funia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):dziewczyny, odpowiedzcie... Ja byłam wolontaruiszką w zamojskim schronie .Trzeba mieć ukończone 18 lat ( w niektórych schronach mozna już od 16 roku życia tylko potrzebna zgoda rodziców )Szkolenie bhp .Kwestia zapoznania się z przepisami .I wio .... Tylko powodzenia zyczyc .. Ja zostałam wyproszona i podziekowano mi po kilku miesiacach . Wiem ,ze jakiś czas temu nie przyjmowano .Nie wiem jak jest teraz . Moze ktoś wie ? Quote
funia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='zadra']Bardzo dziekujemy Pani Dagmarze za wpłatę 50pln na zamojskie psiaki w potrzebie !!!!!!! Jeszcze raz zdjęcie skrajnie wychudzonej suni. Została oddzielona od reszty suk.Zaproponowałam,żeby ją umieszczono na duzym, trawiastym wybiegu.Przez najbliższy miesiąc trzeba popracować nad jej kondycją a potem zastanowimy się nad sterylizacją. Bardzo dobrze ,ze zareagowałaś . Quote
zadra Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Funiu,suczka powyżej była w najgorszym stanie,ale jeszcze jedna w typie ON rownież wyglądała żle. Niepokojąco chudy jest też duży pies w typie ON. Quote
funia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Te widziałam około 12 dni temu i to chyba te masz na myśli ,tak ? Quote
zadra Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Na drugim zdjęciu jest ta wychudzona onka!!! Quote
funia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 zadra napisał(a):Na drugim zdjęciu jest ta wychudzona onka!!! Czyli od mojej wizyty stan jej się nie polepszył ....Moze nie dojada bo jest słabsza w boksie ? Quote
funia Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Tola napisał(a):Ta z wygiętym grzbietem? Ta obok chyba też nie lepsza .... Quote
Tola Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Znowu dramat koni:( http://www.centaurus.org.pl/pozostale/muszkieterowie/ Quote
Tola Posted October 19, 2011 Author Posted October 19, 2011 Zamojska ZEA bierze udział w projekcie „Sieć OFF – Ogólnopolskie Forum Fauna” http://www.siec-off.pl/pl/w-projekcie-biora-udzial Quote
Isadora7 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 Cegła w nowej wersji: http://allegro.pl/przeszly-pieklo-mozesz-im-pomoc-to-tak-niewiele-i1884863132.html :cool1: Quote
Tola Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [quote name='Isadora7']Cegła w nowej wersji: http://allegro.pl/przeszly-pieklo-mozesz-im-pomoc-to-tak-niewiele-i1884863132.html :cool1: Bardzo dziękujemy:) I wybacz "marudzenie":razz: Quote
sacred PIRANHA Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Pręgowana chuda suka w typie OH jest w izolatce. Nie mogłam się dodzwonić dziś do Ciebie zadro. Chciałam zapytać, czy rezerwowałaś tą sunię dla siebie? Jeśli nie zabrałybyśmy ją do Murki(akurat przyzła nasza kolej), jeśli masz jakieś inne plany pomocy tej suni, to wezmę inną. Quote
zadra Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Jak pisalam wcześniej suka zostala odizolowana.W tej chwili jest w nienajlepszej kondycji i wymaga nadzoru weta.Tak do końca nie wiadomo z jakiego powodu jest taka chuda. Czy powodem jest dominacja pozostałych suk,czy może powód ma bardziej skomplikowane podloże.MOże konieczne będą badania diagnostyczne. Suczka jest oczywiście zarezerwowana. W takiej sytuacji jaką proponuje Pirahnia jutro zadzwonię do weta i zapytam się czy wyrazi zgodę na wyjazd suki.Jak będzie w takim układzie wyglądało opłacanie hotelowania i ewentualnego leczenia .Sterylkę możemy opłacić. Quote
handzia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Cioteczki, szukamy pilnie osoby do wizyty przedadopcyjnej w Chełmie. Dla Jowity z zamojskiego schronu, która przebywa w Krakowie na bdt u Nanhoo. Znacie kogoś? Quote
Tola Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 handzia napisał(a):Cioteczki, szukamy pilnie osoby do wizyty przedadopcyjnej w Chełmie. Dla Jowity z zamojskiego schronu, która przebywa w Krakowie na bdt u Nanhoo. Znacie kogoś? Ktos sprawdzal nam dom w Chełmie dla Tosi... Kontakt mialam od zadry. Quote
sacred PIRANHA Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 zadra napisał(a):Jak pisalam wcześniej suka zostala odizolowana.W tej chwili jest w nienajlepszej kondycji i wymaga nadzoru weta.Tak do końca nie wiadomo z jakiego powodu jest taka chuda. Czy powodem jest dominacja pozostałych suk,czy może powód ma bardziej skomplikowane podloże.MOże konieczne będą badania diagnostyczne. Suczka jest oczywiście zarezerwowana. W takiej sytuacji jaką proponuje Pirahnia jutro zadzwonię do weta i zapytam się czy wyrazi zgodę na wyjazd suki.Jak będzie w takim układzie wyglądało opłacanie hotelowania i ewentualnego leczenia .Sterylkę możemy opłacić. Dobrze, rozumiem. Cieszę się, że uważasz, że chorych psów nie nalezy wyciagać ze schroniska, gdyż mają tam odpowiednią opieke weterynaryjną, warunki do diagnostyki i powrotu do zrowia. W takim razie do Murki weźmiemy innego psiaka. Co do dogomaniaczek z Chełma, to stamtąd jest Karolina i Krook, więcej nie kojarze. Quote
zadra Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']Dobrze, rozumiem. Cieszę się, że uważasz, że chorych psów nie nalezy wyciagać ze schroniska, gdyż mają tam odpowiednią opieke weterynaryjną, warunki do diagnostyki i powrotu do zrowia. W takim razie do Murki weźmiemy innego psiaka. Co do dogomaniaczek z Chełma, to stamtąd jest Karolina i Krook, więcej nie kojarze. Jeżeli wet wyrazi jutro zgodę ,to możesz sukę zabierać do Murki.Decyzja zależy od niego!! Quote
Jo37 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Dziewczyny zabierzcie sunię. Nie odbierajcie jej szansy. Quote
zadra Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Nie wiem,czy mam jutro dzwonić do weta-Pirahnia się nie okresliła. Quote
Tola Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 zadra napisał(a):Nie wiem,czy mam jutro dzwonić do weta-Pirahnia się nie okresliła. Wydaje mi sie, ze zadzwonic trzeba - to szansa dla suczki na wyjscie ze schronu. Quote
zadra Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Wet zgodził się na zabranie Afry.Wyslalam do Pirahni sms-sa.Pozostaje tylko czekac na decyzję. Link do wątku Afy http://www.dogomania.pl/threads/216409-Skrajnie-wychudzona-suka-w-typie-OH-Afra-prosi-o-pomoc Quote
Recommended Posts