Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.09.2021 o 20:07, Tola napisał:

Bardzo dziękuję malti za kolejną wpłatę na rezonans kocurka Gutka - 30 zł serce-ruchomy-obrazek-0831.gif

Gutek jedzie do Wrocławia 08.09., koszt rezonansu to 1200 zł.

Wpłaty:

malti - 30 zł (13,09)

Elżbieta S. - 40 zł

Figunia - 50 zł

malti - 30 zł (27.09)

Joanna B.F.  - 50 zł

Jeszcze raz b. wszystkim dziękuję.

Jak pamiętacie, planowany był rezonans głowy dla naszego kocurka Gutka, koszt badania to 1200 zł.

Badanie we wrześniu zostało przełożone na listopad, a teraz zadzwonili z Wrocławia, że anestezjolog jest na zwolnieniu:(.

W międzyczasie fundacja ze Śląska SOS dla Zwierząt, dla której p. Justyna tez jest DT dla kotów, zaproponowała, że opłaci cały koszt badania Gutka, łącznie z  badaniem serca, więc te 200 zł  które tutaj zebrałam przeznaczę na leki dla przewlekle chorych zamojszczków - niewidomej Sary  i Shili bez oka z nowotworem.

• Like 2
Posted
Dnia 23.11.2021 o 17:54, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj zapytanie o Pippi (czy jest szansa na transport do Krakowa). Poprosiłam o kontakt telefoniczny z Tolą.

Dzisiaj  nikt nie dzwonił, wczoraj dzwoniła pani z Krakowa, wysłałam ankietę.

Posted

Jutro do nowego domu do Szczecina jedzie Magnus.

Chłopak był wczoraj u weta na zdjęciu szwów, wszystko pięknie wygojone, teraz tylko długa podróż i będzie miał swoją rodzinę.

Bardzo denerwuję się tą adopcją, proszę o kciuki,  aby wszystko skończyło się szczęściem obu stron.

Przed adopcją Magnus został odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany.

-5364461101259672421.jpg

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.11.2021 o 23:12, Poker napisał:

To zaciskamy kciuki. Podróż faktycznie długa. Kto go wiezie?

Do Warszawy p. Monika z Dt, a nowa rodzina wyjeżdża do Warszawy. Będą z nim nocować w hotelu, dopiero na drugi dzień wracają do Szczecina, bo przekazanie w Warszawie w późnych godzinach wieczornych. 

Posted

Faktura od Jaaga min. za Pippi

1.badanie i leczenie kota Pippi + szczepienie - 130 zł
2.leczenie szczenięcia- 400 zl surowica+ 100 zł leczenie, kroplówka, wenflon -  500 zł
3.badanie krwi Brawurka 70 zł
4.Pełne badanie krwi Lusia - 130 zł (niech na konto ZEA wpłaci Anula)
5. probiotyk 60 zł

Skan_20211124.jpg

Posted

Magnus już w domu w Szczecinie, rodzina jest nim zachwycona.

Spędzili noc w hotelu w Warszawie i  nie było żadnych problemów z psem.

W domu radzi sobie świetnie, tylko na spacery nie bardzo chce chodzić - załatwia potrzebę w ogrodzie i od razu pędzi  do domu.

Pierwsze zdjęcia z nowego domu

4588232394746446632.jpg

-5891798131863348683.jpg

• Like 5
Posted

ostrzeżenie !!!

https://www.facebook.com/photo?fbid=10227168901998087&set=a.10204797664651135

Dostałam od znajomych.
Info potwierdzone.

Bardzo ważna sprawa!

Nie wolno wydawać do adopcji żadnego zwierzęcia osobie :

Mirosława P.
FB to Mika Mika
Olx to mikaliwia39

Jej nr telefonu to 510005...

Osoba ta doprowadziła do stanu agonalnego swoją kotkę, walczy ona o życie w Arce😞

Drugi kot jest tzw."zaginiony".

