Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Jaaga napisał:

Miałam własnie pytać, czy któryś z psiaków z wstawionych zdjeć znalazł jakąś opcję. Fajnie, ze temu się udało :) Bardzo cieszyłabym sie, gdyby temu w typie północnym tez udało się, ale wiem, że szanse na wzięcie dużego psa są małe. Gdyby nie to, że czekam na dwa psy, to pewnie również zastanawiałabym się nad nim. Tylko czekam na psa ze złamanym kręgosłupem i dużego, diabełkowatego szczeniora, więc i tak jak zwykle poszłam na całość i bede mieć harcore.

Tolu, gdyby była jakas opcja dla tego  psa., który mi lezy na sercu, to daj prosze znac. Poprosiłabym na fb o wsparcie i zrobiłabym mu ogłoszenie.

Jagna, psiak tez zapadł mi w serce, jest cudowny!!! Dzisiaj jak byłam błagał wzrokiem o uwagę, delikatnie wystawiał lapiny przez siatkę, zaczepiał. Wydaje się spokojny, na pewno jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem, głaskania.

Niestety na razie nie ma dla niego szansy, nikt nie jest zainteresowany:(

IMGP1638.JPG

Szansę na wyjście ma ten biały psiak z ostatniego boksu, potrzebny tylko bardzo transport do Warszawy, jakby ktoś coś słyszał, to proszę o kontakt

IMGP1708.JPG

Posted
Dnia 29.05.2020 o 15:59, Bogusik napisał:

Zaglądam z mocno zaciśniętymi kciukami za biednego Stasia.Oby tylko wszystko poszło dobrze...

Dnia 29.05.2020 o 16:07, elik napisał:

Już pewnie jest po operacji. Okropnie się boję o maluszka, czy się uda pomóc mu na tyle, żeby mógł w miarę dobrze funkcjonować.

Staszek już po operacji, odbyła się w piątek, kocurek zniósł ją bardzo dobrze.

Załatwia się już bez problemu, staje na tylne łapki. Dzisiaj rano zadzwonił dr Handwerker, ze mona przyjezdzac po Staszka, ze jest wszystko ok, za dwa tyg. wizyta kontrolna. 

Jest już pierwsza faktura - na 994 zł  (wizyta, badania i  i TK). FV fundacja.pdf

Jeśli ktoś mógłby zrobić bazarek, to byłabym bardzo wdzięczna.

Tutaj karta informacyjna:

IMG_20200601_110644.jpg

IMG_20200601_110703.jpg

IMG_20200601_110713.jpg

IMG_20200601_110723.jpg

• Like 1
Posted

Pisałam tutaj o ciężarnej kotce,  którą TZ zabrał od starszej pani do lecznicy w Izbicy. 

Sterylizacja miała być w piątek, niestety kotka urodziła pierwszej nocy 3 kociaki.

Wetka zadzwoniła po kilkunastu godzinach, a ja nie potrafiłam podjąć decyzji o ich uśpieniu:(.

Te ostatnie parę tygodni było dla mnie naprawdę ciężkie, a to też wpływa na umiejętność podejmowania takich  ostatecznych decyzji.

Znowu mamy ponad 10 kotów:(

Posted

Na koncie fundacji zameldowała się wpłata  80 zł od p. Agnieszki, znajomej elik - pięknie dziękuję,  przeznaczę ją dla Staszka.

serce-ruchomy-obrazek-0871.gif

• Like 1
Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Na koncie fundacji zameldowała się wpłata  80 zł od p. Agnieszki, znajomej elik - pięknie dziękuję,  przeznaczę ją dla Staszka.

serce-ruchomy-obrazek-0871.gif

Dziękuję Martusiu za wspaniałe wiadomości o Stasiu. To fantastyczne, że udało się go całkiem "naprawić".  Martwiłam się o malucha.

Posted
22 godziny temu, Bogusik napisał:

Jak już wiadomo, nie możemy przez kilka miesięcy umieszczać psiaki u Szafirków ze względu na parwo.Tydzień temu rozmawiałam z Murką i pytałam kiedy ruszają z działalnością i czy przyjęłaby kudłacza z Zamościa.Dzisiaj Kasia do mnie zadzwoniła  z wiadomością,że pomału wznawiają działalność i przyjmie chłopaka:) Transport będzie w tym tygodniu, ponieważ mają jeszcze zabrać jakiegoś psiaka z Tomaszowa. Martunia była dzisiaj w schronisku i na szczęście kudłatek nie został adoptowany, więc go zarezerwowała :)

Dałyśmy mu na imię Muki i jak Anula założy wątek,to wstawi tutaj link

SAVE_20200525_114449.jpg

Zapraszamy na wątek Muki.

https://www.dogomania.com/forum/topic/352022-muki-w-typie-polskiego-owczarka-nizinnego/

