Żunia Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży? Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor. Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ...... No cóż, szkoda sunieczki. W sprawie sterylek kotów. Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla. Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było? Quote
zadra Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Żunia napisał(a):Czy Evita to ta sunia, która miała bardzo wzdęty brzuszek i podejrzewałyście, że sunia jest w ciąży? Jak sobie przypominam, to w jej sterylce uczestniczyła jeszcze jakaś p. doktor. Sunia miała bardzo dużo gazów, ale ...... No cóż, szkoda sunieczki. W sprawie sterylek kotów. Na koszt miasta sterylizowane są koty bezdomne, czyli te , które zostały odłowione przez pracowników schronu bądż te, których bezdomność może być potwierdzona np. przez kogoś z Zarządu Osiedla. Każdy posiadacz kota mógłby się zgłosić do weta ( schronu ), powiedzieć, że kot którego przyniósł jest bezdomny i zrobić zabieg za darmo.I co by wtedy było? Zastanów się o czym piszesz.Znasz kogos kto dałby swojego kota na sterylkę do schronu? bo ja nie.Bezdomnośc kota potwierdza rownież:administrator,zarząd ogródków działkowych itp.Zastanawiam się,czy przekazując pokarm karmicielkom tez powinniśmy sprawdzac,czy przypadkiem nie karmia swoich kotow.BZDURA!!!! Ludziom trzeba być wdzięcznym za zaangażowanie i pomoc w ograniczaniu bezdomności,a nie podrjrzewać o niecne czyny. Inny rozdział to sposób wyłapywania dziakich kotów.Te nie podejdą do człowieka,a w schronie nadal nie ma odpowiedniego sprzętu czyli klatki łapki. Populacja dzikich kotow nadal bez przeszkód sie rozwija. Quote
Żunia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów. Quote
zadra Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Żunia napisał(a):Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów. Nie kwestionuję potwierdzania bezdomności.Krytykuję jedynie utrudnianie dostepności do sterylizacji i beznadziejna promocje programu. Co powiesz na temat sterylizacji kotów dzikich i sposobów ich wyłapywania.Problem jest bardzo duzy i do tej pory nie rozwiązany.Na strychach starówki jest ogromna ilośc dzikich kotów i nie ma działań w tym kierunku. Quote
leni356 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Żunia napisał(a):Wiem , co piszę. Bezdomność kota musi być potwierdzona. I wiem także ( i wszyscy wiedzą ) do czego zdolni są niektórzy ludzie, jeżeli mogą uniknąć wydatków. Karmicielki robią dobrą robotę i chwała im za to. Znacie je i wiecie, że kierują się w swoich działaniach dobrym sercem. Podejrzewam, że bez sprawdzenia , też nie dalibyście karmy OBCEJ osobie, która przyszłaby i powiedziała, że potrzebna jest jej karma dla bezdomnych kotów. U nas w gminach dają karmicielkom kotów karmę i środki antykoncepcyjne dla bezdomnych kotów BEZ SPRAWDZANIA. To byłaby bzdura sprawdzać wszystkie babcie :roll: Quote
malagos Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ladySwallow napisał(a):Jezu, dziewczyny, weźcie odpuśćcie... Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta..... A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam? Quote
LadyS Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 malagos napisał(a):Rzeczywiście, ciżko to wszystko sie czyta..... A czy jakaś sunia ze schroniska jedzie do Madalleny? jesli tak, to kiedy? bo juz się pogubiłam? No własnie tutaj pojawia się problem, bo suka miała być wysterylizowana przed wyjazdem, a nie zdążą jej wysterylizować tak, żeby pojechała 14stego, np. z Rodzicami... Do tego, ja siedzę w Lublinie, a piranha, która może to załatwić, została bez samochodu. Quote
