Alaskan malamutte Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 13:27, Jaaga napisał: Chyba wszystkie pozostałe leki trzeba podawać codziennie. Osurnię podaje się dwukrotnie, w odstepach 7 dniowych. Jedna pipetka na jedno ucho. U swoich stosuję zazwyczaj Oridermyl, ale nie damy radę przechodzić co dzień rodeo u Blanki 😉 Może ona dlatego tak kozaczy bo uszy bolą? Już sama nie wiem..😔 Quote
Ewa Marta Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 13:27, Jaaga napisał: Chyba wszystkie pozostałe leki trzeba podawać codziennie. Osurnię podaje się dwukrotnie, w odstepach 7 dniowych. Jedna pipetka na jedno ucho. U swoich stosuję zazwyczaj Oridermyl, ale nie damy radę przechodzić co dzień rodeo u Blanki 😉 No tak Oridermyl. Ornipural to zastrzyki na wątrobę 🙂 Quote
Jaaga Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 13:32, Alaskan malamutte napisał: Może ona dlatego tak kozaczy bo uszy bolą? Już sama nie wiem..😔 Raczej taki charakterek. W przychodni to samo, milutka przy czesaniu, natomiast straszy zębami, jak coś jej nie pasuje. Quote
Jaaga Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Patrzcie i podziwiajcie😀 Za całość , czyli przegląd weterynaryjny, leczenie uszu, est giardia ( ujemny), kąpiel z rozczesywaniem i podstrzyżeniem zapłaciliśmy 250 zł + dwa kursy po 15 zł. 3 1 Quote
Aska7 Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Jaka milusia dla Andrzeja. Wczoraj przez koc zobiła drakę. 1 Quote
Jaaga Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 14:04, Aska7 napisał: Jaka milusia dla Andrzeja. Wczoraj przez koc zobiła drakę. I ucieszyla się na jego widok, jak przyjechal ją odebrać. Quote
Alaskan malamutte Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 14:14, Jaaga napisał: I ucieszyla się na jego widok, jak przyjechal ją odebrać. To ona do faceta musi pójść... 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Mówcie co chcecie ale ona dla mnie jest cuuudna. 😍 Quote
rozi Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Się lansują. Jaaga, ja mam takie coś wspomagające, moja wetka poleciła, to kupiłam https://zooart.com.pl/product-pol-25667-ScanVet-Auriceum-50ml-uniw.html?cd=17597817305&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjwzY2bBhB6EiwAPpUpZuM6KCIvIiw-4wpwWrx8PrJ85p4eaLSLubJUA-WbTemUpn3on5IqfxoC9BAQAvD_BwE Quote
Ewa Marta Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Ale zmiana! Czysta, wyczesana, piękna 🙂 Jaaga, już wysłałam 280 zł. Bardzo dziękujemy! Ellig - Elunia już mi zrobiła przelew za groomera i za dojazdy. razem 130 zł ❤️ 1 Quote
Jaaga Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 14:29, rozi napisał: Się lansują. Jaaga, ja mam takie coś wspomagające, moja wetka poleciła, to kupiłam https://zooart.com.pl/product-pol-25667-ScanVet-Auriceum-50ml-uniw.html?cd=17597817305&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjwzY2bBhB6EiwAPpUpZuM6KCIvIiw-4wpwWrx8PrJ85p4eaLSLubJUA-WbTemUpn3on5IqfxoC9BAQAvD_BwE To mój ulubiony płyn pielęgnacyjny do uszu :) ale trzeba zakropić, wymasowac i wyczyścic, a na to na razie nie jesteśmy odważni 😉 Szampony lecznicze też z tej firmy najbardziej lubię. Dnia 3.11.2022 o 14:39, Ewa Marta napisał: Ale zmiana! Czysta, wyczesana, piękna 🙂 Jaaga, już wysłałam 280 zł. Bardzo dziękujemy! Ellig - Elunia już mi zrobiła przelew za groomera i za dojazdy. razem 130 zł ❤️ Dziękuję za zwrot. Ciesze się, że od razu udało się to ogarnąć,bo w nocy na kocu gubiła całe kłaki sfilcowane. Teraz poszła już normalnie spac na legowisko, zjadała chętnie i odpoczywa. Normalnie odmieniony pies, bez filców, smrodu i tych zarośniętych kaczych łap. Dorobię kilka domowych fotek i można ogłaszać. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 15:14, Jaaga napisał: To mój ulubiony płyn pielęgnacyjny do uszu 🙂 ale trzeba zakropić, wymasowac i wyczyścic, a na to na razie nie jesteśmy odważni 😉 Szampony lecznicze też z tej firmy najbardziej lubię. Dziękuję za zwrot. Ciesze się, że od razu udało się to ogarnąć,bo w nocy na kocu gubiła całe kłaki sfilcowane. Teraz poszła już normalnie spac na legowisko, zjadała chętnie i odpoczywa. Normalnie odmieniony pies, bez filców, smrodu i tych zarośniętych kaczych łap. Dorobię kilka domowych fotek i można ogłaszać. To ja pomyślę nad treścią ogłoszenia...i myślę że trzeba napisać że w typie spaniela...a nuż widelec trafi się wielbiciel rasy, dla którego humorki rozkapryszonej damesy niestraszne..🙃 1 Quote
Jaaga Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Dnia 3.11.2022 o 15:33, Alaskan malamutte napisał: To ja pomyślę nad treścią ogłoszenia...i myślę że trzeba napisać że w typie spaniela...a nuż widelec trafi się wielbiciel rasy, dla którego humorki rozkapryszonej damesy niestraszne..🙃 Jak najbardziej. Miłośnicy konkretnej rasy są uświadomieni i nie zrażają ich rzeczy, które mogłyby byc problemem dla kogoś zupełnie nieznajacego rasy. Quote
Sara2011 Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Przepiękna dziewczyna. Tola mi ją pokazała bo wie, że ja jestem miłośniczką spanieli i mam podobny egzemplarz w domu. Niestety też dosyć charakterny, więc mogło by iskrzyć między nimi. Gdyby to był chłopaczek to inna sprawa. Quote
mari23 Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Dnia 3.11.2022 o 14:23, Alaskan malamutte napisał: Mówcie co chcecie ale ona dla mnie jest cuuudna. 😍 Przecudna, zwłaszcza po wyczesaniu... i te oczy! ❤️ Dnia 3.11.2022 o 14:16, Alaskan malamutte napisał: To ona do faceta musi pójść... Wyjątkowa nie tylko pod względem urody, ale i zaufania do mężczyzn, większość schroniskowych psiaków boi się ich. Quote
Jo37 Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Ale to chodzi o męża Jagny a nie każdego faceta. Quote
Alaskan malamutte Posted November 4, 2022 Author Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 09:07, Jo37 napisał: Ale to chodzi o męża Jagny a nie każdego faceta. TZ-a Toli w schronisku też akceptowała i pozwalała się dotykać i tarmosić. Pracownicy też nic nie wspominali o kłapaniu... Quote
Jaaga Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Chyba ogólnie woli mężczyzn, bo wczoraj paniom w czasie pielęgnacji nie dala sobie zaglądnąć w zęby, a Pan Adam bez problemu zrobil test i określił wiek. Zdecydowanie powinna iść do domu bez innego psa. Zaanektowala sobie w pokoju klatkę. Siedzi w wejściu i warczy. Pola byla nauczona spać z Tośką przytulona. Teraz nie ma z kim spać i bawić się. Ciągnie ją do Blanki, próbuje, kombinuje ale nie ma mowy o jakiejkolwiek poufałości czy nawet podejściu w pobliże klatki. Te klatki mamy dwie i służą jako budki. Mam je okryte z góry i drzwiczki są otwarte. Klatki są największego rozmiaru, ale Poli nie wolno wejść i się położyć kolo Blanki, mimo że wolnego miejsca dużo. Na pewno powinna iść do domu bez młodszych dzieci z powodu nieprzewidywalnych reakcji. Chyba ma tez dość pobytu na zewnątrz. W ogrodzie zalatwia się, wraca pod drzwi i pokazuje żeby ją wpuścić do domu. Ma spory apetyt, wiec trzeba uczulać ludzi, że nie można jej podkarmiac między posiłkami, bo potrafi sprawnie żebrać 😆 Quote
Alaskan malamutte Posted November 4, 2022 Author Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 09:48, Jaaga napisał: Pan Adam bez problemu zrobil test i określił wiek. Ile mnie więcej ma lat? Quote
Jaaga Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 09:54, Alaskan malamutte napisał: Ile mnie więcej ma lat? Myslalam, ze napisalam, ale widocznie umknęło mi. Określili ją na ok. 6 lat, czyli tak jak wydawało sie mi i wolontariuszce w schronisku. Quote
Alaskan malamutte Posted November 4, 2022 Author Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 09:58, Jaaga napisał: Myslalam, ze napisalam, ale widocznie umknęło mi. Określili ją na ok. 6 lat, czyli tak jak wydawało sie mi i wolontariuszce w schronisku. Jagna, taki tekst skleciłam. Poczytaj. Podpowiedz co dodać... Blanka to przecudnej urody suczka w typie czarnego spaniela. Ma ok. 6 lat, waży 19 kg (ale powinna schudnąć co najmniej 4 kg). To inteligentna i pojętna suczka, chętnie się uczy i współpracuje z opiekunem. Wymaga jednak zrównoważonego i konsekwentnego przewodnika, który potrafi wyznaczyć jasne zasady i granice i tym samym zapewnić psu poczucie bezpieczeństwa. Najlepiej odnalazłby się u aktywnych opiekunów nastawionych na pracę z psem. Nie polecana do domu z małymi dziećmi. W domu powinna być jedynym psem. Potrafi chodzić na smyczy, pozostawiona sama w domu nie niszczy. Ma aktualną profilaktykę, książeczkę zdrowia, jest wysterylizowana i zachipowana. Aktualnie Blanka przebywa w domu tymczasowym w Jarząbkowicach (woj. śląskie) gdzie czeka na odpowiedzialnych opiekunów. Można ją odwiedzić i poznać. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed adopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. Jeśli jesteś poważnie zainteresowany adopcją tej suni i chcesz uzyskać więcej wyczerpujących informacji, zadzwoń pod podany numer telefonu. Quote
Poker Posted November 4, 2022 Posted November 4, 2022 Ale wypiękniała. Jest bardzo urocza i na pewno znajdzie się dla niej domek. Muszę tu wkleić zdjęcie Buni, bardzo podobne są do siebie. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 4, 2022 Author Posted November 4, 2022 Dnia 4.11.2022 o 10:06, Poker napisał: Ale wypiękniała. Jest bardzo urocza i na pewno znajdzie się dla niej domek. Muszę tu wkleić zdjęcie Buni, bardzo podobne są do siebie. Bunia tez taka charakterna? Quote
Recommended Posts