Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.07.2023 o 14:31, rozi napisał:

Ciekawe, czy uszy mu staną  😁

Jakbyś mi w myślach czytała 😄 wczoraj już mu je podnosiłam, żeby zobaczyć jakby wyglądał. Raczej chyba nie staną, bo są ogromne, ale wygląda wtedy przesłodko, jak dziecko pinczerka z nietoperzem. 

Posted
Dnia 8.07.2023 o 23:03, Tyśka) napisał:

Bardzo dziękuję.

Figielek ma więc olx na Kraków, Wrocław, dzisiaj dorobiłam na Katowice z Twoim Jaaga tekstem z FB, bo jest świetny.

https://www.olx.pl/d/oferta/rewelacyjny-szczeniak-figielek-do-adopcji-CID103-IDWm9Rv.html?bs=olx_pro_listing

Poczekamy i zobaczymy co będzie dalej, mam nadzieję, że ogłoszenia zadziałają.

Posted

DS Eliota wpłacił wczoraj 200 zł na konto Zea - bardzo dziękuję; będzie na pomoc Figielkowi - brat pomoże bratu.

Wpłynęło też 50 zł od DS Kimbo - również przeznaczę je dla Figielka. kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0142.gif

Posted

O Figielka są zapytania - z Wroclawia i Katowic, ale to jeszcze nie ten dom.

Dzwoniła też pani z Rybnika, wysłałam ankietę, ale z tego co pamiętam, to nie ma tam nikogo do wizyty...

• Tola changed the title to POTRZEBNY WIZYTATOR w RYBNIKU!Bo co, bo czarny? Zapraszam do Figielka, jemu też trzeba odmienić życie.
Posted
Dnia 16.07.2023 o 21:22, sunnynight napisał:

To może on-line zróbcie? W sensie, zdalnie?

Tak zrobiłam z Nugatem i jest super domek.

Posted
Dnia 17.07.2023 o 14:11, Tyśka) napisał:

Zapytanie o Kapsla, u Mnie Guzika: czy jest grzeczny i czy lubi dzieci 🙃🙃🙃

Nie wiem, co ludzie z tymi dziećmi, skoro my w treści zaznaczamy, że nie wydamy do małych dzieci. 

Poproś Tysiu o kontakt telefoniczny do Toli, bo takie pytanie dla mnie sugeruje, że ktoś szuka bardziej pluszaka, którego po zabawie z dziećmi odkłada się na półkę. 

Figielek to dziwny maluch, taki "stary maleńki". Pakuje się w ramiona, na kolana i tak może trwać nawet godzinami. Zdecydowanie do ludzi dorosłych, spokojnych, opanowanych. Ewentualnie do domu z młodzieżą. Nie poradziłby sobie z mlodszymi dziećmi i odczuwałby dyskomfort. Nie jest jak większość szczeniąt. 

Jeśli dom jest warty uwagi, to Tola zaproponuje któregoś z ukraińskich maluchów. Szkoda tracić dom, ale nie każdy pasuje akurat dla Figielka. 

Posted
Dnia 16.07.2023 o 21:22, sunnynight napisał:

To może on-line zróbcie? W sensie, zdalnie?

Dnia 16.07.2023 o 22:20, Poker napisał:

Tak zrobiłam z Nugatem i jest super domek.

Moim zdaniem wizyta  zdalna jest dobrym wyjściem w sytuacji, kiedy rozmowa telefoniczna i ankieta wypadły świetnie i taka wizyta to właściwie formalność. Na pewno łatwiej jest zdecydować się na nią, gdy przyszła rodzina mieszka w bloku i gdy mamy w pobliżu kogoś, kto za jakiś czas może zrobić wizytę poadopcyjną. W przypadku rodziny w Rybniku nie mam takiej możliwości; to pierwszy pies w rodzinie, 3 dzieci i dom z ogrodem -  nie zdecyduje się na wizytę zdalną. No ale ja jestem b. ostrożna w wyborze DS.😉

• Tola changed the title to Bo co, bo czarny? Zapraszam do Figielka, jemu też trzeba odmienić życie.
Posted
Dnia 17.07.2023 o 20:19, Tola napisał:

Moim zdaniem wizyta  zdalna jest dobrym wyjściem w sytuacji, kiedy rozmowa telefoniczna i ankieta wypadły świetnie i ta wizyta to właściwie formalność. Na pewno łatwiej jest zdecydować się na nią, gdy przyszła rodzina mieszka w bloku i gdy mamy w pobliżu kogoś, kto za jakiś czas może zrobić wizytę poadopcyjną. W przypadku rodziny w Rybniku nie mam takiej możliwości; to pierwszy pies w rodzinie, 3 dzieci i dom z ogrodem -  nie zdecyduje się na wizytę zdalną. No ale ja jestem b. ostrożna w wyborze DS.

Maly jest wyjątkowy i lepiej mieć pewność, że dom dla niego będzie idealnie dopasowany, niż potem żałować.

Jest naprawdę rozczulający i słodki jak cukiereczek. Jest to zdanie kogoś, kto od 26 lat ma maluchy  i nie zachwyca sie bez podstaw 😉

Posted
Dnia 17.07.2023 o 21:02, sunnynight napisał:

Mam wrażenie, że imię do niego kompletnie nie pasuje 😄  Jeśli to taki flegmatyk, to dom z trójką dzieci stanowczo nie jest dla niego 🙂  

Imię zmieniłam, jak wyjeżdżał do Jagny, bo Karmelek jakos mi nie pasował, a  z wcześniejszego DT miałam tylko informację, że to bardzo przytulaśny szczeniak😉

Posted

My na niego wołamy Figi, bo Figielek jest za długie, żeby tak się do niego zwracać.

Rzeczywiście imię zupełnie odmienne od jego usposobienia i temperamentu, ale kto by przewidział. Mialo być sympatyczne.

Lepszy spokojny Figielek, niż imię jakie wymyśliła córka temu maluszkowi z Ukrainy, co ma przyjechać. Popatrzyła na filmik i orzekła, że to Parówczak 🫨 Już nazwała yorki Patelnia i Podstolina. Oficjalnie dałam im Pati i Petunia. Jedna została u nas i tak jest czesto Patelnią😂

Andrzej żartuje, że brzuszek Figusiowi urósł, a ja że nogi, bo naprawdę są jeszcze dłuższe niż były 😄

• Like 3