Anula Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 1 godzinę temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: Za chwile po naszej rozmowie sobie przypomniałam :) Olo szcześliwie grzeje doopinke w zakochanym w nim do szaleństwa domku w Warszawie :) to dt nie potrafił do już oddać :) Poznajesz ? Nie dziwię się,że DT nie potrafił Olo oddać,przecież to taki cudowny psiak. 1 Quote
Tola Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 18 godzin temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: Za chwile po naszej rozmowie sobie przypomniałam :) Olo szcześliwie grzeje doopinke w zakochanym w nim do szaleństwa domku w Warszawie :) to dt nie potrafił do już oddać :) Poznajesz ? Cudnie, cudnie - Olo nie do poznania - wypucowany, szczęśliwy 1 Quote
Tola Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 17 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Ten maluch tez zapadł mi w serce, pisałam w jego sprawie do BiankaO... Quote
Tola Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 Uśmiechnięta Rubi - długiego, szczęśliwego życia sunieczko 2 Quote
b-b Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Powodzenia sunieczko. Samych pięknych dni ze swoją Rodzinką! Quote
Tola Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 Odeszła Rozalka -nasza białaczkowa koteczka z padaczką - w DT przeżyła rok:( Rozalka [*] Quote
Bgra Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 45 minut temu, Tola napisał: Odeszła Rozalka -nasza białaczkowa koteczka z padaczką - w DT przeżyła rok:( Rozalka [*] Bardzo mi przykro :( najgorsze chwile to te właśnie jak odchodzą :( Tolu rozmawiałam w sprawie pary z budy,rozmowy z panem przebiegły pomyślnie,co sie dziewczyna nagadała,ale było jak widać warto.Genialna jest ! To wygląda,że teraz transport oganiać i znaleźć miejsce dla pary na przechowanie do czasu wyjazdu,czy jak tam zostanie ustalone. No to przy okazji kilka zdjeć Sisi/Boni ,u niej wszystko bardzo ok ! scerbata ślicznota :) 1 Quote
Tola Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 22 minuty temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: Bardzo mi przykro :( najgorsze chwile to te właśnie jak odchodzą :( Tolu rozmawiałam w sprawie pary z budy,rozmowy z panem przebiegły pomyślnie,co sie dziewczyna nagadała,ale było jak widać warto.Genialna jest ! To wygląda,że teraz transport oganiać i znaleźć miejsce dla pary na przechowanie do czasu wyjazdu,czy jak tam zostanie ustalone. No to przy okazji kilka zdjeć Sisi/Boni ,u niej wszystko bardzo ok ! scerbata ślicznota :) Cudna jest, wyglada jak pluszak:) O psiakach i rozmowach wiem wszystko od Ewy i TZa;) 1 Quote
Bgra Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 2 minuty temu, Tola napisał: Cudna jest, wyglada jak pluszak:) O psiakach i rozmowach wiem wszystko od Ewy i Tza;) No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :) Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ? Quote
Tola Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 Przed chwilą, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :) Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ? Jutro zaczniemy pytać i damy znać 1 Quote
Bgra Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 41 minut temu, Tola napisał: Jutro zaczniemy pytać i damy znać Na razie mm tylko płatny transport z Zamościa do Nasielska ,65 g /km,czyli 400 zł .Problem bo w Skarpecie mam pusto :( Pan jest w Warszawy,dobrze wyposażony,woził do azylu już psy,nie ma co sie czepiać. Quote
terra Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Rozalko ['] :( Czy Tekilka ma już ogłoszenia? Jeśli nie, przydałoby się więcej zdjęć. Quote
Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 23 godziny temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :) Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ? Na razie mamy tylko ten na 20, ale szukamy dalej... 11 godzin temu, terra napisał: Rozalko ['] :( Czy Tekilka ma już ogłoszenia? Jeśli nie, przydałoby się więcej zdjęć. Tekilka jest po sterylce, przebywa w gabinecie i na razie mam tylko to zdjęcie z czasów bezdomności, żadnych ogłoszeń jeszcze nie ma. Jak tylko przestanie nosić klosz i fartuszek, to postaram się o zdjęcia, bo faktycznie trzeba będzie zrobić ogłoszenia - to bardzo ładna koteczka i powinna szybko znależc dom. Quote
Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką. Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką. Quote
Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Jeszcze Rubi delektująca się domkiem I Rubi poznaje rezydenta;) 1 Quote
Havanka Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 47 minut temu, Tola napisał: Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką. Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką. Dobrze, ze jest już poza schronem. W tym "cudownym" miejscu, podzieliłaby los swojej towarzyszki niedoli. Może będzie jeszcze można ją podleczyć i malutka nacieszy się życiem. 42 minuty temu, Tola napisał: Jeszcze Rubi delektująca się domkiem I Rubi poznaje rezydenta;) Te zdjęcia to prawdziwy miód na serce. Rubi, kończyła swoje marne zycie a teraz zaczyna od nowa ! Miała ogromnego farta ! Quote
terra Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 To czekam na foto Tekilki, myślałam, że w schronie nie ma kotów. Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :) Quote
Tola Posted April 12, 2018 Author Posted April 12, 2018 Dnia 11.04.2018 o 07:54, terra napisał: To czekam na foto Tekilki, myślałam, że w schronie nie ma kotów. Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :) Od września w schronie jest i pomieszczenie dla kotów, ale niewielka ich ilość tam przebywa. Quote
Tola Posted April 12, 2018 Author Posted April 12, 2018 Szafranek pozdrawia w czwartkowy wieczór Quote
terra Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką, (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie) Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? Quote
Tola Posted April 15, 2018 Author Posted April 15, 2018 Dnia 13.04.2018 o 08:11, terra napisał: Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką, (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie) Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? Szafranek trafił do wspaniałego domu, teraz już wiem, na kogo tak czekał tak długo;) O kotach w schronisku wiem niewiele; przebywają w pomieszczeniu przy nowym budynku administracyjnym, mają wybieg, ale niestety od strony północnej. Koteczka, którą zabraliśmy przebywała w budynku gospodarczym, wychodziła na zewnątrz, dlatego TZ ją zauważył. Chcieliśmy też zabrać rudego kocurka, ale maluch czekał na zabieg kastracji. Kocurka znalazła Straż Graniczna, zawiadomiono schronisko; kocurek to ofiara jakiegoś zwyrodnialca - miał do szyi przyczepione metalowe puszki Całe zajście opisywała zamojska prasa no i parę dni po wizycie TZa po kocurka zgłosił się właściciel; okazało się, że kot został wywieziony i potem porzucony przy granicy. Quote
Tola Posted April 15, 2018 Author Posted April 15, 2018 Nie wiem czy pamiętacie szczęśliwie zakończoną historię ratowania suczki Lusi; jej synek Lenon vel Dex trafił do wspaniałego domu w Poznaniu, mam z Panią nieustanny kontakt i dużo, dużo zdjęć; nie wstawiam ich, bo na wątek Lusi już nikt nie zagląda, ale te chciałabym pokazać;) We wrześniu Dexowi powiększyła się rodzinka, zobaczcie Dexa nianię ;) 3 1 Quote
Recommended Posts