LadyS Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Walczymy o życie małej Dotki, prosimy o wsparcie duchowe i finansowe... http://www.dogomania.pl/threads/204937 Quote
Mantis Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Ta maluszka odziedziczyła imię po eks zamojskiej dziewczynce, która ma cudowny domek. Może to imię i w tym przypadku zdziała cuda? :cool3: Bajka bis zaprasza na swój wątek Quote
zadra Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Nepal i Kropka,dwa psiaki z zamojskiego schroniska mają cudowny dom,bedą mieszkać razem.Kropka zostanie wysterylizowana ,Nepal wykastrowany i w drogę. To ich zdjęcia z dzisiejszej wizyty w schronie NEPAL Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 To ta niespodzianka:) Nepal jest na stronie http://www.dogomania.pl/threads/202292-Zamojszczaki-w-potrzebie-wątek-informacyjny?p=16309210#post16309210 Quote
zadra Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 KROPKA Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Jeszcze Nepal z kolegą kolega Nepala z boksu Suczki z wybiegu otwartego ratlerkowata sunia Miniaturka - od niedawna w schronisku, jeszcze przestraszona Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Największa pieszczocha w ostanim boksie - nieduza młoda sunia Boksy od strony wjazdu Kropka, u której prosiłysmy dzisiaj o sterylizację - zamieszka z Nepalem Średniej wielkosci suczka; bardzo podobna do Baja Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Duza suka Sunia dla Lary - przemiła, kontaktowa, pierwsza podbiega do siatki i domaga sie głaskania suczka z boksów od strony pola Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Duże suki od strony pola Największa suka w schronisku (rozmiar kaukaza) A tak pędziła do siatki, zeby ją pogłaskać Jedna z szorstkowłosych siostrzyczek; posmutniały dziewczyny bardzo:( Quote
Agusiaczek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Co to za psina koło Kropki? Niestety nie wiem jak skopiować zdjęcie. Quote
Tola Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Agusiaczek napisał(a):Co to za psina koło Kropki? Niestety nie wiem jak skopiować zdjęcie. To nieduża sunia; jak znajdę inne jej zdjęcia to wstawię. Niestety - nie mam innych zdjęc Quote
E-S Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='E-S']Ha ! Witaj Lidziu w DS !!!!! AAAAA !!!!! Wyobrażacie sobie ? Właśnie gadam z Magdą ! :multi::multi::multi: [quote name='E-S']Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :smile: Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy. Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!! Bardzo się cieszę :) Sunia mogła już od 2 miesięcy w DS być, więc szkoda tej zwłoki w założeniu choćby wątku dla niej, do czego nr konta bankowego fundacji nie był przecież potrzebny, no ale na szczęście zamojska mordownia jej nie zamordowała, pies jakimś boskim cudem przeżył :crazyeye:, nie zniknął :crazyeye: nie zdechł w czasie sterylki, po szwie prawie nie ma śladu :) No i ma super DS. Ze świeżutkim kurczaczkiem i ryżykiem :multi: Zdjęcie szczęściary jeszcze ze schroniska, oj przepraszam - z mordowni :D Quote
Żunia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Może to się komuś przyda. Bezdomne kocury też można wykastrować na koszt miasta. Trzeba zgłosić fakt istnienia takowego do schroniska. zwabić delikwenta i ... Kierownik przyjedzie po niego ,zawiezie do lecznicy i odwiezie z powrotem. Quote
funia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Żunia napisał(a):Może to się komuś przyda. Bezdomne kocury też można wykastrować na koszt miasta. Trzeba zgłosić fakt istnienia takowego do schroniska. zwabić delikwenta i ... Kierownik przyjedzie po niego ,zawiezie do lecznicy i odwiezie z powrotem. Kotki również .Albo głównie kotki Quote
