Aska7 Posted June 13, 2022 Posted June 13, 2022 Starszy Rudy wyjedzie, jeśli ktoś weźmie go na siebie i założy wątek. Quote
Nadziejka Posted June 13, 2022 Posted June 13, 2022 Dnia 11.06.2022 o 21:56, Tola napisał: Nie ma już Dexa😭 Dzisiaj skończyłby 8 lat... Quote
mdk8 Posted June 13, 2022 Posted June 13, 2022 Dnia 13.06.2022 o 19:53, Aska7 napisał: Starszy Rudy wyjedzie, jeśli ktoś weźmie go na siebie i założy wątek. Do kogo i za ile ? Quote
Aska7 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 13.06.2022 o 20:58, mdk8 napisał: Do kogo i za ile ? Do Jagny. Pewnie jak zwykle 15.00 za dzień. Quote
Tola Posted June 14, 2022 Author Posted June 14, 2022 Dnia 13.06.2022 o 19:53, Aska7 napisał: Starszy Rudy wyjedzie, jeśli ktoś weźmie go na siebie i założy wątek. Dnia 13.06.2022 o 20:58, mdk8 napisał: Do kogo i za ile ? Dnia 14.06.2022 o 06:48, Aska7 napisał: Do Jagny. Pewnie jak zwykle 15.00 za dzień. U nas teaz najgorszy czas, bo kończą się wpływy z 1%, a to jedyne nasze zaplecze finansowe. Możemy opłacić pierwszy miesiąc hotelowania, mogę zrobić zbiórkę, ale to wciąż nie jest stale zabezpieczenie psa😔 Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 18.03.2022 o 12:21, Jaaga napisał: Tola dostała info ze schroniska. Rudy, którego już dawno wypatrzyłam na jej schroniskowych zdjeciach i którym zainteresowała się Aska7 jest jak dotąd schroniskowym rekordzistą - siedzi tam zamknięty od 13 lat! Trafił jako roczniak. Duży, piękny pies, którego całe życie poszło na marne 😞 To już nie jest smutne, ale dla niego tragiczne. 13 długich mroźnych zim, kiedy ciało przymarzało do betonu,13 upalnych lat, gdy marzył o misce zimnej wody, żeby ugasić pragnienie. Przypomnijcie sobie, co kazdy z Was robił 13 lat temu. Tyle ostatnio psów w potrzebie, z każdej strony informacje o kolejnych nieszczęśnikach i prośby o pomoc, adopcje stoją - jakiś koszmar, ale ten pies to już jest gwóźdź do mojej trumny - 13 lat w schronie !!! Tylko rok życia na wolności i to pewnie niezbyt dobrego życia .... Rudemu czasu zostało już naprawdę niewiele, nie ma go na debatowanie i czekanie na cud. Odpuszczamy jego życie i potem będziemy lamentować że umarł, czy robimy jeszcze jeden zryw i ratujemy biedaka ? Jeśli odpuszczamy, to będzie to naprawdę podłe z naszej strony, bo On miał już wyjeżdżać, miał deklaracje i miejsce u Jaagi, ale miał też pecha, które okazało się szczęściem Dylana - pracownik nie chciał go wydać bez klatki więc został ... To już ostatni moment, on dłużej nie da rady czekać, więc zapytam - ktoś da mu deklarację a tym samym szansę na ostatnie - nie wiem - tygodnie, miesiące życia na wolności ? Proszę, bo gdyby żył szczęśliwie choć tylko tyle co Feniś, i tak będzie warto. 4 Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Nie stać mnie w tej chwili na więcej, dam mu 40 zł/mc. 1 Quote
konfirm31 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 W 100% zgadzam się z limonką. Mogę dać (niestety), tylko 20 zł stałej :(. Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 15:37, konfirm31 napisał: W 100% zgadzam się z limonką. Mogę dać (niestety), tylko 20 zł stałej :(. Dziękuję, 20zł to nie jest żadne ,,tylko'', to duży krok w stronę życia Rudego. Jeszcze raz dziękuję ❤️ Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 15:59, Nesiowata napisał: Dołożę 10 zł Dziękuję ❤️ zawsze jesteś kiedy jakiś biedak prosi o życie ... Może i Rudemu się uda i nie umrze w schronisku. Dziękuję raz jeszcze. Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 16:36, Tola napisał: Tola - 20 zł stałej Dziękuję ❤️ Wiem że to trudny czas, potrzeb wiele, a funduszy brak, ale Rudemu jeszcze trudniej ... Quote
Jaaga Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Moja córka ma chore nerki, teraz jest w szpitalu. Nid dam rady tu zaglądać, pisać w najbliższych dniach. Rudy nie ma czasu. Ciągnie ostatkiem sił. Może przyjechać jako hotelowy, 500 zl za miesiąc z jedzeniem, bo to duzy pies . Do tego poprosilam, ze fundacja maltanczykowa zapłaci za pierwszą wizytę u weta i karme na początek, wiec byłoby taniej. Jeszcze jeżeli wpłacający kiedyś na Borysa nie mieliby nic przeciwko, to pieniądze borysowe jakie są na moim koncie(ponad dziewięćset zlotych) tez moga iść na rudego. Przkro mi, ale nasza sytuacja uległa pogorszeniu i jedyne co mogę zaoferować to miejsce hotelowe, a nie jak w przypadku Borysa BDT. Moje adopcyjne zwierzeta teraz chorują przewlekle. I tak ten kolejny duzy pies to już obłęd, ale wydaje mi się, że dla niego to jedyna szansa na przeżycie. Chyba ze oczywiście ktoś ma inny pomysł. Myślę , że na leczenie bez problemu zrobiłoby się zbiórkę ze zdjęciami stanu, w jakim jest. Dorotaz fb zaoferowała zrobienie zbiorki, o ile fundacja będzie firmować zbiórkę, bo na prywatna osobę nikt nie wplaca. Tyle udało mi się ogarnąć. Mam nadzieje, ze jeszcze raz się uda i zdążymy. 2 Quote
