Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

Za chwile po naszej rozmowie sobie przypomniałam :) Olo szcześliwie grzeje doopinke w zakochanym w nim do szaleństwa  domku w Warszawie :) to dt nie potrafił do już oddać :)

Poznajesz ?

olo.jpg

olo.png

Nie dziwię się,że DT nie potrafił Olo oddać,przecież to taki cudowny psiak.

• Like 1
Posted
18 godzin temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

Za chwile po naszej rozmowie sobie przypomniałam :) Olo szcześliwie grzeje doopinke w zakochanym w nim do szaleństwa  domku w Warszawie :) to dt nie potrafił do już oddać :)

Poznajesz ?

olo.jpg

olo.png

Cudnie, cudnie -  Olo nie do poznania - wypucowany, szczęśliwyhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif

• Like 1
Posted
45 minut temu, Tola napisał:

Odeszła Rozalka -nasza białaczkowa koteczka z padaczką - w DT przeżyła rok:(

Rozalka [*]

rozalka_1_20170408_1787850623.jpg

Bardzo mi przykro :( najgorsze chwile to te właśnie jak odchodzą :(

Tolu rozmawiałam w sprawie pary z budy,rozmowy z panem przebiegły pomyślnie,co sie dziewczyna nagadała,ale było jak widać warto.Genialna jest ! To wygląda,że teraz transport  oganiać i znaleźć miejsce dla pary na przechowanie do czasu wyjazdu,czy jak tam zostanie ustalone.

No to przy okazji kilka zdjeć Sisi/Boni ,u niej wszystko bardzo ok !

scerbata ślicznota :)

gas2.jpg

gas3.jpg

gas4.jpg

gas5.jpg

• Upvote 1
Posted
22 minuty temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

Bardzo mi przykro :( najgorsze chwile to te właśnie jak odchodzą :(

Tolu rozmawiałam w sprawie pary z budy,rozmowy z panem przebiegły pomyślnie,co sie dziewczyna nagadała,ale było jak widać warto.Genialna jest ! To wygląda,że teraz transport  oganiać i znaleźć miejsce dla pary na przechowanie do czasu wyjazdu,czy jak tam zostanie ustalone.

No to przy okazji kilka zdjeć Sisi/Boni ,u niej wszystko bardzo ok !

scerbata ślicznota :)

gas2.jpg

gas3.jpg

gas4.jpg

gas5.jpg

Cudna jest, wyglada jak pluszak:)

O psiakach i rozmowach wiem wszystko od Ewy i TZa;)

• Like 1
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Cudna jest, wyglada jak pluszak:)

O psiakach i rozmowach wiem wszystko od Ewy i Tza;)

No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :)

Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ?

Posted
Przed chwilą, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

Jutro zaczniemy pytać i damy znać

• Like 1
Posted
41 minut temu, Tola napisał:

Jutro zaczniemy pytać i damy znać

Na razie mm tylko płatny transport z Zamościa do Nasielska ,65 g /km,czyli 400 zł .Problem bo w Skarpecie mam pusto :(

Pan jest w Warszawy,dobrze wyposażony,woził do azylu już psy,nie ma co sie czepiać.

Posted
23 godziny temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

Na razie mamy tylko ten na 20, ale szukamy dalej...

11 godzin temu, terra napisał:

Rozalko [']  :(

Czy Tekilka ma już ogłoszenia?

Jeśli nie, przydałoby się więcej zdjęć.

Tekilka jest po sterylce, przebywa w gabinecie i na razie mam tylko to zdjęcie z czasów bezdomności, żadnych ogłoszeń jeszcze nie ma.

Jak tylko przestanie nosić klosz i fartuszek, to  postaram się o zdjęcia, bo faktycznie trzeba będzie zrobić ogłoszenia - to bardzo ładna koteczka i powinna szybko znależc dom.

Posted

Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką.

Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką.

Posted
47 minut temu, Tola napisał:

Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką.

Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką.

Dobrze, ze jest już poza schronem. W tym "cudownym" miejscu, podzieliłaby los swojej towarzyszki niedoli. Może będzie jeszcze można ją podleczyć i malutka nacieszy się życiem.

42 minuty temu, Tola napisał:

Jeszcze Rubi delektująca  się domkiem

V__59F5.jpg

I Rubi poznaje rezydenta;)

V__E61C.jpg

Te zdjęcia to prawdziwy miód na serce.  Rubi, kończyła swoje marne zycie a teraz zaczyna od nowa ! Miała ogromnego farta !

Posted

To czekam na foto Tekilki,

myślałam, że w schronie nie ma kotów.

Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :)

Posted
Dnia 11.04.2018 o 07:54, terra napisał:

To czekam na foto Tekilki,

myślałam, że w schronie nie ma kotów.

Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :)

Od września w schronie jest i pomieszczenie dla kotów, ale niewielka ich ilość tam przebywa.

Posted

Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką,0heart.gif  (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie)

Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? 

Posted
Dnia 13.04.2018 o 08:11, terra napisał:

Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką,0heart.gif  (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie)

Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? 

Szafranek trafił do wspaniałego domu,  teraz już wiem, na kogo tak  czekał tak długo;)

O kotach w schronisku wiem niewiele; przebywają w pomieszczeniu przy nowym budynku administracyjnym, mają wybieg, ale niestety od strony północnej. 

Koteczka, którą zabraliśmy przebywała w budynku gospodarczym, wychodziła na zewnątrz, dlatego TZ ją zauważył.

Chcieliśmy też zabrać  rudego kocurka, ale maluch czekał na zabieg kastracji.

Kocurka znalazła Straż Graniczna, zawiadomiono schronisko; kocurek to ofiara jakiegoś zwyrodnialca - miał do szyi przyczepione metalowe puszkihttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Całe zajście opisywała zamojska prasa no i parę dni po wizycie TZa  po kocurka zgłosił się właściciel; okazało się, że  kot został wywieziony i potem porzucony przy granicy.

Posted

Nie wiem czy pamiętacie szczęśliwie zakończoną historię ratowania suczki Lusi; jej synek Lenon vel Dex trafił do  wspaniałego domu w Poznaniu, mam z Panią nieustanny kontakt i dużo, dużo zdjęć; nie wstawiam ich, bo na wątek Lusi   już nikt nie zagląda, ale te chciałabym pokazać;)

We wrześniu Dexowi powiększyła się rodzinka, zobaczcie Dexa nianię ;)

V__B67B.jpg

V__3ED9.jpg

• Like 3
  • Upvote 1