Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, agat21 napisał:

Skąd i dokąd transport potrzebny?

Pan Maciek,który nam już transportował  psiaka jedzie do Zielonej Góry 30.03.16 przez Warszawę.W tym układzie potrzebny byłby transport z Zamościa do Warszawy.Poczekamy na Tolę może ogarnie jeżeli się uda jakoś wszystko logistycznie.Gdyby się udało to byłby fantastyczny układ.A ogólnie to jak Bogusik napisała Zamość - Nowa Sól (woj.lubuskie)

Posted
Godzinę temu, anecik napisał:

Zapraszam na wątek Czekoladki

A ja na wątek suni z tartaku.

Pusto u niej i wiatr hula...

Posted
18 godzin temu, Bogusik napisał:

Tolu,ten kudłaczek nie daje mi spokoju,bo widzę,że jest bardzo smutny,a może nawet zrezygnowany... Po ustaleniach z Anulą chciałybyśmy właśnie jemu pomóc.Rambi dzisiaj pojechał do swojego domku,a po Effi najpóźniej do 2 tygodni przyjedzie jej przyszła Pani.Tylko jak zawsze problem będzie z transportem,choć zdaje mi się,że chyba Pan Maciek będzie jechał?

P1200633.JPG.e6395950a489b4c105280fb483a

17 godzin temu, Gabi79 napisał:

Anulko, Bogusiu, jesteście cudowne!!!

Ja nie mogę przestać myśleć o tym piesku, biedny, podgryzany przez współtowarzyszy niedoli.

Cudowne! Kolejny biduś zacznie nowe życie!

A tak miedzy nami, to jakoś nie daje mi spokoju mysl, ze ten psiak na zdjęciu i ten, którego widziałam w piątek w schronie w boksie i prosiłam o zczytanie to dwa różne psy...

Może tam jest dwa podobne psiaki....

17 godzin temu, Bogusik napisał:

Ano nie myliło Havanko :) Nie wiem ile razy tu wchodziłam i oglądałam te zdjęcia.Myślałam,że to staruszek ale Tola sprawdziła i okazało się,że ma ok.4 lat.Bidusio przyklejony do tego krawężnika i taki niesamowicie smutny....Mam nadzieję,że jego los wkrótce się odmieni...

Tylko wg mnie ten piesio jest starszy...Jutro jeszcze raz poproszę o zczytanie...

17 godzin temu, Bogusik napisał:

Znalazłam Pana Maćka z taką oferta transportu:

Oferuję transport 508456040:
30.03.16 EŁK-> Warszawa --> Zielona Góra
04.04.16 Zielona Góra--> Warszawa-> EŁK
Mogę pomóc w przetransportowaniu zwierzaka lub dostarczeniu przesyłki

To jest dzień pracy i trudno mi będzie znalezc transport, ale już szukam!

Posted

Tolu dobrze że będziesz mogła jeszcze raz sprawdzić,czy rzeczywiście o tego pieska chodzi ze zdjęcia skoro coś jednak nie daje Tobie spokoju...My opieramy się tylko na tym co tu napiszesz i zdjęciach jakie wstawiasz.Dla nas te informacje są bardzo istotne i na ich podstawie podejmujemy decyzję,czy jesteśmy w stanie pomóc,czy też nie.Czekamy zatem na info.:)

Posted
22 godzin temu, Bogusik napisał:

Tolu dobrze że będziesz mogła jeszcze raz sprawdzić,czy rzeczywiście o tego pieska chodzi ze zdjęcia skoro coś jednak nie daje Tobie spokoju...My opieramy się tylko na tym co tu napiszesz i zdjęciach jakie wstawiasz.Dla nas te informacje są bardzo istotne i na ich podstawie podejmujemy decyzję,czy jesteśmy w stanie pomóc,czy też nie.Czekamy zatem na info.:)

Pracownik mówi, ze jest tylko jeden jeden piesek, ale dzisiaj siedział wewnątrz boksu.

