IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 mshume napisał(a):Ja mogę tylko DT zapewnić. Sunia musiałaby być po sterylce i bez chorób skórnych, bo mam maluchy w domu... co mozna zrobic z ta tak fajna propozycja? Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Chorob skornych to ona chyba jeszcze nie zdązyla zlapac. Na okres sterylki to ozna jakos ja u nas przetrzymac, ale dom musi najpierw znalezc Fiszka http://www.dogomania.pl/threads/183759-Fiszka-ze-schroniska-w-typie-pekińczyka-pilnie-szuka-nowego-DT!Prosimy-o-grosik!! Wtedy zwolni sie miejsce... Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 dziewczyny sterylka to kwestia 7-10 dni... kto mala przetrzyma? to dal niej szansa ,ona nie przetrwa w schronie... napiszcie moze do mushumi czy poczeka? Quote
LadyS Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 IVV napisał(a):dziewczyny sterylka to kwestia 7-10 dni... kto mala przetrzyma? to dal niej szansa ,ona nie przetrwa w schronie... napiszcie moze do mushumi czy poczeka? Tylko to też kwestia chyba tego, że teraz jej ze schronu nikt nie wyda, bo jest na kwarantannie. Quote
IVV Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 ile juz jest na kwarantannie ? z tego co wiem to zdjecia z zeszlego tygodnia tzn ze ma z cala pewnoscia tydzien na swoim koncie:) kwestia tylko zaklepania miejsca u mashumi Quote
sonia71 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 dziewczyny potrzebna doświadczona pomoc małemu od Rodziców Maciusia :( Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 IVV napisał(a):ile juz jest na kwarantannie ? z tego co wiem to zdjecia z zeszlego tygodnia tzn ze ma z cala pewnoscia tydzien na swoim koncie:) kwestia tylko zaklepania miejsca u mashumi Zaraz pisze do mashumi... Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 :multi::multi::multi: Od wczoraj w domu w Krakowie jest Lady:loveu: http://www.dogomania.pl/threads/179367-LADY-w-typie-Saluki-znalazła-swój-raj-na-ziemi-)-)-) Dzisiaj dzwonił pan; parę razy dziękował za pozostawienie suni u nich. Wzruszyłam się, bo to my dziękujemy za tak wspaniały dom. Lady ma już ulubiona kanapę, na której najczęściej wypoczywa. Domaga się też nieustannie swoim nie małym nosem pieszczot Pan ubolewa, ze Lady boi się jeszcze wchodzić po schodach do sypialni, ale myslę, ze wszystko przed nią Wczoraj powarkiwała trochę na rezydentkę, ale ta nie była dłużna i nasza Lady dzisiaj dała spokój. Mam nadzieję, ze się polubią i nie będzie to tylko chłodna przyjaźń Pan na koniec stwierdził, ze Lady nie byłaby szczęśliwa w domu z małymi dziećmi; przede wszystkim ceni sobie spokój i ciszę. Quote
beka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dowiedziałm sie że w schronie są 3 onki :( i to suki :( Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 beka napisał(a):Dowiedziałm sie że w schronie są 3 onki :( i to suki :( Masakra:shake: Jedna to na pewno jakas nowa... Quote
beka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jeszcze na kwarantannie. jedna to ta co wkleiłas foty a druga, to która?? Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 [quote name='beka']Jeszcze na kwarantannie. jedna to ta co wkleiłas foty a druga, to która?? Moze Dama? Zaraz wkleję zdjęcie Quote
Tola Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Ta z kwarantanny to musiala przyjechac parę dni temu, bo jak bylismy, to nie bylo onki na kwarantannie... Quote
zadra Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Tola napisał(a):Ta z kwarantanny to musiala przyjechac parę dni temu, bo jak bylismy, to nie bylo onki na kwarantannie... Wydaje mi się,ze byla.Zwróciłam na nia uwagę.Pomyslalam,ze pewnie uciekla w cieczce.Byla w przedostatnim boksie kwarantanny. Quote