• Upvote 1
Posted

Przepraszam, że tutaj... ale nie wiem gdzie pisać, a znalazłam taki post na fejsbuku:

"Podejrzewam że został porzucony, nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to piesek czy suczka, nie daje się złapać, jeżdżę do niego i karmie go, kontaktowałam się z weterynarzem , panie pomogą mi go złapać i jeśli jest to suczka zostanie wysterylizowana,wygląda na starszego pieska, szukam kogoś kto chciałby go przygarnąć żeby nie trafił do schroniska jeśli ktoś byłby zainteresowany piesek zostanie doprowadzony do ładu. proszę o udostępnienie"

102563047_2943352592449096_790110473059041280_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=ca434c&_nc_ohc=kG1-NdITFzIAX9ngPsM&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&_nc_tp=6&oh=36b95ae9e7770746f9b32bd6c1493081&oe=5EFAE055 

Suczka/pies jest podobno wielkości pekińczyka. Momoty Górne k/Janowa.

- czy w okolicach Janowa jest ktoś z klatką-łapką? Ktoś coś kojarzy?

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Przepraszam, że tutaj... ale nie wiem gdzie pisać, a znalazłam taki post na fejsbuku:

"Podejrzewam że został porzucony, nie jestem w stanie stwierdzić czy jest to piesek czy suczka, nie daje się złapać, jeżdżę do niego i karmie go, kontaktowałam się z weterynarzem , panie pomogą mi go złapać i jeśli jest to suczka zostanie wysterylizowana,wygląda na starszego pieska, szukam kogoś kto chciałby go przygarnąć żeby nie trafił do schroniska jeśli ktoś byłby zainteresowany piesek zostanie doprowadzony do ładu. proszę o udostępnienie"

102563047_2943352592449096_790110473059041280_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=ca434c&_nc_ohc=kG1-NdITFzIAX9ngPsM&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&_nc_tp=6&oh=36b95ae9e7770746f9b32bd6c1493081&oe=5EFAE055 

Suczka/pies jest podobno wielkości pekińczyka. Momoty Górne k/Janowa.

- czy w okolicach Janowa jest ktoś z klatką-łapką? Ktoś coś kojarzy?

Śliczna sunia:(

To  w okolicach Murki...

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Śliczna sunia:(

To  w okolicach Murki...

Właśnie tylko Murkę kojarzę, pozwolilam sobie napisać i post na jej wątku. :(
Znalazca pisze, że z wetką jeżdża naprzemiennie i karmią, ale bez klatki-łapki nie złapią psinki.

Dziękuję, Tolu za szybką reakcję na post.

Posted
Dnia 25.05.2020 o 15:06, Tola napisał:

Łagodny, zrównoważony pies, pytała o niego kiedyś Livka

IMGP1660.JPG

IMGP1664.JPG

IMGP1665.JPG

Martuniu czy jest możliwość ogłoszenia tego pięknego czarnego psiaka.Ja bym go ogłosiła i zrobiła mu wyróżnione ogłoszenie tylko potrzebuję jakiś wiadomości o nim.Ten cudny piesek bardzo leży mi na sercu.Może uda się mu znaleźć dom pomimo krat.Od ewu tak znajdują psiaki domy.

Posted
24 minuty temu, Anula napisał:

Martuniu czy jest możliwość ogłoszenia tego pięknego czarnego psiaka.Ja bym go ogłosiła i zrobiła mu wyróżnione ogłoszenie tylko potrzebuję jakiś wiadomości o nim.Ten cudny piesek bardzo leży mi na sercu.Może uda się mu znaleźć dom pomimo krat.Od ewu tak znajdują psiaki domy.

Anulka, u ewu jest inna sytuacja, tam są znane  jej wolontariuszki, mają jakąś kontrolę nad psem, informacje.

Można ogłaszać, spróbować, może chociaż temu się uda, tylko że ja nie mam żadnych innych informacji na temat psa oprócz przybliżonej daty urodzenia (2015) i tego, że pies wg, pracownika ma wspaniały charakter.

Z doświadczenia wiem, że ludzie owszem, chcą psa ze schroniska, ale będą potrzebowali i innych informacji, rzadko kto zdecyduje się  na adopcję bez dodatkowych  wiadomości.  A ja takich dodatkowych informacji nie jestem niestety w stanie uzyskać, np stosunek do kotów, dzieci itp.

Kiedyś próbowała tak robić ogłoszenia zamojskim psom Havanka, potem Jaaga, ale ciężko było.

Ale chociażby tylko jeden pies mógł tak znalezc dom, to warto.

Tylko nie pisz, w jakim schronisku jest pies, bo będę miała problemy, jak ludzie zaczną dzwonić do schroniska i wypytywać ...

