroniska, można byłoby zabrać siostrzyczkę  Majora, byłoby im raźniej...

Jednak wczoraj w nocy stan szczeniaków powiększył się - ktoś w nocy podrzucił Ewie pod drzwi szczeniaka zawiniętego w  plastikowy worekbeksa_V6_orig.gif

Gdyby nie Ewy psy, które zasygnalizowały, że coś się dzieje, maluch nie przeżyłby:(

Jest jednak problem, bo szczeniaki nie zgadzają się - ten nowy Piksel  ma ok. 3,5 miesiąca, jest zdecydowanie większy, a Majorek tez poczuł się pewnie i broni swojego miejsca.

Najgorzej byłoby w nocy, bo psiaki zostają same:( .

Ewa znalazła awaryjne miejsce dla Piksela na parę dni, ale co potembeksa_V6_orig.gif

Posted
16 godzin temu, Havanka napisał:

Tolu, wysłałam zapytanie sms-em, bo brakuje mi kilku informacji do ogłoszenia. Kiedy je dostanę, uzupełnię je.

https://www.olx.pl/oferta/major-w-wersji-mini-szuka-domu-w-rozmiarze-maxi-CID103-IDBbxam.html

Pięknie dziękujękwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Ja zrobiłam na Kraków

https://www.olx.pl/oferta/malutki-szczeniak-czeka-na-dom-CID103-IDBbNN8.html.

Zrobiłam tez OLX Chałwie, bo czas do własnego domu, pobyt w lecznicy jest płatny...czy ktoś mógłby pomóc i zrobić OLX na Kraków?

https://www.olx.pl/oferta/biala-koteczka-do-adocji-CID103-IDBbOac.html

Posted

Tak sobie myślę, ze gdyby Majorek szybko znalazł dom, to zwolniłby miejsce dla Pikselka...

Pomarzyć można...

U Jaaga nadal 2 suczki szczeniaki czekają na dom,  trzecia w DT w Mysłowicach:(

Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Pięknie dziękujękwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Ja zrobiłam na Kraków

https://www.olx.pl/oferta/malutki-szczeniak-czeka-na-dom-CID103-IDBbNN8.html.

Zrobiłam tez OLX Chałwie, bo czas do własnego domu, pobyt w lecznicy jest płatny...czy ktoś mógłby pomóc i zrobić OLX na Kraków?

https://www.olx.pl/oferta/biala-koteczka-do-adocji-CID103-IDBbOac.html

Zrobiłam Chałwie olx na Kraków: https://www.olx.pl/oferta/slodka-jak-chalwa-i-biala-jak-snieg-piekna-koteczka-do-adopcji-CID103-IDBc7Bg.html

Oby ktoś szybko się w niej zakochał i dał dom !

Szafranek, to już kot pełną ... mordeczką ! Wygląda wspaniale i bardzo się zmienił. Widać, ze ma się świetnie.

Omlecik, Napoleonka i Bagietka też wiodą bajkowe życie. Cieszę się, że udało się znaleźć takie super domki !

Pikselkowi zrobię ogłoszenie, kiedy będzie o nim trochę informacji. Mam nadzieję, ze i jemu się poszczęści.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Tak sobie myślę, ze gdyby Majorek szybko znalazł dom, to zwolniłby miejsce dla Pikselka...

Pomarzyć można...

U Jaaga nadal 2 suczki szczeniaki czekają na dom,  trzecia w DT w Mysłowicach:(

Zgłosił się dobrze zapowiadający się domek z Krakowa, ale niestety z Majorem jest b. źle, ma mykoplazmozę beksa_V6_orig.gif

Wczoraj było ok, dzisiaj rano też, a około południa zaczął nagle słabnąć, nie chciał chodzić.

Badanie krwi wykazało sporą anemię i mykoplazmozę.

Dostał kroplówki, 2 antybiotyki i czekamy...

