malagos Posted July 10, 2023 Author Posted July 10, 2023 Dnia 10.07.2023 o 08:14, Sowa napisał: I ja poproszę o numer konta na priv. Czy sunia wróci do poprzednich "właścicieli" po sterylce czy formalnie zrzekli się jej? Pytam, bo znajoma zawiozła na swój koszt na sterylkę podobnie co roku rodzącą wiejską sukę swoich sąsiadów i sąsiedzi - mimo ustnej zgody - mieli potem pretensje... Sunia jest bardzo wycofana, nie ma odrobiny radości z widoku człowiek. Miska i jedzenie przede wszystkim. Nawet ogonek nie drgnie, nie ucieszy się nawet przez kraty 😞Nikt się suczki nie zrzekał, bo nikt się nie przyznaje do niej. Ale Czy uda się ją "udomowić"? Nie wiem... Maluszki opanowały jedzenie, dostają dwa razy dziennie niewielkie porcje. Kupki ładne. Jeden maluch zabierał się za picie wody z matczynej miski. Jutro odrobaczamy maluszki. Dziś niestety smutna wiadomość po dokładnym badaniu owczarki Binki... zmiany w płucach i na wątrobie 😞 Quote
malagos Posted July 10, 2023 Author Posted July 10, 2023 Dziękuję za wpłatę 50 zł od limonka80! Quote
malagos Posted July 10, 2023 Author Posted July 10, 2023 Tysiu, maluszki mają ok. 4 tyg, przyjęłam sobie za datę urodzenia 12 czerwca. Quote
Jo37 Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Małgosiu - bardzo smutna wiadomość o owczareczce. Gdzie się człowiek nie obejrzy tam choroba. 1 Quote
konfirm31 Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Szczeniaki słodkie. Czy to Rodzinka je odwiedza? Superowo 🙂 Smutne wiadomości o chorobie Binki i o słabej socjalizacji pięknej mamuśki, bo to utrudni znalezienie domu 1 Quote
malagos Posted July 10, 2023 Author Posted July 10, 2023 Zajrzałam do opisu RC starter - 4 kg - 124,80 zł, (31,20 zł / kg). No cóż, drogo, tym bardziej, że bo już zamówiłam taką zwykłą karmę dla szczeniąt. Quote
limonka80 Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Bardzo mi przykro z powodu Binki, same złe wiadomości ostatnio ... Quote
Kejciu Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 Znalazłam na skrzynce taki kod rabatowy na royala...może się przyda Quote
Poker Posted July 10, 2023 Posted July 10, 2023 malagosku, podaj nr konta. Przeleję grosik dla smoków. Może teraz kupić lepszą karmę z kodem od Kiejciu, a potem zużyć tę którą kupiłaś. Quote
malagos Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Kejciuniu, kup mi proszę tę karmę, na mój adres! Ja przeleję kasę na Twoje konto! Proszę! Quote
malagos Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Mam kolejne wpłaty na konto: Nesiowata 30 zł konfirm 100 zł Sowa 100 zł Dziękuję! Quote
malagos Posted July 11, 2023 Author Posted July 11, 2023 Maluchy w południe zostały zważone - od 400 do 500 g, i dostały do pyszczka Drontal. Minęło kilka godzin, teraz poszłam je karmić, a tu na betonie... aż mi się słabo zrobiło! W jednej kupie 2 glisty, w kolejnej zwitek, jak odlew jelita! Kilka takich pakietów "makaronu" zebrałam 😞 Quote
auraa Posted July 11, 2023 Posted July 11, 2023 Maluchy słodziaki . Przykro mi że nie mogę wspomóc ale od soboty na moją Kropkę wydałam juz 700zł i to jeszcze nie koniec...☹️ 1 Quote
