Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
57 minut temu, lunarmermaid napisał:

Wczoraj rozmawiałyśmy z Tolą i musimy sprawę przemyśleć. Czy ten pies mógłby być u mnie czy lepiej nie ryzykować. Nawet gdyby był w domu nic to nie daje, bo u mnie jak tylko jest ciepło to drzwi są cały czas otwarte i zwierzaki wchodzą i wychodzą kiedy chcą. 

Zwłaszcza po zachowaniu Suvi mamy obawy, czy ten pies też nie będzie tak się zachowywał, ponieważ też jest długo w schronisku. 

Co o tym myślicie? 

Pomysły i podpowiedzi bardzo pożądane. 

Byłoby dobrze, gdyby ktoś mógł spróbować wziąć go na spacer poza boks i zobaczyć, czy to w ogóle jest możliwe. Tyle, że ktoś już kiedyś pisał, że powrót takiego psiaka z powrotem do boksu może być niebezpieczny, bo psy rzucą się na niego z zazdrości. Bardzo trudno doradzać nie mając pojęcia o charakterze psa. 

Posted
3 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Byłoby dobrze, gdyby ktoś mógł spróbować wziąć go na spacer poza boks i zobaczyć, czy to w ogóle jest możliwe. Tyle, że ktoś już kiedyś pisał, że powrót takiego psiaka z powrotem do boksu może być niebezpieczny, bo psy rzucą się na niego z zazdrości. Bardzo trudno doradzać nie mając pojęcia o charakterze psa. 

Tak jak Suvi nie będzie się zachowywał, bo pracownicy nie mówią, że jest dziki.  Jednak myślę, że nie można go zostawić w budzie bez kojca, bez kontroli. Trzeba znaleźć inne wyjście, tylko jakie. Bardzo chciałabym, aby i on dostał szansę, ale trudno jest planować warunki dla psa,o którym wie się niewiele. 

Posted
12 godzin temu, Ewa Marta napisał:

14 minut temu, lunarmermaid napisał:

Tolu a czy byłaby możliwość przeniesienia go w schronisku do kojców "wolontariackich"? Byłoby to już jakieś wyjście i jest możliwość poznania psa. Spróbuję zapytać, ale 

Spróbuję dzisiaj zapytać,ale nie gwarantuję, że to będzie możliwe. Dam znać. 

Posted
26 minut temu, Tola napisał:

Spróbuję dzisiaj zapytać,ale nie gwarantuję, że to będzie możliwe. Dam znać. 

Tolu popytaj też o inne psy,które mogłyby do mnie przyjechać w razie problemów z tym czarnuszkiem. Myślałam np. o tym niby agresorze, jest teraz z nowych chyba psów Oreo, taki chyba bardzo adopcyjny i ładny, ale duży, oby nie trafił na łańcuch :(

Posted
Dnia 9.05.2021 o 10:52, Tyśka) napisał:

Wciąż uśmiecham się od ucha na 

Feliks :(
Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Feliks od razu skojarzył mi się  z Feniksem. Ma niesamowicie przejmujące spojrzenie :(

Coś więcej o nim wiadomo? To duży psiak?

Posted
4 godziny temu, lunarmermaid napisał:

Tolu popytaj też o inne psy,które mogłyby do mnie przyjechać w razie problemów z tym czarnuszkiem. Myślałam np. o tym niby agresorze, jest teraz z nowych chyba psów Oreo, taki chyba bardzo adopcyjny i ładny, ale duży, oby nie trafił na łańcuch :(

Oreo już ma dom, z tego co widzialam na fb.

Posted
2 godziny temu, seramarias napisał:

Feliks od razu skojarzył mi się  z Feniksem. Ma niesamowicie przejmujące spojrzenie :(

Mnie też to jego spojrzenie bardzo poruszyło...

27 minut temu, Tyśka) napisał:

Juz ma dom, z tego co widzialam na fb.

Który ma dom? Myślę, że Oreo. A ten "niby agresor" już długo czeka :(

Posted
3 godziny temu, seramarias napisał:

Dla mnie to też klon Feniksa (*)

Cytuję:
"Nieśmiały Feliks szuka domu na ostatnie lata swojego życia!

Feliks, to niewielki ok. 12 kg dziadziuś

To psiak łagodny, ale bardzo nieśmiały i delikatny

Feliks potrafi chodzić na smyczy, bardzo lubi miękkie smaczki i gryzaki

Jest wykastrowany, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i zachipowany"

Może być zdjęciem w zbliżeniu przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Posted
47 minut temu, Tyśka) napisał:

Dla mnie to też klon Feniksa (*)

Cytuję:
"Nieśmiały Feliks szuka domu na ostatnie lata swojego życia!

Feliks, to niewielki ok. 12 kg dziadziuś

To psiak łagodny, ale bardzo nieśmiały i delikatny

Feliks potrafi chodzić na smyczy, bardzo lubi miękkie smaczki i gryzaki

Jest wykastrowany, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i zachipowany"

Może być zdjęciem w zbliżeniu przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Wciąż uśmiecham się od ucha na myśl o szczęściu TITO :)

=========

Tymczasem w Zamościu pokazali nowe staruszki :((( Mam nadzieję, że ktoś ich wypatrzy.

Olaf

Może być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzuMoże być zdjęciem przedstawiającym co najmniej jedna osoba, pies i na świeżym powietrzu

Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu Może być zdjęciem przedstawiającym pies i na świeżym powietrzu

Czy to ten sam piesek ? - chodzi mi o FELIKSA ? Na tym z wcześniejszego postu wygląda na średniaka a z opisu to niewielki piesek jeśli faktycznie ma  ok 12kg. Bardzo smutny biedak :(.

Posted
9 minut temu, Onaa napisał:

Czy to ten sam piesek ? - chodzi mi o FELIKSA ? Na tym z wcześniejszego postu wygląda na średniaka a z opisu to niewielki piesek jeśli faktycznie ma  ok 12kg. Bardzo smutny biedak :(.

Ten sam, skopiowałam z fb ;)

Posted
2 godziny temu, Moli@ napisał:

Czarny maluch jak Tuptuś :) może to on ,)

IMG-20210509-WA0005_resize_69.jpg

Miluś na tym zdjęciu bardzo podobny do Tuptusia rzeczywiście :) nawet za bardzo nie widać, że nie ma lewego oczka :)

a Kubunio dokładnie taki, jak go określiła Alaskan dzwoniąc do mnie, gdy go zobaczyła: pomarańczowy piesek ;) ;)

Feliks na tym zdjęciu nie wygląda na maluszka....i tak bardzo przypomina kochanego Feniksa(*)

Posted

Moja Masieńka [*] ważyła 14,1 kg, a była i mniejsza i chudsza.  Myślę, że Feliks waży ponad 15 kg.

Posted
3 godziny temu, mari23 napisał:

...

Feliks na tym zdjęciu nie wygląda na maluszka....i tak bardzo przypomina kochanego Feniksa(*)

Bardzo, bardzo przypomina  :(

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Moja Masieńka [*] ważyła 14,1 kg, a była i mniejsza i chudsza.  Myślę, że Feliks waży ponad 15 kg.

elik, nie wiem. Opis jest o Feliksie, czyli o tym psiaku ze zdjęć. Wolontariusze podają zapewne wagę na oko, a i Feliks może jest długołapny. Ciężko mi zgadywać, ale każdy może wejść na FB i zapytać jeszcze.

Posted

Chciałam znowu pokazać Budynia, tym razem był ze swoją rodziną na morzem:).

Budyń był w tym boksie, w którym był też Amber, zabrała go Agnieszka z FB (ta od owczarka Freda, a teraz zamojskiej Fiszki i Leo) i znalazła wspaniały dom.

IMGP1708.JPG

1620756550443.jpg

1620756556801.jpg

1620756562644.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 11.05.2021 o 20:56, Ewa Marta napisał:

12 godzin temu, lunarmermaid napisał:

Tolu a czy byłaby możliwość przeniesienia go w schronisku do kojców "wolontariackich"? Byłoby to już jakieś wyjście i jest możliwość poznania psa. 

Mam bardzo dobrą informację  - w sobotę piesio trafi do pojedynczego boksu wolontariackiego, będziemy mieć info o  charakterze i stosunku do smyczy:)

• Like 3
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Mam bardzo dobrą informację  - w sobotę piesio trafi do pojedynczego boksu wolontariackiego, będziemy mieć info o charakterze i stosunku do smyczy:)

Fantastycznie:)

Posted
15 minut temu, Tola napisał:

Mam bardzo dobrą informację  - w sobotę piesio trafi do pojedynczego boksu wolontariackiego, będziemy mieć info o charakterze i stosunku do smyczy:)

Ja też bardzo się cieszę!

Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Mam bardzo dobrą informację  - w sobotę piesio trafi do pojedynczego boksu wolontariackiego, będziemy mieć info o  charakterze i stosunku do smyczy:)

Super wiadomość. Wtedy dopiero będą jakieś konkrety odnośnie psiaka. Bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. 

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

elik, nie wiem. Opis jest o Feliksie, czyli o tym psiaku ze zdjęć. Wolontariusze podają zapewne wagę na oko, a i Feliks może jest długołapny. Ciężko mi zgadywać, ale każdy może wejść na FB i zapytać jeszcze.

Brak mi na to czasu. Ledwo starcza mi go na dogo :(