Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.04.2025 o 11:10, elik napisał:

Do Sisi dołączyła nowa sunia.

Dnia 21.04.2025 o 12:17, Tola napisał:

To rezydentka, Sisi dołączyła do rodzinyb

Dnia 21.04.2025 o 12:42, elik napisał:

Pamiętam, bo sprawdzałam dom przed adopcją, ale tam była, jeśli dobrze pamiętam, spanielka i na pewno większa od Sisi, a na zdjęciu jest mniejszy piesek. A może źle widzę lub źle pamiętam  🙂

Dnia 25.04.2025 o 08:20, Tola napisał:

W momencie adopcji Sisi była tylko ta sunia ze zdjęcia. 

Jednak źle pamiętam  🙂 Byłam na str. 1229 gdzie jest zdjęcie rezydentki i to faktycznie ta sunia. Upłynęło już ponad 2 lata od adopcji Sisi, pamięć czasem zawodzi 🙂 

• 2 weeks later...
Posted

Nie pamiętam, czy kiedykolwiek pokazywałam tutaj naszą białaczkową Agnieszkę z DT w Zamościu. Kocia ma ok. 8 lat, parę lat temu została zabrana z zamojskiego schroniska i prawdopodobnie zostanie u nas już do końca. Często choruje, ostatnio ma problemy ze stanami zapalnymi jamy ustnej. W ubiegłym tyg. miała usuwane  zęby, było trochę nerwów, ale kocia jakoś dała radę i już dochodzi do siebie. Po sanacji lepiej je, lepiej egzystuje.

IMG-20250430-WA0014.jpg

IMG-20250430-WA0012.jpg

IMG-20250430-WA0005.jpg

IMG-20250430-WA0002.jpg

Posted

Wczoraj byłam w zamojskim schronisku i na pewno nie jest to już średniowieczna enklawa, jak jeszcze niedawno. Ogromne zmiany cieszą serce; mnóstwo wolontariuszy, ruch, spacery, w boksach wolontariackich zupełnie inne warunki. Psy bardzo dobrze oznaczone, to nie tamten czas, kiedy trzeba było zabiegać o jakąkolwiek informację.  Wybieg staruszków został powiększony, też są wyprowadzane.  Szczeniakarnia godna podziwu, czyściutka, bardzo dobrze wyposażona, warunki sanitarne bez zastrzeżeń - nu sądziłam, że doczekam tych czasów.

Przy okazji przeszłam wzdłuż boksów ogólnych. Psów w schronisku jest  coraz mniej, teraz ok.120; w boksach ogólnych również dużo mniej, sporo z nich trafiło pod opiekę wolontariuszy. Z dawnych rezydentów, tych z czasów, kiedy Aśka 7 zabierała ich najwięcej, poznałam tego czarnego i tego batonika.

IMG-20250504-WA0013.jpg

IMG-20250504-WA0018.jpg

IMG-20250504-WA0017.jpg

• Like 2
Posted

No szok po prostu, absolutnie pozytywny oczywiście. Jednak się da, wystarczy odpowiedni człowiek na właściwym miejscu.

Tylko, hmm... biedny Diego trafił do schronu jeszcze przed urodzeniem... 😉 

• Like 2
Posted

Rzadko pokazywana tutaj  Luna, wcześniej Lola.

Luna została adoptowana z fundacji w 2019 r, mieszka w Warszawie.

Na nowy dom czekała wraz z matką w naszym kojcu w Zamościu.

Posted

Dzisiaj w Warszawie Melon miał operację guza na wątrobie i przy odbycie, jest już wybudzony, z obu pobrano wycinki do badania histopatologicznego. Bardzo proszę o kciuki - w imieniu Melona,  p. Doroty i swoim. Melon  został znaleziony wraz  z suczką na łąkach w okolicach  Zamościa, na nową rodzinę oba psy czekały w DT w Zamościu; do nowego domu do Warszawy Melon pojechał w 2016 r. Nie miał swojego wątku, stąd od czasu do czasu tutaj piszę, co u niego. Piesio ma skłonności do guzów - miał je usuwane z powieki i ze śledzony, oba były łagodne. Ma też niedoczynność tarczycy i zespół Hornera. Teraz ma ok. 11 lat. Melon wczoraj wieczorem

IMG_20250514_171008.jpg

• Like 1
Posted

Wreszcie, po paru miesiącach zupełnej ciszy, pojawiła się nadzieja na dom w Warszawie dla Aksamitki, która czeka na nową rodzinę u Murki. 

Wizyta jutro o 16.00, bardzo prosimy z kocią o kciuki.    

Jo37 - pięknie dziękuję❣️🌹

aksa.jpg.94057714fcb268d229ede5452d7456c6.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 16.05.2025 o 16:49, Poker napisał:

Trzymam kciuki za kicię.  Moje ogłoszenie jest cały czas aktywne.

Wiem, ale pomimo, że Aksamitka cały czas ma ogłoszenia na Warszawę, Kraków, Katowice, Wroclaw,   jakoś do tej pory nie ma szczęścia, nikt o nią nie pyta, tzn. nie pytają odpowiedzialne rodziny.

Posted
Dnia 16.05.2025 o 17:20, rozi napisał:

Bo szylkretka jest trudna.

Ta właśnie nie, Murka cały czas o tym mówi, że Aksamitka to jak nie szylkretka, a ja piszę w treści ogłoszeń.

Może ludzie wiedzą swoje...

• Like 1
Posted
Dnia 16.05.2025 o 18:05, Tola napisał:

Ta właśnie nie, Murka cały czas o tym mówi, że Aksamitka to jak nie szylkretka, a ja piszę w treści ogłoszeń.

Może ludzie wiedzą swoje...

No nic, może jutro dostanie domek.

Czymam.