zadra Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Cloe już po sterylce.Zabieg zniosła bardzo dobrze.Zadziwiająco szybko wybudziła się z narkozy.Cloe jest cudowna,bardzo subtelna i delikatna. Quote
IVV Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 czy znacie moze kogos kto kocha ta rase? http://www.dogomania.pl/threads/186078-Pixie-i-Dixie-bordoże-siostry-proszą-o-dom-i-wsparcie... Quote
stonka1125 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Przepraszam że tutaj ale zupełnie nie wiem co robić, dzwoniła do mnie kobieta (okolice Lubina), poprosiłam o maila , oto on: "Witam. Przed chwilka rozmawialm z Pania odnosnie mojej nieciekawej sytuacji,odnosnie powodzi,ewakuacji i psow ktore przygarnelismy-a w chwili obecnej mamy problem gdyz zostalismy umieszczeni w chlewni z tymi psami(a miedzy nimi sa rowniez moje wlasne)i prawde powiedziawszy na taka okolicznosc mam ich za duzo.Prosze o pomoc w zaadoptowaniu 7 psiakow-4 rasy mieszanej,2 syberian huski(parka),1 owczarek niemiecki,i mieszaniec bullmastifa sunia,ale niestety nie nadaje sie z przebywaniem z innymi psami.Wszystkie wymienione psiaki sa to psy po przejsciach,po dlugotrwalej resocjalizacji,jednak w ciagu dalszym bez prawdziwego domu.Bardzo proszę o pomoc. Z gory dziekuje J... K.... p.s Pieski w chwili obecnej przebywaja w miejscowosci Dłużyce gm ścinawa,,jest to stara świniarnia do ktorej zostalismy ewakuowani i przebywa tam mąż z synem ze zwierzętami,gdyż nie możemy zostawić ich tam samych.W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić do mnie pod nr.tel.605xxxxxx Jeszcze raz dziekuję za zainteresowanie cała ta sytuacją. " Nie znam nikogo z okolic, może podpowiecie coś, zupełnie nie wiem jak to ruszyć, jestem 140 kilometrów od tego miejsca,bez kogos na miejscu nie jestem w stanie nic zrobić! Quote
IVV Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 stonka uprzedzilas mnie ,dotarlas tu pierwsza :) http://www.dogomania.pl/threads/185776-PRZYTULISKO-TONIE!!!-Powódź!/page162 ja tez rozsylam gdzie moge... Quote
matrioszka2 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='stonka1125'] Przepraszam że tutaj ale zupełnie nie wiem co robić, dzwoniła do mnie kobieta (okolice Lubina), poprosiłam o maila , oto on: "Witam. Przed chwilka rozmawialm z Pania odnosnie mojej nieciekawej sytuacji,odnosnie powodzi,ewakuacji i psow ktore przygarnelismy-a w chwili obecnej mamy problem gdyz zostalismy umieszczeni w chlewni z tymi psami(a miedzy nimi sa rowniez moje wlasne)i prawde powiedziawszy na taka okolicznosc mam ich za duzo.Prosze o pomoc w zaadoptowaniu 7 psiakow-4 rasy mieszanej,2 syberian huski(parka),1 owczarek niemiecki,i mieszaniec bullmastifa sunia,ale niestety nie nadaje sie z przebywaniem z innymi psami.Wszystkie wymienione psiaki sa to psy po przejsciach,po dlugotrwalej resocjalizacji,jednak w ciagu dalszym bez prawdziwego domu.Bardzo proszę o pomoc. Z gory dziekuje J... K.... p.s Pieski w chwili obecnej przebywaja w miejscowosci Dłużyce gm ścinawa,,jest to stara świniarnia do ktorej zostalismy ewakuowani i przebywa tam mąż z synem ze zwierzętami,gdyż nie możemy zostawić ich tam samych.W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić do mnie pod nr.tel.605xxxxxx Jeszcze raz dziekuję za zainteresowanie cała ta sytuacją. " Nie znam nikogo z okolic, może podpowiecie coś, zupełnie nie wiem jak to ruszyć, jestem 140 kilometrów od tego miejsca,bez kogos na miejscu nie jestem w stanie nic zrobić! O ile dobrze kojarzę, to Tayga jest z Lubina. Quote
