Tola Posted August 18, 2023 Author Posted August 18, 2023 Dzisiaj wetkę odwiedziła też Tulisia, ok. 10 letnia bezdomna koteczka, dla której ponad 2 miesiące temu szukałam dt, aby można ją było zabrać z ulicy i spróbować pomóc. Tulisia ma już dobre wyniki badań, przybrała na wadze, nauczyła się korzystać z kuwety; jest bardzo cierpliwą, łagodną, przytulaśną kotką, ale od ponad 2 miesięcy jej całym światem jest piwnica domu, bo nie mamy niestety innego miejsca. W ostatnim czasie z DT od p. Małgosi udało się znaleźć dom tylko 1 koteczce Florce, ale przybył kocur w typie ragdolla no i malutki Jaś, który musi być izolowany, nie damy rady do kilkunastu dorosłych kotów przyjąć kolejnego, a innego dt nie mamy. Nie wiem co dalej będzie; nie ma dnia, żeby nie było zgłoszenia o porzuconych kociakach i to całych rodzinach, ale bez domów tymczasowych niestety nie da się pomagać. Do hoteliku możemy oddać jednego, dwa małe kociaki, ale niestety nie jesteśmy w stanie opłacać paromiesięcznych pobytów kocich rodzin, bo zostaniemy bez funduszy. Może ktoś tutaj jest w stanie pomóc Tulisi, może znacie kogoś, kto przyjąłby koteczkę do siebie, bo na znalezienie domu na stałe to raczej nie liczę. Mam tylko takie zdjęcie z dzisiaj - w lecznicy była terierka i niemożliwe było zrobienie innych. Quote
Poker Posted August 18, 2023 Posted August 18, 2023 Cudny Rudasek. Szkoda, że nie może być mój. 1 Quote
Tola Posted August 27, 2023 Author Posted August 27, 2023 Odleciały. Sejmik na naszym terenie. 7 Quote
elik Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 Dnia 27.08.2023 o 13:56, Aska7 napisał: Szczęśliwej podróży i bezpiecznej 1 Quote
Tola Posted September 3, 2023 Author Posted September 3, 2023 Ptysia vel Figa, jeden z tych 8 szczeniaków, które ostatnio mieliśmy pod opiekąSunia mieszka w Katowicach, jako pierwsza znalazła dom 1 Quote
Tola Posted September 3, 2023 Author Posted September 3, 2023 Sisi pozdrawia z domu w Krakowie, to ta sunia z łańcucha. 2 Quote
Tola Posted September 3, 2023 Author Posted September 3, 2023 Dzisiaj trafiły pod naszą opiekę dwa kocurki z podzamojskiej wsi - Puzelek i Kminek, pojechały do Murki do hoteliku, dziękujemy za przyjęcie 1 Quote
Nesiowata Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Dnia 3.09.2023 o 18:05, Tola napisał: i jeszcze filmik z Sisi https://youtu.be/8CEJr-5glGQ Film jest prywatny, Quote
Tola Posted September 3, 2023 Author Posted September 3, 2023 Dnia 3.09.2023 o 18:35, Nesiowata napisał: Film jest prywatny, Poprawiłam, dzięki:) A ja zastanawiam się, czemu się nie otwiera;) Quote
Poker Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Grzeczna dziewczynka. Fajnych ma właścicieli. Quote
Aska7 Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Zawiozłam Sisi do Krakowa. Pamiętam reakcję pani Ani. To była mega miłość od pierwszego wejrzenia. 2 Quote
Poker Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Dnia 3.09.2023 o 20:14, Aska7 napisał: Zawiozłam Sisi do Krakowa. Pamiętam reakcję pani Ani. To była mega miłość od pierwszego wejrzenia. Przyczyniłas się do szczęścia Sisi. Dzięki jeszcze raz. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 5, 2023 Posted September 5, 2023 Mała ok 3-4 miesieczna koteczka wyrwana z rąk zwyrodnialców. Pani z okna zauwazyła jak dwoch chlopców znęca się nad nią. Kopie, podrzuca i wpycha do śmietnika. Koteczka uciekła na drzewo ale została z nuego siła zdjęta i rzucona na ziemię. Zareagowala natychmiast. Poprosila drugą sąsiadkę o pomoc. Koteczka bezpieczna. Fundacja ZEA objęła pomomocą ( badanie wet, karma, żwirek). Bardzo dziękuję 3 Quote
Aska7 Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Śliczna. Ja bym to zgłosiła na policję. Quote
Alaskan malamutte Posted September 6, 2023 Posted September 6, 2023 Dnia 6.09.2023 o 06:52, Aska7 napisał: Śliczna. Ja bym to zgłosiła na policję. Nie byłam świadkiem tego zajścia. Ja na pewno bym zglosiła. Pani, ktora interweniowala nie chce zgłaszać. Jeden z tych chłopców to syn sąsiada z tej samej klatki. Ma rozmawiać. Quote
Murka Posted September 7, 2023 Posted September 7, 2023 Kminek i Puzel to superaśne kociaki, miziaste, mruczące, apetyt im dopisuje. Kminek jest bardziej nakolankowy, Puzel bardziej nastawiony na zabawę i brykanie (przez to mniej zdjęć udało mi sie mu zrobić). Quote
Recommended Posts