Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.11.2021 o 15:01, Aska7 napisał:

Wiem od Bogdana, że dom dla kaukazia sprawdzony i fundacja trzyma rękę na pulsie. 

Jak dobrze, że chociaż jemu udało się szybko pomóc. Cudowny, słodki wielki dzieciak miał zły start w życie, ale teraz już będzie się mógł cieszyć życiem.... a my - jego szczęściem :) 

Posted (edited)

ratunku, właśnie prowadząc lekcje  zobaczyłam przez okno że ktoś musiał podrzucić pod szkołę suczke z dwoma szczeniakami.Suczka kuleje i przestraszona pomyka.Szkola otoczona jest lasem, więc pewnie pójdzie w las.Jesli nie , to pewnie ktoś zadzwoni po schronisko. Dzisiaj w pracy pewnie do 16 więc postaram się zrobić zdjęcia jeśli jeszce będą.Deszcz pada, nie wiem gdzie one się schronią .

Edited by wiolhelm170
Nieaktualne
Posted

Aśka narazie tak, ale ciekawe ile wyniesie operacja suczki no i weterynarz kazał oddzielic szczeniaka od suczki , żeby odpoczywała. także narazie 3 szczeniaki zabezpieczone awaryjnie, jeden ma dom. maja 8 tygodni.Ale i tak jestem w szoku jak szybko zadziałały mamy moich uczniów.

Posted
Dnia 18.11.2021 o 11:34, wiolhelm170 napisał:

ratunku, właśnie prowadząc lekcje  zobaczyłam przez okno że ktoś musiał podrzucić pod szkołę suczke z dwoma szczeniakami.Suczka kuleje i przestraszona pomyka.Szkola otoczona jest lasem, więc pewnie pójdzie w las.Jesli nie , to pewnie ktoś zadzwoni po schronisko. Dzisiaj w pracy pewnie do 16 więc postaram się zrobić zdjęcia jeśli jeszce będą.Deszcz pada, nie wiem gdzie one się schronią .

Dnia 18.11.2021 o 14:20, wiolhelm170 napisał:

ktoś wziął psiaki.Podobno jedna matka suczke z jedna małą a inna kobieta druga mała.Mam nadzieję że wylecza matkę bo miała chyba złapana łapę.

Dnia 18.11.2021 o 18:03, wiolhelm170 napisał:

Teraz okazało się że są jeszce dwa szczeniaki które zabezpieczył ktoś inny.Suczka na jutro operację.

Cieszę się, ze suczka zaopiekowana, ja nie miałabym gdzie jej zabrać, jedyne wolne miejsce to u szafirki, a tam na razie nie mam transportu nawet dla rudej szorstkiej:(

• Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted

Tymczasem pokażę Hankę i Zwirka w warszawskim domu.

Żwirek to nie jest kociakiem Hanki, a od pierwszego dnia zajęła się nim wspaniale.

Cieszę się, ze trafili do jednego domu, bo Żwirek został znaleziony jako parodniowe kocię i nigdy nie zaznał miłości i troski kociej mamy.

4514649940941364374.jpg

-1414789551862711104.jpg

• Like 6
Posted
Dnia 28.09.2021 o 20:07, Tola napisał:

Bardzo dziękuję malti za kolejną wpłatę na rezonans kocurka Gutka - 30 zł serce-ruchomy-obrazek-0831.gif

Gutek jedzie do Wrocławia 08.09., koszt rezonansu to 1200 zł.

Wpłaty:

malti - 30 zł (13,09)

Elżbieta S. - 40 zł

Figunia - 50 zł

malti - 30 zł (27.09)

Joanna B.F.  - 50 zł

Jeszcze raz b. wszystkim dziękuję.

Jak pamiętacie, planowany był rezonans głowy dla naszego kocurka Gutka, koszt badania to 1200 zł.

Badanie we wrześniu zostało przełożone na listopad, a teraz zadzwonili z Wrocławia, że anestezjolog jest na zwolnieniu:(.

W międzyczasie fundacja ze Śląska SOS dla Zwierząt, dla której p. Justyna tez jest DT dla kotów, zaproponowała, że opłaci cały koszt badania Gutka, łącznie z  badaniem serca, więc te 200 zł  które tutaj zebrałam przeznaczę na leki dla przewlekle chorych zamojszczków - niewidomej Sary  i Shili bez oka z nowotworem.

• Like 2
Posted
Dnia 23.11.2021 o 17:54, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj zapytanie o Pippi (czy jest szansa na transport do Krakowa). Poprosiłam o kontakt telefoniczny z Tolą.

Dzisiaj  nikt nie dzwonił, wczoraj dzwoniła pani z Krakowa, wysłałam ankietę.

Posted

Jutro do nowego domu do Szczecina jedzie Magnus.

Chłopak był wczoraj u weta na zdjęciu szwów, wszystko pięknie wygojone, teraz tylko długa podróż i będzie miał swoją rodzinę.

Bardzo denerwuję się tą adopcją, proszę o kciuki,  aby wszystko skończyło się szczęściem obu stron.

Przed adopcją Magnus został odrobaczony, zaszczepiony, wykastrowany i zaczipowany.

-5364461101259672421.jpg

• Like 6
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.11.2021 o 23:12, Poker napisał:

To zaciskamy kciuki. Podróż faktycznie długa. Kto go wiezie?

Do Warszawy p. Monika z Dt, a nowa rodzina wyjeżdża do Warszawy. Będą z nim nocować w hotelu, dopiero na drugi dzień wracają do Szczecina, bo przekazanie w Warszawie w późnych godzinach wieczornych. 

Posted

Faktura od Jaaga min. za Pippi

1.badanie i leczenie kota Pippi + szczepienie - 130 zł
2.leczenie szczenięcia- 400 zl surowica+ 100 zł leczenie, kroplówka, wenflon -  500 zł
3.badanie krwi Brawurka 70 zł
4.Pełne badanie krwi Lusia - 130 zł (niech na konto ZEA wpłaci Anula)
5. probiotyk 60 zł

Skan_20211124.jpg

Posted

Magnus już w domu w Szczecinie, rodzina jest nim zachwycona.

Spędzili noc w hotelu w Warszawie i  nie było żadnych problemów z psem.

W domu radzi sobie świetnie, tylko na spacery nie bardzo chce chodzić - załatwia potrzebę w ogrodzie i od razu pędzi  do domu.

Pierwsze zdjęcia z nowego domu

4588232394746446632.jpg

-5891798131863348683.jpg

• Like 5