Bardzo proszę o kciuki i dobre myśli, niech ten maluszek przeżyje, jesteśmy tutaj podłamani beksa_V6_orig.gif

Posted

Ojej ! Tego się nie spodziewałam. Musiał zarazić się tym paskudztwem w schronie. Czytałam, ze szybko podjęte leczenie daje duże szanse psu. Oby się udało zwalczyć tą chorobę, tym bardziej , że na horyzoncie pojawił sie domek. Trzymam maluszku za ciebie kciuki !

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 18.08.2019 o 19:56, jankamałpa napisał:

Ja Was podziwiam za to  co robicie. Trzymajcie się.

Dnia 18.08.2019 o 20:03, Poker napisał:

Ojej, biedny maluch. A co to jest mykoplazmoza  u psa?

Dnia 18.08.2019 o 20:59, Havanka napisał:

Ojej ! Tego się nie spodziewałam. Musiał zarazić się tym paskudztwem w schronie. Czytałam, ze szybko podjęte leczenie daje duże szanse psu. Oby się udało zwalczyć tą chorobę, tym bardziej , że na horyzoncie pojawił sie domek. Trzymam maluszku za ciebie kciuki !

Dnia 18.08.2019 o 21:14, Nadziejka napisał:

Podobny obraz

Dnia 19.08.2019 o 16:42, Tyś(ka) napisał:

I ja trzymam kciuki.
Podziwiam, że od tylu lat wytrwale ratujecie zwierzaki i staracie się o lepsze jutro. Ja ostatnio wymiękam :(

Dnia 19.08.2019 o 19:52, Jolanta08 napisał:

dont_know.gif trzymaj się malutki ,musi być dobrze. Kciuki zaciśnięte ,Tolu sercem jestem z Wami

22 godziny temu, nulka07 napisał:

Też jestem. Bidy , bidy  straszne.

21 godzin temu, Poker napisał:

coś wiadomo o maluchu  ?

4 godziny temu, nulka07 napisał:

Zaglądam i czekam na wiadomości o maluszku. Widzę,że nie tylko ja...czekamy

Przepraszam, że jestem dopiero teraz, ale ta choroba szczeniaka trochę mnie podłamała...

Dzisiaj Majorek jakby lepiej, bo po raz pierwszy od niedzieli stanął na łapki;  mamy tutaj nadzieję, ze z każdą godzina będzie lepiej, chociaż wetka bardzo ostrożnie podchodzi do tej poprawy...

Tak jak pisałam - u Majorka, na podstawie badania krwi, stwierdzono mykoplazmozę - prawdopodobnie od tego kleszcza, chociaż to paskudztwo roznoszą również pchły, a tych maluch miał ogromną ilość. 

Choroba nie jest groźna dla dorosłych psów, przebiega często bezobjawowo, natomiast dla szczeniaków i  i staruszków bywa śmiertelna. 

A stan psiaczka był bardzo zły i gdyby nie szybka reakcja Ewy właściwie nie przeżyłby nocy, miał bardzo wysoką gorączkę.

Teraz jest na kroplówkach, ma podawane 3 antybiotyki, elektrolity;   sam nie je,  ale ma wielką wolę życia! 

Bardzo dziękuję za kciuki, bądźcie tutaj nadal, bo Majorkowi wciąż jest  potrzebne wsparcie, on nadal walczy o życie.

• Like 1
Posted
Dnia 19.08.2019 o 16:42, Tyś(ka) napisał:

I ja trzymam kciuki.
Podziwiam, że od tylu lat wytrwale ratujecie zwierzaki i staracie się o lepsze jutro. Ja ostatnio wymiękam :(

Tyś, ja też wymiękam, zdziwiłabyś się, jak często...

Oboje z TZem nie jesteśmy już młodzii, mamy swoje problemy, często jesteśmy po prostu zmęczeni.

Mnie bardzo często wydaje się, ze już nie dam rady, ze za dużo wokół tego nieszczęścia i ludzkiej bezmyślności, że tym razem nie pokonamy problemów.

A potem kolejny zwierzak jest w potrzebie, trzeba po raz kolejny mobilizować siły  i tak to się kręci...

Mam nadzieję, że i tym razem się uda i  Major pokona chorobę; Ewa czuwa nad nim całe noce, a w dzień po parę godzin jest w lecznicy.

• Like 1
  • Upvote 2