Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 22.11.2022 o 14:15, Poker napisał:

Wydaje mi się, że nie jest ważny adres mejlowy tylko nr konta. Tola mówiła mi ,że z danego konta może być tylko 1. wpłata.

Poprosiłam ok. 20 osób SMSami o wpłaty. Moja przyjaciółka z Kanady poleciła mi wpłacić 100 zł, co też już uczyniłam.

Przed chwilą zrobiłam dwa przelewy jeden za drugim z tego samego konta.Głosy wzrosły o dwa punkty,że wszystko jest w porządku.Rano zrobiłam 4 i też było tak samo jak teraz.

Wsparli

m0-225005d6d3177d11a15825ce3b60968454421
1 zł

Anonimowy Pomagacz

1 minuta temu ·  Udostępnij

m0-225005d6d3177d11a15825ce3b60968454421
1 zł

Anonimowy Pomagacz

4 minuty temu ·  Udostępnij
  • Like 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 14:15, Poker napisał:

Wydaje mi się, że nie jest ważny adres mejlowy tylko nr konta. Tola mówiła mi ,że z danego konta może być tylko 1. wpłata.

Poprosiłam ok. 20 osób SMSami o wpłaty. Moja przyjaciółka z Kanady poleciła mi wpłacić 100 zł, co też już uczyniłam.

Na stronie zbiórki nie było informacji o takich ograniczeniach, ale wczoraj pisałam z dziewczyną z dużej fundacji i tak zasugerowała, przekazałam więc taka wiadomość Tobie. No a dzisiaj mam parę  wiadomości, że z jednego konta można wpłacać wielokrotnie.  Bardzo Wam dziękuję za wsparcie💖💖💖 Spóźniłam się ze zbiórką, nie miałam czasu wcześniej, dopiero w niedzielę zasiadłam, ale cieszę się, że  już jest i że sporo osób wspiera nas w tym konkursie 🙂🥰.

Posted

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/zeaskarbonka                                              Bardzo słabo idzie natomiast zbiórka na staruszki, jest bardzo mało udostępnień, a bez tego są małe szanse na uzyskanie większej kwoty☹️ Odczuwam bardzo małe zainteresowanie zbiórką tutaj na dogo, może się mylę... Zbiórkę zrobiłam z nadzieją, że uda się zebrać chociaż po 500 zł na każdego psa i  naprawdę jest to możliwe, tylko trzeba rozsyłać link wśród znajomych z prośbą o wpłatę np 2 zl, 5 zł; taka kwota nie przeraża ludzi, a może zachęcić do dalszej pomocy. Grosz do grosza i będzie dobrze!  Najpierw wystawiłam 7000 zł, potem zmniejszyłam, bo może kwota odstraszała, ale wszystko można zmienić. Nie będę wpisywała już prośby na poszczególne wątki psów, ale jeszcze raz zachęcam do rozsyłania linku.

Posted

To kawałek regulaminu :

9. Na potrzeby ustalenia liczby unikalnych Darczyńców, liczy się liczba unikalnych Darczyńców, a nie wysokość zebranej kwoty lub ilość wpłat. Wpłaty dokonywane przez jednego Darczyńcę, niezależnie od ich liczby w ramach danej Skarbonki, liczone są jako jedna wpłata. 2/4 Regulamin konkursu “Łap dotacje na Organizacje!”

10. Jako Darczyńcy w rozumieniu ustępu 9 powyżej nie będą uważane osoby, które w procesie przekazywania Darowizny na Zbiórkę wskazują nieistniejący lub nienależący do niej adres e-mail.

11. Rzeczywista liczba unikalnych Darczyńców zostanie podliczona przez Organizatora po zakończeniu Konkursu

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:11, mdk8 napisał:

To kawałek regulaminu :

9. Na potrzeby ustalenia liczby unikalnych Darczyńców, liczy się liczba unikalnych Darczyńców, a nie wysokość zebranej kwoty lub ilość wpłat. Wpłaty dokonywane przez jednego Darczyńcę, niezależnie od ich liczby w ramach danej Skarbonki, liczone są jako jedna wpłata. 2/4 Regulamin konkursu “Łap dotacje na Organizacje!”

10. Jako Darczyńcy w rozumieniu ustępu 9 powyżej nie będą uważane osoby, które w procesie przekazywania Darowizny na Zbiórkę wskazują nieistniejący lub nienależący do niej adres e-mail.

