Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze Nepal z kolegą

kolega Nepala z boksu

Suczki z wybiegu otwartego

ratlerkowata sunia

Miniaturka - od niedawna w schronisku, jeszcze przestraszona

Posted

Największa pieszczocha w ostanim boksie - nieduza młoda sunia

Boksy od strony wjazdu

Kropka, u której prosiłysmy dzisiaj o sterylizację - zamieszka z Nepalem

Średniej wielkosci suczka; bardzo podobna do Baja

Posted

Duże suki od strony pola

Największa suka w schronisku (rozmiar kaukaza)

A tak pędziła do siatki, zeby ją pogłaskać

Jedna z szorstkowłosych siostrzyczek; posmutniały dziewczyny bardzo:(

Posted

Agusiaczek napisał(a):
Co to za psina koło Kropki? Niestety nie wiem jak skopiować zdjęcie.

To nieduża sunia; jak znajdę inne jej zdjęcia to wstawię.
Niestety - nie mam innych zdjęc

Posted

[quote name='E-S']Ha !
Witaj Lidziu w DS !!!!!

AAAAA !!!!!
Wyobrażacie sobie ?
Właśnie gadam z Magdą !
:multi::multi::multi:

[quote name='E-S']Dom z ogrodem, ogrodzenie idealnie zabezpieczone, w domu 2 koty - Lidka nie reaguje, sąsiad - weterynarz, drugi sąsiad - wielbiciel psów, właściciel Reksia, państwo na wcześniejszej emeryturze - boli ją serce gdy psu ma suchą karmę dać, córka kocha zwierzęta, kurczak się gotuje :smile: Pani zawsze ratowała psy, znajdy, przybłędy.

Madallena strasznie dziękuje Lady i Piranhii !!!

Bardzo się cieszę :) Sunia mogła już od 2 miesięcy w DS być, więc szkoda tej zwłoki w założeniu choćby wątku dla niej, do czego nr konta bankowego fundacji nie był przecież potrzebny, no ale na szczęście zamojska mordownia jej nie zamordowała, pies jakimś boskim cudem przeżył :crazyeye:, nie zniknął :crazyeye: nie zdechł w czasie sterylki, po szwie prawie nie ma śladu :) No i ma super DS. Ze świeżutkim kurczaczkiem i ryżykiem :multi:

Zdjęcie szczęściary jeszcze ze schroniska, oj przepraszam - z mordowni :D

Posted

Może to się komuś przyda.
Bezdomne kocury też można wykastrować na koszt miasta.
Trzeba zgłosić fakt istnienia takowego do schroniska. zwabić delikwenta i ...
Kierownik przyjedzie po niego ,zawiezie do lecznicy i odwiezie z powrotem.

Posted

Żunia napisał(a):

Kotki również .Albo głównie kotki

Posted

Żunia napisał(a):

Przeciez jest to jasne od przynajmniej 2 lat.Uczestniczyłam osobiście w ustaleniach z UM i zapewniam wszystkich,że kastracja i sterylizacja bezdomnych kotów odbywa sie na koszt miasta.W praktyce wyglada to trochę mniej różowo ,ale duzo by mówić.

Posted

zadra napisał(a):
Przeciez jest to jasne od przynajmniej 2 lat.Uczestniczyłam osobiście w ustaleniach z UM i zapewniam wszystkich,że kastracja i sterylizacja bezdomnych kotów odbywa sie na koszt miasta.W praktyce wyglada to trochę mniej różowo ,ale duzo by mówić.

Oczywiście, to jasne - dla Was. Ja np. o tym nie wiedziałam, myślę, że sporo osób też.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Oczywiście, to jasne - dla Was. Ja np. o tym nie wiedziałam, myślę, że sporo osób też.

Bo to się tak własnie odbywa.Niby jest,ale nikt o tym nie wie.Totalny barak informacji np. w formir ogloszen w blokach,prasie.Od dłuzszego czasu staram się to zmienić.Mam nadzieję,że w końcu się uda.Zresztą wielokrotnie ludzie zgłaszli bezdomne kotki do sterylizacji i pozostało to zupełnir bez echa.Nikt nie przyjechał i nie odlowił.Lady dogo to również forma reklamy,ale zastanów się jaki ma zasięg w Zamościu.Tutaj jest potrzebna jasna informacja na terenie miasta.
Ps.Jakiś czas temu w telewizji kablowej informowano o takiej mozliwości i na tym koniec.

Posted

Jak zwykle!
Do każdej informacji dotyczącej działań schronu potraficie się przyczepić i znależć jej złe strony ( bądż zaniedbania wynikające ze złej działalności w/w ).
Zadra, skoro jest to dla Ciebie takie jasne, to dlaczego nie napisałaś o tym wtedy, gdy była poruszana ( tu, na forum ) sprawa bezdomnych kotów ??????????
Wiele osób ( w tym ja ) nie wie, że schron przeprowadza takie zabiegi.
Jednakże, w dzisiejszej dobie, wykonanie telefonu i zapytanie , czy taka usługa jest możliwa , nie przekracza chyba możliwości przeciętnego obywatela ( nie jesteśmy społeczeństwem opóżnionym intelektualnie - Bogu dzięki ).
Zaprzeczasz sama sobie. Piszesz, że była taka informacja w kablówce i chwilę póżniej, że nie ma informacji . Takich osób jak ja, czyli nie oglądających kablówki , jest niewiele i skoro było info, to ludziska wiedzą.
Ludziom się po prostu nie chce - po co tracić czas na zajmowanie się bezdomnym sierściuchem, skoro tv ma tyle kanałów z brazylijskimi serialami......
Dowiedziałam się, przekazałam na forum i tyle.
Szkoda tylko, że znów wywołałam burzę w szklance wody .