Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.12.2022 o 21:38, Tyśka) napisał:

Nie wyrabiam się. Dopiero napisałam post transportowy. Osobom z fb założę grupę na Messengerze może jeszcze dzisiaj. Wtedy będę wiedzieć czy ktoś ma przeciwko temu, aby płacić na prywatne konto. Dam, Elu znać. 😉

Ok bardzo proszę  🙂  Ja też ostatnio żyję w ciągłym, wielkim niedoczasie.

Posted
Dnia 23.12.2022 o 22:59, elik napisał:

Ok bardzo proszę  🙂  Ja też ostatnio żyję w ciągłym, wielkim niedoczasie.

Udało mi się założyć grupę i wysłać Ci namiary. Przydałoby się trochę odpocząć... 😉

Posted
Dnia 23.12.2022 o 22:04, Tyśka) napisał:

Jeszcze jedna zawieruszona deklaracja:
 Beata K. z FB zadeklarowała 10zł stałej 🙂
Numer konta rozesłałam, pan Patryk już wpłacił. 

Super  🙂 To mamy przez 5 miesięcy prawie komplet deklaracji.

Tylko zastanawiam się jak będzie wyglądała zapłata np za hotel, gdy do mnie spłynie połowa kwoty, a do Stowarzyszenia druga połowa.

Posted
Dnia 23.12.2022 o 23:03, elik napisał:

Super  🙂 To mamy przez 5 miesięcy prawie komplet deklaracji.

Tylko zastanawiam się jak będzie wyglądała zapłata np za hotel, gdy do mnie spłynie połowa kwoty, a do Stowarzyszenia druga połowa.

Mamy komplet myślę. Też będę wspierać:). Na razie nikt nie zgłaszał, że woli wpłacać na konto Stowarzyszenia. Wyjaśniłam jak to jest :). Myślę że problemu nie będzie. 

Posted
Dnia 23.12.2022 o 14:42, elik napisał:

Przepraszam Elu  🙂  masz rację, wysłałam do Elig, a nie do Ellig.

Jeszcze nie wysyłam, miałam przerwę obiadową  🙂     Już wysyłam.

EDIT
Poszło  🙂 

Dziękuję bardzo,  przelew poleciał wczoraj. 

Posted

Pierwsze zapytanie o Łatkę mialam parę dni temu z Poznania. Pani zapytała o stosunek Łatki do dzieci, bo w domu jest troje maleńkich i kot wychodzący. Odpowiedziałam że to łagodna sunia, ale nie znam reakcji do dzieci i na co dzień potrzebuje spokojnego kącika. Pani już nie odpisała.

Dzisiaj kolejne zapytanie. Taka rozmowa się nawiazala:

- czy Łatka nadal szuka domu?

- Tak. Proszę o nr telefonu to porozmawiamy, podeślę też ankietę do uzupełnienia. 

- Ja myślałam że to sprawa pilna jak w poście jest, a nie że są procedury. 

Odpisałam, moim zdaniem uprzejmie, że owszem sunia pilnie szuka pomocy, ale jest aktualnie dokarmiana i zaopiekowana w obecnym miejscu, ma szansę wyjechać do hotelu na początku stycznia i ta pilność nie skresla tego, że chce dla niej dobrego domu (i stąd te procedury). Dodałam, że średnio adopcje trwają około tygodnia, wiec jest szansa, że sunia byłaby u niej w Sylwestra.

Pani się obruszyła. Chciała sunię już dzisiaj. Dodam, Pani spod Krakowa 🙈 Chyba myslala, ze ktoś jej dzisiaj sunię przywiezie. 

Posted
Dnia 24.12.2022 o 11:34, Kamila Proc napisał:

tak i przerzuci ja do bagaznika. klasyczna paczka. eh, ludzie traktuja psiaki jak rzeczy

Obstawiam, że Łatka miała być prezentem.

Posted
Dnia 24.12.2022 o 11:34, Kamila Proc napisał:

eh, ludzie traktuja psiaki jak rzeczy

Ludzie nawet ludzi potrafią traktować jak rzeczy, co tu mówić o innych formach życia.

Też pomyślałam o prezencie, chociaż z drugiej strony Łatka taka trochę mało wyględna jak na prezent...

Posted

Dziękuję Wam za życzenia. 🥰 Święta dla mnie jeszcze trwają, więc życzę Wam spokoju w sercu i życzliwości osób, którymi się otaczacie. ❣️

Szukam Łatce transportu. Na razie bez odzewu niestety. Stowarzyszenie tomaszowskie dodało post. Może coś ruszy.

Posted

Jestem  🙂  Witam po świętach. Moje były wyjechane, wróciłam kilka godzin temu i dopiero mogłam usiąść do kompa. Dzisiaj, najpóźniej jutro zaglądnę do banku i powiadomię co słychać   Jestem okrutnie zmęczona jedzeniem i nic nie robieniem.  Dobrze jest wrócić do normalności  🙂     

• Like 1
Posted
Dnia 27.12.2022 o 18:13, elik napisał:

Jestem  🙂  Witam po świętach. Moje były wyjechane, wróciłam kilka godzin temu i dopiero mogłam usiąść do kompa. Dzisiaj, najpóźniej jutro zaglądnę do banku i powiadomię co słychać   Jestem okrutnie zmęczona jedzeniem i nic nie robieniem.  Dobrze jest wrócić do normalności  🙂     

Oj tak! Jedzenie potrafi zmęczyć. Czuję się wręcz przytłoczona. Dzisiaj post. 😉😁