Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.11.2022 o 13:27, Jaaga napisał:

Chyba wszystkie pozostałe leki trzeba podawać codziennie. Osurnię podaje się dwukrotnie, w odstepach 7 dniowych. Jedna pipetka na jedno ucho. U swoich stosuję zazwyczaj Oridermyl, ale nie damy radę przechodzić co dzień rodeo  u Blanki 😉

Może ona dlatego tak kozaczy bo uszy bolą? 

Już sama nie wiem..😔

Posted
Dnia 3.11.2022 o 13:27, Jaaga napisał:

Chyba wszystkie pozostałe leki trzeba podawać codziennie. Osurnię podaje się dwukrotnie, w odstepach 7 dniowych. Jedna pipetka na jedno ucho. U swoich stosuję zazwyczaj Oridermyl, ale nie damy radę przechodzić co dzień rodeo  u Blanki 😉

No tak Oridermyl. Ornipural to zastrzyki na wątrobę 🙂

Posted
Dnia 3.11.2022 o 13:32, Alaskan malamutte napisał:

Może ona dlatego tak kozaczy bo uszy bolą? 

Już sama nie wiem..😔

Raczej taki charakterek. W przychodni to samo, milutka przy czesaniu, natomiast straszy zębami, jak coś jej nie pasuje.

Posted

Patrzcie i podziwiajcie😀 Za całość , czyli przegląd weterynaryjny, leczenie uszu, est giardia ( ujemny), kąpiel z rozczesywaniem i podstrzyżeniem zapłaciliśmy 250 zł + dwa kursy po 15 zł.

Resized_20221103_135137.jpeg

Resized_20221103_134445.jpeg

Resized_20221103_134505.jpeg

Resized_20221103_134333.jpeg

Resized_20221103_135045.jpeg

Resized_20221103_134706.jpeg

Resized_20221103_135024.jpeg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 3.11.2022 o 14:04, Aska7 napisał:

Jaka milusia dla Andrzeja. Wczoraj przez koc zobiła drakę.

I ucieszyla się na jego widok, jak przyjechal ją odebrać.  

Posted
Dnia 3.11.2022 o 14:29, rozi napisał:

To mój ulubiony płyn pielęgnacyjny do uszu :) ale trzeba zakropić, wymasowac i wyczyścic, a na to na razie nie jesteśmy odważni 😉 Szampony lecznicze też z tej firmy najbardziej lubię.

Dnia 3.11.2022 o 14:39, Ewa Marta napisał:

Ale zmiana! Czysta, wyczesana, piękna 🙂 

Jaaga, już wysłałam 280 zł. Bardzo dziękujemy!

Ellig - Elunia już mi zrobiła przelew za groomera i za dojazdy. razem 130 zł ❤️

Dziękuję za zwrot. Ciesze się, że od razu udało się to ogarnąć,bo w nocy na kocu gubiła całe kłaki sfilcowane. Teraz poszła już normalnie spac na legowisko, zjadała chętnie i odpoczywa. Normalnie odmieniony pies, bez filców, smrodu i tych zarośniętych kaczych łap. Dorobię kilka domowych fotek i można ogłaszać.

• Like 2
Posted
Dnia 3.11.2022 o 15:14, Jaaga napisał:

To mój ulubiony płyn pielęgnacyjny do uszu 🙂 ale trzeba zakropić, wymasowac i wyczyścic, a na to na razie nie jesteśmy odważni 😉 Szampony lecznicze też z tej firmy najbardziej lubię.

Dziękuję za zwrot. Ciesze się, że od razu udało się to ogarnąć,bo w nocy na kocu gubiła całe kłaki sfilcowane. Teraz poszła już normalnie spac na legowisko, zjadała chętnie i odpoczywa. Normalnie odmieniony pies, bez filców, smrodu i tych zarośniętych kaczych łap. Dorobię kilka domowych fotek i można ogłaszać.

To ja pomyślę nad treścią ogłoszenia...i myślę że trzeba napisać że w typie spaniela...a nuż widelec trafi się wielbiciel rasy, dla którego humorki rozkapryszonej damesy niestraszne..🙃

• Like 1
Posted
Dnia 3.11.2022 o 15:33, Alaskan malamutte napisał:

To ja pomyślę nad treścią ogłoszenia...i myślę że trzeba napisać że w typie spaniela...a nuż widelec trafi się wielbiciel rasy, dla którego humorki rozkapryszonej damesy niestraszne..🙃

Jak najbardziej. Miłośnicy konkretnej rasy są uświadomieni i nie zrażają ich rzeczy, które mogłyby byc problemem dla kogoś zupełnie nieznajacego rasy. 

