Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.12.2023 o 18:43, malagos napisał:

Mam SMS od pani Basi: Dzień dobry, wszystko jest dobrze. Rózia już nauczyła się spać w łóżku z panią Babcią. Ładnie chodzi na smyczy na spacery, ma apetyt. Poznaje ruch uliczny, ale to spokojna ulica, więc nie ma problemu.

Wspaniałe wiadomości. Niechby więcej takich domków dla naszych bezdomniaczków się znajdowało. 

• Like 1
Posted
Dnia 29.12.2023 o 13:15, malagos napisał:

Pozdrowienia od Rózi z Lublina 🙂

Resized_received_1423954708552106.jpg

Rózia Lublin.jpg

Calem sercem wszelkiego dobrego roku nowego                                                                                Niechaj w szczęściu i zdrowiu mijają dni miesiące lata

Czapka Mikołaja Png PNGEgg, 56% OFF | askaria.edu.pk                      

• Like 1
Posted

Dobrego roku! 

Ten miniony obfitował w bezdomniaki, jak żaden inny... 

Kojce gminne pełne, są 4 psy, mają jedzenie i ciepłe budy, ale nikt ich nie ogłasza 😞  A ja nie za bardzo mam siłę brać kolejnego tymczasowicza... Ale nie ma co, jak będzie trzeba, to musimy pomóc.

• Like 1
Posted
Dnia 3.01.2024 o 08:27, malagos napisał:

Dobrego roku! 

Ten miniony obfitował w bezdomniaki, jak żaden inny... 

Kojce gminne pełne, są 4 psy, mają jedzenie i ciepłe budy, ale nikt ich nie ogłasza 😞  A ja nie za bardzo mam siłę brać kolejnego tymczasowicza... Ale nie ma co, jak będzie trzeba, to musimy pomóc.

I trzeba pomóc- kojce gonne pełne, dodatkowo ustawione dwie budy pod wiatą  😞 Miałam zamiar zabrać do nas Znaczka, małego pieska, który już rok szuka domu, ale ten był w większej potrzebie... Roboczo nazwany Rudzikiem, u nas od wczoraj...

20240105_121442.jpg

20240106_110622.jpg

• Like 2
  • malagos changed the title to ~ pomóżmy Znaczusiowi! Bo Rózia ma super domek u pani Basi w Lublinie...
Posted
Dnia 3.01.2024 o 08:27, malagos napisał:

Kojce gminne pełne, są 4 psy, mają jedzenie i ciepłe budy, ale nikt ich nie ogłasza

Jeśli napiszesz Małgosiu tekst,  zrobisz odpowiednie zdjęcia, żeby psiak wyglądał tak, żeby ktoś miał ochotę go adoptować, to porobię im ogłoszenia. Trzeba próbować. Jak nie będą ogłaszane, to najwyżej gospodarz weźmie któregoś do budy i tak biedak skończy. Pewnie będzie miał gorzej niż w gminnym kojcu.

Posted
Dnia 7.01.2024 o 01:09, elik napisał:

Jeśli napiszesz Małgosiu tekst,  zrobisz odpowiednie zdjęcia, żeby psiak wyglądał tak, żeby ktoś miał ochotę go adoptować, to porobię im ogłoszenia. Trzeba próbować. Jak nie będą ogłaszane, to najwyżej gospodarz weźmie któregoś do budy i tak biedak skończy. Pewnie będzie miał gorzej niż w gminnym kojcu.

To, co piszesz, Eliku, to prawda, i to oczywista. Żeby porobić mu dobre zdjęcia, pies nie może być na tle tego bałaganu na placu, na tle budy, kojca. Dlatego proszę o dt, by zrobić zdjęcia domowe, kanapowe, na spacerze. Ja na razie zajmę się Rudzikiem. 

Posted
Dnia 6.01.2024 o 21:35, Poker napisał:

Na łańcuchu? O ludzie, gdzie  on jest?

Czasowo przeniesiony do budy pod wiatą na czas wsadzenia do "jego" kojca 3 szczeniaków - podobno porzuconych w pudle pod kościołem. Ale juz przestałam wierzyć w takie historie, pewnie panowie z gospodarki komunalnej wzięli psiaki od jakiegoś sąsiada czy kumpla. Mówią, że na dwa szczylki są chętni. 

Dlatego proszę o dt choćby dla Znaczusia!....

Posted

Zdjęcia  niech będą  i z łańcucha i z bałaganem. Są  osoby, które  chcą  pomóc właśnie psom z takich warunków, a nie z DT.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 8.01.2024 o 12:06, Aldrumka napisał:

a ta sierotka to piesek ? to Znaczuś?

tak, to ten Znaczek ... Bardzo przyjazny, łagodny. Był już adoptowany przez starszych ludzi, ale uciekał, wracał dwa razy do kojca gminnego, aż po miesiącu go oddali 😞

Posted
Dnia 7.01.2024 o 11:00, Poker napisał:

Zdjęcia  niech będą  i z łańcucha i z bałaganem. Są  osoby, które  chcą  pomóc właśnie psom z takich warunków, a nie z DT.

malagosku, rób zdjęcia i ogłaszaj. Szkoda malucha.

Posted

U nas od 10 dni jest Rudzik, dorosły pies w typie teriera, sięga do kolana - nie taki maluszek. Juz umie chodzić na smyczy, na spacerze po sadzie raczej nie reaguje na wołanie, zbyt zajęty wąchaniem, tropieniem...