Anula Posted January 20, 2017 Posted January 20, 2017 15 godzin temu, Tola napisał: Do schroniska jedziemy najprawdopodobniej w niedzielę. Postaramy się odnalezc psiaki i dowiedzieć się czegoś więcej. Na przeskoczenie kwarantanny u pekinki nie ma sposobu, juz raz to przerabialiśmy z poprzednia sunią :( Tak,tylko mi chodzi o to,że bez względu na to jaki ma status pies powinno się udzielić mu pomocy weterynaryjnej.Tak jest w ustawie.Nawet my powinniśmy udzielić pomocy zwierzęciu napotkanemu przypadkowo. Quote
Tola Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 17 godzin temu, sybil napisał: O matko, a ta kudłata bieda to suczka czy piesek? To piesek, bardzo przyjazny. 4 godziny temu, Anula napisał: Tak,tylko mi chodzi o to,że bez względu na to jaki ma status pies powinno się udzielić mu pomocy weterynaryjnej.Tak jest w ustawie.Nawet my powinniśmy udzielić pomocy zwierzęciu napotkanemu przypadkowo. Oczywiście, zgadzam się, tak powinno być. Ale przypadkowo to znaczy - poza schroniskiem, a na to, co dzieje się z psem na kwarantannie nie mamy żadnego wpływu. Niejednokrotnie pytam o psy, które wg mnie mają oznaki chorobowe i słyszę, że wet już je oglądał i wydał odpowiednie zalecenia. I w tym momencie niestety nie mogę zrobić nic więcej :( Na pewno w niedzielę poszukamy pekinki, być może uda się dowiedzieć czegoś więcej od weta. Quote
Tola Posted January 20, 2017 Author Posted January 20, 2017 Jestem umówiona z Alaskan na wyjazd do schronu w niedzielę o 11.00 Czy oprócz pekinki mamy jeszcze o kogoś dopytać? Quote
Onaa Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Możecie coś się dowiedzieć, zobaczyć te suczki ? Ile mają lat, ile w schronie ? Jakie wielkie ? Jakieś fotki ? :( biedna ta psia babinka Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 2 minuty temu, Onaa napisał: Możecie coś się dowiedzieć, zobaczyć te suczki ? Ile mają lat, ile w schronie ? Jakie wielkie ? Jakieś fotki ? :( biedna ta psia babinka Jeśli tylko będą w schronisku, na pewno zapytamy, zrobimy zdjęcia. Quote
Tola Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 3 godziny temu, Onaa napisał: Możecie coś się dowiedzieć, zobaczyć te suczki ? Ile mają lat, ile w schronie ? Jakie wielkie ? Jakieś fotki ? :( biedna ta psia babinka 2 godziny temu, sybil napisał: I temu czarnemu sznaucerkowatemu też. Zrobi się! Już nie mogę się doczekać jutrzejszego wyjazdu, chociaż jak zwykle mam duszę na ramieniu - co tam zastaniemy, ile nowych psów, co z tymi starszymi Wracamy z sercem w rozsypce, ale to jedyna szansa na pomoc chociaż dla niektórych Quote
Bogusik Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Dnia 20.01.2017 o 17:22, Tola napisał: Jestem umówiona z Alaskan na wyjazd do schronu w niedzielę o 11.00 Czy oprócz pekinki mamy jeszcze o kogoś dopytać? Tolu kochana,zobacz jeszcze czy są jakieś psiaki z dłuższą sierścią i o te psiaczki: Quote
Alaskan malamutte Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 1 minutę temu, elik napisał: O rety, a cóż to za psiątko maleńkie :( Elu, nie wiemy.....jutro dowiemy się wszystkiego. O ile jeszcze jest..... Quote
Tola Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 1 godzinę temu, Bogusik napisał: Tolu kochana,zobacz jeszcze czy są jakieś psiaki z dłuższą sierścią i o te psiaczki: Oczywiście - mamy jutro trochę czasu, więc postaramy się obejść wszystkie boksy i pokazać Wam tutaj jak najwięcej Quote
Tola Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 Ta sunieczka sporo jest już w schronisku... Quote
