Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Trochę o kotach, bo miały tutaj na wątku wybierane imiona i wiele osób kibicowało maluchom, teraz są już całkiem spore 😉 Keksik vel Stivi bez oczka - w Warszawie😘 J Jego brat Linx ( imię zostało) - w domu we Wrocławiu 1 Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Siostra Sisi bez oczka w domu w Krakowie I Zoja, mamcia kociaków, w Dt w Zamościu Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Matylda już we własnym domu w Zamościu, dziękuję za ogłoszenia Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Mała Florka nadal nie ma domu, też czeka w Dt u p. Małgosi. Nie pamiętam kto robił ogłoszenia, ale można podrzucić parę aktualnych zdjęć, bo kocia sporo urosła. Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Prośba o pomoc w ogłaszaniu na Kraków Mój OLX na Warszawę https://www.olx.pl/d/oferta/czarne-jest-piekne-3-kociaki-szukaja-nowych-domow-CID103-IDS6gIM.html?bs=olx_pro_listing Dt u p. Małgosi ma kwarantannę, nie może przyjmować kotów po tej panleukopenii, więc mamy problem z zaopiekowaniem nowych bezdomniaków. Tak jak te 3 piękne czarne kociaki, podrzucone na jedną z podzamojskich wsi. Jakby ktoś mógł pomoc z olx, będę wdzięczna. Maluchy mają po ok.3 mies., wczoraj były u weta, zostały przebadane, odrobaczone, testy ujemne; za tydzień mają szczepienie i zarezerwowałam wstępnie miejsce u Murki, ale może chociaż jeden pojedzie wcześniej, byłoby łatwiej finansowo, koszt jednego malucha to 12 zł. Pralinka, Czekoladka i Ciastek czekają na nowe domy Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Jeszcze dla takiego kocurka szukam pomocy, porzucony przy głównej trasie na Lublin, głodny, zmarznięty, pcha się do domów. Jagna zobaczyła w nim szkockiego zwisłouchego Quote
Tola Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Przypominam o zbiórce dla staruszków, proszę rozsyłać, bo naprawdę jest bardzo mała liczba udostępnień. Bardzo powoli się zbiera, ale się zbiera, mamy po prawie 100 zł na każdego psa. Faktycznie w trakcie konkursu i Skarbonek to nie jest dobry czas zbieranie wpłat. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/zamojskiestaruszki 1 Quote
Jaaga Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Dnia 29.11.2022 o 21:44, Tola napisał: Prośba o pomoc w ogłaszaniu na Kraków Mój OLX na Warszawę https://www.olx.pl/d/oferta/czarne-jest-piekne-3-kociaki-szukaja-nowych-domow-CID103-IDS6gIM.html?bs=olx_pro_listing Dt u p. Małgosi ma kwarantannę, nie może przyjmować kotów po tej panleukopenii, więc mamy problem z zaopiekowaniem nowych bezdomniaków. Tak jak te 3 piękne czarne kociaki, podrzucone na jedną z podzamojskich wsi. Jakby ktoś mógł pomoc z olx, będę wdzięczna. Maluchy mają po ok.3 mies., wczoraj były u weta, zostały przebadane, odrobaczone, testy ujemne; za tydzień mają szczepienie i zarezerwowałam wstępnie miejsce u Murki, ale może chociaż jeden pojedzie wcześniej, byłoby łatwiej finansowo, koszt jednego malucha to 12 zł. Pralinka, Czekoladka i Ciastek czekają na nowe domy No i jeszcze jest nasza zamojska tymczasowiczka czarna Arabika. Czwarty miesiąc bez domu. Może ktoś dałby radę ją jeszcze ogłosić? Mogę zrobić dodatkowe zjęcia do kolejnego ogłoszenia. Myslałam, ze mała wyjedzie od nas jako kociak, ale dorasta bez własnego domu. Quote
Jaaga Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Zapraszam wszystkich gorąco na bazarek dla zamojskiego niewidomego Greya: Quote
Jaaga Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Następne chudziaki na stronie wolontariackiej schroniska. Quote
rozi Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Dnia 30.11.2022 o 17:00, Jaaga napisał: Następne chudziaki na stronie wolontariackiej schroniska. Uspokoisz Ty się wreszcie? 1 Quote