11. Rzeczywista liczba unikalnych Darczyńców zostanie podliczona przez Organizatora po zakończeniu Konkursu

Czyli chyba o tym mówiła mi wczoraj dziewczyna z Ducha  Leona ...

Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:21, Tola napisał:

Czyli chyba o tym mówiła mi wczoraj dziewczyna z Chaty Leona ...

No ale można  nazbierać trochę pieniędzy. 

• Upvote 1
Posted

To kawałek regulaminu :

Czy to znaczy, że do określenia jednego darczyńcy liczy się adres e-mail?

Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:46, mdk8 napisał:

No ale można  nazbierać trochę pieniędzy. 

No tak🙂. Jestem bardzo wdzięczna wszystkim, którzy wpłacili i jeszcze przekazali link dalej 😉❤️

Posted

To kawałek regulaminu :

Wyłapują adresy mailowe...

Posted
Dnia 20.11.2022 o 19:47, Tola napisał:

Zrobiłam też zbiórkę dla zamojskich staruszków, wystawiłam na dłuższy okres, będziemy cierpliwie zbierać, a uzyskane pieniądze podzielimy równo na wszystkie psy.

Jeśli trzeba będzie zrobić zbiórkę oddzielnie dla Łatusia, to usunę go z tej zbiorowej zbiórki.

Proszę o rozsyłanie linku znajomym, udostępnianie, bo to szansa na dodatkowe pieniądze.

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/en/zamojskiestaruszki

Może ktoś inny tytuł podsunie?

Jak coś trzeba zmienić - proszę dać znać.

Ta zbiórka nie pójdzie. Moim zdaniem. Zmieniłaś w miarę dobry tytuł na taki, co wszystkie fundacje mają.

Druga rzecz, to konkretny pies. Na jednego trzeba, nie ogólnie.

Według mnie.

Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:57, rozi napisał:

Ta zbiórka nie pójdzie. Moim zdaniem. Zmieniłaś w miarę dobry tytuł na taki, co wszystkie fundacje mają.

Według mnie.

Zamiast dawania dobrych rad, wymądrzania się i pokazywania palcem "co", to rusz się i zrób.

Posted

Kochana Figunia nie zapomina o zamojszczakach  - jest wpłata 200 zł - pięknie dziękuję ❤️🌹❤️.  Wszystkie uzyskane pieniądze poza tymi z 1% rozliczam tutaj, tak będzie i tym razem. Jeszcze raz pięknie dziękuję😘

• Upvote 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 20:06, Aska7 napisał:

Zamiast dawania dobrych rad, wymądrzania się i pokazywania palcem "co", to rusz się i zrób.

Znaczy co? Zbiórkę na ZEA?

Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:57, rozi napisał:

Według mnie.

Dzięki za uwagi, wykorzystam na przyszłość🙂 Zgadzam się, że trudno będzie o pieniądze od stałych  pomagaczy z Ratujemy Zwierzaki, ale szansę widzę w małych wpłatach od znajomych i znajomych znajomych.  Uzbierana kwota zawsze przekłada się też na ilość udostępnień, a w tym przypadku jest bardzo mała, nie ma nawet 20, to i kwota adekwatna.  Tytuł zmieniłam, bo były uwagi, że może za mało tragiczny, wydaje mi się dobry.  No nic,  trudno,uczymy się też na błędach, zobaczymy. 

Posted
Dnia 22.11.2022 o 20:15, Tola napisał:

Dzięki za uwagi, wykorzystam na przyszłość🙂 Zgadzam się, że trudno będzie o pieniądze od stałych  pomagaczy z Ratujemy Zwierzaki, ale szansę widzę w małych wpłatach od znajomych i znajomych znajomych.  Uzbierana kwota zawsze przekłada się też na ilość udostępnień, a w tym przypadku jest bardzo mała, nie ma nawet 20, to i kwota adekwatna.  Tytuł zmieniłam, bo były uwagi, że może za mało tragiczny, wydaje mi się dobry.  No nic,  trudno,uczymy się też na błędach, zobaczymy. 

