Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj wetkę odwiedziła też Tulisia, ok. 10 letnia bezdomna koteczka, dla której ponad 2 miesiące temu szukałam dt, aby można ją było zabrać z ulicy i  spróbować pomóc.

Tulisia ma już dobre wyniki badań, przybrała na wadze, nauczyła się korzystać z kuwety; jest bardzo cierpliwą, łagodną, przytulaśną kotką, ale od ponad 2 miesięcy jej całym światem jest piwnica domu, bo nie mamy niestety innego miejsca. 

W ostatnim czasie z DT od p. Małgosi udało się znaleźć dom tylko 1 koteczce Florce, ale przybył kocur w typie ragdolla no i malutki Jaś, który musi być izolowany, nie damy rady do kilkunastu dorosłych kotów przyjąć  kolejnego, a innego dt nie mamy.

Nie wiem co dalej będzie;  nie ma dnia, żeby nie było zgłoszenia o porzuconych kociakach i to całych rodzinach,  ale bez domów tymczasowych niestety nie da się pomagać. 

Do hoteliku możemy oddać jednego, dwa małe kociaki, ale niestety nie jesteśmy w stanie opłacać paromiesięcznych pobytów kocich rodzin, bo zostaniemy bez funduszy.

Może ktoś tutaj jest w stanie  pomóc Tulisi, może znacie kogoś, kto przyjąłby koteczkę do siebie, bo na znalezienie domu na stałe to raczej nie liczę.

Mam tylko takie zdjęcie z dzisiaj - w lecznicy była terierka i niemożliwe było zrobienie innych.

IMGP6343.jpg

IMGP6357.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj trafiły pod naszą opiekę  dwa kocurki  z podzamojskiej wsi - Puzelek i Kminek, pojechały do Murki do hoteliku, dziękujemy za przyjęcie💕

IMG-20230828-WA0002.jpg

IMG-20230903-WA0014.jpg

IMG-20230903-WA0013.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 3.09.2023 o 20:14, Aska7 napisał:

Zawiozłam Sisi do Krakowa. Pamiętam reakcję pani Ani. To była mega miłość od pierwszego wejrzenia.

Przyczyniłas się do szczęścia Sisi. Dzięki jeszcze raz.

• Like 1
Posted

Mała ok 3-4 miesieczna koteczka wyrwana z rąk zwyrodnialców. 

Pani z okna zauwazyła jak dwoch chlopców znęca się nad nią. Kopie, podrzuca i wpycha do śmietnika. Koteczka uciekła na drzewo ale została z nuego siła zdjęta i rzucona na ziemię. Zareagowala natychmiast. Poprosila drugą sąsiadkę o pomoc. Koteczka bezpieczna. 

Fundacja ZEA objęła pomomocą ( badanie wet, karma, żwirek). 

Bardzo dziękuję❤️

20230905_194214.jpg

20230905_200505.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 6.09.2023 o 06:52, Aska7 napisał:

Śliczna. Ja bym to zgłosiła na policję.

Nie byłam świadkiem tego zajścia. Ja na pewno bym zglosiła.  Pani, ktora interweniowala nie chce zgłaszać. Jeden z tych chłopców to syn sąsiada z tej samej klatki. Ma rozmawiać. 

Posted

Kminek i Puzel to superaśne kociaki, miziaste, mruczące, apetyt im dopisuje. Kminek jest bardziej nakolankowy, Puzel bardziej nastawiony na zabawę i brykanie (przez to mniej zdjęć udało mi sie mu zrobić). 

kminekipuzel.jpg

kminekipuzel1.jpg

kminekipuzel2.jpg

kminekipuzel3.jpg

kminekipuzel4.jpg