Ra_dunia Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Wy tam w Mielcu jakieś zagłębie czekoladek macie??:razz: Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 halcia napisał(a):Słodkie psiaki....że tak powiem:lol: Czekoladki zawsze sa słodkie:) Quote
Ulka18 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agusiazet napisał(a):Czy to o tą śliczną panienkę Ci chodzi? Straszna przylepa z niej!!! Mało mnie nie zalizała na śmierć za tych krat! Może by ją wziął do hoteliku w Brzyściu, tylko trzeba kasę uzbierać i chętnych do płacenia! Poprosilam kierownika o nowe zdjecia. Nt. hoteliku w Brzysciu sie nie wypowiadam, nie wiem nic o srodkach na ten hotelik i kto by prowadzil ten temat tak jak robi to Murka. Quote
agusiazet Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ja i dziewczyny mieleckie pisałyśmy, ze hotelik ma bardzo dobre warunki, sprawdzone na naszych własnych psach. Pani zgadza się brać takie opłaty za psy jak Murka, z którą rozmawiała! Potrzeba tylko deklaracje wpłat a ja finanse mogę prowadzić! Nie można się do Pani zrażać tylko dlatego ze wcześniej psów schroniskowych nie chciała! Quote
Reno2001 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Agusiu, nikt sie nie zraża do tej pani, tylko pozostaje cały czas kwestia prowadzenia roliczeń oraz przekazywania informacji przez panią. Czy miałybyśmy zagwarantowane skrupulatne i częste informowanie nas o naszych psach? Nie wyobrażam sobie, aby powstała taka sytuacja, jaka jest z Agusiem u AlinaS, gdzie nie można sie doprosic o najmniejsze info o fotach nie wspomnę. My musimy miec praktyczne codzienny kontakt z hotelem i to nie kontak telefoniczny, bo nikt nie będzie spędzał godzin na gadaniu przez słuchawkę. No i kwestia finansowa. Ponieważ pani jest dla nas całkowicie obcą osobą, nie widzę możlwości wpłacanie jej na konto pojedynczych wpłat. Musiałby ktoś pieniadze zbierac i dopiero potem całą kwotę przekazywac do hotelu. Tak ja to widzę. No i na koniec pozostaje rzecz chyba niestety najistotniejsza. Kto może zadeklarowac wpłaty na utrzymanie kolejnego psa? Przypominam, że w chwili obecnej mamy na utrzymaniu już 6 psów. Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agusiazet napisał(a):Ja i dziewczyny mieleckie pisałyśmy, ze hotelik ma bardzo dobre warunki, sprawdzone na naszych własnych psach. Pani zgadza się brać takie opłaty za psy jak Murka, z którą rozmawiała! Potrzeba tylko deklaracje wpłat a ja finanse mogę prowadzić! Nie można się do Pani zrażać tylko dlatego ze wcześniej psów schroniskowych nie chciała! Jak by trzeba bylo tam podjechac cos sprawdzic czy poromawiac to ja tez moge jak cos.Widzialam ten hotelik na stronce.Bo niestety deklaracji poki nie pracuje nie moge zlozyc:( Quote
Ulka18 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 No i na koniec pozostaje rzecz chyba niestety najistotniejsza. Kto może zadeklarowac wpłaty na utrzymanie kolejnego psa? Przypominam, że w chwili obecnej mamy na utrzymaniu już 6 psów. No i wlasnie tutaj jest problem. Nie mamy po prostu pieniędzy na kolejną psinkę. Yoko, jesli bys mogla podjechac tam z Agusia, ustalic kwestie zdjec, rozliczen, to mozna by kiedys sprobowac. Ale musimy miec dokladne szczegoly np. co w razie, gdy pies zachoruje, kto go bedzie leczyl, jaki wet? I jak beda prezentowane rozliczenia. Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ulka18 napisał(a):No i wlasnie tutaj jest problem. Nie mamy po prostu pieniędzy na kolejną psinkę. Yoko, jesli bys mogla podjechac tam z Agusia, ustalic kwestie zdjec, rozliczen, to mozna by kiedys sprobowac. Ale musimy miec dokladne szczegoly np. co w razie, gdy pies zachoruje, kto go bedzie leczyl, jaki wet? I jak beda prezentowane rozliczenia. Nie ma problemu. Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agusiazet napisał(a):Ja i dziewczyny mieleckie pisałyśmy, ze hotelik ma bardzo dobre warunki, sprawdzone na naszych własnych psach. Pani zgadza się brać takie opłaty za psy jak Murka, z którą rozmawiała! Potrzeba tylko deklaracje wpłat a ja finanse mogę prowadzić! Nie można się do Pani zrażać tylko dlatego ze wcześniej psów schroniskowych nie chciała! Agusia a kiedy miala bys chwilke czasu? Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ten hotel w brzysciu ma specjalne ceny dla orgzanizacji zajmujacych sie adopcja zwierzat i rabaty przy pobytach dlugoterminowych. Quote
agusiazet Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Czas zawsze mogę wygospodarować, wcześniej trzeba z Panią porozmawiać, czy będzie prowadzić wątek dla psa, albo przesyłać nam zdjęcia i relacje o psie! Reno ma całkowicie rację, ze brak wieści i zdjęć o Agusiu jest straszny. Postaram się z nią skontaktować w tej sprawie. Chociaż wcześniej lepiej mieć deklaracje wpłat na psa, aby móc decydować o jego wyciągnięciu! Bez pieniędzy jesteś klientem byle jakim, niestety:( Może założyć wątek Emi i tam dyskutować o niej i kwestii hoteliku? Quote