Dzisiaj   było zamieszanie z pakowaniem suczek do anecik, wiec podjadę we wtorek, jak będzie wyjeżdzała Kaska do Murki i jeszcze raz poproszę o sprawdzenie w książeczce, w jakim jest wieku. 

Cały czas myślę, jak zorganizować ten transport do Warszawy, na razie tyle się dzieje :)

Na razie TZ zarezerwował psiaka.

Na zdjęciach anecik jest jeszcze Effi, Beza - jak to dobrze, ze to juz przeszłość, a sunie wolne - Beza w nowym domciu, Efii juz wkrótce też pojedzie :)

Posted

Przedstawiam Kalambura - kocurek został przywieziony ze Zwierzyńca - ma 8- 9 mies. jest bardzo zabawowy.

Niedawno miał kastrację i teraz czeka na własny domek w gabinecie weterynaryjnym.

DSCN2175.JPG.32abf0c389ac015cd76a2a5f28f

DSCN2229.JPG.096b6467adfcb20eeb0e0684ecc

DSCN2242.JPG.22258abff7180c3210806222b13

DSCN2179.JPG

DSCN2262.JPG.ef5cf38cad453eea2fa7b0a02aa

Posted
34 minut temu, Tola napisał:

Pracownik mówi, ze jest tylko jeden jeden piesek, ale dzisiaj siedział wewnątrz boksu.

Dzisiaj   było zamieszanie z pakowaniem suczek do anecik, wiec podjadę we wtorek, jak będzie wyjeżdzała Kaska do Murki i jeszcze raz poproszę o sprawdzenie w książeczce, w jakim jest wieku. 

Cały czas myślę, jak zorganizować ten transport do Warszawy, na razie tyle się dzieje :)

Na razie TZ zarezerwował psiaka.

Na zdjęciach anecik jest jeszcze Effi, Beza - jak to dobrze, ze to juz przeszłość, a sunie wolne - Beza w nowym domciu, Efii juz wkrótce też pojedzie :)

Eee nie może być tam Effi. Byliśmy 29.02  to Effi była już w hoteliku - chyba.

Posted
18 minut temu, anecik napisał:

Tam jest bardzo podobna sunia do Effi mniejsza tylko pracownik określił ją jako agresywną dlatego zamiast tej suni pojechała Effi.Tola pisała o niej wcześniej.

Z lewej jest Effi a z prawej ta sunia.

P1200093.JPG.757557438a44dbadba354db3df3

Posted
10 minut temu, anecik napisał:

No tak - to nei Effi - myslałam o tej sunie, ale to ta mała bez ogonka

P1100257

Posted
O 20.03.2016o20:06, Anula napisał:

Tam jest bardzo podobna sunia do Effi mniejsza tylko pracownik określił ją jako agresywną dlatego zamiast tej suni pojechała Effi.Tola pisała o niej wcześniej.

Z lewej jest Effi a z prawej ta sunia.

P1200093.JPG.757557438a44dbadba354db3df3

Sunia nie jest agresywna, ale potrafi pokazać ząbki, to bardziej chyba  ze strachu, niz złego charakteru.

Posted
O 19.03.2016o21:12, Bogusik napisał:

Miałam jednak dobre przeczucia - były dwa bardzo podobne do siebie pieski - ten starszy psiak ze  zdjęcia i ten drugi, którego widziałam w boksie na drugi dzień i poprosiłam o podanie jego wieku.

Ten drugi (4 lata)  był zarezerwowany przez jakiegoś pana i dzisiaj pojechał do domu.

Pierwszy psiak, starszy (ten ze zdjęcia) jest w schronie, widział go dzisiaj mój TZ, jak był z TZ Murki po molosowatą sunię Kaśkę; mam dowiedzieć się o jego wiek.

P1200633.JPG.e6395950a489b4c105280fb483a

Posted

Tola prosiła mnie wczoraj, żebym napisała na wątku, że nie zapomniała o psiakach, a nie ma Jej ponieważ Teść w bardzo ciężkim stanie po udarze leży w szpitalu. Jak tylko czas Jej na to pozwoli, pojawi się na watkach.

Tolu głowa do góry, trzymajcie się.