Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Link do postu rozliczeniowego Łateczki. 
Deklaracje na czas określony są ujęte jako deklaracje jednorazowe, choć mogą być wpłacane w rozłożeniu na deklarowany okres.

< L I N K >

Proszę o informację, jeśli kogoś nie uwzględniłam w zestawieniu.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 12:06, elik napisał:

Link do postu rozliczeniowego Łateczki. 
Deklaracje na czas określony są ujęte jako deklaracje jednorazowe, choć mogą być wpłacane w rozłożeniu na deklarowany okres.

< L I N K >

Proszę o informację, jeśli kogoś nie uwzględniłam w zestawieniu.

Dziękuję! Już edytowałam swój post, żeby nie powielać.

Posted

Nie mam numeru konta.

Deklarowałam 5*20 zł 

Proponuję jednak, by moją deklarację rozłożyć na 5 miesięcy po 20 zł, a nie jednorazową wpłatę, mimo że mogę wpłacić 100zl teraz.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 13:06, Tyśka) napisał:

Beata W. z FB deklaruje 50 zł stałej

Rodzice Jagody - 10 zł stałej. 

Dopisane. Zastanawiam się jak będę rozpoznawać kto jest kto i notować wpłaty, jeśli nie mam pełnych danych tzn. nazwiska i imienia. Czy będziesz mogła Tysiu podać mi te dane na PW?

Posted
Dnia 21.12.2022 o 18:38, elik napisał:

Dopisane. Zastanawiam się jak będę rozpoznawać kto jest kto i notować wpłaty, jeśli nie mam pełnych danych tzn. nazwiska i imienia. Czy będziesz mogła Tysiu podać mi te dane na PW?

Tak. Choć tez myślałam, żeby w wolnej chwili założyć grupę na messenger i Cię dodam. I tak będę musiała przekazywać wieści o Łatce fejsbukowiczom.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 18:41, Tyśka) napisał:

Tak. Choć tez myślałam, żeby w wolnej chwili założyć grupę na messenger i Cię dodam. I tak będę musiała przekazywać wieści o Łatce fejsbukowiczom.

Tak, skoro dają deklaracje, to na pewno będą chcieli mieć wiadomości o suni, chociaż gdybyś wkleiła tam link do wątku suni, to nie musiałabyś tracić czasu na przenoszenie wiadomości na f.b.
Przyznam, że są male szanse, żebym tam zaglądała. Już teraz słabo wyrabiam z czasem  🙂  Prowadzenie finansów, robienie bazarków, zakupów dla psiaków, płacenie faktur zajmują cały czas, jaki mogę przeznaczyć na prace poza domem.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 15:49, Poker napisał:

Nie mam numeru konta.

Deklarowałam 5*20 zł 

Proponuję jednak, by moją deklarację rozłożyć na 5 miesięcy po 20 zł, a nie jednorazową wpłatę, mimo że mogę wpłacić 100zl teraz.

Chyba uciekło...

Posted
Dnia 21.12.2022 o 19:14, Poker napisał:

Chyba uciekło...

Przepraszam, nie uciekło, poprawiłam deklarowaną kwotę, tylko właśnie zabrakło czasu na odpowiedź w tamtej chwili. Mąż już prawie ubrany czekał kiedy zamknę kompa i wyjdziemy.

Cytat

Deklaracja stała, to jak sama nazwa wskazuje, jest stała, utrzymywana dokąd psiak będzie jej potrzebował lub dokąd wpłacający będzie mógł wpłacać.  Ale jeśli dla Ciebie ma to jakieś znaczenie gdzie umiejscowiona jest Twoja deklaracja, to mogę wpisać do deklaracji stałych. Już to robię.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 22:32, elik napisał:

Przepraszam, nie uciekło, poprawiłam deklarowaną kwotę, tylko właśnie zabrakło czasu na odpowiedź w tamtej chwili. Mąż już prawie ubrany czekał kiedy zamknę kompa i wyjdziemy.

Deklaracja stała, to jak sama nazwa wskazuje, jest stała, utrzymywana dokąd psiak będzie jej potrzebował lub dokąd wpłacający będzie mógł wpłacać.  Ale jeśli dla Ciebie ma to jakieś znaczenie gdzie umiejscowiona jest Twoja deklaracja, to mogę wpisać do deklaracji stałych. Już to robię.

