marysia55 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 gonia66 napisał(a):Oj...Maryś jest "już"..obudziłaś się tak skoro świt cioteczko????:crazyeye::crazyeye::eviltong::eviltong: bo ze mnie taki ranny ptaszek ;););) Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 marysia55 napisał(a):bo ze mnie taki ranny ptaszek ;););) To troszkę tak jak ja:eviltong::eviltong::eviltong:No ale " Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje"...dla mnie sie to sprawdziło dzis w 100%..tak jak i dla Ciebie Maryś- prawda????:multi::multi::multi: Quote
Lu_Gosiak Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 dogtravel odpisali, ze transport do Elblaga kosztowałby 550zł Gniuś podlicz moze ile jest wpłat jednorazowych, bo nawet jest nadwyżka z wplat miesiecznych wiec moze nazbiera sie Quote
Selenga Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Goniu, Zbójini z tego wątku Gdańsk-Śląsk-Gdańsk średnio raz w miesiącu - Dogomania Forum wraca do Gdańska ze śląska trasą przez Wrocław i Gniezno, to bardzo blisko od Konina. Będzie przejeżdżał przez Wrześnię, to tylko 63 km od Konina, na dodatek autostradą :) Może udałoby się wolontariuszom podrzucić Kajtka do Wrześni? Quote
martka1982 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Już jestem. Śledzę wątek Kajetanka od początku ale po cichu:) Ja to teraz wygląda: Teraz któraś z was, najlepiej ta, która wie dokładnie dokąd jedzie Kajetanek powinna zadzwonić do naszej pani prezes (podałam do niej numer na komórkę goni66 na PW). Rozmawiałam dziś z panią prezes o Kajetanku,że zbieracie na hotel,że już prawie uzbierane itd, więc wstępnie sytuację jej nakreśliłam, ale ona musi dokładnie wiedzieć kilka kwestii: 1. Kto zaadoptuje Kajetanka? Piesek musi mieć właściciela (może być to właściciel tymczasowy) czyli musi być osoba, która podpisze papiery adopcyjne i później taka, która przekaże do kogo Kajetanek pojechał do DS. 2. Transport - myślę,że do wrześni byśmy dowieźli - może nawet ja bym dowiozła. Tak przy okazji - kosmicznie drogi ten transport konin-elbląg 550zł...(od nas niedawno pies jechał do szczecina 700km w dwie strony i zapłacili 280zł) tu są dane schronu: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt ul.Gajowa 7A 62- 510 Konin tel. 63 243 80 38 p. Marta 513 252 632 p.Ania 513 434 407 mail: [email protected] Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='Selenga']Goniu, Zbójini z tego wątku Gdańsk-Śląsk-Gdańsk średnio raz w miesiącu - Dogomania Forum wraca do Gdańska ze śląska trasą przez Wrocław i Gniezno, to bardzo blisko od Konina. Będzie przejeżdżał przez Wrześnię, to tylko 63 km od Konina, na dodatek autostradą :) Może udałoby się wolontariuszom podrzucić Kajtka do Wrześni? O jaaaaa....to byloby cudownie..tylko wlasnie jestem po rozmowie z Pania prezes...(nawiasem mowiac wspaniala kobieta i bardzo miła- naprawdę)..ustaliłam, że jutro, najpozniej w poniedzialek zadzwoni do mnie, bo chcialaby jeszcze zawieźć Kajetanka do olukisty po dokladną diagnozę..i uwaga uwaga...powiedziala, że myśli, ze dla niego nie jest za poźno i być może można coś zrobić jeszcze z tymi oczkami:multi::multi::multi:CZujecie to?????Bo ja nie mogę uwierzyć... Wszystko inne obgadalam, wyślę Pani Prezes numer do Morii, one będą już rozmawialy osobiście i ten kto przyjedzie po Kajtusia, dostanie umowę adopcyjną...i oczywiscie ksiązeczki i wykaz szczepień i badań... Dlatego mysle, że na transport Zbojnini nie damy rady