Jump to content
Dogomania

++++++LILI MA DOM U PANI BEATY ++++++PROSZĘ O POMOC W OGŁOSZENIACH*** LILI, Liluszka, krasotka, tak nazywają sunieczkę opiekunki w schronie na Ukrainie.

Recommended Posts

Posted

Lili była dziś u wetki. Gruczoły niestety w porządku. Wetka uważa,że problemy z koo są związane z urazem kręgosłupa. Zaleciła zmianę karmy i laktulozę. 

Poprosiłam Anecik, by na razie wprowadzić laktulozę i w razie braku efektu zmienić karmę .

Wizyta była gratis.

• Like 2
Posted
Dnia 25.08.2023 o 15:43, ona03 napisał:

Oj Pokerku, ależ masz przypadek. Lili miała szczęście, że trafiła pod Twoją opiekę, żeby tylko udało się jej pomóc.

Trafił się.

Lili była dziś na konsultacji  u dr Cymbryłowicza, który ocenił operację kręgosłupa jako bardzo dobrą.

Bardzo dokładnie badał bioderka, łapki i uznał, że biorąc pod  uwagę na pewno ciężki wypadek jakiemu uległa Lili, jej stan jest optymalny i nie należy w niczym grzebać.

Problem z koo traktuje jako powypadkowy.

Z sympatii i szacunku dla pana Arka, wizyta była gratisowa. Głupi, tzn. ja, ma często szczęście.

Po Laktulozie jest jakby trochę lepiej z koo. Oby sytuacja się unormowała, to będę ją ogłaszać.

Szukam jeszcze wyjścia alternatywnego na wypadek braku chętnych na Lili.

• Like 3
Posted

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że Lili zmieni miejsce pobytu w niedzielę. Będzie bliżej Wrocławia. Będzie to DT za karmę i koszty weta.

Szczegóły podam jak sunia będzie na miejscu. 

Umówiłam się z Anecik, że potrzyma miejsce.

• Like 10
  • Upvote 1
Posted
Dnia 29.08.2023 o 18:43, Poker napisał:

Wszystkie znaki na niebie wskazują, że Lili zmieni miejsce pobytu w niedzielę. Będzie bliżej Wrocławia. Będzie to DT za karmę i koszty weta.

Szczegóły podam jak sunia będzie na miejscu. 

Umówiłam się z Anecik, że potrzyma miejsce.

To bardzo dobra wiadomość! Oby DT sprostał zadaniu !

Posted

Jutro ok. południa pani Beata odbiera Lili od Anecik.

Trzymajcie kciuki, żeby rozsypane koopki i wyciągane z pupy nie zniechęciły nowej opiekunki.

• Like 1
Posted

Pojechała. Bardzo się podobała p. Beacie i jej koleżance. 

Ze stresu sama zrobiła koo.😁

Teraz będę czekać na wieści z DT.

• Like 1
Posted

Dzwoniła pani Beata. 

Lili w drodze haftowała i zrobiła sama 2 kulki.

Po przyjeździe zadekowala się w łazience i warczy na wszystkich.

Na szczęście p. Beata wie, że to ze strachu.

Planujemy zrobić jej USG brzucha jak się oswoi. 

• Like 1
Posted

Bardzo dziękuję ZEA za wielką pomoc. Przelałam na jej konto 379 zł.

Lilu jest słodka, żywiołowa, chce się bawić , a u p. Beaty teraz nie ma z kim. Jedna sunia jest wielka, której Lili się boi, kolejny pies ma 23 lata, więc mu nie do zabawy. A trzeci pies jest po ciężkich przejściach i nie umie się bawić.

Lili czasem robi kulki , a czasem kawałki , które przypuszczalnie wyciąga z pupy. Siusia małymi porcjami w domu też.

W czwartek ma termin na USG u bardzo dobrej wetki. Zobaczymy czy cokolwiek wyjaśni.

Znalezienie dla niej DS graniczy z cudem.

