Jaaga Posted July 9, 2023 Posted July 9, 2023 Dnia 9.07.2023 o 14:31, rozi napisał: Ciekawe, czy uszy mu staną 😁 Jakbyś mi w myślach czytała 😄 wczoraj już mu je podnosiłam, żeby zobaczyć jakby wyglądał. Raczej chyba nie staną, bo są ogromne, ale wygląda wtedy przesłodko, jak dziecko pinczerka z nietoperzem. Quote
Tola Posted July 9, 2023 Author Posted July 9, 2023 Dnia 8.07.2023 o 23:03, Tyśka) napisał: Dodałam nowe zdjecia: https://www.olx.pl/d/oferta/kochany-guzik-3-miesieczny-zaszczepiony-i-domowy-piesek-CID103-IDW0TsT.html Bardzo dziękuję. Figielek ma więc olx na Kraków, Wrocław, dzisiaj dorobiłam na Katowice z Twoim Jaaga tekstem z FB, bo jest świetny. https://www.olx.pl/d/oferta/rewelacyjny-szczeniak-figielek-do-adopcji-CID103-IDWm9Rv.html?bs=olx_pro_listing Poczekamy i zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że ogłoszenia zadziałają. Quote
Tola Posted July 14, 2023 Author Posted July 14, 2023 DS Eliota wpłacił wczoraj 200 zł na konto Zea - bardzo dziękuję; będzie na pomoc Figielkowi - brat pomoże bratu. Wpłynęło też 50 zł od DS Kimbo - również przeznaczę je dla Figielka. Quote
Tola Posted July 14, 2023 Author Posted July 14, 2023 Figielek otrzymał też 20 zł od Nesiowatej (10.07.) - pięknie dziękujemy Quote
Tola Posted July 14, 2023 Author Posted July 14, 2023 O Figielka są zapytania - z Wroclawia i Katowic, ale to jeszcze nie ten dom. Dzwoniła też pani z Rybnika, wysłałam ankietę, ale z tego co pamiętam, to nie ma tam nikogo do wizyty... Quote
Tola Posted July 16, 2023 Author Posted July 16, 2023 Dnia 16.07.2023 o 16:34, Poker napisał: I co z panią z Rybnika? Nie mam nikogo do wizyty😔 Pani cały czas dopytuje ... Quote
sunnynight Posted July 16, 2023 Posted July 16, 2023 Dnia 16.07.2023 o 20:37, Tola napisał: Nie mam nikogo do wizyty😔 Pani cały czas dopytuje ... To może on-line zróbcie? W sensie, zdalnie? Quote
Poker Posted July 16, 2023 Posted July 16, 2023 Dnia 16.07.2023 o 21:22, sunnynight napisał: To może on-line zróbcie? W sensie, zdalnie? Tak zrobiłam z Nugatem i jest super domek. Quote
Tyśka) Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 Zapytanie o Kapsla, u Mnie Guzika: czy jest grzeczny i czy lubi dzieci 🙃🙃🙃 Quote
Jaaga Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 Dnia 17.07.2023 o 14:11, Tyśka) napisał: Zapytanie o Kapsla, u Mnie Guzika: czy jest grzeczny i czy lubi dzieci 🙃🙃🙃 Nie wiem, co ludzie z tymi dziećmi, skoro my w treści zaznaczamy, że nie wydamy do małych dzieci. Poproś Tysiu o kontakt telefoniczny do Toli, bo takie pytanie dla mnie sugeruje, że ktoś szuka bardziej pluszaka, którego po zabawie z dziećmi odkłada się na półkę. Figielek to dziwny maluch, taki "stary maleńki". Pakuje się w ramiona, na kolana i tak może trwać nawet godzinami. Zdecydowanie do ludzi dorosłych, spokojnych, opanowanych. Ewentualnie do domu z młodzieżą. Nie poradziłby sobie z mlodszymi dziećmi i odczuwałby dyskomfort. Nie jest jak większość szczeniąt. Jeśli dom jest warty uwagi, to Tola zaproponuje któregoś z ukraińskich maluchów. Szkoda tracić dom, ale nie każdy pasuje akurat dla Figielka. Quote