Aldrumka Posted July 12, 2023 Posted July 12, 2023 Przepraszam nie spisałam się w porę. Pod moim wpisem zobaczyłam zdjęcia i uznałam, że już pomoc niepotrzebna i nie zajrzałam do maila. Nadrabiam zaległości: 1 1 Quote
malagos Posted July 12, 2023 Author Posted July 12, 2023 Dziś jeszcze sprzątałam w kojcu kupkowe robaczki, bleee, obrzydliwość, ale maluszki mają już spokój. Po dwóch tyg. powtórka, a potem szczepienie. Co do karmy - już nieaktywny ten kupon od Kejciu, ale nie ma sprawy - karma dla juniorów plus Megawit dla matki i dzieci plus odrobina wapnia = pokrycie zapotrzebowania na składniki mineralno-witaminowe. Quote
Jaaga Posted July 12, 2023 Posted July 12, 2023 Dnia 10.07.2023 o 19:22, malagos napisał: Zajrzałam do opisu RC starter - 4 kg - 124,80 zł, (31,20 zł / kg). No cóż, drogo, tym bardziej, że bo już zamówiłam taką zwykłą karmę dla szczeniąt. Im mniejsze opakowanie, tym droższa . W zooplusie były większe, bo sama kupowałam. Jak coś mogę zamówić na adres z płatnością przy odbiorze, mam 10%zniżki., wtedy proszę o info na pw. W klubie RC kupuję w promocji za ok 300 zł 20 kg, ale to mogę tylko na siebie. Suka musi jeść odpowiednią karmę, bo po jednym karmieniu takiej gromady traci sporo i może dostać tężyczki. Teraz najbardziej ryzykowny czas dla niej przy tak dużym miocie. Potem będzie karmić okazjonalnie. Hoduje psy od 26 lat i kiedyś próbowało się różnych metod. Niestety np profilaktyczne podawanie wapna doustnie czy fosforanu wapnia do karmy nie sprawdziało sie. Zawsze miałam w domu butelkę w zapasie i podawałam dożylnie, ale za każdym razem i tak był stres o serce, czy wytrzyma, zmienianie mokrych ręczników, żeby w miarę obniżyć ogromna temperaturę. Quote
sunnynight Posted July 12, 2023 Posted July 12, 2023 A jak suńka? Bez zmian, jeśli chodzi o wycofanie? Jaaga, podajesz RC starter od początku ciąży? Quote
malagos Posted July 12, 2023 Author Posted July 12, 2023 Dnia 12.07.2023 o 12:49, sunnynight napisał: A jak suńka? Bez zmian, jeśli chodzi o wycofanie? Jaaga, podajesz RC starter od początku ciąży? Suńka bez zmian 😞 Podchodzi coraz śmielej do miski, nawet wzięła smaczek z ręki. Aale jak się chciała wepchnąć do jedzenia szczeniaków (stawiam jej miskę w kącie kojca i jednocześnie karmię szczeniaki), a one jeszcze jadły, a ja stałam na warcie, to warczała na mnie... Zamówiłam RC starter, 4 kg, ze zniżką zapłaciłam 118,56 zł. Jak dojdzie, to porównam skład RC i tej tańszej, co przyszła wczoraj. Quote
malagos Posted July 14, 2023 Author Posted July 14, 2023 Dnia 10.07.2023 o 17:56, malagos napisał: Dziś niestety smutna wiadomość po dokładnym badaniu owczarki Binki... zmiany w płucach i na wątrobie 😞 Niestety, Binki już nie ma 😞 dusiła się, nasilała się niewydolność serca - nawet nie chciała się położyć, łatwiej się oddychało na stojąco, dreptała lub stała z zadartą głową przez całe godziny 😞 Była u nas od 22 października, z fundacji Kudłaty Kumpel, oczywiscie wypatrzona na fb. Stara, po przejściach, po operacji nowotwotrowej, ale cudna, spokojna, posłuszna, idealna!... Quote
konfirm31 Posted July 14, 2023 Posted July 14, 2023 Przytulam, Malagosku. Była u Was szczęśliwa, a to najważniejsze. 1 Quote
Recommended Posts