Tyśka) Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 47 minut temu, lunarmermaid napisał: Jaki duży jest Puchatek? W hotelu będzie domowym czy kojec? Śliczny jest... Tak jak widać na zdjęciu... przed kolano... ale jest mocny w budowie, więc może ważyć. Nic więcej nie wiem, pytałam o wagę, ale nie odnalazłam odpowiedzi. :( Na razie nie wiadomo...<<Gosia pokazała Puchatka na FB>> Quote
Gabi79 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 Zapraszam serdecznie na wątek Saruni: Mała Sarunia tak bardzo chce opuścić schronisko, próbuje przegryźć kraty. Bardzo prosi o wsparcie na utrzymanie i weta Quote
agat21 Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 1 godzinę temu, zachary napisał: Może jakoś nazwać buraska smutasa?. Miałby imię w tej lecznicy... Elik, kiedy będzie miał jakieś podstawowe badania?. I nie wiadomo jaki wiek?. Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 2 godziny temu, agat21 napisał: Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Tu jest link do wątku naszego staruszka link Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 10 godzin temu, elik napisał: Zapraszam na wątek smutaska Zapraszam :) Quote
elik Posted February 27, 2019 Posted February 27, 2019 3 godziny temu, agat21 napisał: Co Wy na to, żeby nazwać go na razie Fado (potem może bazarek imienny?), bo odmieniłyśmy jego los.. ? Może być. Będzie nawet łatwiej pisać przelewy np - agat21 dla Fado, a nie agat21 dla niewidomego i głuchego psiaczka Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 14 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Bardzo dziękuję :) Misio podaje sam z siebie łapkę. Wygląda na wniebowziętego. To Misio czyli Puchatek ze zdjęc na rękach pracownika? Pogubiłam się:( Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 16 godzin temu, Tola napisał: Na razie nic. Tam teraz sporo cudnych suniek, może następnym razem... W aucie jest jeszcze 3 miejsca! A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 32 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Oby ktoś się zgłosił. Tola pisała, że ma mnóstwo zdjęć. Poproś, moze coś wypatrzy i jakieś sunie jeszcze powstawia. Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 43 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? 29 minut temu, Jaaga napisał: Oby ktoś się zgłosił. Tola pisała, że ma mnóstwo zdjęć. Poproś, moze coś wypatrzy i jakieś sunie jeszcze powstawia. Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy:) Zdjęć mam sporo, ale wszystkie one są na zamojskim; przeglądałam je przed chwilą i starszej malizny nie przypominam sobie... U nas te starsze, to zazwyczaj średnie lub du psy, latami w schronisku. Na pewno jest sporo nowych suczek średniej wielkości, malizny zostały, ale te trochę lub bardzo wycofane. W 1 boksie od długiego czasu jest ta sunia (po lewej) - była wycofana, teraz jest podobno lepiej. Spróbuje jeszcze raz przejrzeć, ale starszej malizny to chyba nie znajdę:( Quote
Alaskan malamutte Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 53 minuty temu, Olena84 napisał: A jest jakaś malizna mikro starsza co jej nikt nie zaadoptuje, może ktoś ze mną na 1/3 kosztów weźmie pod opiekę? Olenko, kochana uxmal zgodziła się zrobić bazarek kilometrowy dla psiaków, ktore wyjeżdżają w sobotę z zamojskiego schroniska. Jeśli się zdecydujesz, to koszty rozłożą się na 6 psiaków. Ta ruda, którą pokazała Tola, to cudeńko!! Quote
Tyśka) Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 1 godzinę temu, Olena84 napisał: To Misio czyli Puchatek ze zdjęc na rękach pracownika? Pogubiłam się:( Misio to ten ślepy lisek szkieletor. Miał zdjęcie na rękach pracownika. Misio jest u p. Kasi na razie, ma chętny dom za granicą. A Puchatek to długowłosy psiak, który miał ranę w pysku i teraz jest w szpitaliku. I dla niego szukana jest jakaś opcja. 1 Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 49 minut temu, Jaaga napisał: Oby ktoś się zgłosił. Tola pisała, że ma mnóstwo zdjęć. Poproś, moze coś wypatrzy i jakieś sunie jeszcze powstawia. Jaaga a ile u Ciebie za miejsce dla małego psiaka? 12 minut temu, Tola napisał: Dziękuję Ci bardzo za chęć pomocy:) Zdjęć mam sporo, ale wszystkie one są na zamojskim; przeglądałam je przed chwilą i starszej malizny nie przypominam sobie... U nas te starsze, to zazwyczaj średnie lub du psy, latami w schronisku. Na pewno jest sporo nowych suczek średniej wielkości, malizny zostały, ale te trochę lub bardzo wycofane. W 1 boksie od długiego czasu jest ta sunia (po lewej) - była wycofana, teraz jest podobno lepiej. Spróbuje jeszcze raz przejrzeć, ale starszej malizny to chyba nie znajdę:( 10 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Olenko, kochana uxmal zgodziła się zrobić bazarek kilometrowy dla psiaków, ktore wyjeżdżają w sobotę z zamojskiego schroniska. Jeśli się zdecydujesz, to koszty rozłożą się na 6 psiaków. Ta ruda, którą pokazała Tola, to cudeńko!! Niestety sama na siebie psiaka nie wezmę fajnie jakby ktoś chciał ze mną, jeśli miejsce za 300zł to nawet na pół jakoś bazarkami damy radę może. Najbardziej bym chciała staruszka żeby dożył w hotelu w spokoju Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 18 minut temu, Olena84 napisał: Jaaga a ile u Ciebie za miejsce dla małego psiaka? Przykro mi, ale nie miałabym możliwości wziać kolejnego psa. Miały przyjechać dwa, ale jak było zostawić w schronisku małą sunię z chorym oczkiem. Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Przed chwilą, Jaaga napisał: Przykro mi, ale nie miałabym możliwości wziać kolejnego psa. Miały przyjechać dwa, ale jak było zostawić w schronisku małą sunię z chorym oczkiem. Bo był napisane że zostały 3 miejsca w samochodzie, a gdzie ewentualnie te psiaki mogłyby jechać? Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 18 minut temu, Olena84 napisał: Bo był napisane że zostały 3 miejsca w samochodzie, a gdzie ewentualnie te psiaki mogłyby jechać? To chyba trzeba szukać hoteliku, zapytaj Toli, może cos podpowie. Może do Kasi w okolice Bielska, gdzie jedzie jedna z suczek? Może jeszcze Anecik ma możliwość wziać sunieczkę. Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 1 minutę temu, Jaaga napisał: To chyba trzeba szukać hoteliku, zapytaj Toli, może cos podpowie. Może do Kasi w okolice Bielska, gdzie jedzie jedna z suczek? Może jeszcze Anecik ma możliwość wziać sunieczkę. Tak, trzeba byłoby pytać o miejsce w innym hoteliku. Przejrzę zdjęcia i wieczorem napiszę, ale małego staruszka to chyba nie znajdę... Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 4 minuty temu, Tola napisał: Tak, trzeba byłoby pytać o miejsce w innym hoteliku. Przejrzę zdjęcia i wieczorem napiszę, ale małego staruszka to chyba nie znajdę... ok popytam, ale jak piszę fajnie jakby ktos do mnie dołączył z kosztami bo sama niestety się nie podejmę:( Quote
Olena84 Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 Dnia 26.02.2019 o 15:19, Tola napisał: Nie wiem czy ten jest malutki ciapek Dnia 26.02.2019 o 15:19, Tola napisał: Te malutkie moze wyżej po prawej i nizej w środku Dnia 26.02.2019 o 15:27, Tola napisał: Młody, niewidomy piesek, jest w boksie z tymi staruszkami (post wyżej)... Malutki i ślepaczek:( Dnia 25.02.2019 o 13:31, Tyś(ka) napisał: Mikrusce spod pól nie udało się zrobić dzisiaj zdjęć... była w środku boksu :( Ale widać jak jest "ogromna". Przy pracowniku: A tutaj pod niedużym rudym psiaku. Ta sunia to ta siostra co ma już dt? Dnia 25.02.2019 o 14:11, Tyś(ka) napisał: Tutaj jeszcze bura sunia, mnie kojarzy się z Mikusią... Ten w przodu po lewej malutki chyba? Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 Nie wiem czy ten jest malutki ciapek - malutki to nie jest - niski, masywny na sporo pewno powyżej 10 kg... Na pewno długo w schronisku... Nie znam charakteru, musiałabym dopytać, jeśli to to ma znaczenie ... To mniejszy psiak, ale nie starszy...O więcej musiałabym dopytać... To nowy pies, też jeden z młodszych A to, z tego co kojarzę, to boks męski... Pies rzeczywiście starszy - jeśli ktoś jeszcze zdecyduje się pomóc, to podjadę po więcej informacji o wybranym psiaku. Żaden z nich nie jest mikro, dlatego nie pisałam... Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 To nieduzy piesek, młody, niewidomy albo niedowidzący A ta sunia już zarezerwowana, faktycznie malizna, jedzie do Jaaga Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 25 minut temu, Tola napisał: To nowy pies, też jeden z młodszych Jaki urodziwy, pewnieszybko znalazłby dom. Biedny mały, siedzi z takimi dużymi psami. Quote
Tola Posted February 28, 2019 Author Posted February 28, 2019 3 minuty temu, Jaaga napisał: Jaki urodziwy, pewnieszybko znalazłby dom. Biedny mały, siedzi z takimi dużymi psami. Ale Olena pyta o psiaka starszego, takiego na spokojne dozywocie... To albo ten młody niewidomy, bo na pewno nikt go nie zabierze ze schronu, albo te starsze - bury lub ciapek... Quote
Jaaga Posted February 28, 2019 Posted February 28, 2019 22 minuty temu, Tola napisał: Ale Olena pyta o psiaka starszego, takiego na spokojne dozywocie... To albo ten młody niewidomy, bo na pewno nikt go nie zabierze ze schronu, albo te starsze - bury lub ciapek... Ja Oleny nie nakłaniam ;) tylko napisałam, bo jakoś przeoczyłam wczesniej to zdjęcie, a piesek rewelacyjny. Oby ktoś go szybko wypatrzył w schronisku. Ciapek tez świetny, taka dropiata parówka, a buraska to na pewno nikt z odwiedzających schronisko nie adoptuje, bo dla większości takie są niewidzialne. Niewidomy również bez szans, tylko skoro młody, to warto zdiagnozować oczy, ale wzięcie go to w założeniu decyzja na lata. Trudny wybór. Quote
Recommended Posts