Jump to content
Dogomania

Od 27.06. sunia już we własnym DS w Warszawie. Mała, czarna sunia Kawunia od 8.04.2024 r. czeka na własny Dom w hotelu u Murki. Do pełni szczęścia brakuje jej już tylko dobrego Człowieka.

Recommended Posts

Posted
Dnia 29.04.2024 o 12:03, Isiak napisał:

Może to były problemy spowodowane przez pchły.

Bardzo prawdopodobne  🙂 

Posted

Zostawię poniedziałkowe głaski 🙂 
Deklaracja za maj pójdzie trochę później, pod koniec tygodnia. Przy wolnych dniach może mi pensja przyjść ciut później. 

• Like 1
Posted
Dnia 29.04.2024 o 08:48, Murka napisał:

Mogę już śmiało napisać, że ubytki w sierści zarastają, widać to ewidentnie po uszach. Nie ma też już zaczerwienienia na skórze na klatce piersiowej i sunia przestała sie też drapać. Także na szczęście testy alergiczne nie są potrzebne 🙂

Super wiadomości.

• Like 2
Posted
Dnia 5.05.2024 o 17:00, malagos napisał:

Tak niezobowiązująco...ale zapytam: czy Pchełka ma kontakt z dziećmi?

Witaj Małgosiu  🙂  Szczerze powiedziawszy nie wiem. Mureczka ma córkę, ale to już spora dziewczynka.

Poczekajmy na odpowiedź Murki.

• Like 1
Posted
Dnia 5.05.2024 o 17:00, malagos napisał:

Tak niezobowiązująco...ale zapytam: czy Pchełka ma kontakt z dziećmi?

Moja córka to już nastolatka więc nie wiem czy się liczy, ale Pchełka reaguje na nią bardzo entuzjastycznie :)

• Like 2
Posted
Dnia 5.05.2024 o 21:40, Radek napisał:

Deklaracja za maj dzisiaj powędrowała 🙂 

Bardzo dziękuję Radku  😃 

• Like 1
Posted

Wpłaty dla Pchełki na konto Zeaserce-ruchomy-obrazek-0260.gif

10 zł - Ellig (2.04.)

40 zł - Limonka80 (02.05.)

10 zł - Nesiowata (02.05.)

50 zł - jaguska (06.05.)

Posted

Rozliczenie Pchełki/Kawy za kwiecień:

-460 zł hotelowanie 8-30.04

-200 zł transport z Zamościa

-10 zł II odrobaczenie

Razem: -670 zł

Faktura poszła na Fundację ZEA :)

• Like 1
Posted

Wpłaty dla Pchełki na konto Zeaserce-ruchomy-obrazek-0260.gif

10 zł - Ellig  -  2.04.

40 zł - Limonka80  -  2.05.

10 zł - Nesiowata  -  2.05.

50 zł - jaguska  -  6.05.

Bardzo serdecznie dziękuję

bukiet1.jpg.8aaea6401ad9b751d3eb9d57222aa718.jpg

Posted

Sunia spodobała się moim dzieciom - tydzień temu pożegnali Mańkę (adoptowaną od nas 7 lat temu), zmógł ją rak 😞Nie wyobrażają sobie domu bez psa, tak pusto!... Mała Laurka - ma 2,5 roku - pięknie odnosi się do zwierząt, nauczona od urodzenia dobrego traktowania psa i kota. Mieszkają w Starachowicach, na 1 piętrze, budują dom zaraz za miastem, oboje pracują, ale w różnych godzinach, więc pies rzadko kiedy zostaje sam w domu. Dom, za który mogę ręczyć głową i sercem, Mańka była traktowana jak księżniczka 🙂

Zaletą Pchełki jest przyjazny stosunek do kotów (dzieci przyjeżdżają do nas z psem, a u nas 3 koty), do psow (u nas 2 psy) i ludzi ogólnie.

Jedyna sprawa, która blokuje adopcję "już i teraz" to wyjazd rodzinki na urlop do Bułgarii na tydzień, powrót 7 czerwca. 

Czyli zdajemy się na Los - jak Pchełka znajdzie dom do tego czasu, to ok. Jak nie - jeśli się zgodzicie, to adoptują ją mój syn i synowa. 

• Like 7
  • Upvote 1
Posted
Dnia 6.05.2024 o 21:05, malagos napisał:

Sunia spodobała się moim dzieciom - tydzień temu pożegnali Mańkę (adoptowaną od nas 7 lat temu), zmógł ją rak 😞Nie wyobrażają sobie domu bez psa, tak pusto!... Mała Laurka - ma 2,5 roku - pięknie odnosi się do zwierząt, nauczona od urodzenia dobrego traktowania psa i kota. Mieszkają w Starachowicach, na 1 piętrze, budują dom zaraz za miastem, oboje pracują, ale w różnych godzinach, więc pies rzadko kiedy zostaje sam w domu. Dom, za który mogę ręczyć głową i sercem, Mańka była traktowana jak księżniczka 🙂

Zaletą Pchełki jest przyjazny stosunek do kotów (dzieci przyjeżdżają do nas z psem, a u nas 3 koty), do psow (u nas 2 psy) i ludzi ogólnie.

Jedyna sprawa, która blokuje adopcję "już i teraz" to wyjazd rodzinki na urlop do Bułgarii na tydzień, powrót 7 czerwca. 

Czyli zdajemy się na Los - jak Pchełka znajdzie dom do tego czasu, to ok. Jak nie - jeśli się zgodzicie, to adoptują ją mój syn i synowa. 

Małgosiu kochana, serdecznie współczuję Twoim Dzieciom straty psiego przyjaciela. To wielka i bolesna strata.
Ogromnie dziękuję Ci Małgosiu, że zwróciłaś uwagę na sunię. Wiem, że lepszego domu niż u Twoich Dzieci, nie znajdzie,  Twoje gwarancje są wystarczające i wizyta przed-adopcyjna jest moim zdaniem całkowicie zbędna. Mam nadzieję, że wspierający finansowo sunię będą tego samego zdania i jeśli nie maja nic przeciwko temu, to "zaklepuję" Kawusię dla Twojego syna  🙂  Sunia jeszcze nie wie, że wygrała los na loterii  🙂   

• Like 4
Posted
Dnia 6.05.2024 o 21:39, elik napisał:

Sunia jeszcze nie wie, że wygrała los na loterii  🙂   

Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. 
A na razie zostawiam poniedziałkowe głaski dla suni. 

• Like 1
Posted
Dnia 6.05.2024 o 21:48, Poker napisał:

Jestem jak najbardziej za.

Zresztą  poleciłam Kawcię malagos. 

Dzięki wielkie    dziki1.jpg.26faf610fb21d8b5c10dfc1e796d2d84.jpg   Będziesz miała swój udział w szczęściu suni   

• Like 1
Posted
Dnia 6.05.2024 o 22:06, Radek napisał:

Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie. 
A na razie zostawiam poniedziałkowe głaski dla suni. 

Dziękuję, bardzo dziękuję Radeczku  🙂  

Posted
Dnia 7.05.2024 o 12:25, malagos napisał:

Ale jak znajdzie się dla Kawusi/ Pchełki dobry dom "w międzyczasie", to wtedy rozejrzymy się za inną kandydatką, ok?

To znaczy, że sunie nie jest tą wybraną ostatecznie?

Posted
Dnia 7.05.2024 o 13:06, Poker napisał:

Na to wygląda.  Niestety.

Dnia 7.05.2024 o 13:16, elik napisał:

Szkoda.

Chyba źle zrozumiałyście wpis Malagos.

• Like 1