Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 31.03.2022 o 09:13, mari23 napisał:

Trafiłam tu z bazarku elik, jakoś ominął mnie wątek Odiego. Poczytam wieczorem, teraz "pracuję" 😉

Bardzo dziękuję mari  🙂  W ten sposób mój bazarek przysłużył się Odisiowi w dwójnasób - będzie nieco kasy i dzięki Tobie super DT.

• Like 1
Posted

Napiszę jeszcze raz. Odiś ma jechać na klinikę, a nie do gabinetu. Pani sama ustali terminy. Nie ma sensu, żeby ktoś pośredniczył. Ja się dostosuję do terminu. DS powiadomię o zamiarze, żeby nie był zaskoczony. Zadzwonię nawet dziś, żeby kobieta nie wymyśliła jakiegoś swojego wyjścia z sytuacji.

anica, jeżeli  chcesz jechać , to ja nie pojadę, bo nie ma sensu, żeby 4 osoby jechały z jednym psem.

Posted
Dnia 31.03.2022 o 15:11, elik napisał:

Bardzo dziękuję mari  🙂  W ten sposób mój bazarek przysłużył się Odisiowi w dwójnasób - będzie nieco kasy i dzięki Tobie super DT.

A ja bardzo dziękuję Elu, bardzo , bardzo 😘

Dnia 31.03.2022 o 15:32, Poker napisał:

Napiszę jeszcze raz. Odiś ma jechać na klinikę, a nie do gabinetu. Pani sama ustali terminy. Nie ma sensu, żeby ktoś pośredniczył. Ja się dostosuję do terminu. DS powiadomię o zamiarze, żeby nie był zaskoczony. Zadzwonię nawet dziś, żeby kobieta nie wymyśliła jakiegoś swojego wyjścia z sytuacji.

anica, jeżeli  chcesz jechać , to ja nie pojadę, bo nie ma sensu, żeby 4 osoby jechały z jednym psem.

Nie doczytałam , przepraszam !  jeśli to nie jest problem , to z wielu względów jednak lepiej ,żebyś pojechała ,  Dziękuję 😘

jak to będzie wyglądało finansowo?

Posted

Czyli na razie mamy wszystko ustalone :

1) Poker przeprowadzi rozmowę z panią Odisia na temat tego co ustaliłyśmy.

2) Pani która zaoferowała Odisiowi dom, sama ustali dogodny termin wizyty w klinice, wszystkie badania i rtg, odbędą się w tym samym dniu.

3)) Do kliniki z przyszłą i aktualną opiekunką Odisia pojedzie Poker.

Piękny plan, proszę wszystkich o kciuki za bezproblemową realizację  🙂

Wszystkim dziękuję za pomoc ❤️

Posted

Nie wiem jakie będą koszty. Okaże się na miejscu. Najwyżej założę kasę.

Jestem po rozmowie z DS Odisia.

Pani stwierdziła, że nie jest w stanie go po tylu latach oddać. Ale na wiadomość, że piesio może zamieszkać w domku z ogórkiem wykazała zainteresowanie. Tłumaczyłam jej , że 3 piętro nie jest dobre ani dla niej, ani dla psa. Z biegiem lat na pewno będzie u obojga gorzej i kto go będzie nosił po schodach. W końcu zgodziła się na oddanie Odi i podpisanie zrzeczenia się. Pojedzie też z nami na klinikę.

Na koniec rozmowy popłakała się.

Spytam się pani Beaty czy od razu by go zabrała . I teraz czekam na wiadomość z jej strony.

• Like 2
Posted
Dnia 31.03.2022 o 16:40, Poker napisał:

Pani stwierdziła, że nie jest w stanie go po tylu latach oddać. Ale na wiadomość, że piesio może zamieszkać w domku z ogórkiem wykazała zainteresowanie. Tłumaczyłam jej , że 3 piętro nie jest dobre ani dla niej, ani dla psa. Z biegiem lat na pewno będzie u obojga gorzej i kto go będzie nosił po schodach. W końcu zgodziła się na oddanie Odi i podpisanie zrzeczenia się. Pojedzie też z nami na klinikę.

Spytam się pani Beaty czy od razu by go zabrała . I teraz czekam na wiadomość z jej strony.

👍Bardzo  ciężka rozmowa! zakończona sukcesem! Poker jesteś wyjątkowa ,kawał dobrej roboty, Dziękuję❤️

... jeśli tylko będę w czymś mogła pomóc , proszę dzwonić .

