Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży?
Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor.
Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ......
No cóż, szkoda sunieczki.

W sprawie sterylek kotów.
Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla.
Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było?

Posted

Żunia napisał(a):
Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży?
Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor.
Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ......
No cóż, szkoda sunieczki.

W sprawie sterylek kotów.
Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla.
Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było?

Zastanów się o czym piszesz.Znasz kogos kto dałby swojego kota na sterylkę do schronu? bo ja nie.Bezdomnośc kota potwierdza rownież:administrator,zarząd ogródków działkowych itp.Zastanawiam się,czy przekazując pokarm karmicielkom tez powinniśmy sprawdzac,czy przypadkiem nie karmia swoich kotow.BZDURA!!!! Ludziom trzeba być wdzięcznym za zaangażowanie i pomoc w ograniczaniu bezdomności,a nie podrjrzewać o niecne czyny.
Inny rozdział to sposób wyłapywania dziakich kotów.Te nie podejdą do człowieka,a w schronie nadal nie ma odpowiedniego sprzętu czyli klatki łapki. Populacja dzikich kotow nadal bez przeszkód sie rozwija.

Posted

Wiem , co piszę.
Bezdomność kota musi być potwierdzona.
I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków.
Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem.
Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów.

Posted

Żunia napisał(a):
Wiem , co piszę.
I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków.
Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem.
Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów.

Nie kwestionuję potwierdzania bezdomności.Krytykuję jedynie utrudnianie dostepności do sterylizacji i beznadziejna promocje programu. Co powiesz na temat sterylizacji kotów dzikich i sposobów ich wyłapywania.Problem jest bardzo duzy i do tej pory nie rozwiązany.Na strychach starówki jest ogromna ilośc dzikich kotów i nie ma działań w tym kierunku.

Posted

Żunia napisał(a):
Wiem , co piszę.

U nas w gminach dają karmicielkom kotów karmę i środki antykoncepcyjne dla bezdomnych kotów BEZ SPRAWDZANIA. To byłaby bzdura sprawdzać wszystkie babcie :roll:

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jezu, dziewczyny, weźcie odpuśćcie...

Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta.....
A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam?

Posted

malagos napisał(a):
Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta.....
A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam?

No własnie tutaj pojawia się problem, bo suka miała być wysterylizowana przed wyjazdem, a nie zdążą jej wysterylizować tak, żeby pojechała 14stego, np. z Rodzicami... Do tego, ja siedzę w Lublinie, a piranha, która może to załatwić, została bez samochodu.

Posted

Ja na to nie mam wpływu- przekazuję to, czego dowiedziałam się przy okazji kastracji bezdomnego rudaska, któremu znalazłam dom, pod warunkiem, że wykastrowany będzie.
Skłonna byłam zrobić to na własny koszt i wtedy dowiedziałam się tego, co napisałam powyżej.
Nawiasem mówiąc, kocur ma się dobrze, choć nadal jest bardzo nieufny w stosunku do ludzi.

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
a, na to skoro ta sunia nie zdąży ze zsterylką do wyjazdu 14-ego to może jechać inny piesek, Lady, o którym pisałaś. Tylko potrzebuję wymiary transporterka..

Ja w Zamościu obecnie nie mam innego psa do przewiezienia, Mimi z Rachowa ma jechać podobno 15stego.

Posted

E-S dzwoniła do mnie nie dawno z info ,ze ma domek z ogródkiem dla suczki Ritopodobnej .Tej co poszła z mojego hoteliku.Suczka mała szorstka ruda.Pani chce podobną .Handzia załozyła jej watek ( chyba BAjka ja nazwały ) ale podobno jej już nie ma ....
Więc gdybyście miały podobną to dom czeka .Gdyby znalazła się w schronie to tzreba zgłsic ja na sterylka .

Posted

leni356 napisał(a):
U nas w gminach dają karmicielkom kotów karmę i środki antykoncepcyjne dla bezdomnych kotów BEZ SPRAWDZANIA. To byłaby bzdura sprawdzać wszystkie babcie :roll:

To z takich gmin nalezy brac przykład.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
niestety niczemu to nie służy, poza tym że nowe osoby wchodzące na wątek z miejsca mają dość tych przepychanek...
stare zresztą już też...

Tak zgadzam się,tylko nie potrafię zareagować,kiedy Zunia opisuje prawdę "nie do końca" zgodną z postępowaniem Schronu i UM.:diabloti:

Posted

Zadra, udławisz się kiedyś tym jadem spływającym z górnych trójek.
Piszę o tym, czego się dowiedziałam- nie jestem pracownikiem ( wolontariuszem ) schronu, ani UM.
Co takiego okazało się prawdą " nie do końca " ??
- Czy to ,że w schronie można wykastrować psy przed ich zabraniem ??
O ile wiem, wiele osób korzysta z tej opcji i nikomu nie odmówiono.
- Czy to,że można " zarezerwować " wybrane zwierzę ??
Gdybyście robiły tak od początku, nie byłoby tematów pt. W zamojskim schronie znikają ", bo jak już niektóre osoby się przekonały pies "zarezerwowany " nie jest wydawany, bez zgody rezerwującego, innej osobie ( np. sprawa Azji ).
- Czy to, że bezdomne koty są kastrowane na koszt miasta ??
owszem, wymagane są tu pewne rzeczy, ale nie są to sprawy niemożliwe dla TOZ-u, czy innych organizacji.

