Tola Posted December 6, 2022 Author Posted December 6, 2022 Dnia 6.12.2022 o 22:40, Poker napisał: To mama i szczeniak? Jaka mama jest duża? To dwa szczeniaki pozostawione w 2 różnych miejscach. Pierwszego szczeniaka znaleziono dzisiaj o 5 rano, drugiego niedawno, już ciemno było Quote
Poker Posted December 6, 2022 Posted December 6, 2022 A Murka może mogłaby chociaż jednego przyjąć? Quote
Tola Posted December 7, 2022 Author Posted December 7, 2022 Dnia 6.12.2022 o 22:40, Poker napisał: To mama i szczeniak? Jaka mama jest duża? Murka na razie przyjmuje chyba tylko koty... Quote
Jaaga Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Dnia 29.11.2022 o 21:32, Tola napisał: Mała Florka nadal nie ma domu, też czeka w Dt u p. Małgosi. Nie pamiętam kto robił ogłoszenia, ale można podrzucić parę aktualnych zdjęć, bo kocia sporo urosła. Wiedzialam, że tu byly fotki. Wczoraj zapomniałam zmienić ogloszenie po Arabice. Pobiorę stąd zdjecia i oglosze pięknotkę. Quote
Jaaga Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Dnia 29.11.2022 o 21:18, Tola napisał: Zoja, mamcia kociaków, w Dt w Zamościu Tolu, wstaw więcej zdjęć i info. Oglosze ją. Teraz jest okazja, może ktoś ją wypatrzy. U nas widzisz dwie niespodziewane kocie adopcje. Nawet nie liczyłam na to. Quote
Jaaga Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Wyróznione ogłoszenie Florki na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/rewelacyjna-bura-szylkretka-7-mies-kotka-szczepienia-testy-adopcja-CID103-IDRLIvf.html?bs=olx_pro_listing Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Dnia 6.12.2022 o 22:40, Poker napisał: To mama i szczeniak? Jaka mama jest duża? Poker, to są dwa szczeniaki Quote
mari23 Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 Dnia 1.12.2022 o 07:57, Aska7 napisał: Parówek ciągle tam tkwi 😥 bardzo, bardzo mi go żal 😞 jak mu pomóc ??????? Dnia 1.12.2022 o 08:58, Isiak napisał: Oczy tych psów, to ich spojrzenie... Strasznie boli 😞 serce pęka 😞 😞 Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Dnia 7.12.2022 o 13:06, Jaaga napisał: Tolu, wstaw więcej zdjęć i info. Oglosze ją. Teraz jest okazja, może ktoś ją wypatrzy. U nas widzisz dwie niespodziewane kocie adopcje. Nawet nie liczyłam na to. Zaraz wstawię, nie mam dużo zdjęć, jakiś pogodziłam się, że nie znajdzie domu....Jej olx robiła też chyba Alaskan, na Warszawę. Bardzo Ci dziękuję. Dnia 7.12.2022 o 14:39, Jaaga napisał: Wyróznione ogłoszenie Florki na Kraków https://www.olx.pl/d/oferta/rewelacyjna-bura-szylkretka-7-mies-kotka-szczepienia-testy-adopcja-CID103-IDRLIvf.html?bs=olx_pro_listing Bardzo dziękuję 🌹 Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Zoja - ma ok 7 lat, powybijane zęby. Jest łagodną, zrównoważoną kocią, trochę nieśmiałą. Całe dotychczasowe życie przemykała na wsi w poszukiwaniu jedzenia dla siebie i swoich kociaków. Od roku jest w DT w Zamościu, jest zaszczepiona, wysterylizowana, testy ujemne. Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Dzisiaj do domu do Krakowa pojechała Arabika, już wcale nie taka mała😉 Kocia właśnie od paru minut jest w nowym domu🙂 Dziękuję Jagnie za przygarnięcie od nas koci i za opiekę🌹Dziękuję też za zaangażowanie wizytator p.Joli🌹 Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Dnia 6.12.2022 o 21:52, Tola napisał: Przed chwilą z gminy Łabunie przyszła informacja😓 Dobry wieczór. Dzisiaj o 5 rano znaleziono suczkę przy drodze w Łabuńkach Pierwszych w polu zziębniętą, przemoczoną. Ktoś pozbył się problemu. Chwilę temu znajoma napisała, że syn z kolegą znalazł w tych samych okolicach kolejnego szczeniaka. Najprawdopodobniej jest to rodzeństwo. Ktoś wyrzucił na pewną śmierć przy drodze 🥹 Nie mamy nawet gdzie ich zabezpieczyć. Parę minut temu dostałam informację od p. Adriany z gminy, że oba szczeniaki już w dobrych rękach. Ale na Zamojszczyźnie rozgrywają się kolejne tragedie. Wczoraj prosiłam o pomoc fundację Dych Leona o tego psa, przez parę dni włóczył się po polach. Dzisiaj fundacja oddzwoniła, a psa nie ma😓 Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Na