LadyS Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 terra napisał(a):Wstawiłam sunie goldenkową do wątku: http://www.dogomania.pl/threads/206015-M%C5%82ody-w-typie-goldena Sunia raczej nie jest goldenowata, bo jest znacznie na to za mała, a ma ok. roku - myślę, że to mixik spaniela i labka raczej. Sunia po sterylce idzie do DT do Żuni ;) Quote
Tola Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 :multi: Smutna Tania juz poza schronem. Brawa dla wszystkich zaangazowanych w akcję wyciagania suni!!! Wiecej na pewno napisze handzia:) :loveu: Najnowsze wiesci o Tani na jej wątku- http://www.dogomania.pl/threads/201333-Smutna-Tania-i-jak-tu-nie-wierzyć-w-bajki-)-Tania-w-DT Quote
zadra Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Niestety Nepal i Kropka jeszcze posiedzą w schronie.Dzisiaj w nocy Kropka się wyszczeniła,trzeba poczekac ze sterylką.Szkoda,domek już czeka od dwóch tygodni. Quote
mshume Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Czyli zaszła w ciążę w schronisku?zadra napisał(a):Niestety Nepal i Kropka jeszcze posiedzą w schronie.Dzisiaj w nocy Kropka się wyszczeniła,trzeba poczekac ze sterylką.Szkoda,domek już czeka od dwóch tygodni. Quote
Jo37 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Przecież Kropka siedzi w schronie od dawna. Super ,że Tania poza schronem. Quote
jogi Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 mam nadzieję, że uśpią szczeniaki i nie będą powielali bezdomności! Chociaż do tej pory sceniacki schroniskowe były cenne:( Quote
handzia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Bianka, zobacz kto się tak ładnie wdzięczy :evil_lol: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 ladySwallow napisał(a):Sunia raczej nie jest goldenowata, bo jest znacznie na to za mała, a ma ok. roku - myślę, że to mixik spaniela i labka raczej. Sunia po sterylce idzie do DT do Żuni ;) Tutaj widać jej wielkość, choć niewyraźnie. Też myślałam, że jest większa:) to ta z tyłu, nie jest większa od towarzyszek. Uploaded with ImageShack.us Quote
handzia Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Tola, mam prośbę, gdybyście zobaczyły jutro mojego Czarusia to zróbcie mu zdjęcie, bo dzisiaj go nie widziałam. Pewnie się schował. Potrzebne mi do ogłoszeń...Myślę, że go pamiętasz? Czy małe zdjecie wstawić? Quote
bianka0 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Handziu, dziękuję za zdjęcia. Sunia śliczna jest. Nie mam teraz miejsca, ale jak się coś zwolni na pewno będę o niej pamiętała, bardzo mi się podoba. Quote
terra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 handzia napisał(a):Tutaj widać jej wielkość, choć niewyraźnie. Też myślałam, że jest większa:) to ta z tyłu, nie jest większa od towarzyszek. Uploaded with ImageShack.us Sorki cioteczki, ale nie mam punktu odniesienia. Żunia już jest na wątku i wpisała dodatkowe dane suńki :) Quote
_Goldenek2 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Sunia goldenopodobna, którą zabiera Żunia na DT to młoda sunia. Żunia nazwała ją Buka. - dziś Buka dostanie osobny boks - Żunia zawiozie karmę dla psów niedożywionych - sterylka po niedzieli ( po zakończeniu kwarantanny) Serdeczne dzięki Elu za załatwienie sprawy :loveu:. Quote
Tola Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Pilnie potrzebna osoba do wizyty przedadopcyjnej w Lublińcu (okolice Częstochowy, Opola) Pomóżcie kochane:modla: Quote
handzia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ladySwallow napisał(a):Dotka pojechała do DS. Wspaniale :loveu: Quote
Tola Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 malagos napisał(a):A Nesca to nie jest z Lublińca? Która Neska, bo były dwie - w typie akity pregowanej i spanielka:cool3: Jedna pojechała do Piaseczna (w typie akity), druga nie pamiętam, Bianka0 będzie wiedziała... Quote
Tola Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 Tola napisał(a):Która Neska, bo były dwie - w typie akity pregowanej i spanielka:cool3: Jedna pojechała do Piaseczna (w typie akity), druga nie pamiętam, Bianka0 będzie wiedziała... :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Myslałam o zamojskich suczkach Quote
Tola Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 agusiazet napisał(a):Nie ma takiego użytkownika:( Aga - bo to nescca... Ale juz jest chętna do sprawdzenia domu:) Quote
malagos Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Sorki, tak niewyraźnie napisałam o Nesce - myląc zreszta nick :oops: Quote
Żunia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Byłam w schronie u mojej ślicznotki. Miałam też okazję bliżej zapoznać się z Raają. Sunia jest bardzo spokojna. Nie szczeka, nie wyrywa się. Nie umie chodzić na smyczy. Wyjęcie szwów zniosła bez jednego odgłosu. Na widok ludzi wchodzących do lecznicy uniosła głowę, postawiła uszy. Nie usiłowała rzucać się na nich ani szczekać. Pytałam: ona w ogóle mało szczeka ( nie śpiewa ). Raaja nie umie wsiadać do samochodu, ale wsadzona zachowuje się spokojnie. Pachnie.... no, brzydko pachnie. Sprawdziłam też od kiedy w schronie przebywa Kropka. Sunia została przywieziona 28 lutego.Ciąża u suk trwa 61-64 dni, czyli w chwili przywiezienia do schronu sunia już była w ciąży. Miot został uśpiony 14 kwietnia. Wczoraj znalazły się w schronie trzy piękne szczeniaki w typie wyżła. Dwa czarne, jeden ( sunia ) ma typowo" wyżłowskie umaszczenie ". Przestraszone, tulą się do siebie w rogu boksu. Quote
Recommended Posts