Erica Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Słuchajcie, mam kilka pytań - na razie hipotetycznie ;) Moi rodzice dojrzewają do decyzji o założeniu płatnego DT, z ewentualną możliwością przekształcenia w hotelik (w późniejszym czasie). Mają jednak kilka wątpliwości w kwestiach prawnych i techniczno-finansowych. Pytam tutaj, ponieważ rodzice mieszkają na wsi 20km od Zamościa i tam też byłby DT. Z góry przepraszam za to, że pytania brzmią 'biznesowo' i może nawet oschle - moi rodzice kochają psy i aktywnie im pomagają ( sami mają 2 psy z interwencji), ale chcą też dokładnie wiedzieć w co się pakują :razz: 1) Czytałam gdzieś, że opiekun z DT nie może być opiekunem prawnym zwierzęcia. Kto więc jest odpowiedzialny za psa z prawnego punktu widzenia? Np. przy pogryzieniu? Czy zamojskie schronisko podpisuje umowy z DT, czy wszystko jest w gestii wolontariuszy? 2) Czy po przekazaniu psiaka do DT wolontariusze nadal zajmują się szukaniem mu domu, czy wszystko 'spada' na DT? 3) Jak organizujecie sprawy finansowe? Mam tu na myśli pokrycie kosztów opieki weterynaryjnej i opłaty za pobyt. 4) Jak rozwiązywane są sytuacje kiedy psu skończył się opłacony pobyt, a osoba, która go umieściła w DT 'umywa od psa ręce'? Czy podpisywane są jakieś umowy pobytu? To chyba na razie tyle - proszę o odpowiedzi. Quote
Basia1968 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 to cudo ma trafić na paluch -sunia 6miesięcy -potencjalna masyznka do rodzenia dla pseudodu.....:angryy::angryy: http://www.dogomania.pl/threads/186978-Zanaleziono-m%C5%82odego-owczarka-niemieckiego-w-Z%C4%85bkach Quote
zadra Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 IVV napisał(a):piekne psy czekaja w Zamosciu!!! IVV- Ty wogóle sypiasz??? Quote
agada Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 zadra napisał(a):IVV- Ty wogóle sypiasz??? Pewnie w oczekiwaniu na odpowiedzi :evil_lol: Quote
E-S Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 zadra napisał(a):IVV- Ty wogóle sypiasz??? IVV jest 8 godzin do tyłu w porównaniu z czasem w Polsce :) Teraz śpi :) W swój dzień a naszą noc bobruje po dogo i nie ma konkurencji :evil_lol: Quote
Tola Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 [quote name='Basia1968'] to cudo ma trafić na paluch -sunia 6miesięcy -potencjalna masyznka do rodzenia dla pseudodu.....:angryy::angryy: http://www.dogomania.pl/threads/186978-Zanaleziono-m%C5%82odego-owczarka-niemieckiego-w-Z%C4%85bkach Piękny psiulek. Niestety u nas obecnie brak miejsca DT, wszysttko9 zajęte:roll: Mam nadzieję, z u się poszczęści... :multi::multi::multi: Nasza Lady wreszcie w swoim nowym domu. Tuz przed wyjazdem do Krakowa Kopiuję z jej wątku: Dzwonił pan od Lady; parę razy dziękował za pozostawienie suni u nich. Wzruszyłam się, bo to my dziękujemy za tak wspaniały dom. Lady ma już ulubiona kanapę, na której najczęściej wypoczywa. Domaga się też nieustannie swoim nie małym nosem pieszczot Pan ubolewa, ze Lady boi się jeszcze wchodzić po schodach do sypialni, ale myslę, ze wszystko przed nią Wczoraj powarkiwała trochę na rezydentkę, ale ta nie była dłużna i nasza Lady dzisiaj dała spokój. Mam nadzieję, ze się polubią i nie będzie to tylko chłodna przyjaźń :multi::multi::multi: W sobote do swojego domu w Legionowie pojechała tez Alma:loveu: Alma u siebie:loveu: Quote
Tola Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 Zamojska Cloe zaprasza na swój wątek http://www.dogomania.pl/threads/187007-Cloe-ciężarna-suczka-porzucona-na-miejskim-parkingu-potrzebna-pomoc-w-ogłoszeniach Quote
IVV Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 juz jestem u mnie7 rano a u Was juz 15 :) dolaczam sie do tej prosby Beki ,szkoda psa ,ma miejsce tylko transport stoi na drodze:( Quote
Recommended Posts