Jaaga Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Dnia 30.11.2022 o 17:27, rozi napisał: Uspokoisz Ty się wreszcie? 😄 dobrze, że mam rozi, ktora mnie pilnuje i ustawia do pionu. Aktywuję się w innych dziedzinach, wyrównuję proporcje. Nie chcę następnego psa. Tylko wstawiam zdjecia, bo nie każdy ma FB. Tam powinno się zastosować od czasu do czasu porzadna dezynfekcje, żeby nie roznosić wszędzie pasożytów i przeleczyc te chore. Quote
terra Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Piękny ten czarny kocur, może komuś uciekł ? Czarne kociaczki: https://www.olx.pl/d/oferta/czarna-perla-magiczna-koteczka-szuka-domu-CID103-IDS75xq.html?bs=olx_pro_listing Quote
Isiak Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Też tak pomyślałam, że może uciekł i zabłądził. Ktoś, kto kupuje rasowca, i to nie tak pospolitego jak brytyjczyk, to raczej go nie wyrzuca. Chyba że zaczął chorować i generować koszty, a kupiony z pseudo za niewielkie pieniądze i ktoś uznał, że taniej wyjdzie kupić nowego, niż leczyć obecnego. Szkockie zwisłouche często chorują na stawy - jest to związane z genem letalnym odpowiedzialnym za te słodko zwisające uszka. Quote
Isiak Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Dnia 30.11.2022 o 22:10, Jo37 napisał: On może być przywieziony z Ukrainy. O fakt, o tym nie pomyślałam. 1 Quote
Tianku Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Dnia 30.11.2022 o 22:10, Jo37 napisał: On może być przywieziony z Ukrainy. na 99% ... ostatnio na różnych grupach pełno rasowców lub w typie więc to raczej nie jest przypadek i zapewne to koty z Ukrainy Quote
Aska7 Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Dnia 30.11.2022 o 17:00, Jaaga napisał: Następne chudziaki na stronie wolontariackiej schroniska. Parówek ciągle tam tkwi 😥 Quote
Jo37 Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Dnia 1.12.2022 o 07:57, Aska7 napisał: Parówek ciągle tam tkwi 😥 Niestety. Piksel zablokował mu szansę na wyjście. Quote
Isiak Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Oczy tych psów, to ich spojrzenie... Strasznie boli 😞 Quote
Jaaga Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Skoro sa tu osoby, które stosują Cardisure 2,5 mg, to nieśmiało zapytam, czy nie chciałybyście może odkupić większej ilości? Pomyliłam dawkę przy zamawianiu i otworzyłam kartonik 100 tabl. Lekarka tego nie używa, tylko mi zamowila, wiec nie mogłam zwrócić. Ważność do grudnia 2023. Cena 2 zl za tabletkę, czyli 20 zl za listek. Ja mam dawkowanie tak malutkie, ze ten rozmiar jest trudny do podzielenia i musialam juz kupić u kardiologa te mniejsze. Quote
AlfaLS Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Dnia 1.12.2022 o 16:21, Jaaga napisał: Skoro sa tu osoby, które stosują Cardisure 2,5 mg, to nieśmiało zapytam, czy nie chciałybyście może odkupić większej ilości? Pomyliłam dawkę przy zamawianiu i otworzyłam kartonik 100 tabl. Lekarka tego nie używa, tylko mi zamowila, wiec nie mogłam zwrócić. Ważność do grudnia 2023. Cena 2 zl za tabletkę, czyli 20 zl za listek. Ja mam dawkowanie tak malutkie, ze ten rozmiar jest trudny do podzielenia i musialam juz kupić u kardiologa te mniejsze. Mój psiak ma brać Cardisure 2,5 mg dwa razy dziennie. Żeby to było w miarę do ogarnięcia finansowo ja kupuję mu 10 mg i wtedy dostaje 1/4 tabletki. Dziś kupowałam zapas na kolejne 2 miesiące i płaciłam 4,80 zł. za jedną tabletkę. To co Ty masz jest wygodne bo nie trzeba się bawić w dzielenie ale w przypadku mojego psiaka, 10 kg żywej wagi, nie ekonomiczne. Mam nadzieję, że znajdzie się tu jakiś psiak, który mógłby skorzystać z Twojej propozycji. Quote
Poker Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Czy tabletki 10 mg są podzielne na 4 części czy dzielisz na oko? Quote
Recommended Posts