IVV Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 widzialyscie takiego Onka tragedia...http://www.dogomania.pl/threads/185522-Całowicie-łysy-pies-Falco!-Jest-szansa-na-domowy-DT!-Potrzebne-deklaracje!!!!! Quote
Tola Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='IVV']widzialyscie takiego Onka tragedia...http://www.dogomania.pl/threads/185522-Całowicie-łysy-pies-Falco!-Jest-szansa-na-domowy-DT!-Potrzebne-deklaracje!!!!! To kolejny taki pies na dogomanii:-( Czy to sie kiedys skonczy:shake: Quote
Tola Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 [quote name='stonka1125'] Przepraszam że tutaj ale zupełnie nie wiem co robić, dzwoniła do mnie kobieta (okolice Lubina), poprosiłam o maila , oto on: "Witam. Przed chwilka rozmawialm z Pania odnosnie mojej nieciekawej sytuacji,odnosnie powodzi,ewakuacji i psow ktore przygarnelismy-a w chwili obecnej mamy problem gdyz zostalismy umieszczeni w chlewni z tymi psami(a miedzy nimi sa rowniez moje wlasne)i prawde powiedziawszy na taka okolicznosc mam ich za duzo.Prosze o pomoc w zaadoptowaniu 7 psiakow-4 rasy mieszanej,2 syberian huski(parka),1 owczarek niemiecki,i mieszaniec bullmastifa sunia,ale niestety nie nadaje sie z przebywaniem z innymi psami.Wszystkie wymienione psiaki sa to psy po przejsciach,po dlugotrwalej resocjalizacji,jednak w ciagu dalszym bez prawdziwego domu.Bardzo proszę o pomoc. Z gory dziekuje J... K.... p.s Pieski w chwili obecnej przebywaja w miejscowosci Dłużyce gm ścinawa,,jest to stara świniarnia do ktorej zostalismy ewakuowani i przebywa tam mąż z synem ze zwierzętami,gdyż nie możemy zostawić ich tam samych.W razie jakichkolwiek pytań proszę dzwonić do mnie pod nr.tel.605xxxxxx Jeszcze raz dziekuję za zainteresowanie cała ta sytuacją. " Nie znam nikogo z okolic, może podpowiecie coś, zupełnie nie wiem jak to ruszyć, jestem 140 kilometrów od tego miejsca,bez kogos na miejscu nie jestem w stanie nic zrobić! Ania - od nas tez kawal drogi... Wiadomo juz cos? Quote
zadra Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Cloe zmnienia się z dnia na dzień,jest weselsza uczy się chodzić na smyczy.Rana po sterylce goi się prawidłowo.Miala jechac na tymczas do Marleny,ale sytuacja na to nie pozwala. Quote
Tola Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 leni356 napisał(a):Jest jakiś odzew z MP? Dzwonila Pani w sprawie Fiszki... Kawa i Melisa są na Murkę... Te psie tragedie na terenach zalanych wodą wyznaczają teraz priorytet adopcyjny... Mam nadzieje, ze jednak gdzies są te domki dla naszych suczek Quote
IVV Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 uwaga na pseudo hotel http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc?p=14754606&viewfull=1#post14754606 Quote
Madallena Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='IVV']uwaga na pseudo hotel http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc?p=14754606&viewfull=1#post14754606 Ona od zawsze mi sie nie podobala, dlatego zaden "moj podopieczny" tam nie pojechal! ehhh, brak slow... Quote
Tola Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='IVV']uwaga na pseudo hotel http://www.dogomania.pl/threads/148872-DOMOWY-Hotelik-dla-ps%C3%B3w.-Brak-miejsc?p=14754606&viewfull=1#post14754606 Juz jakis czas temu na dogo i na PV pojawialaly się informacje,ze na ten hotelik trzeba uwazac, ale byly to pojedynzce wpisy. Tu nawet na zamojskim watku oferowala hotelik sama AlinaS Biedne psiaki:-( Biedni ludzie, którzy płacili takie ceny za taki hotel:shake: Dobrze, ze od nas nikt nie pojechał:shake: Quote