Ja w tej zbiorowej dałabym same ślepe pieski, z tytułem np. "popatrz!, porzucone, stare, niewidome, one nie widzą nic - możesz pomóc"

• Like 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 19:06, Tola napisał:

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/zeaskarbonka                                              Bardzo słabo idzie natomiast zbiórka na staruszki, jest bardzo mało udostępnień, a bez tego są małe szanse na uzyskanie większej kwoty☹️ Odczuwam bardzo małe zainteresowanie zbiórką tutaj na dogo, może się mylę... Zbiórkę zrobiłam z nadzieją, że uda się zebrać chociaż po 500 zł na każdego psa i  naprawdę jest to możliwe, tylko trzeba rozsyłać link wśród znajomych z prośbą o wpłatę np 2 zl, 5 zł; taka kwota nie przeraża ludzi, a może zachęcić do dalszej pomocy. Grosz do grosza i będzie dobrze!  Najpierw wystawiłam 7000 zł, potem zmniejszyłam, bo może kwota odstraszała, ale wszystko można zmienić. Nie będę wpisywała już prośby na poszczególne wątki psów, ale jeszcze raz zachęcam do rozsyłania linku.

Tolu zbiórka idzie gorzej bo wypadl konkurs a dwie zbiórki to za dużo w tym samym czasie do rozsyłania i żebrania o wpłaty.. 

Przyznam ze tez skupiłam się na konkursowej bo trzeba kuc zelazo poki gorace... Ludzie lubia konkursy i maja motywacje do promowania. Wiadomo ze ciezko bedzie wygrac ale moze kasy uda sie sporo nazbierac 

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 20:28, Tianku napisał:

Tolu zbiórka idzie gorzej bo wypadl konkurs a dwie zbiórki to za dużo w tym samym czasie do rozsyłania i żebrania o wpłaty.. 

Przyznam ze tez skupiłam się na konkursowej bo trzeba kuc zelazo poki gorace... Ludzie lubia konkursy i maja motywacje do promowania. Wiadomo ze ciezko bedzie wygrac ale moze kasy uda sie sporo nazbierac 

No jasne, wygrywa pierwszych 12 organizacji, reszta ma szansę  uzbierać trochę kasy, a to bardzo ważne. No i takie zbiórki łączą  ludzi, jest jeden cel 😉. Zbiórka na staruszki powolutku idzie, mamy sporo czasu🙂

• Like 1
Posted
Dnia 22.11.2022 o 20:28, rozi napisał:

Ja w tej zbiorowej dałabym same ślepe pieski, z tytułem np. "popatrz!, porzucone, stare, niewidome, one nie widzą nic - możesz pomóc"

Jak nie wyjdzie ta, zrobimy zamojskim śleputkom. 

Posted
Dnia 22.11.2022 o 20:28, Tianku napisał:

Tez mysle podobnie.Udostepnilam znajomym na priv konkurs, zrobilam na profilu post o nim z linkiem, udostępniłam na profilu zbiórkę na adopcję wirtualna Weny i juz nie mialam odwagi wrzucić staruszków, żeby mnie znajomi nie znienawidzili za żebractwo 😄 staruszki odłożyłam na weekend. 

Bardzo ważne jest to, o czym pisze Tola, ze jakiekolwiek środki możemy pozyskać dzieki wspólnym udostępnieniom zbiorek. Sytacja jest trudna i musimy szukać pomocy na zewnątrz. Na każdego ze "swoich" psow zbieram od kilku lat w ten sposób i zawsze uzyskuję pomoc. Niestety, wymaga to poświęcenia czasu, przykucia uwagi ludzi i niekiedy pomysłu. Czasem zbierałam na karmę lub prosiłam o nią, czasem legowisko, pieluchy, wózek, środki na zakup konkretnego leku. Niektórzy ludzie nie chcą wpłacać tak ogólnie, ale kupia lub opłacą konkretny wydatek. Zawsze takie akcje zakończone były powodzeniem. 

Temat i tytuł zbiorki zaproponowany przez Rozi uważam za przykuwajacy uwagę i rzeczywiście w następnej kolejnosci, po zakończeniu aktualnej,  Tola mogłaby zrobic taka zbiórkę, tylko juz z innymi zdjęciami tych psów.

Wiele fundacji robi jednak ogólne, zbiorowe akcje szukania środków. Czasem na naprawde ogromne kwoty. Sama niekiedy niedowierzam, że udaje się im nazbierać tak dużo, ale jednak.

Świetnie Tolu, że działasz. Wspólnie uczymy się, jak wykorzystywać nowe możliwości. Może nie zawsze wyjdzie idealnie, ale zawsze do przodu😀

• Like 4