Bogusik Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 Przed chwilą, Tola napisał: Ta sunieczka sporo jest już w schronisku... Może wcześniej były tu wstawiane zdjęcia a my jej nie zauważyłyśmy....Nie wiem dlaczego ale trochę z pysia przypomina mi Sindi... Quote
Tola Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 1 minutę temu, Bogusik napisał: Może wcześniej były tu wstawiane zdjęcia a my jej nie zauważyłyśmy....Nie wiem dlaczego ale trochę z pysia przypomina mi Sindi... Było to jedno zdjęcie, zaraz jeszcze sprawdzę..., Anula nawet pytała chyba o sunię. Quote
Tola Posted January 21, 2017 Author Posted January 21, 2017 3 minuty temu, Bogusik napisał: Może wcześniej były tu wstawiane zdjęcia a my jej nie zauważyłyśmy....Nie wiem dlaczego ale trochę z pysia przypomina mi Sindi... Bogusiu - str. 595 Quote
Bogusik Posted January 21, 2017 Posted January 21, 2017 39 minut temu, Tola napisał: Bogusiu - str. 595 Tak wiem Martuniu bo właśnie z tej strony to zdjęcie wstawiłam a one są z grudnia.Ja odniosłam się do Twojego wpisu cyt : Ta sunieczka sporo jest już w schronisku... Jutro zapewne po Waszej wizycie w schronisku będzie więcej wiadomo.Nie łatwo to wszystko ogarnąć a i tak sobie doskonale radzicie,poznając nawet ze zdjęć po po boksach i budach gdzie one są umiejscowione.O wiele łatwiej nam, bo nie musimy patrzeć na te pełne smutku oczy i skatowane serca,które patrzą z za krat...:( Gdyby nie Wasze zaangażowanie w postaci wizyt do schroniska,o wielu z nich nawet nikt by nie wiedział,że tam są...I za to bardzo dziękuję. Quote
elik Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Przed chwilą rozmawiałam z Pańcią "mojej" Lusi, którą anecik zawiozła dzisiaj i po sprawdzeniu warunków zostawiła, tak jak się wcześniej umówiłyśmy.Pani chce przekazać 1 % dla jakiegoś schroniska. Poleciłam Jej Twoją Fundację ZEA więc Tolu bardzo proszę podaj co ma napisać w zeznaniu podatkowym, a ja Jej przekażę. Możesz napisać to tu na wątku, może inni też skorzystają :) Quote
Tola Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 1 godzinę temu, elik napisał: Przed chwilą rozmawiałam z Pańcią "mojej" Lusi, którą anecik zawiozła dzisiaj i po sprawdzeniu warunków zostawiła, tak jak się wcześniej umówiłyśmy.Pani chce przekazać 1 % dla jakiegoś schroniska. Poleciłam Jej Twoją Fundację ZEA więc Tolu bardzo proszę podaj co ma napisać w zeznaniu podatkowym, a ja Jej przekażę. Możesz napisać to tu na wątku, może inni też skorzystają :) Eluś - ogromnie dziękuję Serdecznie zachęcam wszystkich, którzy nie nie mają jeszcze wybranej organizacji do przekazania nam 1 %. Prosimy również o rozesłanie ulotek do Rodziny i znajomych Quote
Tola Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Wróciłyśmy z Alaskan ze schronu i nie mamy dobrych informacji Przede wszystkim nie miałyśmy dzisiaj szczęścia do pracownika no i udało nam się poprosić o zczytanie tylko jednego psa. Nie znalazłyśmy w schronisku wielu psów, min. tych staruszek Mamy jeszcze nadzieję, ze zaszyły się gdzieś w budach, ale ta czarna zdredowana zawsze wychodziła jako pierwsza. Quote
Tola Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 Alaskan wrzuci swoje zdjęcia wieczorkiem W oczekiwaniu na sterylkę Quote
konfirm31 Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Oby rzeczywiście były schowane w budach. Zawsze ten 1 % przekazujemy na psy i już od dłuższego czasu mam zamiar przekazywać go na ZEA Quote
Tola Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 PSY Parę lat temu zabraliśmy ze schroniska suczkę Szansę z bardzo podobnie zdeformowana łapinką, udało się jej pomóc, zebrać fundusze na operację. Ten biedak jest w schronie juz parę lat Quote
Recommended Posts