kolejnej wsi nowe szczeniaki - suka bezdomna, rodziła co cieczkę, na wiosnę pracownica gminy powiedziała, że suka została zabrana do schroniska, a okazało się teraz, że znowu urodziła😓 Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 To dzisiaj kolejne zgłoszone szczeniaki😓 Gminy twierdzą, że nie mają pieniędzy, a przez cały rok nie robią nic, żeby jakoś ograniczyć liczbę bezdomnych zwierząt, wszędzie ten sam problem - brak kasy☹️ My sterylizujemy sporo bezdomnych kotek z terenu miasta, w piątek to był już 3 zabieg z listopadzie; dzisiaj TZ zadzwonił do UM z prośbą o pomoc w opłaceniu 2 kolejnych kotek, bo dla nas to spory wydatek no i okazało się, że nie ma już pieniędzy i do kwietnia nic nie będzie robione w tym temacie oprócz tych zwierzaków, które trafią do schroniska ☹️ Quote
Tola Posted December 8, 2022 Author Posted December 8, 2022 Jeszcze młodziutka, bardzo ładna ok roczna suczka z kojca gminnego- mądra, przyjacielska, gmina pokryje koszty sterylizacji. Quote
Jaaga Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 Dnia 8.12.2022 o 21:02, Tola napisał: Na kolejnej wsi nowe szczeniaki - suka bezdomna, rodziła co cieczkę, na wiosnę pracownica gminy powiedziała, że suka została zabrana do schroniska, a okazało się teraz, że znowu urodziła😓 Jakie malutkie i wszystkie podobne. Trudno będzie im znaleźć szybko domy. Naliczylam 7. Teraz pracownica gminy powinna sobie zabrać przychówek. Wspolczuje współpracy z gminami. Quote
Jaaga Posted December 8, 2022 Posted December 8, 2022 Dnia 8.12.2022 o 20:34, Tola napisał: Zoja - ma ok 7 lat, powybijane zęby. Jest łagodną, zrównoważoną kocią, trochę nieśmiałą. Całe dotychczasowe życie przemykała na wsi w poszukiwaniu jedzenia dla siebie i swoich kociaków. Od roku jest w DT w Zamościu, jest zaszczepiona, wysterylizowana, testy ujemne. Piękne zdjęcia. Jutro ją ogłoszę. Tylko podaj Tolu na jakie miasto. Quote
Tyśka) Posted December 9, 2022 Posted December 9, 2022 Dnia 8.12.2022 o 21:11, Tola napisał: To dzisiaj kolejne zgłoszone szczeniaki😓 Gminy twierdzą, że nie mają pieniędzy, a przez cały rok nie robią nic, żeby jakoś ograniczyć liczbę bezdomnych zwierząt, wszędzie ten sam problem - brak kasy☹️ Niestety. Gminy z okolic Tomaszowa to samo. Zrzucają koszty kastracji na właścicieli. Dwa razy w ostatnim czasie się z tym spotkałam 😞 Quote
Tyśka) Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Dnia 6.12.2022 o 21:23, Tyśka) napisał: UWAGA! Szukam transportu do Szczytników/Poznania dla Piksela, kumpla z gminy Kalmara i Kefira. Ma DT, fundacja chce go przejąć pod swoje skrzydła. Ok. Dopiero się dowiedziałam po tym jak napisałam tu post, a dziś zerknęłam na mapie że DT ma bliżej do Sieradza niż do Poznania. To Szczytniki. Będę szukać transportu dla Pilsela vel Portosa z gminy do Szczytnikow bezpośrednio. Ewentualnie mamy wstępnie transport do Warszawy na środę, a stamtąd może się kogoś wynajmie (to ok. 240km). Gmina daje 500zł na transport na fakturę. Spróbujemy z Martą biłgorajska zorientować się czy udałoby się wynająć kogoś na tę kwotę Quote
Alaskan malamutte Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Kacper myśli że jest malamutem!!😄 5 1 Quote
wiolhelm170 Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Może ktoś ma ochotę przygarnąć owczarka?Kuzynka zabezpieczyła dzisiaj na ul.Tuwima, kilka dni się błąkał.Jutro trafi do schroniska. Quote
Alaskan malamutte Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Dnia 11.12.2022 o 16:25, wiolhelm170 napisał: Może ktoś ma ochotę przygarnąć owczarka?Kuzynka zabezpieczyła dzisiaj na ul.Tuwima, kilka dni się błąkał.Jutro trafi do schroniska. Jaka miejscowość? Pies czy sunia? Na Fb widziałam post o poszukiwanych owczarkach.... Quote
wiolhelm170 Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Zamość, ul. Tuwima ,starszy łagodny samiec. Quote
Alaskan malamutte Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 Dnia 11.12.2022 o 16:43, wiolhelm170 napisał: Zamość, ul. Tuwima ,starszy łagodny samiec. Już doczytałam na Adopcje Zamość Quote
Recommended Posts