Jump to content
Dogomania

Kalmar i Kefir mają domy we Wrocławiu!! Dwa serca jedna rozpacz..Samotni bracia Kalmar i Kefir z gminnego kojca na Roztoczu błagają o pomoc!!

Recommended Posts

Posted

Bardzo się cieszę, niech będzie już zawsze kochany.

Mam nadzieje, że na Kefirka też gdzieś czeka jakaś fajna rodzina.

Na razie cisza, nikt nie dzwoni, chyba nikomu się nie podoba.

Posted
Dnia 4.01.2023 o 21:34, Tyśka) napisał:

Mnie się podoba:) I myślałam, że pierwszy znajdzie dom. Czekam na nowe zdjęcia.

Mnie też, ale to widać za mało;)

Posted
Dnia 4.01.2023 o 21:33, Tola napisał:

Bardzo się cieszę, niech będzie już zawsze kochany.

Mam nadzieje, że na Kefirka też gdzieś czeka jakaś fajna rodzina.

Na razie cisza, nikt nie dzwoni, chyba nikomu się nie podoba.

Pani Dorota, przyszły domek Kalmara (imię zostaje) bardzo prężnie dziala na rzecz zwierząt. Jest dziekanem na wydziale uniwersyteckim. Wsrod swoich doktorantów i psiolubów pokazuje Kefira bo bardzo jej zapadł w serce. Oczywiście domek jesli się zgłosi z polecenia będzie weryfikowany przez Tolę.

Posted
Dnia 4.01.2023 o 21:50, Alaskan malamutte napisał:

Pani Dorota, przyszły domek Kalmara (imię zostaje) bardzo prężnie dziala na rzecz zwierząt. Jest dziekanem na wydziale uniwersyteckim. Wsrod swoich aoktorantow i psiolubów pokazuje Kefira bo bardzo jej zapadł w serce. Oczywiście donek jei sie zglosi z polecenia będzie weryfikowany przez Tolę.

O, to byłoby świetnie, jakby dalej mogli mieć ze sobą kontakt.

Ale nie chce się zbytnio przywiązywać do tej myśli, bo będzie  mi smutno, jak nic z tego nie wyjdzie.

Kefirowi na pewno też.

Posted

Rodzina, która chce adoptować Kalmara, to małżeństwo z mocno dorosłym synem.

Pani,  która jest profesorem na uniwersytecie, to energiczna kobieta kochająca psy. Pan jest typem  dobrodusznego misia. Syn to drugi misio.

Swojego jamnisia bardzo kochali i przez 7 lat wyciągali z różnych chorób. Wszyscy bardzo przeżywają jego  śmierć , ale doszli do wniosku, że dom bez psa jest pusty i postanowili tym razem adoptować psa w potrzebie. Kalmar bardzo im się spodobał, a pani stwierdziła, że jest podobny do syna, co ten przyjął

z uśmiechem. Wszyscy lubią psy energiczne, z charakterem.

Pan i syn pracują głównie z domu, więc Kalmar mało będzie przebywał sam. Będzie miał zapewnione dłuższe czyli ok. 2 godzinne spacery 3 - 4 razy w tygodniu w parku, wyjazdy na urlop nad morze.

Rozmawialiśmy dużo na temat bezpieczeństwa Kalmara, żywienia, bo pani chce gotować mu jedzonko.

Uważam, że to będzie bardzo dobry dom  dla dla piesa.

Imię zostaje.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Zaglądam, czy są fotki, bo zainteresowanie ogloszeniem Kefira całkowicie stanęło.

Tolu, jak bedziesz je miała, to daj mi znać lub przeslij na maila, to zmienię. Nie bardzo mam czas zaglądac, więc bedę wdzieczna za info. Chłopak jest fajny i na pewno gdzieś czeka na niego jego dom. 

Posted
Dnia 6.01.2023 o 15:07, Jaaga napisał:

Zaglądam, czy są fotki, bo zainteresowanie ogloszeniem Kefira całkowicie stanęło.

Tolu, jak bedziesz je miała, to daj mi znać lub przeslij na maila, to zmienię. Nie bardzo mam czas zaglądac, więc bedę wdzieczna za info. Chłopak jest fajny i na pewno gdzieś czeka na niego jego dom. 

Dobrze, ja też czekam. 

• Alaskan malamutte changed the title to Kalmar ma dom we Wrocławiu!! Kefir nadal czeka... Dwa serca jedna rozpacz..Samotni bracia Kalmar i Kefir z gminnego kojca na Roztoczu błagają o pomoc!!