Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: I ja gratuluję udanego grzybobrania i też uważam, że dom dla Baldo wygląda sensownie. Jestem za :). Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady, a fundacja nie pokrywa kosztów transportu. To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy. Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili... Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo. Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 5 minut temu, Tola napisał: Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady, a fundacja nie pokrywa kosztów transportu. To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy. Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili... Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo. Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo. Jeśli dobrze zrozumiałam, pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów. W tej sytuacji, wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie decyzja na tak, poproszę o nr konta. Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 18 minut temu, konfirm31 napisał: Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo. Jeśli dobrze zrozumiałam, pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów. W tej sytuacji, wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie decyzja na tak, poproszę o nr konta. Dziękuje bardzo :) Koszt kastracji pokrywa ZEA ;) Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Słuchajcie, ale się dzieje :) Przed chwilką zadzwoniła przyszła pańcia Baldo, że nie mogą się doczekać i chcą sami przyjechać jutro lub pojutrze po psiaka!!! Wyliczyli, że koszt paliwa to 500 zł i proszą o dołożenie połowy, czyli 250 zł :) Havanka - ale dom wyczarowałaś Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Z ostatniej chwili - rodzina będzie jutro ok. 10.00 - 11.00 Alaskan jedzie ze mną po Baldo Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Ale się cieszę :)))) To poproszę o nr konta na pw i to jeszcze dzisiaj . Jutro będę w domu, to wpłacę zadeklarowaną kwotę :). Quote
Havanka Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nauczona doświadczeniem jeszcze się nie cieszę, ale trzymam mocno kciuki ! Powodzenia Baldo ! Bądź grzeczny ! Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Zgłosił się sensowny domek po "moją" Sagę, ale az ze Skierniewic. Z transportem jakoś byśmy się zmierzyli, ale wizyta .... Kojarzycie kogoś ze Skierniewic??? Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) 6 godzin temu, Tola napisał: Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Zarezerwowała ? Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) 6 godzin temu, Tola napisał: Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Zarezerwowała ? Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 2 godziny temu, elik napisał: Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) Zarezerwowała ? Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam. Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;) Havanka - bardzo dziękuję! Domek wydaje się odpowiedni, ale musi to potwierdzić wizyta. Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie. W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg. Elik - pochwalisz się Quote
Alaskan malamutte Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 44 minut temu, Tola napisał: Elik - pochwalisz się Eliku, pochwal się, pliiiiiis Quote
Tyśka) Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 O proszę, to kciukuję i za Sagę... i za Baldo :) Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 O 13.08.2016 o 22:11, Tola napisał: Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam. Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;) Havanka - bardzo dziękuję! Domek wydaje się odpowiedni, ale musi to potwierdzić wizyta. Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie. W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg. Elik - pochwalisz się O 13.08.2016 o 22:56, Alaskan malamutte napisał: Eliku, pochwal się, pliiiiiis No dobrze, niech będzie Czekamy na sunię z garaży :) TZ po długich, a ciężkich zgodził się na kolejnego tymczasika, ale może przyjechać dopiero po 22-gim Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku A ja w to nie wierzę ! :) 1 Quote
konfirm31 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Wielkie brawa dla elikowego TZta :)). 1 Quote
Havanka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Elu fantastycznie !!! Takiego TZ - a jak Twój, ze świecą szukać ! Ale się cieszę ! Quote
Gabi79 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 20 minut temu, Havanka napisał: Elu fantastycznie !!! Takiego TZ - a jak Twój, ze świecą szukać ! Ale się cieszę ! Czyli jednak się udało!!! Jestem współwinna, gdyż namawiałam elik, aby dała sunieczce DT? Baaaaaaaardzo się cieszę!!! Quote
Alaskan malamutte Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 3 godziny temu, elik napisał: Czekamy na sunię z garaży :) Brawo Elik i jej TZ 3 godziny temu, elik napisał: Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku Eliku, Ty najlepiej wiesz, jak "ułaskawić lwa" Ale się cieszę, że sunia do Ciebie pojedzie Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 I jak tu Was nie kochać Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :( Quote
Jolanta08 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Jestem pod wielkim wrażeniem ,tak wiele zrobiłyście w tak krótkim czasie 1 Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 2 godziny temu, elik napisał: I jak tu Was nie kochać Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :( Eluś - ja też sie boję, ale pewnych spraw nie przeskoczymy. Jest szansa, aby suczka przyjechała do Ciebie jeszcze przed zdjeciem szwów, ale jak będzie, to czas pokaże ;) Oczywiscie i ode mnie brawa dla TZ ;) Baldo - teraz Baldi pojechał :) Ludzie bardzo sympatyczni, od razu zaiskrzyło miedzy nimi a psiakiem. Były łzy, bo rozstania zawsze są smutne, ale w większości były to łzy szczęścia. Pani Krysi nowi właściciele bardzo się podobali - to naprawdę początek wspaniałego życia dla psa - a w swoim krótkim życiu poznał, co to odrzucenie. Rodzice pana mają goldenkę (wysterylizowana) z fundacji, o której wspominałam, więc Baldi będzie miał na miejscu towarzystwo do zabawy :) Tak jak pisałam - ZEA pokryje koszt kastracji Baldo, ale także pierwszej wizyty u weta (szczepienie p/wsciekliznie, odrobaczenie, wirusówki) - pies został wydany na fundacyjna umowę adopcyjną i to wszystko powinien mieć zrobione. Adopcja była błyskawiczna, nie zdązyliśmy tego zrobić, ale to nic straconego ;) Bardzo dziękuję: Havanka - za OLX dla Baldo no i tekst :) Konfirm - za wsparcie finansowe transportu :) Alaskan - za pomoc tutaj na miejscu :) Wszystkim na wątku - za trzymanie kciuków i dobre myśli :) Tak szybka adopcja dla mnie samej jest zaskoczeniem :). Wczoraj dzwonił bardzo sympatyczny pan z Częstochowy i był bardzo roczasrowany, ze Baldo juz zarezerwowany ;) No i jeszcze zdjęcia z nową rodziną Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Ogromnie się cieszę, że labuś tak szybko znalazł dobry dom i że pani Krysi ubył jeden psiaczek. To bardzo dużo przy takiej ilości zwierząt. Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Pożegnanie z p. Krysią I w drogę do nowego domu! Quote
Recommended Posts