zadra Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Żunia napisał(a):Może to się komuś przyda. Bezdomne kocury też można wykastrować na koszt miasta. Trzeba zgłosić fakt istnienia takowego do schroniska. zwabić delikwenta i ... Kierownik przyjedzie po niego ,zawiezie do lecznicy i odwiezie z powrotem. Przeciez jest to jasne od przynajmniej 2 lat.Uczestniczyłam osobiście w ustaleniach z UM i zapewniam wszystkich,że kastracja i sterylizacja bezdomnych kotów odbywa sie na koszt miasta.W praktyce wyglada to trochę mniej różowo ,ale duzo by mówić. Quote
LadyS Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 zadra napisał(a):Przeciez jest to jasne od przynajmniej 2 lat.Uczestniczyłam osobiście w ustaleniach z UM i zapewniam wszystkich,że kastracja i sterylizacja bezdomnych kotów odbywa sie na koszt miasta.W praktyce wyglada to trochę mniej różowo ,ale duzo by mówić. Oczywiście, to jasne - dla Was. Ja np. o tym nie wiedziałam, myślę, że sporo osób też. Quote
zadra Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ladySwallow napisał(a):Oczywiście, to jasne - dla Was. Ja np. o tym nie wiedziałam, myślę, że sporo osób też. Bo to się tak własnie odbywa.Niby jest,ale nikt o tym nie wie.Totalny barak informacji np. w formir ogloszen w blokach,prasie.Od dłuzszego czasu staram się to zmienić.Mam nadzieję,że w końcu się uda.Zresztą wielokrotnie ludzie zgłaszli bezdomne kotki do sterylizacji i pozostało to zupełnir bez echa.Nikt nie przyjechał i nie odlowił.Lady dogo to również forma reklamy,ale zastanów się jaki ma zasięg w Zamościu.Tutaj jest potrzebna jasna informacja na terenie miasta. Ps.Jakiś czas temu w telewizji kablowej informowano o takiej mozliwości i na tym koniec. Quote
Żunia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Jak zwykle! Do każdej informacji dotyczącej działań schronu potraficie się przyczepić i znależć jej złe strony ( bądż zaniedbania wynikające ze złej działalności w/w ). Zadra, skoro jest to dla Ciebie takie jasne, to dlaczego nie napisałaś o tym wtedy, gdy była poruszana ( tu, na forum ) sprawa bezdomnych kotów ?????????? Wiele osób ( w tym ja ) nie wie, że schron przeprowadza takie zabiegi. Jednakże, w dzisiejszej dobie, wykonanie telefonu i zapytanie , czy taka usługa jest możliwa , nie przekracza chyba możliwości przeciętnego obywatela ( nie jesteśmy społeczeństwem opóżnionym intelektualnie - Bogu dzięki ). Zaprzeczasz sama sobie. Piszesz, że była taka informacja w kablówce i chwilę póżniej, że nie ma informacji . Takich osób jak ja, czyli nie oglądających kablówki , jest niewiele i skoro było info, to ludziska wiedzą. Ludziom się po prostu nie chce - po co tracić czas na zajmowanie się bezdomnym sierściuchem, skoro tv ma tyle kanałów z brazylijskimi serialami...... Dowiedziałam się, przekazałam na forum i tyle. Szkoda tylko, że znów wywołałam burzę w szklance wody . Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 dnia 14 kwietnia będzie transport do Warszawy, jeśli jest potrzeba przewieźć jakąś maliznę to piszcie na pw do mnie :) Quote
Tola Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 mshume napisał(a):Ale ona ma już wątek założony przez Mantis... Potwierdzam; link do wątku jest na 1 stronie. Quote
malagos Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wiem od Magdy, ze Lidzia w domku! :) A ta sunia? Taka [podobna............. Miniaturka - od niedawna w schronisku, jeszcze przestraszona Quote
handzia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='mshume']Ale ona ma już wątek założony przez Mantis... Ups...:oops: Jakoś przeoczyłam wątek Bajki. Już skasowałam. Tolu, jeśli możesz, to wstaw na pierwszą stronę link wątku Czarusia :smile: http://www.dogomania.pl/threads/2047...kamy-DT-lub-DS on też jest zamojszczakiem ;-) Quote
Recommended Posts