Pani obdzwania wszystkie ogłoszenia adopcyjne, pilnie szuka następnych kociaków🤬

Wyrzucajcie wszędzie, gdzie się da! 
Pokaż mnie
Posted
Dnia 27.11.2021 o 19:47, elik napisał:

Super wiadomości  🙂
Magnus świetnie się prezentuje na tle białej pościeli
  🙂   

Bo pościel to najwłaściwsze miejsce dla takiego pięknego psa ❤️ dla każdego psa! ❤️ 

P.s. Może być także kolorowa, nie tylko biała 😉😉

• Like 1
Posted
Dnia 28.11.2021 o 18:11, mari23 napisał:

Bo pościel to najwłaściwsze miejsce dla takiego pięknego psa ❤️ dla każdego psa! ❤️ 

P.s. Może być także kolorowa, nie tylko biała 😉😉

Zgadzam się z Tobą.   Może być jakikolwiek kolor, byle odpowiedni do umaszczenia psiaka  🙂     

Posted

Dzisiejszy mail od p. Oli, pańci Negri:

Dzień dobry!

Negri - przez nas nazywana Kiko - zadomowiła się całkowicie! Jej ulubione zajęcia? Dokuczanie starszym siostrom i budzenie pańci ugniataniem i buziaczkami. Z dnia na dzień jest coraz bardziej przytulaśna, odważniejsza, ale też i grzeczniejsza. Zauważyliśmy, że rozumie komendę „siad” i „zostań” - bardzo przydatne przy jedzeniu! 
W zeszłą środę byliśmy u pani weterynarz - założyliśmy czipa. 
Nasza Kikusia wprowadziła do domu niesamowite szczęście, chciałabym bardzo, ale to bardzo podziękować, że kicia mogła właśnie u nas znaleźć swój dom.❤️🐾

Na zdjęciach Kiko i jej starsza siostra Aiko łapiące ostatnie promyki przed zimą.

Pozdrawiam, Aleksandra

k.jpg

unnamed.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 27.11.2021 o 18:49, Tola napisał:

Magnus już w domu w Szczecinie, rodzina jest nim zachwycona.

Spędzili noc w hotelu w Warszawie i  nie było żadnych problemów z psem.

W domu radzi sobie świetnie, tylko na spacery nie bardzo chce chodzić - załatwia potrzebę w ogrodzie i od razu pędzi  do domu.

Pierwsze zdjęcia z nowego domu

4588232394746446632.jpg

-5891798131863348683.jpg

Dnia 30.11.2021 o 20:18, Tola napisał:

Dzisiejszy mail od p. Oli, pańci Negri:

Dzień dobry!

Negri - przez nas nazywana Kiko - zadomowiła się całkowicie! Jej ulubione zajęcia? Dokuczanie starszym siostrom i budzenie pańci ugniataniem i buziaczkami. Z dnia na dzień jest coraz bardziej przytulaśna, odważniejsza, ale też i grzeczniejsza. Zauważyliśmy, że rozumie komendę „siad” i „zostań” - bardzo przydatne przy jedzeniu! 
W zeszłą środę byliśmy u pani weterynarz - założyliśmy czipa. 
Nasza Kikusia wprowadziła do domu niesamowite szczęście, chciałabym bardzo, ale to bardzo podziękować, że kicia mogła właśnie u nas znaleźć swój dom.❤️🐾

Na zdjęciach Kiko i jej starsza siostra Aiko łapiące ostatnie promyki przed zimą.

Pozdrawiam, Aleksandra

k.jpg

unnamed.jpg

SZAGI - STARY PUDEL/SZNAUCER-KALEKA NA WYLOCIE DO SCHRONU. - Psy do adopcji  / znalezione - Dogomania

Posted
Dnia 6.12.2021 o 15:25, Tyśka) napisał:

Mam dzisiaj promocję 50% na wyróżnienia. Może ktoś chciałby sfinansować promowanie Pippi.

Bardzo dziękuję Tysia za Twoją pomoc, sporo zapytań była właśnie z krakowskiego OLx., ale do dzisiaj Pippi nie miała domu.

A dzisiaj zadzwonila bardzo sympatyczna dziewczyna tez z Krakowa, ma już trzyletnia koteczkę i szuka jej koleżanki. Mieszka w bloku w dwupoziomowym mieszkaniu, ma balkon osiatkowany.

Dzisiaj wysłałam ankietę i jeśli wizyta PA potwierdzi moje pozytywne wrażenie, to Pippi miałaby domek.

Proszę o kciuki.

DSC06216.JPG

• Like 1