Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 27.07.2022 o 12:54, Poker napisał:

Też licho mnie wzięło, że trzyma ją jak worek ziemniaków, a blizna świeża i nawet ją boli.

To już na szczęście ostatni raz...

Posted
Dnia 27.07.2022 o 12:24, Ellig napisał:

Tak.coś się dzieje z tym szwem, trzeba będzie sprawdzić.

Zwróciłam na to uwagę na zamojskim wątku i przyszłam o tym powiedzieć. Szew jest mocno zaogniony. Pewnie jest to efekt zanieczyszczenia rany po zabiegu.

Posted
Dnia 27.07.2022 o 18:56, Ewa Marta napisał:

Psiaki już u Jagny. Sunia ma niezagojoną ranę i w środku jest duży obrzęk. Koniecznie trzeba podać antybiotyk. Na szczęście jest w dobrych rękach.

Dorze, że Suńka opuściła schronisko. Kto wie co by się mogło tam dziać z tą raną. Pewnie nikt by tam nie zauważył, że coś jest nie tak. 

Posted
Dnia 27.07.2022 o 12:24, Ellig napisał:

Tak.coś się dzieje z tym szwem, trzeba będzie sprawdzić.

U mojej suni także rana po sterylce brzydko wygląda. Nie aż tak, jak u Waszej suni, ale Pani Kasia też ma zwrócić na to uwagę, a w razie pogorszenie zawieźć sunię do weta.

Pracownicy schroniska są całkowicie pozbawieni empatii. Jak można w taki sposób nieść psa???

• Like 1
Posted

Maleńka od wczoraj dostaje antybiotyk. Jaaga mówi, że wszystko będzie dobrze. Sunia to żywioł 🙂 Jak tylko rana się zagoi, zaczynamy ogłaszać 🙂

Koszt pobytu sunieczki to 14 zł za dobę. W tym jest już karma.

• Like 1
  • Ewa Marta changed the title to Maleńka, prześliczna zamojszczanka zaczyna nowy etap życia - szukamy najlepszego domu dla niej. Prosimy z całego serca o wsparcie dla tej malizny.
Posted
Dnia 27.07.2022 o 23:32, elik napisał:

U mojej suni także rana po sterylce brzydko wygląda. Nie aż tak, jak u Waszej suni, ale Pani Kasia też ma zwrócić na to uwagę, a w razie pogorszenie zawieźć sunię do weta.

Pracownicy schroniska są całkowicie pozbawieni empatii. Jak można w taki sposób nieść psa???

Jednak sunia jutro jedzie do weta. Ranka wygląda gorzej niż wczoraj na zdjęciach. A może tylko nie było tego tak dobrze widać jak teraz  😞 

Posted
Dnia 28.07.2022 o 18:02, elik napisał:

Jednak sunia jutro jedzie do weta. Ranka wygląda gorzej niż wczoraj na zdjęciach. A może tylko nie było tego tak dobrze widać jak teraz  😞 

Lepiej ja pokazać wetowi. To dobra decyzja 

Posted
Dnia 28.07.2022 o 18:08, Ewa Marta napisał:

Lepiej ja pokazać wetowi. To dobra decyzja 

Zastanawiam się, czy przy okazji nie poprosić o badanie krwi. Po bezdomności, po narkozie może warto?

Posted
Dnia 29.07.2022 o 00:52, Ewa Marta napisał:

Już wczoraj Elunia (Ellig) mówiła, że sunia wygląda jej na niezłego łobuziaka 🙂

I taka jest. To maly żywioł . Wlasnie pojechala na kontrolę brzucha, bo dalej , mimo leków, jest stan zapalny i widac wewnętrzne szwy. Mam nadzieję, że nie będzie jednak potrzebny drugi zabieg.

• Like 1
Posted
Dnia 29.07.2022 o 08:53, Jaaga napisał:

I taka jest. To maly żywioł . Wlasnie pojechala na kontrolę brzucha, bo dalej , mimo leków, jest stan zapalny i widac wewnętrzne szwy. Mam nadzieję, że nie będzie jednak potrzebny drugi zabieg.

