Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ostrzeżenie !!!

https://www.facebook.com/photo?fbid=10227168901998087&set=a.10204797664651135

Dostałam od znajomych.
Info potwierdzone.

Bardzo ważna sprawa!

Nie wolno wydawać do adopcji żadnego zwierzęcia osobie :

Mirosława P.
FB to Mika Mika
Olx to mikaliwia39

Jej nr telefonu to 510005...

Osoba ta doprowadziła do stanu agonalnego swoją kotkę, walczy ona o życie w Arce😞

Drugi kot jest tzw."zaginiony".

Pani obdzwania wszystkie ogłoszenia adopcyjne, pilnie szuka następnych kociaków🤬

Wyrzucajcie wszędzie, gdzie się da! 
Pokaż mnie
Posted
Dnia 27.11.2021 o 19:47, elik napisał:

Super wiadomości  🙂
Magnus świetnie się prezentuje na tle białej pościeli
  🙂   

Bo pościel to najwłaściwsze miejsce dla takiego pięknego psa ❤️ dla każdego psa! ❤️ 

P.s. Może być także kolorowa, nie tylko biała 😉😉

• Like 1
Posted
Dnia 28.11.2021 o 18:11, mari23 napisał:

Bo pościel to najwłaściwsze miejsce dla takiego pięknego psa ❤️ dla każdego psa! ❤️ 

P.s. Może być także kolorowa, nie tylko biała 😉😉

Zgadzam się z Tobą.   Może być jakikolwiek kolor, byle odpowiedni do umaszczenia psiaka  🙂     

Posted

Dzisiejszy mail od p. Oli, pańci Negri:

Dzień dobry!

Negri - przez nas nazywana Kiko - zadomowiła się całkowicie! Jej ulubione zajęcia? Dokuczanie starszym siostrom i budzenie pańci ugniataniem i buziaczkami. Z dnia na dzień jest coraz bardziej przytulaśna, odważniejsza, ale też i grzeczniejsza. Zauważyliśmy, że rozumie komendę „siad” i „zostań” - bardzo przydatne przy jedzeniu! 
W zeszłą środę byliśmy u pani weterynarz - założyliśmy czipa. 
Nasza Kikusia wprowadziła do domu niesamowite szczęście, chciałabym bardzo, ale to bardzo podziękować, że kicia mogła właśnie u nas znaleźć swój dom.❤️🐾

Na zdjęciach Kiko i jej starsza siostra Aiko łapiące ostatnie promyki przed zimą.

Pozdrawiam, Aleksandra

k.jpg

unnamed.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 27.11.2021 o 18:49, Tola napisał:

Magnus już w domu w Szczecinie, rodzina jest nim zachwycona.

Spędzili noc w hotelu w Warszawie i  nie było żadnych problemów z psem.

W domu radzi sobie świetnie, tylko na spacery nie bardzo chce chodzić - załatwia potrzebę w ogrodzie i od razu pędzi  do domu.

Pierwsze zdjęcia z nowego domu

4588232394746446632.jpg

-5891798131863348683.jpg

Dnia 30.11.2021 o 20:18, Tola napisał:

Dzisiejszy mail od p. Oli, pańci Negri:

Dzień dobry!

Negri - przez nas nazywana Kiko - zadomowiła się całkowicie! Jej ulubione zajęcia? Dokuczanie starszym siostrom i budzenie pańci ugniataniem i buziaczkami. Z dnia na dzień jest coraz bardziej przytulaśna, odważniejsza, ale też i grzeczniejsza. Zauważyliśmy, że rozumie komendę „siad” i „zostań” - bardzo przydatne przy jedzeniu! 
W zeszłą środę byliśmy u pani weterynarz - założyliśmy czipa. 
Nasza Kikusia wprowadziła do domu niesamowite szczęście, chciałabym bardzo, ale to bardzo podziękować, że kicia mogła właśnie u nas znaleźć swój dom.❤️🐾

Na zdjęciach Kiko i jej starsza siostra Aiko łapiące ostatnie promyki przed zimą.

Pozdrawiam, Aleksandra

k.jpg

unnamed.jpg

SZAGI - STARY PUDEL/SZNAUCER-KALEKA NA WYLOCIE DO SCHRONU. - Psy do adopcji  / znalezione - Dogomania

Posted
Dnia 6.12.2021 o 15:25, Tyśka) napisał:

Mam dzisiaj promocję 50% na wyróżnienia. Może ktoś chciałby sfinansować promowanie Pippi.

Bardzo dziękuję Tysia za Twoją pomoc, sporo zapytań była właśnie z krakowskiego OLx., ale do dzisiaj Pippi nie miała domu.

A dzisiaj zadzwonila bardzo sympatyczna dziewczyna tez z Krakowa, ma już trzyletnia koteczkę i szuka jej koleżanki. Mieszka w bloku w dwupoziomowym mieszkaniu, ma balkon osiatkowany.

Dzisiaj wysłałam ankietę i jeśli wizyta PA potwierdzi moje pozytywne wrażenie, to Pippi miałaby domek.

Proszę o kciuki.

DSC06216.JPG

• Like 1
Posted

Nie wiem czy pamiętacie kocią rodzinkę, którą tutaj pokazywałam, znalezioną w opuszczonej stodole, jeden kocurek już był niewidomy, koteczka w wyniku stanu zapalnego utraciła jedno oczko. 

Wtedy kociaki były maleńkie, parotygodniowe, dzisiaj to już spore maluchy, radosne -  pod opieką p. Małgosi udało się wyleczyć je z infekcji, podleczyć oczy.

Dzisiaj byliśmy z TZem z całą rodzinką w lecznicy -  3 maluchy zostały zaszczepione, dwa pierwszy raz odrobaczone;  mamuśka też została zaszczepiona.

Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniu kociaków na Kraków, ja zrobię na Warszawę, może uda się im szybko znaleźć domy.

Mamuśka musi poczekać na sterylizację, teraz właśnie ma ruję.

Kociaki nie mają imion, nie miałam do tego do tej pory głowy, może uda mi się coś wymyśleć chociaż niektórym, może ktoś z Was ma jakieś propozycje.

Mamuśka tez bez imienia, w lecznicy wpisana jest jako Stodółka.

Kociaki mają ok. 3 mies., testy ujemne, odrobaczone, do momentu adopcji wszystkie zostaną zaszczepione.

Posted

Delicja (propozycja imienia Tyśka) Koteczka, trochę w typie norweskiego leśnego, z pięknymi pędzelkami na uszkach; ona i podobny do niej  brat są najwięksi w miocie, oboje jako jedyni nie mieli objawów infekcji kk.

1638897508855.jpg

1638897519481.jpg

1638897533587.jpg

1638897539889.jpg