Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, mdk8 napisał:

Byłoby cudownie :)

Cudownie, bo myślałam, ze to oczko będzie jednak utrudniało znalezienie domu.

Miałam jednak bardzo dużo zapytań o Jaśminka:)

Posted
Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał:

No i super!! Co do transportu, jutro będzie wiadomo.

Ok,  czekam:)

Jako mamusia chrzestna Pucusia musisz dbać  o wygodną podróż malcahttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Posted

Zapomniałam jeszcze napisać o naszej Pralince - tej dzielnej koteczce, która w gabinecie wykarmiła swoje maluchy i dwa mioty osieroconych bezdomnych kociątek - Pralinka była w gabinecie prawie 6 mies., trudno było znalezc dom, bo kotka wycofana, bojażliwa.

I wreszcie sie udało, Pralinka od paru miesięcy u siebie w Warszawiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Pani nie przeraziła się, podjęła wyzwanie i teraz  Pralinka jest najcudowniejszą, domową  kotką.

Była niedawno na wczasach i na smyczce przeżyła  spotkanie z żabą i konikiem polnym :) to nie to samo, co pluszowe myszki http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Pralinka we własnym domu - zrelaksowana po wczasach

kicia2.JPG

kicia1.JPG

• Upvote 1
Posted

Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże.

Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja  mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym.

Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. 

Posted

2 minuty temu, Anula napisał:

Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże.

Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja  mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym.

Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. 

Anulka - Zulcia od wielu lat nie pije wody z kranu, bo u nas woda bardzo zakamieniona.

Uważamy bardzo, i to jeszcze jak żyła Tolka, bo tez miała problemy z kamieniem nazębnym, ale nie aż takie jak Zula.

Wczoraj jak usłyszałam o tych usuniętych ząbkach, to się popłakałam, zresztą i tak płakałam i bez tej informacji.

Dzisiaj jest znacznie lepiej, sunia je z apetytem (papki), chodzi sobie  po domu.

Posted

Czy Pralinka nie wygląda przypadkiem zbyt dobrze? :) Bo spora się wydaje:)
Cieszę się, że znalazła domek, adopcje takich kotów cieszą szczególnie... ;)

Trzymam kciuki za Zulcię. Najgorsze już za nią.

Posted
Dnia 12.09.2017 o 18:52, Tola napisał:

Jaśminek ma prawdopodobnie własny dom - Havanka zrobiła ogłoszenia, poczarowała i jest efekt:)

Jutro wizyta PA w Warszawie - Havanka, Jo37 - dziękuję http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Havanka - czaruj dalej kochana czaruj, może i Szafrankowi się poszczęści

Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Już znalazłam i skopiowałam. Ogłoszę maluszka.

Dziękuję! Bardzo przyjazny kocurek,  trochę bardziej energiczny od Jaśminka, podobno dokuczał bratu;)

Posted
Dnia 13.09.2017 o 22:08, Havanka napisał:

Pięknie dziękuję!

Dnia 14.09.2017 o 21:11, mdk8 napisał:

Ciotki szukam osoby do wizyty pa dla Korniczka . gmina Urszulin (między Lublinem a Włodawą).

To spory kawałek drogi od Zamościa, ponad 100 km - zdecydowanie blizej będą miały dziewczyny z Lublina