• Like 1
Posted

Lili była w środę u weta na ogólnych oględzinach , badaniu krwi i USG brzuszka.

W USG niczego niepojącego nie widać, trochę mas kałowych. Nie było widać jajników , bo jednak była zagazowana, ale macicy też nie było widać. Wetka wymacała pod skórą brzuszka grudki, które przypuszczalnie są pozostałością po szwach.

Na wyniki badania krwi czekamy.

Zaleciła konsultację neurologiczną  i p. Beta będzie umawiać, co wcale nie jest łatwe.

Lili jest kochana, posłuszna. P. Beata mwi, że gdyby nie koo i siu , to jest psem idealnym.

Gubi mniej kawałków koo, ale niestety też w domu no i siusia w domu, mimo że wyjście na ogród jest całe czas dostępne.

Ma apetyt, je suche i mokre. Dostaje Laktulozę.

• Like 2
Posted
Dnia 16.09.2023 o 12:04, Poker napisał:

Lili była w środę u weta na ogólnych oględzinach , badaniu krwi i USG brzuszka.

W USG niczego niepojącego nie widać, trochę mas kałowych. Nie było widać jajników , bo jednak była zagazowana, ale macicy też nie było widać. Wetka wymacała pod skórą brzuszka grudki, które przypuszczalnie są pozostałością po szwach.

Na wyniki badania krwi czekamy.

Zaleciła konsultację neurologiczną  i p. Beta będzie umawiać, co wcale nie jest łatwe.

Lili jest kochana, posłuszna. P. Beata mwi, że gdyby nie koo i siu , to jest psem idealnym.

Gubi mnie kawałków koo, ale niestety też w domu no i siusia w domu, mimo że wyjście na ogród jest całe czas dostępne.

Ma apetyt, je suche i mokre. Dostaje Laktulozę.

Malinka też niestety cały czas załatwia się w domu. I to nie na podłogę, wyłącznie do legowisk. Co dzień mam od 1-3 do wymiany. Czuję bezsilność, bo nie wiem co będzie zimą. Nie mamy strychu, suszę w ogrodzie.

Przy urazach kręgosłupa są problemy z moczem i kałem. Linda też często sika i ona z kolei wylizuje swój mocz, kiedy wypływa. Kupę nauczyła się wyciskać,  leżąc na boku i robi ją wtedy, gdy się ją podnosi. Mocz zresztą też wtedy leci i już nieraz byłam do mycia i przebrania po wynoszeniu Lindy.

Dobrze, dla Lilli, że jest tak mała. Inaczej trudniej byłoby o miejsce z takimi problemami.

• Like 1
Posted
Dnia 9.09.2023 o 14:03, Poker napisał:

Bardzo dziękuję ZEA za wielką pomoc. Przelałam na jej konto 379 zł.

Lilu jest słodka, żywiołowa, chce się bawić , a u p. Beaty teraz nie ma z kim. Jedna sunia jest wielka, której Lili się boi, kolejny pies ma 23 lata, więc mu nie do zabawy. A trzeci pies jest po ciężkich przejściach i nie umie się bawić.

Lili czasem robi kulki , a czasem kawałki , które przypuszczalnie wyciąga z pupy. Siusia małymi porcjami w domu też.

W czwartek ma termin na USG u bardzo dobrej wetki. Zobaczymy czy cokolwiek wyjaśni.

Znalezienie dla niej DS graniczy z cudem.

379 zł już na koncie ZEA, bardzo dziękuję.

• 3 weeks later...
Posted

Lili w środę idzie na konsultację neurologiczną.

Pani Beata mówi, że jest wulkanem energii. Cały czas chce się bawić, a nie ma z kim.

Z siusianiem jest całkiem nieźle Z koo lepiej niż było, bo nie wyciąga z pupy , ale gubi w różnych miejscach . Dobrze, że jest spoiste i łatwo można zebrać.

Ogólnie ocenia sunię bardzo dobrze.

Po wizycie u neurologa poproszę o pomoc w robieniu ogłoszeń.