Nie taję informacji, które usłyszałam- w przeciwieństwie do Ciebie ( sprawa kastracji kotów).
Przekazuję je tu w nadziei, że komuś się przydadzą.
Ty na każdą taką wiadomość reagujesz jak byk na muletę.
Ktoś zakłóca Twoją prawdę na temat OBECNYCH działań schronu i tylko dlatego należy go zniszczyć i w tym celu można użyć wszystkich dostępnych środków.

Nie wiem tylko, czy z piedestału " Obrończyni zwierząt ", który sobie sama stworzyłaś, zauważasz to, że wiele osób idąc za moim przykładem, rezerwuje zwierzęta i kastruje je na koszt schronu ( często oszczędzając w ten sposób fundacyjne lub zbiórkowe pieniądze ).
I o dziwo, nie mają z tym żadnych problemów- potrafią się dogadać z kierownikiem i wetem, mało tego często schronisko " idzie im na rękę ".

Posted

ladySwallow napisał(a):
zadra, jesteś dorosłą kobietą- opanuj emocje i chęć "odegrania się", bo to nikomu niepotrzebne.

Ja się nie odgrywam ani nie muszę sie opanowywać!!! wyjaśniam sytuację. Nie widze w tym niczego niestosownego.

Posted

Żunia napisał(a):
Zadra, udławisz się kiedyś tym jadem spływającym z górnych trójek.
Piszę o tym, czego się dowiedziałam- nie jestem pracownikiem ( wolontariuszem ) schronu, ani UM.
Co takiego okazało się prawdą " nie do końca " ??
- Czy to ,że w schronie można wykastrować psy przed ich zabraniem ??
O ile wiem, wiele osób korzysta z tej opcji i nikomu nie odmówiono.
- Czy to,że można " zarezerwować " wybrane zwierzę ??
Gdybyście robiły tak od początku, nie byłoby tematów pt. W zamojskim schronie znikają ", bo jak już niektóre osoby się przekonały pies "zarezerwowany " nie jest wydawany, bez zgody rezerwującego, innej osobie ( np. sprawa Azji ).
- Czy to, że bezdomne koty są kastrowane na koszt miasta ??
owszem, wymagane są tu pewne rzeczy, ale nie są to sprawy niemożliwe dla TOZ-u, czy innych organizacji.

Nie taję informacji, które usłyszałam- w przeciwieństwie do Ciebie ( sprawa kastracji kotów).
Przekazuję je tu w nadziei, że komuś się przydadzą.
Ty na każdą taką wiadomość reagujesz jak byk na muletę.
Ktoś zakłóca Twoją prawdę na temat OBECNYCH działań schronu i tylko dlatego należy go zniszczyć i w tym celu można użyć wszystkich dostępnych środków.

Nie wiem tylko, czy z piedestału " Obrończyni zwierząt ", który sobie sama stworzyłaś, zauważasz to, że wiele osób idąc za moim przykładem, rezerwuje zwierzęta i kastruje je na koszt schronu ( często oszczędzając w ten sposób fundacyjne lub zbiórkowe pieniądze ).
I o dziwo, nie mają z tym żadnych problemów- potrafią się dogadać z kierownikiem i wetem, mało tego często schronisko " idzie im na rękę ".

Może lepiej zrobisz jak wypowiesz sie na temat Kleksa,Łajtka i dzikich kotów.Jak przestaniesz mnie prowokowac pisaniem "prawdy nie do końca" nie bedę się do tego ustosunkowywała.Proponowłm juz,żebyś zajęła się na tym wątku psami i nie rozwodziła się nad schronem.Mamy odmienne zdanie na ten temat i przestań udowadnić,że coś robię złoślwie.Ja wiem swoje i mogę to poprzec dowodami ,Ty swoje i zakończmy dyskusję.

Posted

Widzę, że czas wyrzucić wątek z subskrypcji. W razie czego, proszę do mnie nie pisać w sprawie żadnych zamojskich psów - sama wybieram te, którym będę pomagać.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Widzę, że czas wyrzucić wątek z subskrypcji. W razie czego, proszę do mnie nie pisać w sprawie żadnych zamojskich psów - sama wybieram te, którym będę pomagać.

OK!! masz do tego prawo:eviltong: