Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

I ja gratuluję  udanego grzybobrania i też uważam,  że  dom dla Baldo wygląda  sensownie. Jestem  za :). 

Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady,  a fundacja nie pokrywa kosztów transportu.

To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy.

Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili...

Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo.

Posted

Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose.

Być może w środę porobi zdjęcia.

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady,  a fundacja nie pokrywa kosztów transportu.

To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy.

Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili...

Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo.

Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo.  Jeśli  dobrze  zrozumiałam,  pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów.  W tej sytuacji,  wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie  decyzja na tak,  poproszę  o nr konta. 

Posted
18 minut temu, konfirm31 napisał:

Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo.  Jeśli  dobrze  zrozumiałam,  pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów.  W tej sytuacji,  wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie  decyzja na tak,  poproszę  o nr konta. 

Dziękuje bardzo :)

Koszt kastracji pokrywa ZEA ;)

Posted

Słuchajcie, ale się dzieje :)

Przed chwilką zadzwoniła przyszła  pańcia Baldo, że nie mogą się doczekać i chcą sami przyjechać jutro lub pojutrze po psiaka!!!

Wyliczyli, że koszt paliwa to 500 zł i proszą o dołożenie połowy, czyli 250 zł :)

Havanka - ale dom wyczarowałaś  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Posted

Zgłosił się sensowny   domek po "moją" Sagę, ale az ze Skierniewic. Z transportem jakoś  byśmy się zmierzyli, ale wizyta ....

P1210882.JPG

Kojarzycie kogoś ze Skierniewic???

Posted

Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut.

Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków  :)

6 godzin temu, Tola napisał:

Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose.

Zarezerwowała ?

Posted

Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut.

6 godzin temu, Tola napisał:

Zarezerwowała ?

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Zarezerwowała ?

Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam.

Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;)

Havanka - bardzo dziękuję!

Domek wydaje się odpowiedni, ale  musi to potwierdzić wizyta.

Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie.

W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg.

Elik - pochwalisz się http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif

Posted
O 13.08.2016 o 22:11, Tola napisał:

Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam.

Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;)

Havanka - bardzo dziękuję!

Domek wydaje się odpowiedni, ale  musi to potwierdzić wizyta.

Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie.

W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg.

Elik - pochwalisz się http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif

O 13.08.2016 o 22:56, Alaskan malamutte napisał:

Eliku, pochwal się, pliiiiiis

No dobrze, niech będzie Zdjęcie:

Czekamy na sunię z garaży :)  TZ po długich, a ciężkich zgodził się na kolejnego tymczasika, ale może przyjechać dopiero po 22-gim  Zdjęcie:  Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku  Zdjęcie:

A ja w to nie wierzę ! :)

• Upvote 1
Posted
20 minut temu, Havanka napisał:

Elu fantastycznie !!! Takiego TZ - a jak Twój, ze świecą szukać ! Ale się cieszę !

Czyli jednak się udało!!!

Jestem współwinna, gdyż  namawiałam elik, aby dała sunieczce DT?

Baaaaaaaardzo się cieszę!!!

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Czekamy na sunię z garaży :) 

Brawo Elik i jej TZ  brawo.gif

3 godziny temu, elik napisał:

Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku 

Eliku, Ty najlepiej wiesz, jak "ułaskawić lwa"    0b49c6e3.gif

Ale się cieszę, że sunia do Ciebie pojedzie joueur-de-guitare_njv.gif 

Posted

I jak tu Was nie kochać Zdjęcie:

Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :(

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

I jak tu Was nie kochać Zdjęcie:

Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :(

Eluś - ja też sie boję, ale pewnych spraw nie przeskoczymy.

Jest szansa, aby suczka przyjechała do Ciebie jeszcze przed zdjeciem szwów, ale jak będzie,  to czas pokaże ;)

Oczywiscie i ode mnie brawa dla TZ ;)

Baldo - teraz Baldi pojechał :) Ludzie bardzo sympatyczni, od razu zaiskrzyło miedzy nimi a psiakiem.

Były łzy, bo rozstania zawsze są smutne, ale w większości były to łzy szczęścia.

Pani Krysi nowi właściciele bardzo się podobali -   to naprawdę początek wspaniałego życia dla psa -   a w swoim krótkim życiu poznał, co to odrzucenie.

Rodzice pana mają goldenkę (wysterylizowana)  z fundacji, o której wspominałam, więc Baldi będzie miał na miejscu towarzystwo do zabawy :)

Tak jak pisałam - ZEA pokryje koszt kastracji Baldo, ale także   pierwszej wizyty u weta (szczepienie p/wsciekliznie, odrobaczenie, wirusówki) - pies został wydany na fundacyjna umowę adopcyjną i to wszystko powinien mieć zrobione.

Adopcja była błyskawiczna, nie zdązyliśmy tego zrobić, ale to nic straconego ;)

Bardzo dziękuję:

Havanka -  za OLX dla Baldo no i tekst :)

Konfirm - za wsparcie finansowe transportu   :)

Alaskan - za pomoc tutaj na miejscu :)

Wszystkim na wątku -  za trzymanie kciuków i dobre myśli  :)

Tak szybka adopcja dla mnie samej jest zaskoczeniem :).

Wczoraj dzwonił bardzo sympatyczny pan z Częstochowy i był bardzo roczasrowany, ze Baldo juz zarezerwowany ;)

No i jeszcze zdjęcia z nową rodziną

P1220495.JPG

P1220496.JPG

P1220497.JPG

P1220498.JPG

P1220499.JPG

Posted

Ogromnie się cieszę, że labuś tak szybko znalazł dobry dom i że pani Krysi ubył jeden psiaczek. To bardzo dużo przy takiej ilości zwierząt.