Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
Ale tu macie wesolutko :evil_lol: Dobrze, że kolejna zamojska bida już w DS :)

noo super:-)
mnie męczą te szczeniaki...tyle ich było teraz...wysyp jakiś, a co będzie na wiosne po pierwszych wiosennych cieczkach:-(

Posted

malawaszka napisał(a):
a może ktoś ma pomysł jak pomóc choremu psu z zamojskiego schroniska? to w końcu ich temat!

No, najlepiej DT. Domowy, skoro przejawia problemy ze skórą. Ale nie pomogę- sama szukam dla trzech suk czegoś.

Posted

malawaszka napisał(a):
a może ktoś ma pomysł jak pomóc choremu psu z zamojskiego schroniska? to w końcu ich temat!

problem z nim jest taki, że nie wiemy co z jego skórą...jeśli to zaraźliwe to odpadają nam miejsca zapsione a zdecydowana większośc jest taka...
więc należałoby zacząć od zdiagnozowania tego czegoś co on ma (przed wyciągnięciem ze schroniska) żeby wogole wiedziec na czym sie stoi, czy można szukac miejsca w hotelu czy musi to byc niezapsiony dt...ciężka sprawa naprawde
może Żunia mogłaby pogadac z wetem, zeby na przyklad przy jakiejs wizycie w schronie pobrał mu zeskrobine, zrobił posiew...

Posted

Tola napisał(a):
No... dzisiaj wiadomość, ze wrzuciłam zdjęcia na wątek "poszła" natychmiat:cool3:

Ta sunia cały czas tak siedziała, u mnie na zdjeciu również...

Dziewczyny, a może zamiast się kłócić zajmijcie się np. nią...Ona na pewno bardziej potrzebuje więcej zdjęć i zainteresowania...Gdybym tylko miała możliwość już dzisiaj wzięłabym ją do siebie ale w bloku trzy psy to już choroba...;)

Posted

handzia napisał(a):
Kurczę Lady swallow i Piranha. Dajcie spokój Funi. To jest bardzo nie fair w stosunku do niej pisać jakieś bzdury. Ona jest aniołem dla psów. Powiedzcie o co chodzi? Jeśli o zdjęcia to powiedzcie o jakie to jutro pojedziemy i zrobimy. I nie będzie problemu. Których piesków jesteście sponsorkami....?

dajcie spokój funi? handziu z całym szacunkiem do Ciebie ale to nie ja w czyimkolwiek kierunku używałam słów: żałosna, bezczelna, głupia, nie masz zasad - to są określenia personalne a ja wypowiadałam się zawsze na temat psów, bo to jest forum psów. Rozumiem, że pisanie takich rzeczy w moim kierunku jest fair?Moja propozycja odnośnie psiej sesji zdjęciowej nie dotyczy tylko psów znajdujących się u funi, dotyczy wszystkich psów i to jest sprawa osób odpowiedzialnych organizacyjne czy finansowo za danego psa czy chciał skorzystać z naszej pomocy, czy nie. Moja propozycja nie ma nic wspólnego z personalnymi rozgrywkami, jest tylko i wyłącznie czystą chęcią pomocy PSOM, ale przeciez ja nie moge mieć czystych intencji, tylko inni je mają. Tak jak już pisałam, nic na siłe, to wolny kraj:-)
Co do tej sunieczki siedzącej pod ścianą, to podobno jest długo, ale widziałam ją pierwszy raz osobiście, więc tak jak już tutaj chyba Tola pisała musi rzadko wychodzić na wybieg...problem w tym ,że psów którym tam trzeba pomóc jest bardzo dużo. Ja wziełam niejako pod swoją opieke teraz trzy sunie, póki im nie pomoge więcej nie ogarne po prostu. Na początek mógłby jej ktoś założyć wątek, pościągać ludzi, zbierac deklaracje, może akurat ktoś by się zakochał lub znalazłoby się na dogo dt...sunia trochę przypomina mi z zachowania zamojską Iwę, siedzi sobie i generalnie nic ją nie interesuje...

Posted

[B][COLOR="darkgreen"]Czy to jest poważny wątek mający na celu pomoc psom, czy raczej takie prywatne bagienko, gdzie nawzajem się bluzgacie, cytujecie - i ogólnie rzecz biorąc: robicie bajzel nie wiele mający wspólnego z pomocą?
Czy ktoś z was choć raz przeczytał Regulamin forum?
Za takie radosne cytowanie z czystym sumieniem zacznę rozdawać karniaki, dorzucę też trochę za opluwanie siebie nawzajem, ktoś chętny?
Bo ja już mam kilka kandydatur.

Ważcie słowa, bo kolejnego ostrzeżenia nie będzie.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='malawaszka'][B]a może ktoś ma pomysł jak pomóc choremu psu z zamojskiego schroniska? to w końcu ich temat! [/B][/QUOTE]
Jutro zadzwonię do weta z prośbą o zdiagnozowanie.

Posted

Bardzo się cieszę z domu Leosi:loveu:
Mam tez kolejną dobrą wiadomość - dzisiaj - zgodnie z wolą wpłącających - ze schroniska zabraliśmy kolejnego dużego psa [B]Baja[/B] - w normalnej atmosferze, w obecności weta i administartora schroniska.
Baj jest juz na miejscu w Brzyściu.
Jak dam dzisiaj radę - wstawię zdjęcia...

A Frodo wygląda teraz rewelacyjnie.

Posted

[quote name='zadra']Jutro zadzwonię do weta z prośbą o zdiagnozowanie.[/QUOTE]

zadra to byłoby super bo mając zaświadczenie od weta, że to nie choroba zakaźna byłoby dużo łatwiej znaleźć miejsce

Posted

[quote name='Tola']Bardzo się cieszę z domu Leosi:loveu:
Mam tez kolejną dobrą wiadomość - dzisiaj ze schroniska zabraliśmy [B]Baja[/B] - w normalnej atmosferze, w obecności weta i administartora schroniska.

[B]A Frodo wygląda teraz rewelacyjnie.[/B][/QUOTE]

A skąd wiesz?

Posted

[quote name='ladySwallow']A skąd wiesz?[/QUOTE]
Nie wiem, pomyliłam Frodo z [B]Fabianem[/B]:cool3:
Fabian po wizycie w gabinecie wypiękniał.

Posted

[quote name='Tola']Nie wiem, pomyliłam Frodo z [B]Fabianem[/B]:cool3:
Fabian po wizycie w gabinecie wypiękniał.[/QUOTE]

Zdjęcia Froda też będą, były już po adopcji w tamtym roku ;)

Posted

[quote name='Tola']
Mam tez kolejną dobrą wiadomość - dzisiaj ze schroniska zabraliśmy [B]Baja[/B] - w normalnej atmosferze, w obecności weta i administartora schroniska.

[/QUOTE]

chociaż jedno Tola........proszę:)

Posted

no jaki piękny Baj, dumny jak paw:-)
a pamiętacie go z kwarantanny zaraz po trafieniu do schronu...siedział w takiej wieeelkiej kolczatce na szyji...może on komuś zwiał...no ale najwyrazniej temu komuś na reke to było, albo nie wpadł na pomysł szukania psa w schronisku (mało prawdopodobne wiem, ale i takie przypadki się czasem zdarzają)

Posted

[quote name='malawaszka']zadra to byłoby super bo mając zaświadczenie od weta, że to nie choroba zakaźna byłoby dużo łatwiej znaleźć miejsce[/QUOTE]
Rozumiem,żw skazana diagnoza na piśmie??