mdk8 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Założyłam wątek. Potrzebny skarbnik - ewentualnie mogę być ja ale z racji ,że 29-go idę na operację wolałabym aby ktoś inny się zgłosił. Spróbujmy mu pomóc bo jak nie my to kto ? Nie mam za bardzo głowy do stworzenia opisu do pierwszego postu ale jakby ktoś napisał parę zdań to wkleję . Jeżeli Rudy będzie / z czasem / szukał domu to będzie też potrzebna osoba do kontaktu i weryfikacji domów. Ja się do tego po prostu nie nadaję 😞 Zatem zapraszam na wątek Rudego . Quote
mdk8 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 19:38, Jaaga napisał: Moja córka ma chore nerki, teraz jest w szpitalu. Nid dam rady tu zaglądać, pisać w najbliższych dniach. Rudy nie ma czasu. Ciągnie ostatkiem sił. Może przyjechać jako hotelowy, 500 zl za miesiąc z jedzeniem, bo to duzy pies . Do tego poprosilam, ze fundacja maltanczykowa zapłaci za pierwszą wizytę u weta i karme na początek, wiec byłoby taniej. Jeszcze jeżeli wpłacający kiedyś na Borysa nie mieliby nic przeciwko, to pieniądze borysowe jakie są na moim koncie(ponad dziewięćset zlotych) tez moga iść na rudego. Przkro mi, ale nasza sytuacja uległa pogorszeniu i jedyne co mogę zaoferować to miejsce hotelowe, a nie jak w przypadku Borysa BDT. Moje adopcyjne zwierzeta teraz chorują przewlekle. I tak ten kolejny duzy pies to już obłęd, ale wydaje mi się, że dla niego to jedyna szansa na przeżycie. Chyba ze oczywiście ktoś ma inny pomysł. Myślę , że na leczenie bez problemu zrobiłoby się zbiórkę ze zdjęciami stanu, w jakim jest. Dorotaz fb zaoferowała zrobienie zbiorki, o ile fundacja będzie firmować zbiórkę, bo na prywatna osobę nikt nie wplaca. Tyle udało mi się ogarnąć. Mam nadzieje, ze jeszcze raz się uda i zdążymy. Dla mnie to oczywiste , że za opłatą. Przecież nie możesz ciągle dokładać do ratowania zwierzaków. I tak bardzo dużo dla nich robisz. Jakoś damy radę . To jest jego ostatnia szansa na zaznanie chociaż odrobiny szczęścia w tym parszywym schroniskowym życiu . Najwyżej będę żebrać na FB . Trochę fantów na bazarki też znajdę . 2 Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 19:32, agat21 napisał: Zapiszcie ode mnie 20 stałej. Dziękuję Agata ❤️ Wycałuję Cię jak się spotkamy 😁 Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 20:08, elficzkowa napisał: Dam 15 zł stałej dla Rudego. Bardzo dziękuję ❤️ Z każdą kolejną deklaracją Rudy biedak ma większą szansę na choć chwilę życia na wolności .... Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Mogę być skarbnikiem Rudego, na razie chłopak ma 125 zł /mc, trochę brakuje ... Prosimy, kto jeszcze da mu szansę na choć trochę godnego życia ? Wiem że każdemu ciężko, ale deklaracja dla Rudego to nie jest zobowiązanie na lata - On nie ma przed sobą lat ... Jeśli Go tam zostawimy to może kwestia dni, jeśli wyjdzie, może pożyje choć kilka miesięcy ... Nie jest wart kilku dobrych miesięcy za 13 lat więzienia, za całe zmarnowane życie ? 1 Quote
mdk8 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 20:31, limonka80 napisał: Mogę być skarbnikiem Rudego Limonka to proszę wejdź na wątek Rudego i zarezerwuj sobie post rozliczeniowy albo nawet dwa . Quote
agat21 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Może - tak, jak Jaaga napisała - ludzie wpłacający na Borysa wyrażą zgodę, żeby pieniądze pozostałe po nim przeznaczyć na Rudego? 🥺 Quote
limonka80 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 20:38, mdk8 napisał: Limonka to proszę wejdź na wątek Rudego i zarezerwuj sobie post rozliczeniowy albo nawet dwa . Zarezerwowałam. Co do opisu na wątek, to uważam żeby przekopiować to co napisałam kilka postów wyżej - to kwinesencja tego co wiemy o Rudym nieszczęśniku. Nie wymyślimy żadnej historii, piesio nie ma historii - 13 z 14-tu lat życia spędził w schronisku czekając. I dalej czeka. Co tu więcej pisać ? Płakać się chce. Ale nie płaczemy, zaciskamy zęby i ratujemy Rudego. Quote
mdk8 Posted June 14, 2022 Posted June 14, 2022 Dnia 14.06.2022 o 20:52, limonka80 napisał: Co do opisu na wątek, to uważam żeby przekopiować to co napisałam kilka postów wyżej Połączyłam parę zdań Jaagi z marca i Twoich . Coś tam wyszło. Mam nadzieję , że w miarę dobrze. 1 Quote
Recommended Posts