IVV Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 tak sie ciesze ,ze nie ma tam psiakow od was... Zamosc na pierwsza!!! straszna tu cisza :( Quote
agada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 No cóż wszystkie miejsca zapchane, z adopcjami zastój, jeszcze powodziaki doszły............ Cisza........., mało nas i oj nie ględzę, jakoś tak smutnawo, moze to depresja pogodowa? Quote
IVV Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 agada napisał(a):No cóż wszystkie miejsca zapchane, z adopcjami zastój, jeszcze powodziaki doszły............ Cisza........., mało nas i oj nie ględzę, jakoś tak smutnawo, moze to depresja pogodowa? ...tak duzo zlego sie dzieje,ale te psiaki nas potrzebuja.... Quote
agada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Wszystko rozumiem, ale ta przytłaczająca głupota ludzka, ten brak empatii dla zwierząt jest tak przytłaczający i wszechobecny, ze ręce opadają. Przecież wystarczyłoby, by każdy brał odpowiedzialność za swoje, o ile by nam było lżej wszystkim? Quote
IVV Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 masz racje ,ale z ciemnota i ignorancja ktos musi walczyc! wyobraz sobie co by sie dzialo bez naszej pomocy.... Quote
Madallena Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 zastoj w adopcjach potworny! (ja odczuwam to na walsnej "skorze", moja tymczasowiczka, przepiekna, bardzo adopcyjna sunia kisi sie u mnie juz miesiac i 1 tydzien! to najdluzej! jeszcze chwila a jej nie oddam :roll: - tak samo ja kocham jak Gabiske :) a odnosnie powodzian, to przerpaszam, ze to napisze, ale zycze wszystkim tym dwulicowym katolikom, ktorzy zapomnieli otworzyc drzwi do obory, gdzie bylo 20 krow i 15 koni i zostawili psa na lancuchu, zeby ... obejscia pilnowal a w niedziele, jako wielce bogobojni pojda do Kosciola sie pomodlic i poplakac, ze rzad malo pieniedzy daje a łoni wszystko stracili..., zeby ich nowe domostwo jeszcze ogień dopadł za te żywe istoty, które powinni miec na sumieniu a mają i mieli głęboko w dupie! ja wyznaję: oko za oko, zab za ząb. I niech mnie linczują za to, co napisałam. Takie mam zdanie i nie zamierzam go zniemić! wściekła jestem... Quote
agada Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Czasami sami ledwo uciekli, tak niby mówią....:roll: Chciałabym wierzyć ludziom, ale czasami to w oczy łżą jak psy, ...nie to porównanie to odpada :evil_lol: Quote
IVV Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Madallena napisał(a):zastoj w adopcjach potworny! (ja odczuwam to na walsnej "skorze", moja tymczasowiczka, przepiekna, bardzo adopcyjna sunia kisi sie u mnie juz miesiac i 1 tydzien! to najdluzej! jeszcze chwila a jej nie oddam :roll: - tak samo ja kocham jak Gabiske :) a odnosnie powodzian, to przerpaszam, ze to napisze, ale zycze wszystkim tym dwulicowym katolikom, ktorzy zapomnieli otworzyc drzwi do obory, gdzie bylo 20 krow i 15 koni i zostawili psa na lancuchu, zeby ... obejscia pilnowal a w niedziele, jako wielce bogobojni pojda do Kosciola sie pomodlic i poplakac, ze rzad malo pieniedzy daje a łoni wszystko stracili..., zeby ich nowe domostwo jeszcze ogień dopadł za te żywe istoty, które powinni miec na sumieniu a mają i mieli głęboko w dupie! ja wyznaję: oko za oko, zab za ząb. I niech mnie linczują za to, co napisałam. Takie mam zdanie i nie zamierzam go zniemić! wściekła jestem... tak i pacza nad werslkami co im sie potopily...mnie tez szlak trafia Quote
Recommended Posts