yoko100 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agusiazet napisał(a):Czas zawsze mogę wygospodarować, wcześniej trzeba z Panią porozmawiać, czy będzie prowadzić wątek dla psa, albo przesyłać nam zdjęcia i relacje o psie! Reno ma całkowicie rację, ze brak wieści i zdjęć o Agusiu jest straszny. Postaram się z nią skontaktować w tej sprawie. Chociaż wcześniej lepiej mieć deklaracje wpłat na psa, aby móc decydować o jego wyciągnięciu! Bez pieniędzy jesteś klientem byle jakim, niestety:( Może założyć wątek Emi i tam dyskutować o niej i kwestii hoteliku? Tak pierwsze zalozyc watek pasuje.Alei porozmawiac z ta Pania mysle ze tez warto i dowiedziec sie ile by wycenila taki pobyt moze cos sie dogadac.I wtedy bedzie latwiej, bedzie wiadomo ile potrzeba i czy wogoje da rade tyle zebrac.Mysle ze nie bylo by problemu nawet odwiedzac tam Emi. Quote
Ulka18 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 agusiazet napisał(a):Czas zawsze mogę wygospodarować, wcześniej trzeba z Panią porozmawiać, czy będzie prowadzić wątek dla psa, albo przesyłać nam zdjęcia i relacje o psie! To wg mnie jest rowniez najwazniejsze, bez rzetelnej informacji ani opieki nad psem, taką jaką sprawuje Murka z Mariuszem, nikt nie będzie chcial sie zrzucac na hotelik. Sorry, ale ja jestem dosc ostroznie nastawiona do tej Pani, pamietam moja z nia rozmowe sprzed 2 lat. I raczej trudno będzie mi zamazac w pamieci złe wspomnienia tej rozmowy i negatywnego odbioru psów ze schroniska. W tej chwili rozstrzyga sie miejsce u Murki dla suczki szczeniaka belga, jesli sie znajdzie, to juz nie bedzie nas stac na zadnego innego psa w innym hoteliku. Quote
agusiazet Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Założyłam Emi oddzielny wątek, aby Amisiowy nie był zaśmiecany, zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/f28/do-zalizania-jeden-krok-czyli-emi-z-mieleckiego-schroniska-137876/#post12295664 Quote
Murka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Ta Pani z Brzyśca dzwoniła do mnie nie wiedząc, że dzwoni do hoteliku, myślała, że dodzwoniła się do jakieś organizacji/fundacji czy coś w tym stylu. Strasznie się zdziwiłam: dzwoni inny hotel dla psów i przedstawia mi swoją ofertę :crazyeye: Z tego co mówiła, to dla psiaków w potrzebie przeznaczyła trzy boksy. A wracając do tematu, to dziś mija dokładnie miesiąc pobytu Amiga u nas, więc czas na rozliczonko: Wpłaty: 100 zł Ulka18 50 zł agusiazet 50 zł ewatr 30 zł RIVER 50 zł Marta M. 62,40 zł terra (bazarki) 50 zł Ulka18 66 zł pozostałość po hotelowaniu Rudiego Razem: 458,40 zł Koszty: 294 zł hotelowanie (16.04-12.05 10zł/doba, 13-15.05 8zł/doba) 40 zł surowica 20 zł szczepienie p.wirusówkom Razem: 354 zł 458,40 zł - 354 zł = 104,40 zł Stan na 15 maj wynosi +104,40 zł. Quote
Ulka18 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 A wracając do tematu, to dziś mija dokładnie miesiąc pobytu Amiga u nasAle ten czas leci...to juz miesiac od niemilej przygody Amigo z nowym domem. Dom deklarowal pomoc i wplate na psiaka, ale cos tej wplaty nie widac :shake: Dobrze, ze jest wpłata na kastracje od Karoliny :loveu: Co do pani z hoteliku z Brzyscia juz sie wypowiedzialam, mam zaufanie tylko do Murki. Nie wiem co sie Pani nagle odwidzialo i psy ze schroniska nie smierdza i nie sa chore i nie stanowia zagrożenia dla hoteliku i jego lokatorow. No moze gdybysmy mieli bardzo duzą ilosc pieniedzy, daloby sie umiescic psy rowniez tam i ze wzgledu na brak miejsc w hoteliku u Murki. Quote
__Lara Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Ulka18 napisał(a):Ale ten czas leci...to juz miesiac od niemilej przygody Amigo z nowym domem. Dom deklarowal pomoc i wplate na psiaka, ale cos tej wplaty nie widac :shake: Dobrze, ze jest wpłata na kastracje od Karoliny :loveu: Rzeczywiście czas szybko zleciał :crazyeye: no pięknie, nawet nic nie wpłacili :angryy: Quote
Filipki Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Podejrzewam, że Pani się odwidziało, bo może z powodu kryzysu ludzie mniej jeżdżą na urlopy i ma mniej pensjonariuszy, więc wtedy i schroniskowe dobre. Quote
agusiazet Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 A może ruszyło ją sumienie? To miła osoba i zupełnie nie rozumiem, czemu ją tak dyskredytujecie:( Przecież Murka też żyje z rodziną ze schroniskowych psów, to jest ich sposób na życie, a że robią to wspaniale to inna kwestia. U mnie hotelik z Brzyścia ma kredyt zaufania, przynajmniej na razie! Quote
Ra_dunia Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Jejku - to już miesiąc minął? idę na wątek Emi... Quote
agusiazet Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Z mojego bazarku dla Amiga powinno wpłynąć 30 zł. Quote
agusiazet Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Czy Amigo był już ciachany? I miał czyszczone ząbki? Quote
Recommended Posts