Posted

Przepiękna dziewczyna. Tola mi ją pokazała bo wie, że ja jestem miłośniczką spanieli i mam podobny egzemplarz w domu. Niestety też dosyć charakterny, więc mogło by iskrzyć między nimi. Gdyby to był chłopaczek to inna sprawa.

Posted
Dnia 3.11.2022 o 14:23, Alaskan malamutte napisał:

Mówcie co chcecie ale ona dla mnie jest cuuudna. 😍

Przecudna, zwłaszcza po wyczesaniu... i te oczy! ❤️ 

Dnia 3.11.2022 o 14:16, Alaskan malamutte napisał:

To ona do faceta musi pójść...

Wyjątkowa nie tylko pod względem urody, ale i zaufania do mężczyzn, większość schroniskowych psiaków boi się ich.

Posted

Chyba ogólnie woli mężczyzn, bo wczoraj paniom w czasie pielęgnacji nie dala sobie zaglądnąć w zęby, a Pan Adam bez problemu zrobil test i określił wiek. Zdecydowanie powinna iść do domu bez innego psa.  Zaanektowala sobie w pokoju klatkę. Siedzi w wejściu i warczy. Pola byla nauczona spać z Tośką przytulona. Teraz nie ma z kim spać i bawić się. Ciągnie ją do Blanki, próbuje, kombinuje ale nie ma mowy o jakiejkolwiek poufałości czy nawet podejściu w pobliże klatki. Te klatki mamy dwie i służą jako  budki. Mam je okryte z góry i drzwiczki są otwarte.  Klatki są największego rozmiaru, ale Poli nie wolno wejść i się położyć kolo Blanki, mimo że wolnego miejsca dużo.

Na pewno powinna iść do domu bez młodszych dzieci z powodu nieprzewidywalnych reakcji.

Chyba ma tez dość pobytu na zewnątrz. W ogrodzie zalatwia się, wraca pod drzwi i pokazuje żeby ją wpuścić do domu. Ma spory apetyt, wiec trzeba uczulać ludzi, że nie można jej podkarmiac między posiłkami, bo potrafi sprawnie żebrać 😆

Posted
Dnia 4.11.2022 o 09:54, Alaskan malamutte napisał:

Ile mnie więcej ma lat?

Myslalam, ze napisalam, ale widocznie umknęło mi. Określili ją na ok. 6 lat, czyli tak jak wydawało sie mi i wolontariuszce w schronisku.

Posted
Dnia 4.11.2022 o 09:58, Jaaga napisał:

Myslalam, ze napisalam, ale widocznie umknęło mi. Określili ją na ok. 6 lat, czyli tak jak wydawało sie mi i wolontariuszce w schronisku.

Jagna, taki tekst skleciłam. Poczytaj. Podpowiedz co dodać...

Blanka to przecudnej urody suczka w typie czarnego spaniela. Ma ok. 6 lat, waży 19  kg (ale powinna schudnąć co najmniej 4 kg). To inteligentna i pojętna suczka, chętnie się uczy i współpracuje z opiekunem. Wymaga  jednak zrównoważonego i konsekwentnego przewodnika, który potrafi wyznaczyć jasne zasady i granice i tym samym zapewnić psu poczucie bezpieczeństwa. Najlepiej odnalazłby się u aktywnych opiekunów nastawionych na pracę z psem. Nie polecana do domu z małymi dziećmi. W domu powinna być jedynym psem. Potrafi chodzić na smyczy, pozostawiona sama w domu nie niszczy. Ma aktualną profilaktykę, książeczkę zdrowia, jest wysterylizowana i zachipowana.

Aktualnie Blanka przebywa w domu tymczasowym w Jarząbkowicach (woj. śląskie) gdzie  czeka na odpowiedzialnych opiekunów. Można ją odwiedzić i poznać. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej.
Jeśli jesteś poważnie zainteresowany adopcją tej suni i chcesz uzyskać więcej wyczerpujących informacji, zadzwoń pod podany numer telefonu.

Posted

Ale wypiękniała.  Jest bardzo urocza i na pewno znajdzie się dla niej domek.

Muszę tu wkleić zdjęcie Buni, bardzo podobne są do siebie.

• Like 1