Ma znaczenie.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 22:01, Gabi79 napisał:

Ode mnie dyszka do maja 2023

Bardzo serdecznie dziękuję Gabrysiu   ❤️  🌷  
Nie masz nic przeciwko temu, żebym zapisała w jednorazowych?
Oczywiście będziesz wpłacać, jak Ci wygodniej. Dlatego tak wolałabym zapisać, ponieważ dla psiaka ważne jest zapewnienie deklarowanych wpłat w wysokości co najmniej kosztu hotelu/DT. Co najmniej, bo zazwyczaj są jeszcze koszty dodatkowe - wet, karma, leki... Najwięcej deklaracji wpływa na początku, po podjęciu decyzji o zaopiekowaniu się psem, czyli na początku wątku. Potem zainteresowanie deklaracjami spada. Jeśli teraz w deklaracjach stałych zapiszę deklaracje kilkumiesięczne, to będzie wyglądało tak, że psiak jest finansowo zabezpieczony i w takim wypadku już nikt nie dołoży swojej. Tymczasem po 3,  4,  5 miesiącach spadnie kilkadziesiąt złotych z deklaracji i psiak jest niedofinansowany, ale wtedy już ciężko jest uzyskać nowe deklaracje.

Posted
Dnia 21.12.2022 o 22:57, elik napisał:

Dzisiaj postaram się rozesłać nr konta Łatuni.

Ja tez poproszę:)

Do spraw finansów i zapisywania nie wtrącam się, bo się nie znam. 

Posted
Dnia 21.12.2022 o 23:03, Tyśka) napisał:

Ja tez poproszę:)

Do spraw finansów i zapisywania nie wtrącam się, bo się nie znam. 

No właśnie, właśnie, czy podrzucisz nr konta osobom deklarującym wpłaty z f.b.?

Posted
Dnia 21.12.2022 o 23:09, elik napisał:

No właśnie, właśnie, czy podrzucisz nr konta osobom deklarującym wpłaty z f.b.?

Tak. Dzisiaj już nie. Jutro postaram się to ogarnąć, ale nie obiecuję, bo mała znowu uskutecznia życie bez spania "mamo baw się ciągle ze mną" i już podpieram powieki zapałkami. 😉 Ale postaram się jutro. Żaden problem 🙂

Aaa dodam może, że kilka osób, które się deklarowało z Facebooka pisało mi bezpośrednio na pw. Padło sporo słów zachwytu nad Łatka, z 3 osoby by ją adoptowaly, gdyby nie ich jedynacy albo psie stado... I padło wiele ciepłych słów ♡ Miło!

• Like 1
Posted
Dnia 21.12.2022 o 23:12, Tyśka) napisał:

padło wiele ciepłych słów ♡ Miło!

Bardzo  🙂 

Oczywiście nie trzeba dzisiaj rozsyłać  🙂     

Posted
Dnia 21.12.2022 o 22:50, elik napisał:

Bardzo serdecznie dziękuję Gabrysiu   ❤️  🌷  
Nie masz nic przeciwko temu, żebym zapisała w jednorazowych?
Oczywiście będziesz wpłacać, jak Ci wygodniej. Dlatego tak wolałabym zapisać, ponieważ dla psiaka ważne jest zapewnienie deklarowanych wpłat w wysokości co najmniej kosztu hotelu/DT. Co najmniej, bo zazwyczaj są jeszcze koszty dodatkowe - wet, karma, leki... Najwięcej deklaracji wpływa na początku, po podjęciu decyzji o zaopiekowaniu się psem, na początku wątku. Potem zainteresowanie deklaracjami spada. Jeśli teraz w deklaracjach stałych zapiszę deklaracje kilkumiesięczne, to będzie wyglądało, że psiak jest finansowo zabezpieczony, a w takim przypadku już nikt nie dołoży swojej. Tymczasem po 3,  4,  5 miesiącach spadnie kilkadziesiąt złotych z deklaracji i psiak jest niedofinansowany, ale wtedy już ciężko jest uzyskać nowe deklaracje.

Oczywiście Eluniu, zapisz w jednorazowych i podeślij proszę nr konta

Posted
Dnia 22.12.2022 o 10:16, Gabi79 napisał:

Oczywiście Eluniu, zapisz w jednorazowych i podeślij proszę nr konta

Dziękuję Gabrysiu za zrozumienie    ❤️