• Like 1
Posted

A tak w innym temacie , czy 9letni pies zdrowy w dobrej kondycji, powinien dostawać karmę dla seniora ? czy normalną? / miała często problemy żołądkowe , więc kupuję z jagnieciną , kaczką , takie sensiteve /

• Upvote 1
Posted
Dnia 31.03.2022 o 16:40, Poker napisał:

Kciuki zaciskam !!! ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 1.04.2022 o 08:05, anica napisał:

A tak w innym temacie , czy 9letni pies zdrowy w dobrej kondycji, powinien dostawać karmę dla seniora ? czy normalną? / miała często problemy żołądkowe , więc kupuję z jagnieciną , kaczką , takie sensiteve /

Dziewięciolatek to nie stary pies...

Dogi, bassety - psy z tych ras szybko się starzeją 😞

• Like 1
Posted
Dnia 1.04.2022 o 09:15, Moli@ napisał:

Ok , dziękuję 🙂 czyli lecimy nadal na normalnej karmie , od kilku lat kupuję Simpsona premium sensitive ale chyba powinnam powoli pomyśleć o zmianie , gdzieś przeczytałam , że jednak powinno się karmy zmieniać ? jakie jest wasze zdanie ?

Posted
Dnia 1.04.2022 o 09:48, anica napisał:

Ok , dziękuję 🙂 czyli lecimy nadal na normalnej karmie , od kilku lat kupuję Simpsona premium sensitive ale chyba powinnam powoli pomyśleć o zmianie , gdzieś przeczytałam , że jednak powinno się karmy zmieniać ? jakie jest wasze zdanie ?

Simpson jest dobry, nie zmieniałabym - chyba, że w kontrolnych badaniach wyszłyby niedobory.

Cieszę się ze zwrotu akcji. 🙂 Trzymam kciuki za Odisia i jego DT.

Posted
Dnia 1.04.2022 o 09:15, Moli@ napisał:

Dnia 1.04.2022 o 09:51, Poker napisał:

Jak coś dobrze działa, to po co zmieniać? Lepsze jest wrogiem dobrego.

Dnia 1.04.2022 o 10:11, Tyśka) napisał:

Simpson jest dobry, nie zmieniałabym - chyba, że w kontrolnych badaniach wyszłyby niedobory.

Cieszę się ze zwrotu akcji. 🙂 Trzymam kciuki za Odisia i jego DT.

Dziękuję , zostajemy przy Simpsonie 🙂

Posted
Dnia 31.03.2022 o 13:29, Poker napisał:

Limonko, dr Bieżynski jest jednym z lepszych ortopedów. Operował moją Tyćkę.

Pani Beata, bo tak ma na imię  chętna pomóc Odisiowi sama ustali termin na klinice, a wcześniej załatwi RTG, żeby tracić mniej czasu i paliwa. Sama przyjedzie po psa . Myślałam, żeby jej towarzyszyć , bo się łatwo dogadamy z pewnych względów. Obecna właścicielka musi pojechać, żeby Odi miał mniej stresu.

Pani Beata myśli o przyszłym tygodniu.

Beatka to wspaniały człowiek, Odiś lepiej trafić nie mógł :) 

• Like 2
Posted
Dnia 2.04.2022 o 21:02, mari23 napisał:

Beatka to wspaniały człowiek, Odiś lepiej trafić nie mógł 🙂

Dnia 2.04.2022 o 21:31, Poker napisał:

Jutro zadzwonię do p.Beaty.

Dnia 2.04.2022 o 21:39, limonka80 napisał:

Tak się cieszę że Odiś coraz bliżej nowego życia ...

Ja również bardzo się cieszę ,że ten wspaniały pies , może liczyć na lepsze życie , dzięki Wam , dobrze że to wszystko nabrało tempa i jeszcze przed Świętami , Odiś będzie zabrany od pani , zdiagnozowany i będzie mógł spokojnie spać ! koniec z niepewnością .... te zmiany u pani , chyba nie wie sama ,ile osób , oprócz siebie , dręczy 😞   mam obawy że po Świętach może być znowu inna rozmowa!  ....

Dnia 2.04.2022 o 21:05, limonka80 napisał:

Bardzo dziekuję, że wybrałaś Odisia na beneficjenta bazarku ❤️ 

Diagnostyka może kosztować 

Posted

Jestem po rozmowie z panią Beatą. Podtrzymała swoją ofertę. Wstępnie jesteśmy umówione na czwartek. Pojedziemy do kliniki i stąd Odiś już pojechałby do nowego miejsca. Jutro będę dzwonić do obecnej właścicielki Odisia i umówię się z nią. Zabiorę ją samochodem na klinikę. Od razu podpisze zrzeczenie się psa.

• Like 2