zdążyć, bo to chyba o ile dobrze pamiętam ma byc 14 czerwca...:razz:No..chyba, że cud- i nawet bym sie nie zdziwiła:lol:...tu cud na cudzie:loveu: Alejeśli nawet nie zdążymy...to i tak cud będzie, bo znajdziemy transport...co do tego to nie mam już ABSOLUTNIE ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI:multi::multi::multi: A..Pani Prezes bardzo nam wszystkim dziękowała za pomoc...:crazyeye::crazyeye:Normalnie następny szok...wyjątkowa kobieta..wyjątkowi Ludzie...co ja piszę- ANIOŁY u Kajetanka...a w ogole...WYJĄTKOWE DOGO:loveu::loveu::loveu: Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='martka1982']J 2. Transport - myślę,że do wrześni byśmy dowieźli - może nawet ja bym dowiozła. Tak przy okazji - kosmicznie drogi ten transport konin-elbląg 550zł...(od nas niedawno pies jechał do szczecina 700km w dwie strony i zapłacili 280zł mARTECZKO..A KTO WIÓZŁ OD WAS PIESKA DO SZCZECINA ZA TAKIE PIENIAŻKI??mOŻE MOGLIBYŚMY POPROSIĆ TEGO KOGOS O POMOC..WIESZ COŚ O TYM??bO FAKTYCZNIE- 550 ZŁ TO KOSMICZNA CENA..NO ALE CO SIĘ DZIWIC..TO FIRMA TRANSPORTOWA...(znów czcinka mi sie nie wyłączyła...sory....:oops::oops::oops:) Quote
dogtravel Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='martka1982']J 2. Transport - myślę,że do wrześni byśmy dowieźli - może nawet ja bym dowiozła. Tak przy okazji - kosmicznie drogi ten transport konin-elbląg 550zł...(od nas niedawno pies jechał do szczecina 700km w dwie strony i zapłacili 280zł) No tak, zgodzę się- tylko ze my nie mieszkamy w Koninie i musimy jeszcze dojechać robiąc 230 km( co daje 460 w obie strony;) ) a w sumie jadąc specjalnie dla psiaka- robimy 1060 km, i mamy około 16 godzin jazdy... Przy średnich stawkach przewoźników 60 gr-1 zł za km wychodzi 600-1000;) pln, więc nie wiem, czy te 550 to tak drogo;). Trasa Konin-Szczecin to 350 km i u nas kosztowałaby właśnie w granicach 300 zł -w obie strony, więc policzono Wam normalną stawkę ;). Prośba do Wszystkich pytających-umawiających się: ponieważ nie mam czasu śledzić wszystkich wątków Dogo (i nie zawsze mam dostęp do komputera)piszcie prv.Odbieram w komórce. Pozdrawiam serdecznie! Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 dogtravel napisał(a):No tak, zgodzę się- tylko ze my nie mieszkamy w Koninie i musimy jeszcze dojechać robiąc 230 km( co daje 460 w obie strony;) ) a w sumie jadąc specjalnie dla psiaka- robimy 1060 km, i mamy około 16 godzin jazdy... Przy średnich stawkach przewoźników 60 gr-1 zł za km wychodzi 600-1000;) pln, więc nie wiem, czy te 550 to tak drogo;). Trasa Konin-Szczecin to 350 km i u nas kosztowałaby właśnie w granicach 300 zł -w obie strony, więc policzono Wam normalną stawkę ;).No..a tego nie przewidzialyśmy, że "nadrabiacie" jeszcze 260 km...no więc myślę, że koszt jest zrozumiały...ale póki co- postaramy się poszukac coś tańszego..może się uda..jeśli nie, będziemy szukac pieniążków..a może i tak jak Poker pisala..uda nam sie "polączyć " transport...tu te poproszę wtedy o pomoc...bo ja to kompletnie zielona jestem w tych sprawach:oops::oops: Quote
martka1982 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 No fakt, to jak musicie tyle nadrobić to się nie dziwie. Ten transport do Szczecina - wiozła osoba, którą po prostu o to poprosiliśmy a miała akurat czas. Quote
