Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Czyli szczeniaczków już w schronisku nie ma ?

Byłam 5 dni  temu, to nie było, ale jak jest teraz  to nie wiem...

Posted
11 godzin temu, Tola napisał:

Byłam 5 dni  temu, to nie było, ale jak jest teraz  to nie wiem...

No tak, sytuacja w schroniskach zmienia się z dnia na dzień. Niestety psiaków przybywa :(

Posted
37 minut temu, elik napisał:

No tak, sytuacja w schroniskach zmienia się z dnia na dzień. Niestety psiaków przybywa :(

Będę w tym tyg. w schronie, dam znać jak przedstawia się sytuacja.

A to kolejna koteczka, dla ktorej szukamy domu.

Wuzetka została znaleziona na jednej z podzamojksich wsi. ma ok. roku, została wysterylizowana.

Koteczka potrfai korzystać z kuwety, uwielbia pieszczoty i przesiadywanie na kolanach.

V__2E76.jpg.922cb09bab2f3002b302858c8973

V__3F2C.jpg.47eabb306ca939883cf2cb3868f1

V__DDAD.jpg.9b278c7f016d70b44b3246b60646

V__E502.jpg.e2c84a0a265e77f6f3418214f3b8

V__B68B.jpg

Posted
21 minut temu, Tola napisał:

V__029D.jpg.dc5662e00984ca2c1080d53f697f

Obie kotki - Bajaderka i Wuzetka przebywaja w domach tymczasowych.

Wciaż  czekam na zdjęcia Kalambura.

To są zdjęcia jednej kotki - Wuzetki, a gdzie zdjęcia drugiej - Bajaderki :) ?

Posted

Pozdrowienia od Maurycego  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,08_yZ_orig.Alpinka na niego nasyczała, naprychała i nawrzeszczała, więc strachulec znalazł sobie azyl w szafie! Za to Kazana zdzielił po nosie, bo za bardzo wpychał go na półkę, gdzie siedzi Maurycy!! Przez ostatnie 10 dni miałam delikatnie mówiąc 'rozrywkowo'   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

20160310_190116.jpg

20160312_111604.jpg

Posted

NIedotykalski książe k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

A Alpinka słodka! Dobrze jej w tym fartuszku k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig

terra - bardzo dziękuję za ogłoszenia koteczek, właśnie je aktywowałam!

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

JAKA WYNIOSŁA KSIĘŻNICZKA :)

Maurycy też piękny kocurek :)

Brawo Asiu :) Ale jesteś szczęściara !!!

Wyniosła i ...znudzona... ale i piękna ! Nawet w tym ubranku, wygląda jak księżniczka.

Posted
O 12.03.2016o20:33, Tola napisał:

Sunia Arielka - czeka w kolejce na poprawę losu

P1200436.JPG.87cc2603670652d3700d493d2ef

Zapraszam na wątek Arielki

Posted

Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę  spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.935d1287fb1ff635019bc214

DSCN1940.JPG.3e0b99a8eda410e71a4740322c8

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę  spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.935d1287fb1ff635019bc214

DSCN1940.JPG.3e0b99a8eda410e71a4740322c8

Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować.

Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ?

Posted

Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik.

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować.

Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ?

Elu - jak najbardziej, dziękuję za info i za tel.

Od naszej porannej rozmowy wiele się zmieniło - zaraz potem dostałam info, ze właściciel tartaku chce szczeniaki utopić i trzeba je natychmiast zabierać!!!

Ja byłam w pracy, więc pojechał tam TZ - dla suni z maluchami wyprosił miejsce  u faceta, który powiadomił o psiej rodzince - sunia jest w kojcu, w budzie, mam nadzieję, ze chociaz na razie bezpieczna.

Dzwoniłam do Murki - na razie nie ma miejsca :( - w kolejce czeka molosowata sunia i jakiś psiak ze Szczebrzeszyna. 

Dzwoniłam tez do p. Małgosi z Warszawy (nr dostałam od mdk8) -może przyjąć same szczeniaki - bez matki, bo po prostu nie ma miejsca.

Jestem z nią umówiona na tel za jakiś czas - może wtedy coś się zmieni...

Nie wiem jak ja to wszystko zorganizuję, co będzie dalej - elik obiecała założyć wątek, może jakoś to zorganizujemy.

Aaa - jeszcze  jedna informacja - były 4 szczeniaki, zostało 3 (jednego chłopca już ktoś zabrał), są chyba starsze - mają po.3 - 4 tyg.

Posted

O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/

Posted
5 minut temu, Marysia O. napisał:

O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/

Nie wiem, na razie musza byc w  kojcu.

TZ jedzie jutro dostarczyć jakąś lepsza karme dla mamuśki.

Wczoraj miałam doła, byłam podłamana, bo ledwo zdażylam nacieszyć się uratowaniem Poli z pola, a tu kolejne nieszczęście :(

Ale jak nie szukać pomocy dla takich kruszynek :(