Dziękuję, że o to zadbałaś. Najważniejsze, że jest już pod opieką. Może trzeba jej kupić ubranko, żeby nie dobierała się do rany?

Posted
Dnia 29.07.2022 o 10:32, Ewa Marta napisał:

Dziękuję, że o to zadbałaś. Najważniejsze, że jest już pod opieką. Może trzeba jej kupić ubranko, żeby nie dobierała się do rany?

Ona nie dobiera się, po prostu w środku jest stan zapalny. Ma zmieniony antybiotyk. Wetka zrobila jej test giardia i jest czysta. Zapłaciliśmy 40 zl za leczenie, 35 zl za test, 10 zl  odrobaczenie Dolpac i 15 zl paliwo do przychodni.

Resized_20220729_110124.jpeg

Posted
Dnia 29.07.2022 o 13:32, Jaaga napisał:

Ona nie dobiera się, po prostu w środku jest stan zapalny. Ma zmieniony antybiotyk. Wetka zrobila jej test giardia i jest czysta. Zapłaciliśmy 40 zl za leczenie, 35 zl za test, 10 zl  odrobaczenie Dolpac i 15 zl paliwo do przychodni.

Resized_20220729_110124.jpeg

Dziekuję bardzo. Mam przelać teraz kasę? Jeśli tak, daj znać, na które konto

Posted
Dnia 29.07.2022 o 13:52, Ewa Marta napisał:

Dziekuję bardzo. Mam przelać teraz kasę? Jeśli tak, daj znać, na które konto

Jeśli możesz,to będzie rozliczone. Zwrot lepiej na moje. Przepraszam, że rzadko się odzywam,  ale z psami przyjechały na DT dwa kociaki, w tym jeden jest bardzo chory z powodu zarobaczenia. Nie mam czasu na nic, bo stale nim się zajmuję.

Posted

Śliczny mały zawadiaka 

DSC01803 (1).JPG

Obie dziewczynki mają bardzo brzydkie rany po sterylizacji   😞       Moje sunia też musi dostawać antybiotyk 

Posted
Dnia 30.07.2022 o 10:31, Jaaga napisał:

Jeśli możesz,to będzie rozliczone. Zwrot lepiej na moje. Przepraszam, że rzadko się odzywam,  ale z psami przyjechały na DT dwa kociaki, w tym jeden jest bardzo chory z powodu zarobaczenia. Nie mam czasu na nic, bo stale nim się zajmuję.

Przelana stówa 🙂

Dnia 30.07.2022 o 11:00, elik napisał:

Obie dziewczynki mają bardzo brzydkie rany po sterylizacji   😞       Moje sunia też musi dostawać antybiotyk 

Upały nie służą sterylizacji, do tego w miejscu, gdzie nie jest zachowana czystość 😞 

Posted
Dnia 30.07.2022 o 11:24, Ewa Marta napisał:

Przelana stówa 🙂

Upały nie służą sterylizacji, do tego w miejscu, gdzie nie jest zachowana czystość 😞 

Raczej należałoby powiedzieć - w miejscu antyseptycznym  😞 

• Like 1
Posted

Ale słodziak :). Dobrze że można pilnować tej ranki, bez tego nie wiadomo co by było. Ciekawa jestem jaka ona duża, coś jak jamniczek ?

• Like 1
Posted
Dnia 31.07.2022 o 18:11, Onaa napisał:

Ale słodziak :). Dobrze że można pilnować tej ranki, bez tego nie wiadomo co by było. Ciekawa jestem jaka ona duża, coś jak jamniczek ?

Zwarty jamniczek 😉

Posted
Dnia 31.07.2022 o 18:11, Onaa napisał:

Dnia 31.07.2022 o 18:13, Tola napisał:

Zwarty jamniczek 😉

A nawet taki bigielek z budowy 🙂