dogtravel Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Dokładnie Gonia, jak piszesz.Dlatego w najlepszej sytuacji są osoby, które mieszkaja w rej.Wrocławia-Wałbrzycha- i z tąd chca wieźć psiaka.Co do łączenia-jak najbardziej.Zawsze to taniej ;) Prośba do Wszystkich pytających-umawiających się: ponieważ nie mam czasu śledzić wszystkich wątków Dogo (i nie zawsze mam dostęp do komputera)piszcie prv.Odbieram w komórce. Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 NAPIsałam PW do Rybci..Moria mi podpowiedziala, ze Jej tato pomaga w transporcie psiaków...zobaczymy co nam odpowie i jesli się zgodzi to kiedy i za jaką kwote:lol::lol: Jestem też w kontakcie ze Zbójini- ten transport bylby cudem- jest w poniedzialek..i obawiam się, że jednak "przeleci nam" koło nosa...jeśli tak sie stanie bedzie bardzo mi zal...ale chyba lepiej zeby Kajtuś byl zdiagnozowany dokładnie u okulisty...??Jak myślicie..?Bo moze moglibysmy zrezygnowac z okulisty teraz i zorganizować się na poiedzialek..ale potem za taka wizyte trzeba bedzie zaplacic(bo chyba wszystkie jestesmy zdania, ze koniecznie trzeba zrobić z tym "porządek"..???Jak cioteczki i wujaszkowie sądzicie???Napiszcie proszę... A..no i wyglada na to, że będę księgową "samozwańczą"...bo ciągle nie widzę osoby ktora chce się tym zająć...jeśli do ok 21 nikt chętny sie nie pojawi- bede rozsylala numer swojego konta, bo czas nagli i lepiej zeby pieniążki byly już zbierane...PROSZĘ O OPINIE W TYCH WSZYSTKICH SPRAWACH:roll::roll::roll::roll: Quote
Leyla Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 przepraszam za offa, ale ten ślepotek tak bardzo chce żyć..pomóżmy mu:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/ju...29/index3.html Quote
Ra_dunia Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 To jestem na zaproszenie ;) Ale widzę, że chyba wszystko już na dobrej drodze :multi: Pieniążki są uzbierane, czy jeszcze czegoś brakuje? Ja teraz jestem na dogo tylko z doskoku, ale obiecuję zaglądać i jakby co - pomogę ;) Quote
rita60 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Ło matko cioteczki,wracam z jedniodniowego wypadu na wies i nie moge sie przedrzec przez gaszcz postow:cool3:ale widze efekty sa:multi: Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Ra_dunia napisał(a):To jestem na zaproszenie ;) Ale widzę, że chyba wszystko już na dobrej drodze :multi: Pieniążki są uzbierane, czy jeszcze czegoś brakuje? Ja teraz jestem na dogo tylko z doskoku, ale obiecuję zaglądać i jakby co - pomogę ;) dzIĘKUJĘ rADUNIU, ZE DOŁĄCZYŁAŚ DO NAS:loveu::loveu:To fakt- mamy juz deklaracje potrzebujemy teraz tylko pieniążków na transport a poźniej ewentualnie na leczenie ślepaczka...wszystko wskazuje na to, że może się coś sie uda zrobić z oczkami- tak mowiła Pani Prezes schroniska...więc wtedy też potrzebne będą wpłaty jednorazowe:roll::roll:Jeśli będziesz mogła- prosimy o pomoc, będę wklejala rozliczenia jeśli będą takie wydatki oczywiście:lol: Quote
__Lara Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Goniu, ja Ci bardzo dziękuję, że jesteś tutaj! :loveu: że nie zostawiłaś Kajetanka kiedy napisałam na wątku Kładeczki :loveu: jejku, dzięki Tobie udało się zrobić takie poruszenie i Kajetanek pojedzie do hotelu :loveu::multi::multi::multi::multi: będę skakać z radości :loveu::loveu: Kajetanku, widzisz, cioteczka Lara Cię nie zostawiła :loveu: mimo, że Elza pojechała zamiast Ciebie do wiosny :loveu: Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='__Lara']Goniu, ja Ci bardzo dziękuję, że jesteś tutaj! :loveu: że nie zostawiłaś Kajetanka kiedy napisałam na wątku Kładeczki :loveu: jejku, dzięki Tobie udało się zrobić takie poruszenie i Kajetanek pojedzie do hotelu :loveu::multi::multi::multi::multi: będę skakać z radości :loveu::loveu: Kajetanku, widzisz, cioteczka Lara Cię nie zostawiła :loveu: mimo, że Elza pojechała zamiast Ciebie do wiosny :loveu: PRzecież wiadomo, ze co się odwlecze, to nie uciecze:lol::lol::lol:No poruszenie, to może zrobiłam- fakt, ale nic więcej nie ma tu dzięki mnie...to Anioły z nieba pospadały wprost na wątek naszego KAjtusia:loveu::loveu: ps..szczerze...??To nie wiedzialam, że Elzunia pojechala zamiast Kajetanka:oops: Quote
Lidan Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Z przyjemnością wielką czyta się takie dobre wieści :multi: gonia66 pilotujesz od samego początku sprawę tego pieska, kontaktujesz się bezpośrednio hotelikiem, do którego ślepaczek pojedzie więc uważam za jak najbardziej porządane, żebyś zbierala kase na swoje konto. Czekam na dane do przelewu. Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 CHyba zaraz umrę przed komputerem..Rybc!a mi odpowiedziala, że tato może pojechać z Kajtuniem we wtorek!!!Koszt to 270 zł..:multi::multi::multi:O Mateńko....ludzie!!Co tu się dzieje???Tylko, czy uda sie załatwić okulistę do wtroku..??Jutro(bo dziś trochę późno) zadzwonie do taty Rybci(podala mi numer Jego telefonu) i zadzwonie do Pani prezes zapytac czy do wtroku da rade...Módlcie się dziewczyny, żeby wszystko się poukładało..bo poki co- idzie "jak po maśle"...:multi::multi::multi: No i ponieważ nie ma chętnego, nikt sie nie zgłosił...niestety muszę się sama obwołać Kajtusiową księgową..i zaraz rozsyłam na PW numer konta do wpłat..macie ostatnie minuty, na niewątpliwy zaszczyt zdobycia tegoż tytuł€..czekam więc jeszcze chwilkę:loveu::loveu::loveu: Quote
Ffrubka Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 juuuuuuuuuuuuuuuuuuuupiii! Jak ja się cieszę, że aniołki nad Kajetankiem czuwają (aniołki! - nie przestawać ani na chwilę :mad:). Trzymam kciuki za całą akcję, a zwłaszcza za wizytę u lekarza... moooocni trzymam!! Quote
gonia66 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Ffrubka napisał(a):juuuuuuuuuuuuuuuuuuuupiii! Jak ja się cieszę, że aniołki nad Kajetankiem czuwają (aniołki! - nie przestawać ani na chwilę :mad:). Trzymam kciuki za całą akcję, a zwłaszcza za wizytę u lekarza... moooocni trzymam!! Frubeczko..Ty masz mój numer konta- prawda??Czy musze Ci wysyłać raz jeszxcze??Policzyłam, że 7 lub 8 deklarowanych cioteczek z tego wątku mój numer konta już ma:lol::lol::lol:Na dogo strasznie źle sie wysyla wiadomości na PW..:razz:No ale jeśli trzeba- podeśle i tak choćbym cala noc miala siedzieć(jutro wolne przecież:multi::multi:)..Napiszcie mi kto nie chce numeru- co???:loveu::loveu::loveu: Quote
Lidan Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Jeśli bedzie Ci tak lepiej to możesz wysłać mi nr na maila: [email protected] Quote
ihabe Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 gonia66 napisał(a):Frubeczko..Ty masz mój numer konta- prawda??Czy musze Ci wysyłać raz jeszxcze??Policzyłam, że 7 lub 8 deklarowanych cioteczek z tego wątku mój numer konta już ma:lol::lol::lol:Na dogo strasznie źle sie wysyla wiadomości na PW..:razz:No ale jeśli trzeba- podeśle i tak choćbym cala noc miala siedzieć(jutro wolne przecież:multi::multi:)..Napiszcie mi kto nie chce numeru- co???:loveu::loveu::loveu: ja nie mam konta, ale mozesz przesłac mailem:loveu: Quote
Recommended Posts