Tola Posted July 17, 2023 Author Posted July 17, 2023 Dnia 16.07.2023 o 21:22, sunnynight napisał: To może on-line zróbcie? W sensie, zdalnie? Dnia 16.07.2023 o 22:20, Poker napisał: Tak zrobiłam z Nugatem i jest super domek. Moim zdaniem wizyta zdalna jest dobrym wyjściem w sytuacji, kiedy rozmowa telefoniczna i ankieta wypadły świetnie i taka wizyta to właściwie formalność. Na pewno łatwiej jest zdecydować się na nią, gdy przyszła rodzina mieszka w bloku i gdy mamy w pobliżu kogoś, kto za jakiś czas może zrobić wizytę poadopcyjną. W przypadku rodziny w Rybniku nie mam takiej możliwości; to pierwszy pies w rodzinie, 3 dzieci i dom z ogrodem - nie zdecyduje się na wizytę zdalną. No ale ja jestem b. ostrożna w wyborze DS.😉 Quote
Jaaga Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 Dnia 17.07.2023 o 20:19, Tola napisał: Moim zdaniem wizyta zdalna jest dobrym wyjściem w sytuacji, kiedy rozmowa telefoniczna i ankieta wypadły świetnie i ta wizyta to właściwie formalność. Na pewno łatwiej jest zdecydować się na nią, gdy przyszła rodzina mieszka w bloku i gdy mamy w pobliżu kogoś, kto za jakiś czas może zrobić wizytę poadopcyjną. W przypadku rodziny w Rybniku nie mam takiej możliwości; to pierwszy pies w rodzinie, 3 dzieci i dom z ogrodem - nie zdecyduje się na wizytę zdalną. No ale ja jestem b. ostrożna w wyborze DS. Maly jest wyjątkowy i lepiej mieć pewność, że dom dla niego będzie idealnie dopasowany, niż potem żałować. Jest naprawdę rozczulający i słodki jak cukiereczek. Jest to zdanie kogoś, kto od 26 lat ma maluchy i nie zachwyca sie bez podstaw 😉 Quote
Tola Posted July 17, 2023 Author Posted July 17, 2023 Dnia 16.07.2023 o 21:20, Poker napisał: A AgusiaP nie jest z Rybnika? A nie z Katowic? Quote
sunnynight Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 Mam wrażenie, że imię do niego kompletnie nie pasuje 😄 Jeśli to taki flegmatyk, to dom z trójką dzieci stanowczo nie jest dla niego 🙂 Quote
Tola Posted July 17, 2023 Author Posted July 17, 2023 Dnia 17.07.2023 o 21:02, sunnynight napisał: Mam wrażenie, że imię do niego kompletnie nie pasuje 😄 Jeśli to taki flegmatyk, to dom z trójką dzieci stanowczo nie jest dla niego 🙂 Imię zmieniłam, jak wyjeżdżał do Jagny, bo Karmelek jakos mi nie pasował, a z wcześniejszego DT miałam tylko informację, że to bardzo przytulaśny szczeniak😉 Quote
Jaaga Posted July 17, 2023 Posted July 17, 2023 My na niego wołamy Figi, bo Figielek jest za długie, żeby tak się do niego zwracać. Rzeczywiście imię zupełnie odmienne od jego usposobienia i temperamentu, ale kto by przewidział. Mialo być sympatyczne. Lepszy spokojny Figielek, niż imię jakie wymyśliła córka temu maluszkowi z Ukrainy, co ma przyjechać. Popatrzyła na filmik i orzekła, że to Parówczak 🫨 Już nazwała yorki Patelnia i Podstolina. Oficjalnie dałam im Pati i Petunia. Jedna została u nas i tak jest czesto Patelnią😂 Andrzej żartuje, że brzuszek Figusiowi urósł, a ja że nogi, bo naprawdę są jeszcze dłuższe niż były 😄 3 Quote
Gabi79 Posted July 18, 2023 Posted July 18, 2023 Dnia 17.07.2023 o 20:36, Tola napisał: A nie z Katowic? Z Dąbrowy Górniczej Quote
Recommended Posts