Ja wiem, że od ewu psiaki znajdują tak domy i  serce mi pęka, że u nas tak cieżko porozumieć się  w tej sprawie, a boksy pełne wspaniałych psaków...

Posted

Mam ogromna prośbę do fejsbukowych Cioteczek  o udostępnianie zbiórki Florka. Florek został zabrany ze schroniska do hoteliku do szafirki, znalazł szybko dom, ale okazał się pieskiem bardzo schorowanym, cały czas bierze leki, ciągle pojawiają się kolejne schorzenia. Jest bardzo kochany, zadbany, ale te ciągłe wizyty i badania kosztują, a pani jest emerytką.  Chciałabym pomóc i nazbierać na te kolejne wyznaczone badania w czerwcu - USG serca, badanie dba oka, badanie ciśnienia gałek ocznych no i na nowe leki.

Info wrzucę też na wątek Florka

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/choryflorek

Posted
41 minut temu, Tola napisał:

Mam ogromna prośbę do fejsbukowych Cioteczek  o udostępnianie zbiórki Florka. Florek został zabrany ze schroniska do hoteliku do szafirki, znalazł szybko dom, ale okazał się pieskiem bardzo schorowanym, cały czas bierze leki, ciągle pojawiają się kolejne schorzenia. Jest bardzo kochany, zadbany, ale te ciągłe wizyty i badania kosztują, a pani jest emerytką.  Chciałabym pomóc i nazbierać na te kolejne wyznaczone badania w czerwcu - USG serca, badanie dba oka, badanie ciśnienia gałek ocznych no i na nowe leki.

Info wrzucę też na wątek Florka

https://www.ratujemyzwierzaki.pl/choryflorek

Już udostępnione i wpłacone.

Posted
16 godzin temu, Anula napisał:

Ewu przesyła do ogloszeń sprawdzone w schronisku psiaki, info ma od wolontariuszek, zdjecia tez one robią. Tam jest inna sytuacja. Jest jeszcze kwestia tego, że gdy jakiś psiak wraca z nieudanej adopcji, to ewu staje na głowie, żeby umieścić go w hoteliku, by nie musiał wracać do schroniska. Ma kilka w niedalekiej odległości. W sytuacji Zamościa to dodatkowe utrudnienie, bo psa nie byłoby gdzie umieścić. Jesli Marta pośredniczyłaby w nieudanej adopcji, to schronisko mogłoby później robić problemy z wydawaniem psów fundacji. Juz przerabiałysmy to z Tolą. Ogłaszałam tak Freyę i inne psiaki w typie ras. Wyszły z tego tylko nieprzyjemne sytuacje i ani jeden pies nie pojechał do domu. Freyę w końcu wzięłam do siebie. Adoptującym trzeba przekazac podstawowe informacje jak wiek, profilaktyka zdrowotna, charakter, stosunek do ludzi, psów, chodzenie na smyczy. Inaczej kontakt urywa się po pytaniach o te kwestie.

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Jaaga napisał:

Ewu przesyła do ogloszeń sprawdzone w schronisku psiaki, info ma od wolontariuszek, zdjecia tez one robią. Tam jest inna sytuacja. Jest jeszcze kwestia tego, że gdy jakiś psiak wraca z nieudanej adopcji, to ewu staje na głowie, żeby umieścić go w hoteliku, by nie musiał wracać do schroniska. Ma kilka w niedalekiej odległości. W sytuacji Zamościa to dodatkowe utrudnienie, bo psa nie byłoby gdzie umieścić. Jesli Marta pośredniczyłaby w nieudanej adopcji, to schronisko mogłoby później robić problemy z wydawaniem psów fundacji. Juz przerabiałysmy to z Tolą. Ogłaszałam tak Freyę i inne psiaki w typie ras. Wyszły z tego tylko nieprzyjemne sytuacje i ani jeden pies nie pojechał do domu. Freyę w końcu wzięłam do siebie. Adoptującym trzeba przekazac podstawowe informacje jak wiek, profilaktyka zdrowotna, charakter, stosunek do ludzi, psów, chodzenie na smyczy. Inaczej kontakt urywa się po pytaniach o te kwestie.

To w takim razie nie ma co robić kłopotów Toli i dać spokój.Bardzo szkoda tych wszystkich psiaków,które mogą nie doczekać się swoich domów.

Posted

Staszek nie żyjebeksa_V6_orig.gifbeksa_V6_orig.gifbeksa_V6_orig.gif

Prawdopodobnie nastąpił zator, jestem w ogromnym szoku, to jakiś straszny ciąg śmiercibeksa_V6_orig.gif

Jest mi bardzo smutno, nie tak miało byćbeksa_V6_orig.gif

Nie mogę sobie znalezc miejscabeksa_V6_orig.gif.

image000000_4.jpg

SAVE_20200604_094557.jpg