Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Omg, to jest maleństwo a ktoś pozbawił je matki. Jeszcze ma niebieskie oczęta, mam nadzieję, że dobrze radzi sobie z jedzeniem.

Ogłoszę też maleńką.

Posted
Dnia 14.05.2017 o 20:36, terra napisał:

Walerka już się ogłasza pod imieniem Brassia.

Mimo to olx usunęło mi ogłoszenie.

A mi po zmianie ogłaszania z Krakowa na Lublin przenieśli ogłoszenie do psy ze schroniska o czym poinformowali mnie dzisiaj. Nawet nie mam czasu, żeby do nich znowu napisać. Już raz przenieśli Alaskę do psy ze schronisk i po reklamacji wrócili do psy od właściciela.

Koteczka prześliczna.

Posted
Dnia 18.05.2017 o 06:57, terra napisał:

Omg, to jest maleństwo a ktoś pozbawił je matki. Jeszcze ma niebieskie oczęta, mam nadzieję, że dobrze radzi sobie z jedzeniem.

Ogłoszę też maleńką.

Dziękuje bardzo za pomoc w ogłaszaniu Ambrozji, mam o nią mnóstwo zapytań, może wykluje się z tego dobry domek ;)

WP_20170517_15_50_31_Pro.jpg

Mam tez dobra informację o naszej Karmelce -przedwczoraj mała miała sterylizację; pobrana też była krew w celu potwierdzenia lub wykluczenia FIV.

Dzisiaj przyszedł wynik - jest ujemny :)

Karmelka więc szuka domciu:)

karmelka14.JPG

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Dziękuje bardzo za pomoc w ogłaszaniu Ambrozji, mam o nią mnóstwo zapytań, może wykluje się z tego dobry domek ;)

Tolu, ja wiem, że dla wszystkich kotków wybierasz wspaniałe domki, ale dla Ambrozji ma być wyjątkowy!!k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Posted
2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Tolu, ja wiem, że dla wszystkich kotków wybierasz wspaniałe domki, ale dla Ambrozji ma być wyjątkowy!!k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Mam nadzieję, ze taki będzie - w przyszłym tyg. wizyta w Krakowie :)

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Jakiż ten Twój Maurycy jest uroczy :)

A jaki kochany!! I posłuszny, przybiega na zawołanie, nie rozrabia, no po prostu ideał. Tylko czesania nie lubi..najpierw miauczy ostrzegawczo, a jak ja dalej startuję z furminatorem to wtedy drapie, gryzie albo syczy...ale i tak go kochamk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,20_WD_orig.

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, malagos napisał:

Tolu, jestem pełna podziwu za Twoje i Fundacyjne działania! Nie ma czasu się ponudzić, o nie!

Dzięki Małgoś;  potrzebne czasami takie wsparcie, szczególnie jak dopadają mnie wątpliwości, bezsilność...

Niewiele bym jednak zrobiła, pomogła - zwłaszcza psom z zamojskiego schronu, gdyby nie Wasza, dogomaniaków pomoc.

To Wam kochane dziewczyny, które tak wspomagają zamojskie bezdomniaki,  należą się słowa podziwu i podziękowania  :) :):)

Tu na miejscu dziękuję  Alaskan; ciesze się, ze nasze drogi spotkały się w życiu i na dogo :)

Zwierzęta tylko na tym zyskały :)

Posted

Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS?

Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki.

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS?

Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki.

Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;)

Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :)

Szelki chyba tylko wyglądają na lużne -  Florka dostała je zaraz po przyjeździe ze schronu i nie były zmieniane, a sunia wyraźnie przytyła.

Posted
48 minut temu, Tola napisał:

Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;)

Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :)

A kiedy zniknie to prawdopodobnie  i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ?

Posted

Florcia cudna!!k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.Wcale się nie dziwię, że chcecie ją zostawić. a z sikaniem, to tak jak rozmawiałyśmy. Może trzeba zbadać mocz, czy tam jakiegoś stanu zapalnego nie ma. Jeśli wszystko będzie ok, to nauczy się dziewczynka czystości, zobaczysz. To mądra sunia!!

P1270702.jpg

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

A kiedy zniknie to prawdopodobnie  i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ?

Właściwie to decyzja już zapadła, Florcia jest i będzie nasza :)

Czasami jeszcze rozmawiamy, że trudniej będzie podjąć  decyzję o kolejnym tymczasie, ale Florcia jest już niezagrożona ;)

Florkę trzeba jeszcze wielu rzeczy nauczyć, powoli niwelować złe wspomnienia i nawyki - chcemy, aby uczyła się tego w naszym domu:)

• Upvote 3