Żunia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Ja na to nie mam wpływu- przekazuję to, czego dowiedziałam się przy okazji kastracji bezdomnego rudaska, któremu znalazłam dom, pod warunkiem, że wykastrowany będzie. Skłonna byłam zrobić to na własny koszt i wtedy dowiedziałam się tego, co napisałam powyżej. Nawiasem mówiąc, kocur ma się dobrze, choć nadal jest bardzo nieufny w stosunku do ludzi. Quote
sacred PIRANHA Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ladySwallow napisał(a):Jezu, dziewczyny, weźcie odpuśćcie... niestety niczemu to nie służy, poza tym że nowe osoby wchodzące na wątek z miejsca mają dość tych przepychanek... stare zresztą już też... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 a, na to skoro ta sunia nie zdąży ze zsterylką do wyjazdu 14-ego to może jechać inny piesek, Lady, o którym pisałaś. Tylko potrzebuję wymiary transporterka.. Quote
LadyS Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):a, na to skoro ta sunia nie zdąży ze zsterylką do wyjazdu 14-ego to może jechać inny piesek, Lady, o którym pisałaś. Tylko potrzebuję wymiary transporterka.. Ja w Zamościu obecnie nie mam innego psa do przewiezienia, Mimi z Rachowa ma jechać podobno 15stego. Quote
sacred PIRANHA Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ja pierwotnie mowiłam o suni - własnie Mimi, suni z Rachowa ktora aktualnie jest w Lublinie i jutro ma miec aborcyjną sterylke...dowiem sie tylko w koncu czy ona nadal potrzebuje transportu Quote
funia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 E-S dzwoniła do mnie nie dawno z info ,ze ma domek z ogródkiem dla suczki Ritopodobnej .Tej co poszła z mojego hoteliku.Suczka mała szorstka ruda.Pani chce podobną .Handzia załozyła jej watek ( chyba BAjka ja nazwały ) ale podobno jej już nie ma .... Więc gdybyście miały podobną to dom czeka .Gdyby znalazła się w schronie to tzreba zgłsic ja na sterylka . Quote
handzia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 wstawiam zdjęcie suni Ritopodobnej, oby jeszcze była...taki super dom się trafia... Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 leni356 napisał(a):U nas w gminach dają karmicielkom kotów karmę i środki antykoncepcyjne dla bezdomnych kotów BEZ SPRAWDZANIA. To byłaby bzdura sprawdzać wszystkie babcie :roll: To z takich gmin nalezy brac przykład. Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 sacred PIRANHA napisał(a):niestety niczemu to nie służy, poza tym że nowe osoby wchodzące na wątek z miejsca mają dość tych przepychanek... stare zresztą już też... Tak zgadzam się,tylko nie potrafię zareagować,kiedy Zunia opisuje prawdę "nie do końca" zgodną z postępowaniem Schronu i UM.:diabloti: Quote
LadyS Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 zadra, jesteś dorosłą kobietą- opanuj emocje i chęć "odegrania się", bo to nikomu niepotrzebne. Quote
Żunia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Zadra, udławisz się kiedyś tym jadem spływającym z górnych trójek. Piszę o tym, czego się dowiedziałam- nie jestem pracownikiem ( wolontariuszem ) schronu, ani UM. Co takiego okazało się prawdą " nie do końca " ?? - Czy to ,że w schronie można wykastrować psy przed ich zabraniem ?? O ile wiem, wiele osób korzysta z tej opcji i nikomu nie odmówiono. - Czy to,że można " zarezerwować " wybrane zwierzę ?? Gdybyście robiły tak od początku, nie byłoby tematów pt. W zamojskim schronie znikają ", bo jak już niektóre osoby się przekonały pies "zarezerwowany " nie jest wydawany, bez zgody rezerwującego, innej osobie ( np. sprawa Azji ). - Czy to, że bezdomne koty są kastrowane na koszt miasta ?? owszem, wymagane są tu pewne rzeczy, ale nie są to sprawy niemożliwe dla TOZ-u, czy innych organizacji. Nie taję informacji, które usłyszałam- w przeciwieństwie do Ciebie ( sprawa kastracji kotów). Przekazuję je tu w nadziei, że komuś się przydadzą. Ty na każdą taką wiadomość reagujesz jak byk na muletę. Ktoś zakłóca Twoją prawdę na temat OBECNYCH działań schronu i tylko dlatego należy go zniszczyć i w tym celu można użyć wszystkich dostępnych środków. Nie wiem tylko, czy z piedestału " Obrończyni zwierząt ", który sobie sama stworzyłaś, zauważasz to, że wiele osób idąc za moim przykładem, rezerwuje zwierzęta i kastruje je na koszt schronu ( często oszczędzając w ten sposób fundacyjne lub zbiórkowe pieniądze ). I o dziwo, nie mają z tym żadnych problemów- potrafią się dogadać z kierownikiem i wetem, mało tego często schronisko " idzie im na rękę ". Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ladySwallow napisał(a):zadra, jesteś dorosłą kobietą- opanuj emocje i chęć "odegrania się", bo to nikomu niepotrzebne. Ja się nie odgrywam ani nie muszę sie opanowywać!!! wyjaśniam sytuację. Nie widze w tym niczego niestosownego. Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Żunia napisał(a):Zadra, udławisz się kiedyś tym jadem spływającym z górnych trójek. Piszę o tym, czego się dowiedziałam- nie jestem pracownikiem ( wolontariuszem ) schronu, ani UM. Co takiego okazało się prawdą " nie do końca " ?? - Czy to ,że w schronie można wykastrować psy przed ich zabraniem ?? O ile wiem, wiele osób korzysta z tej opcji i nikomu nie odmówiono. - Czy to,że można " zarezerwować " wybrane zwierzę ?? Gdybyście robiły tak od początku, nie byłoby tematów pt. W zamojskim schronie znikają ", bo jak już niektóre osoby się przekonały pies "zarezerwowany " nie jest wydawany, bez zgody rezerwującego, innej osobie ( np. sprawa Azji ). - Czy to, że bezdomne koty są kastrowane na koszt miasta ?? owszem, wymagane są tu pewne rzeczy, ale nie są to sprawy niemożliwe dla TOZ-u, czy innych organizacji. Nie taję informacji, które usłyszałam- w przeciwieństwie do Ciebie ( sprawa kastracji kotów). Przekazuję je tu w nadziei, że komuś się przydadzą. Ty na każdą taką wiadomość reagujesz jak byk na muletę. Ktoś zakłóca Twoją prawdę na temat OBECNYCH działań schronu i tylko dlatego należy go zniszczyć i w tym celu można użyć wszystkich dostępnych środków. Nie wiem tylko, czy z piedestału " Obrończyni zwierząt ", który sobie sama stworzyłaś, zauważasz to, że wiele osób idąc za moim przykładem, rezerwuje zwierzęta i kastruje je na koszt schronu ( często oszczędzając w ten sposób fundacyjne lub zbiórkowe pieniądze ). I o dziwo, nie mają z tym żadnych problemów- potrafią się dogadać z kierownikiem i wetem, mało tego często schronisko " idzie im na rękę ". Może lepiej zrobisz jak wypowiesz sie na temat Kleksa,Łajtka i dzikich kotów.Jak przestaniesz mnie prowokowac pisaniem "prawdy nie do końca" nie bedę się do tego ustosunkowywała.Proponowłm juz,żebyś zajęła się na tym wątku psami i nie rozwodziła się nad schronem.Mamy odmienne zdanie na ten temat i przestań udowadnić,że coś robię złoślwie.Ja wiem swoje i mogę to poprzec dowodami ,Ty swoje i zakończmy dyskusję. Quote
LadyS Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Widzę, że czas wyrzucić wątek z subskrypcji. W razie czego, proszę do mnie nie pisać w sprawie żadnych zamojskich psów - sama wybieram te, którym będę pomagać. Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 ladySwallow napisał(a):Widzę, że czas wyrzucić wątek z subskrypcji. W razie czego, proszę do mnie nie pisać w sprawie żadnych zamojskich psów - sama wybieram te, którym będę pomagać. OK!! masz do tego prawo:eviltong: Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Fotki z dzisiejszej wizyty w schronie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
zadra Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts