Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.02.2022 o 12:56, agat21 napisał:

Dobre chwile, kiedy kolejny pies wyjeżdża stamtąd.. Sunia śliczna, jak trochę odżyje będzie oczy rwać 🙂

Cudna;  trochę w niej Czetki, trochę Suvi, trochę Miłej...

• Like 1
Posted
Dnia 25.02.2022 o 12:54, agat21 napisał:

Tak, tylko te "złe warunki" właśnie oni sami tworzą. 

Złe warunki tworzą ci, którzy bezmyślnie rozmnażają zwierzęta, i ci, którzy je porzucają. A świadome okrucieństwo można znaleźć i wśród utytułowanych hodowców.

Posted
Dnia 25.02.2022 o 12:14, agat21 napisał:

Nie wiadomo co w tym brzusiu się dzieje 😞 Trafi szybko do weta? 

Na usg jesli coś się będzie dziać, może już jechać w niedzielę, ale krew do badania może pójść dopiero w poniedziałek. Niestety, jutrzejsze dopołudnie miałam wczesniej zaplanowane, bo psy miały przyjechać za tydzień po szczepieniu, a przychodnia czynna tylko dopoludnia. Dzis mąż musi zawieźć Drugiego do Zabrza do szpitalika. Badan krwi na miejscu w sobotę popołudniu nigdzie tu nie zrobią. Wysyłają do zewnętrznego laboratorium. 

• Like 1
Posted
Dnia 25.02.2022 o 13:01, Sowa napisał:

Złe warunki tworzą ci, którzy bezmyślnie rozmnażają zwierzęta, i ci, którzy je porzucają. A świadome okrucieństwo można znaleźć i wśród utytułowanych hodowców.

Zgoda. Ale nie rozumiem dlaczego pracownicy schroniska, którzy tam pracują, z własnej woli jak sądzę, a nie za karę, muszą do tego wszystkiego dokładać własne okrucieństwo. Nic ich nie usprawiedliwia. Nawet jeśli mieli "trudne dzieciństwo". 

• Like 1
Posted
Dnia 25.02.2022 o 13:01, Jaaga napisał:

Na usg jesli coś się będzie dziać, może już jechać w niedzielę, ale krew do badania może pójść dopiero w poniedziałek. Niestety, jutrzejsze dopołudnie miałam wczesniej zaplanowane, bo psy miały przyjechać za tydzień po szczepieniu, a przychodnia czynna tylko dopoludnia. Dzis mąż musi zawieźć Drugiego do Zabrza do szpitalika. Badan krwi na miejscu w sobotę popołudniu nigdzie tu nie zrobią. Wysyłają do zewnętrznego laboratorium. 

Jasne. Dobrze, że chociaż będziesz już mogła ją poobserwować.

Posted
Dnia 25.02.2022 o 12:50, Tola napisał:

1645786219428.jpg

1645786225845.jpg

1645786232610.jpg

1645786157666.jpg

1645786272674.jpg

Świetna jest. Ale gruby brzuch i to leżenie bardzo martwi - moja sunia (*) tak właśnie miała i było to spowodowane wielkim nowotworem (urósł w miesiąc) ☹️. Oby w przypadku tej niuni tak nie było.

Posted
Dnia 25.02.2022 o 13:01, Jaaga napisał:

Na usg jesli coś się będzie dziać, może już jechać w niedzielę, ale krew do badania może pójść dopiero w poniedziałek. Niestety, jutrzejsze dopołudnie miałam wczesniej zaplanowane, bo psy miały przyjechać za tydzień po szczepieniu, a przychodnia czynna tylko dopoludnia.

Sunia przez weekend odpocznie, ochłonie, tyle dziś wrażeń miała, a do poniedziałku niedaleko.

Na zdjęciach z bliska widać jaki ma śliczny pyszczek, bardzo lubię psy które mają zarysowane brewki, do tego ma takie poczciwe spojrzenie.

Tak się cieszę że już jedzie .... 

• Like 4
Posted
On 2/25/2022 at 2:57 PM, limonka80 said:

Sunia przez weekend odpocznie, ochłonie, tyle dziś wrażeń miała, a do poniedziałku niedaleko.

Na zdjęciach z bliska widać jaki ma śliczny pyszczek, bardzo lubię psy które mają zarysowane brewki, do tego ma takie poczciwe spojrzenie.

Tak się cieszę że już jedzie .... 

I na zdjeciach z samochodu nie wyglada staro.

Tolu, czy wiadomo ile sunia ma lat?

Posted
Dnia 25.02.2022 o 15:47, CZETKA napisał:

Nie, nie widziałam książeczek, ale już prosiłam Jaaga, żeby od razu zajrzała i dała znać, w jakim wieku jest sunia i od kiedy w schronisku. 

Ja zobaczyłam ją po raz pierwszy w czerwcu 2021.

Posted
Dnia 25.02.2022 o 13:05, agat21 napisał:

Nic ich nie usprawiedliwia. Nawet jeśli mieli "trudne dzieciństwo". 

Nie chodzi o usprawiedliwienie.

Tylko o fakt,  że nie pracownicy schronu są odpowiedzialni za bezdomność zwierząt.

Posted
Dnia 19.02.2022 o 21:27, agat21 napisał:

Imienny dla suńki Imienny

Zapraszam - wejdźcie, wymyślcie imię, zagłosujcie, podrzućcie..

Przypominam, że dziś kończy się bazarek imienny dla suni. Może ktoś jeszcze chce zaproponować imię lub zagłosować na już zaproponowane?

Posted
Dnia 25.02.2022 o 15:47, CZETKA napisał:

Młodo jej z oczu patrzy 🙂 Ja obstawiam że ma 6-7 lat.

Przebadamy ją, wyleczymy jak będzie potrzeba, i pokażemy światu jaka jest piękna, a suni pokażemy jak piękny jest świat 🙂

• Like 2
Posted
Dnia 25.02.2022 o 17:23, Jaaga napisał:

Suczka wg książeczki jest ur. w 2014 r, w schronisku pierwszy wpis ze sterylizacji jest z 2017 r.

Pięć lat za kratami  😞 

Ona jest po prostu piękna. Mordka, jak namalowana.

1645786219428.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 25.02.2022 o 12:48, Tola napisał:

Żegnajcie psy, jestem szczęściarą, nigdy już tutaj nie wrócę, wszystkim życzę takiej chwili...

1645786337212.jpg

❤️ ❤️ ❤️

Posted
Dnia 25.02.2022 o 20:27, Aska7 napisał:

Ząbki ma bardzo brzydkie. I nie tyle, że trochę zepsute, to tak dziwnie na okrągło starte.

Gryzienie krat? 😕 Niektóre psy ze schronów tak mają zęby starte.

Wróciłaś? Cała i zdrowa?

Posted
Dnia 25.02.2022 o 20:32, Aska7 napisał:

Tak, ilość Ukraińców na drodze ogromna : (

To straszne co się dzieje. Wierzę, że to nie potrwa długo, liczę, że ktoś psychopatę utrąci. I to z jego otoczenia. 

Dobrze, że wróciłaś. Dokonałaś kolejnej wielkiej rzeczy, zrobiłaś ten okropny świat ciutkę lepszym. Odpoczywaj. Śpij spokojnie. 

• Like 1